30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milda 12.6.2009 22:59

Tady nejde o přírodu ani o lidi!

Všem druhům zelených stran a spolků jde jen o peníze a moc! Jestli si myslíte, že nemám pravdu, udejte příklad.

Petr P. 13.6.2009 10:25

Re: Tady nejde o přírodu ani o lidi!

Je to nesmysl. Bursík sám odstoupil, který jiný předseda to v minulosti kvůli prohraným volbám udělal ? Kdo se Zelených se vyskytoval v úplatkářských aférách,  finančních podbodech, nebo v  propojení na organizovaný zločin atd. ? Já jsem si ničeho nevšiml, narozdíl od  ODS,ČSSD, KDU ČSL atd. Příklady pro svoje obvinění byste měl dát vy.

Skybird 11.6.2009 17:28

Vážení a co např. kompaktní jaderné elektrárny

U nás se o tom hovoří pro Jablonec a asi by to nebylo fantasmagorii pro řadu jiných aglomerací. A bylo by z čeho nabíjet i ta elauta.

Dočetl jsem se, že podle vědců z Americké národní laboratoře v Los Alamos budou brzy na trhu miniaturní jaderné reaktory schopné dodávat elektřinu až pro 20 000 domácností. Vláda USA technologii na jejich výrobu již licencovala soukromé společnosti Hyperion, která přijímá objednávky a hodlá začít masovou produkci. Miniaturní jaderné reaktory budou v továrně zapečetěny, nebudou obsahovat žádný vojensky zneužitelný materiál a bude je prakticky nemožné ukrást, protože budou zapuštěny v betonu v zemi a navíc budou velmi horké. Svými rozměry se mají blížit malým zahradním boudám na nářadí.

honzak 11.6.2009 17:41

Re: Vážení a co např. kompaktní jaderné elektrárny

už se to tady řešilo. K tomu miniaturnímu reaktoru (patrně "odpad" vývoje zdrojů pro ponorky) musí být ještě turbogenerátor, kondenzační zařízení na páru a rozvodna. To se  nevejde do zahradního domku ani náhodou. Můj odhad je výkon v řádu desítek MW.

Ale nic proti tomu, řvát budou hlavně melouni a zbytek pravdy&lásky. Po rekonfiguraci distribuční soustavy by to mohlo fungovat.

Skybird 11.6.2009 18:19

Re: Vážení a co např. kompaktní jaderné elektrárny

Toshiba / 4S Compact Fast Reactor

Toshiba presented technology for its 4S compact fast reactor at the ECO Products 2008 Exhibition. Toshiba began developing the compact, sodium cooled 4S fast reactor twenty years ago based on nuclear power generation technology cultivated in the development of the Joyo and Monju reactors. The 4S, which is an abbreviation for Super-Safe, Small and Simple, can generate 10 megawatts of power and doesn’t require refueling. The 4S design exhibits advanced performance in terms of nuclear nonproliferation because the 4S doesn't require refueling. In addition, the adoption of an electromagnetic pump that has no rotating mechanisms enabled a design that requires no maintenance inside the reactor itself, and with this design, the 4S can be used as a source of heat and electricity to supply energy in nations throughout the world that are lacking sufficient energy sources. The 4S features superior safety performance and is designed to automatically shut down in the event of an emergency with natural cooling of the reactor core. Hope is rising for the 4S as a supply source for clean, safe energy. In addition, a production system that uses the waste heat that is generated as a byproduct by the nuclear power plant to extract hydrogen fuel also contributes to reducing CO2 levels. Toshiba will submit an application for licensing to the U.S. government in the fall of 2010.

ECO Products 2008

© DigInfo (http://www.diginfo.tv/)

honzak 11.6.2009 18:27

Re: Vážení a co např. kompaktní jaderné elektrárny

já moc anglicky neumím. Ale ten text je hodně marketingový, že? Do řádu výkonu jsem se strefil. Pochopil jsem správně, že mají vibrační pumpy bez rotačních dílů? Podle mě dále píšou, ýe to je zdroj tepla a elektřiny. Na tom odkazu je jako první hajzlpapír....

M. Zima 11.6.2009 18:56

Proč jste jednoduše nenapsal, že jde o takový reaktor, jaký měl napájet Radar.

