8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlasta 21.10.2009 17:26

Re: Malý dovětek k postoji pan prezidenta V. Klause

R^

vlasta 21.10.2009 17:24

Re: S autorem

S autorem souhlas.

kruc 21.10.2009 17:21

Re: Kecy pane......

Ten citát bych odkázal do říše bájí a pohádek. Víte, kolik lidí zahynulo za ten nesmyslný čin, který nijak Německo nepoškodil?  A toho Heydricha nahradili obratem ruky. Tak jaký vojenský význam měla vražda na tyranovi?

rk 21.10.2009 17:04

eu nové RVHP

jsem přsvědčeným nefederalistou. neznám evropský lid, ani evropštinu.

xxxKubeš 21.10.2009 16:57

S autorem

nesouhlas

oh 21.10.2009 16:55

Re: Těch 0,3 M Čechů jsou započítáni v těch 6 miliónech Židů, protože šlo o České Židy. Sami Češi s Hitlerem příčinlivě kolaborovali.

Myslím, že jim můžete věřit každé slovo, které vám potvrdí alespoň pět nezávislých svědků. Zkrátka charakter dost bezcharakterní.

oh 21.10.2009 16:51

Re: Navíc je třeba dodat,

S názory, jaké A.S. Pergil hlásá, to vidím maximálně na 10 sekund. A jak dlouho jste tam byl vy, kádrováku?

Jarmil Škorpil 21.10.2009 16:47

Malý dovětek k postoji pan prezidenta V. Klause

Drazí spoluobčané, je neuvěřitelné, jaká hromada duševní špíny se může schovat za pohodlnou anonymitu, kterou poskytuje Internet. Kdosi  Vám zdvořile vysvětluje, že většina právníků hlavně z německy mluvících zemí je na rozpacích, nakolik mohou být oprávněné či odmítnutí hodné požadavky sudetských Němců proti dekretům prezidenta Československé republiky Evropským soudem. Co však nezaznívá dosti nahlas je nutný následek prolomení účinnosti "dekretů prezidenta republiky" pro dnešní Čechy, žijící v ČR Jde o to, jak ve druhém kole uplatnit nároky na finanční náhradu za újmu, která vznikla v důsledku (vlastně neoprávněného využívání vyvlastněného majektu "milých a hodných sudetských Němců", kteří ty blbé Čechy zabíjeli jen tak z pouhého vlastenectví). No a ty "oprávněné nároky na odškodnění za neoprávněné užívání jejich majetků potomky těch blbých Čechů, kteří se odvážili válku přežít" od roku 1945 nezaplatí naši milí spojenci z druhé světové války, ale Vy drazí pitomci - Vy a Vaše děti, vnuci a pravnuci. Penzista Jarmil Škorpil 

JM 21.10.2009 16:39

KALOUS JE VÝPEČEK PRASEKRACIE

KALOUS JE VÝPEČEK PRASEKRACIE a hlídacích mopslíků prasekracie, samozvaných hlídacích psů demokracie.   Prasekracie, kterou znovuobnovil prazident Pravdoláska Kulič v provrepunlikové podobě, bez ohledu na známou 20 letou ostudnou praxi v Masarykovské 1.republice.   Když poblitický a volební pořádek přestal vyhovovat i prasatům která se díky jemu zmocnila ústavní zastupitelské moci lidu.    Když zastupitel, mandantář, i prezident,  nejsou při výkonu svého mandátu odpovědni svým voličům,mandantům, i poslancům. Když zastupitelé, mandantáři i prezident, nejsou svými mandanty odovolitelní a na jejich svévolný výkon mandátu není opravný prostředek.    Když o vyvolitelnosti zastupitele získaný počet mandátů-hlasů rozhoduje méně, než partajní Verchuškou hoschů a dívek co spolu mluví a ssoustají, propůjčené vyvolitelné pořadí na  partajní kandidátce.

walda 21.10.2009 16:30

jak jsme si Klause :

Co Vám ty parchanti z EU slibily,že se jím tak cpeš do zadku.

