26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 21.10.2009 12:53

Re: pana prezidenta beru,

cvakat kuframa budeme buď pánům z bruselu nebo z moskvy. zatím stále máme možnost si vybrat. oni vůči nám nikdy, nepřepereme je !

brabus 21.10.2009 12:48

Re: A kdo ve válce ubíjí a mučí lidi není? Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

tak proč jste v roce 68 alespoň symbolicky neodstřelil jednoho "osvoboditele" ?:-/ Já vím, zrovna jste měl chřipku;-D

brabus 21.10.2009 12:45

Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

proto jsem v roce 68 zalezl do nory a spokojil se s poukazem od ROH a Mašíny považoval za vrahy.:-(pane z takových  lidi jako vy mě bylo vždy špatně.....lézt do zadku na východ i na západ, jak nádherné...:-/

Haui1 21.10.2009 12:32

Re: Pochybuji, ze EU muze vydat Klausovi mandat

A to jako se máme doprošovat Evropy, aby nám někoho dosadili? Protektorát už tady byl. Starejte se, aby byli voleni slušnější jedinci, pak bude i naše vláda slušnější a schopnější. Ty naše blbouny dokážeme, pokud na tom zapracujeme, odvolat, ale s těmi evropskými si už neporadíme.

gerontusinza 21.10.2009 12:28

A kdo ve válce ubíjí a mučí lidi není? Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

jste jednoducost sama blbče..... a neračte otravovat, nemáte na to....:-/

gerontusinza 21.10.2009 12:26

Tak ho neberte a nedivte se že při nevymahatelnosti práva ale hlavně spravedlnosti Re: Kecy pane......

bude stoupat počet těch co vezmou právo a tedy spravedlnost do svých rukou......   a nelze se tomu ani tím i nikomu divit.... tam kde jsoupoužívány mafiánské metody je nutno k nim přistoupit také z druhé strany..... já jen abyste se pak nedivil ....;-D;-D

libero 21.10.2009 12:22

Re: Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

Kdo zabíjí po válce je vrahem, gerontosaure.

jasan 21.10.2009 12:22

Re: pana prezidenta beru,

chcete aby vase deti cvakali potomkum SN na zaklade rozhodnuti kde jakeho EUsoudu nebo nechcete?

co takhle se vyjadrit jasne...

libero 21.10.2009 12:21

Re: Benešovy dekrety jsou jen záminka

Kraje.

A pro účely EU mrňavý kraje, takže se s tím dělají další kouzla.

jasan 21.10.2009 12:21

Re: Jemu a jeho pakáži se to vyplatilo, ale Česko v tom lítá.

ale kdez.. tak rucite za to ze k prolomeni nedojde nebo nerucite?

janoryna 21.10.2009 12:19

pana prezidenta beru,

ale to, že myslí na příští generace...

Pamětník 2 21.10.2009 12:19

Re: Jemu a jeho pakáži se to vyplatilo, ale Česko v tom lítá.

Pane R.J.Naopak vím velmi dobře oč se jedná,včetně "mlžení".Právě proto,že neustále spojuje otázku sudeťáků s EU.Proto jsem měl poznámku,že tato záležitost už mohla a měla být vyřešena dávno.Proto se mi vůbec Klausovo chování a argumenty nelíbí.Přesto  nikomu neberu to,jestli mu lidé věří,nebo nevěří.Od něj je věrohodné jen to,že vlak už nabral rychlost a my se musíme snažit,aby nám neujel.Ale to si musí uvědomit v podstatě celý  národ.Pokud jsme někam dobrovolně vstoupili,je pozdě volat po referendu.Pravda také je,že na věrohodnosti dodatečné podmínky Česku nepřidají.

yyy 21.10.2009 12:18

Re: Benešovy dekrety jsou jen záminka

A proto byl VK proti?:-D:-D:-D

Vlad 21.10.2009 12:16

Re: Benešovy dekrety jsou jen záminka

Vyšší územně správní celky nejsou nic jiného než bývalé okresy. Které byly zrišeny a kraje předělány, aby se dalo šmelit s budovami a dalším majetkem:-).

Bavor 21.10.2009 12:15

Re: "Nikdy není dost pozdě, aby nemohlo být později." Jára Cimrman

Postoj " ignorování vůle české legislativy i exekutivy a stanovisek všech ostatních 26 států EU" neznamená, že president ignoruje vůli českých občanů. Proč nenechat o LS rozhodnout referendum?

yyy 21.10.2009 12:11

Benešovy dekrety jsou jen záminka

VK je technolog moci, nejlépe umí vládnout on a nemá mu do toho co kdo kecat, víme?

A není to jen EU, proti které brojí. Vzpomeňme na jeho odpor k zavedení vyšších územně správních celků, nechuť k referendu, občanským aktivitám apod.

Standardní demokracie dle VK je vždy jen ta, která mu zaručí post.

Jaroslav Hudlický 21.10.2009 12:10

Re: Kecy pane......

Mstitel na vrahovi je vrah i podle našeho práva. Samozřejmě že mravnost a právo jsou dvě různé věci a na rozdíl od práva není mravnost v současné době (na rozdíl např. od středověku) nikde kodifikována, takže Vám váš názor na mravnost nikdo nemůže brát.

Jaroslav Hudlický 21.10.2009 11:57

Re: Záruky?

Ad Ludva: Děkuji Vám za pregnantní vyjádření. Tím spíš, že tento názor je bohužel stále ještě menšinový. Tím "bohužel" myslím "v náš neprospěch", protože lhát si do kapsy není cesta k něčemu pozitivnímu, ale způsob, jak tuto cestu zablokovat (v soukromém životě jednotlivce stejně jako v životě kolektivů či národů). Ale asi to musí vyřešit až čas a výměna generací.

gerontusinza 21.10.2009 11:52

Kecy pane......Re: Škody z případného prolomení Benešových dekretů

nemravné je mstitele na vrazích pokládat za vrahy...... to víte pro někoho partizan pro někoho achtung banditen..... ;-) vy byste tu zemi radostně tomu Ádovi poskytl, co aby vzkvétala ..... i ti  v roce 68 byli přínosem...:-(pane z takových  lidi jako vy mě bylo vždy špatně.....lézt do zadku na východ i na západ, jak nádherné...:-/

dusekj 21.10.2009 11:50

A jak to bude s majetkem

naší rodiny o který jsme přišli v době pobělohorské.

yyy 21.10.2009 11:50

Takové manipulace Vás učili na VÚMLu?:

A na druhé: „Evropským politikům nezbude než sklonit se před Václavem Klausem jako kdysi křižáci před Janem Žižkou.

A perla na závěr: „Politici myslí na okamžitý malý prospěch svůj a svých stran, pan prezident na klid pro příští generace.“

:-D:-D:-D:-D:-D

yyy 21.10.2009 11:50

Takové manipulace Vás učili na VÚMLu?

Na jedné straně: „Nemohu se ztotožnit s hysterickými komentáři k jeho údajným výrokům…“, „…jeho odpůrci a „poháněči“…“, „…panovačné přikazování panu prezidentovi…pronášené všelijakými politikáři a pisálky aušusové úrovně mě vede k pochybnostem o duševním zdraví a neprodejnosti jejich autorů.“,„…pana prezidenta povzbuzuje k tvrdošíjnosti také pátá kolona různých pisálků a politikářů…“

Jiří Hrbek 21.10.2009 11:47

Právní vyjádření Postupimských dohod??

Postupimské dohody pouze vzaly na vědomí přijaté dekrety. Pro konkrétní časovou posloupnost mrkněte do nějaké učebnice historie.