Elsie 21.10.2009 16:23

Re: Těch 0,3 M Čechů jsou započítáni v těch 6 miliónech Židů, protože šlo o České Židy. Sami Češi s Hitlerem příčinlivě kolaborovali.

Hlavně že ti gestapáci byli takový lidumilný, charakterní neviňátka, kterým se dá všechno věřit.

Elsie 21.10.2009 16:20

Moc o ekonomii té doby nevíte

Milý F., dražit by se snad mohlo, ale za co? Po válce byly všechny peníze a úspory de facto bezcenné a měnová reforma je zrušila (s výjimkou vázaných vkladů použitelných např na financování studia místo státních stipendií), nebylo za ně ostatně co koupit (proto taky rabovací gardy vykrádaly spotřební zboží a použitelný stavební materiál všeho druhu (za WWII se vyrábělo pro frontu, ostatní průmysl skomíral). Nevím, zda by Němcům pomohlo, kdyby si s sebou odvezli ničím nekryté, bezcenné protektorátní bankovky.

oh 21.10.2009 16:17

Re: No jo, těžko se rozhoduje

Tak se klidně dál bojte Ruska. A mezitím můžete uvažovat, co tu bude dřív, Čínské císařství nebo islámský chalífát?

oh 21.10.2009 16:08

Re: Kecy pane......

"Z hlediska vyššího principu mravního... vražda na tyranovi není zločinem!" Že nevíte, odkud tenhle citát je a za jakých okolností byl pronesen?

oh 21.10.2009 16:03

Re: Jestli tomu správně rozumím

Pletete si "pojem" a "průjem". Marshallův plán neměl nic společného s reparacemi a rozhodně USA jako jeden z vítězů se nerozhodl velkomyslně platit reparace za poražené Německo. Odmítnutí Marshallova plánu mělo jen politické důvody a s reparacemi nemá žádnou souvislost! Otázku reparací vůči ČR řešila česko-německá smlouva následujícím způsobem: ČR jako část reparací zabaví německý  majetek nacházející se na území ČR, a svoje postižené občany odškodní německá vláda ze svých prostředků.

JK 21.10.2009 16:02

jen 2 připomínky

1) nejvhodnější okamžik pro uznání BD byl tuším v roce 1991, když se slučovalo Německo. Bohužel politické kvality Diensbiera a Havla tuto jedinečnou příležitost zcela pohřbili.

2) předpoklad, že Klaus je obhájce českých práv, je pouhá autorova premisa. Řekl bych, že stejně tak by se dal usvědčit z obhajoby ruského vlivu. Potom by celý článek ale vyzněl poněkud jinak. 

oh 21.10.2009 15:53

Re: pana prezidenta beru,

Jasan ovšem použil to slovo "cvakat"  ve významu platit jako mourovatý.

oh 21.10.2009 15:48

Re: Proč se před Klause sklánět?

Pokud se podaří tu vyjímku prosadit, bude mi vcelku jedno, že to zařídil podraznický politik, špatný ekonom a ještě horší klimatolog Klaus. Ti, kdo to měli v popisu práce a mohli to udělat včas - ministři zahraničí a jejich početný jistě dobře placený personál se na vyjednávání nějakých vyjímek srdečně vykašlali. Nechat se  od eurobyrokratů chválit je jistě příjemnější, než z nich zkusit vyrazit něco rozumného a není k tomu třeba vyvíjet nějakopu aktivitu. A opravdu si nepamatujete, jak zamini a vláda spustili hlasitý povyk co si to ten Klaus dovoluje pokaždé, když v zahraničí plácl něco, co vláda nechtěla slyšet?

Ludva 21.10.2009 15:33

Re: I v našem zájmu by mělo být abychom příliš nepřipomínali nemorální způsob odsunu Němců.

Větší ptákovinu jsem dlouho nečetl. (A to jsem měl v rodině sudetské Němce). Boží trest je mít takové spoluobčany.