F. Čech 21.10.2009 11:46

Zatím komunikujeme s opravdu s Bruselem

Pokud se ale soudruhu Klausovi a jeho spojencům z KSČM  a národoveckých kruhů jejich záměry zdaří budeme posílat  zprávy a žádosti zase do Moskvy. Proto je nutné si zjistit, zda je EU horší nebo lepší než RVHP. Soudruh Klaus i Filip říkají, že RVHP byla lepší a řada soudruhů, kteří pronikli do ODS se s ním v tom shoduje.  

kpt 21.10.2009 11:45

Jestli tomu správně rozumím

Češi, místo aby po válce nárokovali po Německu náhradu škod způsobených jimi iniciovanou válkou se spokojili s tím, co uzmuli těm, které odsunuli do Německa. Zdá se mi, že na tom strašně prodělali. Co tak spojit náhradu těm, kteří byli odsunuti a okradeni s tím, že Německo teď vyplatí, co vyplatit mělo už tenkrát... ale na takové sousto si ti příštipkáři zřejmě netroufnou. Tedy v případě, že by se otevíraly staré šuplíky a dělal se nový pořádek.

Jaroslav Hudlický 21.10.2009 11:41

Škody z případného prolomení Benešových dekretů

Nechceme si připustit jen jedno: původní příčinou "škod, které by vznikly prolomením Benešových dekretů", byly samotné Benešovy dekrety, které rozhodně nebyly aktem nápravy a jen s velkou pochybností je lze považovat za akt prevence, jak se od práva opírajícího se o morálku očekává, nýbrž z největší části aktem pomsty. Lze pochopit jejich motivaci, to ale neznamená, že jel ze obhajovat jako mravné.

Takže strach z prolomení Benešových dekretů je strachem z vlastního špatného svědomí. Teprve druhotně jde o majetek - jak jinak si vysvětlit, že se bojíme, o co by si řekli (???) potomci sudetských Němců, ale nikoho netrápí, že většina majetku, který jsme "ukradli sami sobě" za bolševika, se vůbec nevrátila okradeným Čechům.

A pokud jde o roli Jana Žižky v kontextu výsledných zisků a ztrát českého království, tak ta  je ostudná. (Nic dalšího z toho samozřejmě nevyvozuji.)

Krucipísek 21.10.2009 11:40

O odsunu rozhodl prezident republiky Beneš svými dekrety

v červnu až srpnu 1945. Postupimská konference v srpnu 1945 pak tyto postupy potvrdila, proto tvrdit, že o odsunu rozhodli vítězné mocnosti je problematické. Bez jakýchkoli pochyb se jednalo o akt msty a akceptování kolektivní viny a nepříjde mi jakkoli rozumné a už vůbec ne chytré se k těmto dějinným událostem po více než 50 letech neustále vracet, tím méně je jakkoli vyzdvihovat nebo na ně být hrdý. Stejně tak věřím, že rozsah případných odškodnění popř. zmírnění křivd by byl řádově menší, než ona třetina ceny navíc, kterou v roce 2010 zaplatíme za výstavbu "svých" dálnic, v porovnání se sousedy.

vašekk 21.10.2009 11:36

Konečně mám jasno

Pan president je nad parlamentem a může podle vlastního uvážení měnit zahraniční závazky ČR. Pan president také kdysi prohlásil, že nedopustí, aby do ČR přišlo Euro. Z těchto dvou konstatování plyne, že se ČR dopustila podvodu, když v rámci přístupových jednání podepsala, že bude o Euro usilovat. ČR se tedy do EU dostala podvodem a právem bude z EU vyloučena. 

R.J. 21.10.2009 11:29

Re: To je objektivní zhodnocení, od modrých mozků se ale ocenění nedočká.

Bolševik chrání "pravičáka", "lepšího vysvědčení" se nemohlo Klausovi dostat. To je ale bžunda. To je přímo "rote fronte"  Falmr, Grebeníček, Klaus, a Roko. ;-D

JM 21.10.2009 11:24

Re: souhlasím

KALOUS JE VÝPEČEK prasekracie, kterou založil prezident Pravdláska Kulič.