Milan 21.10.2009 15:30

souhlas s autorem

Náhodný kolemjdoucí 21.10.2009 15:27

Proč najednou tolik cirátů se Sudeťákama?

Není to náhodou proto, aby jsme přehlédli jak se tady rozlézají mafie různých slprávců konkursních podstat a exekutorů ve spojení s podplacenými soudy, falešnými právníky z plzeňské fakulty sedících na úřadech, státních zastupitelství a soudech. Ti připraví o majetek každého na koho si jen ukáží. Sudeťáci si nevymohli zatím prakticky nic. Ovšem ve spojení s těmi výše uvedenými si nikdo není jistý před ničím. Říká se tomu mafiánský kapitalismus.

kpt 21.10.2009 15:21

Zdá se, že ten plán přišel až když už byl v ČSR nový Stav věcí

a noví vládcové spoléhali na jiné zdroje...nadto jednali neobratně, protože pokud jim byl nabídnut M. plán místo reparací, mohli plán s díky odmítnout a přitom se nevzdat nároků na skutečné odškodnění, až budou Němci solventní.. nechce se mi totiž věřit, neznám samozřejmě čísla, že by to, co vzali jak vzali odsunutým Němcům skutečně pokrylo válečné škody a morální újmu vzniklé v ČSR německou agresí. Jinou věcí by bylo, kdyby vzali více, než jaká škoda byla vyčíslena. Pak bych se nedivil, že nechtějí vracet, čeho tak lehce nabyli...

Náhodný příchozí 21.10.2009 15:20

Re: To proto aby fšichni viděli jaký Klaus je nýmand......Re: Stačilo mi,

My víme - přátelští čecháčci - ale v první řadě bolševici.

F. Čech 21.10.2009 15:17

Re: Yorikovi

Doufejme, že si fakt poradíme.

F. Čech 21.10.2009 15:16

Re: "Nikdy není dost pozdě, aby nemohlo být později." Jára Cimrman

Referendum dávno mělo být a dopadli byste v něm jak hubkaři! Což jste nesledoval výzkumy českého veřejného mínění?

F. Čech 21.10.2009 15:12

Co tady žvaníte o protektorátui vy rudý magore!

Jedinou skutečnou suverenitu máme právě teď v rámci EU! Předtím jste nás tady drželi za hraničními dráty jako otroky v ruské gubernii! O co vám vlastně jde? Chcete to snad zpátky? Rusové ano, protože Putin pokládá rozpad SSSR a jeho impéria za největší geopolitickou katastrofu 30. století, ktreou chce napravit. To jste neslyšel? Jste snad kromě toho že jste blbý ještě i hluchý?t

F. Čech 21.10.2009 15:07

Re: I v našem zájmu by mělo být abychom příliš nepřipomínali nemorální způsob odsunu Němců.

Máte plnou pravdu, že šlo o naše historické území a Němci jako přistěhovalci se proti Československu svou snahou o připojení Sudet k Říši proti nám provinili.  Ze zabraných Sudet po mnichovské dohodě Němci také vyháněli Čechy. Ti ale odjížděli do vnitrozemí s žebřiňáky plnými svého majetku a ne s ruksakem a v dobytčácích jako Němci po válce.

brok 21.10.2009 15:07

Re: Kecy pane......

Právní zásada: Zločinu se dopouští ten, kdo první porušil zákon.

jasan 21.10.2009 15:07

Re: I v našem zájmu by mělo být abychom příliš nepřipomínali nemorální způsob odsunu Němců.

predevsim ji v tom branilo jejich predchozi chovani.

Jako obcane Ceskoslovenska zradili a bojovali na strane nepritele.

Takze by Vam pripadaly rozumejsi soudy a sibenice?

jasan 21.10.2009 15:04

Re: Do izolace patříte především vy klausovi patolízalové!

nejvetsi skoda bude podpis LS a zmena CR v protektorat a nesledne znejisteni pravniho stavu a platby skod.

Nic horsiho se nemuze stat... nejake bububu je (v porovnani) celkem nezajimave