R.J. 11.6.2009 20:07

Re: Proč jste jednoduše nenapsal, že jde o takový reaktor, jaký měl napájet Radar.

Pane Zima, není Vám náhodou hrozná zima? To chce zábal, někdy to pomůže. Nebo se místo radaru "napájíte"  Vy ? Ovšem musí to být nějaký utrejch, blbne se po něm, na kvadrát.;-D

M. Zima 11.6.2009 21:23

No no, když jsem tu nedávno napsal, že ta námitka Zelených, že to bude napájeno z vlastní jaderné energetické jednotky není úplný nesmysl, protože US Army takové jednotky má, ozvali se chytráci Vašeho formátu.

R.J. 11.6.2009 23:48

Re: No no, když jsem tu nedávno napsal, že ta námitka Zelených, že to bude napájeno z vlastní jaderné energetické jednotky není úplný nesmysl, protože US Army takové jednotky má, ozvali se chytráci Vašeho formátu.

Tak to jo, matka Kuchtová je experetka, to máte fakt  z té nejlepší ruky. ;-D

Jenik 12.6.2009 21:20

Re: No no, když jsem tu nedávno napsal, že ta námitka Zelených, že to bude napájeno z vlastní jaderné energetické jednotky není úplný nesmysl, protože US Army takové jednotky má, ozvali se chytráci Vašeho formátu.

Hlavně to řekl (velmi kovaný a kamarád-zelený mozek)) soudruh starosta: "Tam bude reaktor, já to musím vědět, já mám maturitu!! (rozuměj - vojenskou:-)))

Skybird 11.6.2009 17:16

Proč ne také významná podpora solárních panelů

Stačí přejet hranice do Bavorska a spatříte kvanta solárních panelů nejen na střechách rodinných domků. Kdyby to nebylo efektivní ( ohřev vody a nejen to ), tak by to asi ti Němci tak masivně nekupovali, neinstalovali a tak významně nepodporovali. Proč to srovnatelně nejde u nás ?

honzak 11.6.2009 17:25

Re: Proč ne také významná podpora solárních panelů

zajímavý postřeh! Taky jsem na to koukal, když jsme se vracelí z lyžování ve Švýcarsku. Podle mě jsou to fotoelektrické panely a jde jen o dotovaný výkup náhodné elektřiny. Kolektory pro solární ohřev vody (které považuji za jedinou rozumnou formu alternativních zdrojů energie) jednak vypadají jinak, druhak se nedávají na osamocené stodoly....

i.h. 11.6.2009 17:33

Nemci maji "kvanta solarnich panelu"

proto, protoze nemecka vlada na tyhle panely naridila tucne subvence, ktere musime platit my, normalni lide. Nemecka vlada solarni elektricke panely (NIKOLIV ty na ohrev vody, ty se nesubvencuji, i kdyz je to to jedine, co ma smysl) subvencuje ciste z ideologickych duvodu, a za elektrinu tak vyrobenou musime stastnym majitelum (subvence taky nedostanou zdaleka vsichni, jenom kamosi) platit priblizne ctyricetinasobek jeji uzitne hodnoty.

honzak 11.6.2009 17:43

Re: Nemci maji "kvanta solarnich panelu"

jsem rád, že můj postřeh z auta byl správný. Jde o evidentně internacionální melounismus.

R 11.6.2009 17:41

Re: Proč ne také významná podpora solárních panelů

Odhaduji, že při násobně vyšším průměrném platu tam stojí fotovoltaické panely v přepočtu kursu na euro stejně jako u nás.  Takže u nás je investice 200 - 600 tisíc Kč, která je pro rozumné množství panelů nutná, obnos, na který se šetří 5  - 10 let , u nich je to obnos, na který se šetří 1 - 4 roky. A je něco jiného spořit 2 roky a pak to do něčeho vrazit než spořit až 10 let a pak to do něčeho vrazit. To už člověk zatraceně dobře propočítává, za jak a s jakou jistotou se mu ta investice bude vracet.

Pavel 11.6.2009 22:07

Re: Proč ne také významná podpora solárních panelů

Stačí přejet hranice do Řecka a spatříte kvanta solárních panelů (ne fotovoltaiky jako v Bavorsku). Proč asi? A proč to nejde v Grónsku? Zkus někdy přemýšlet hlavou ptáku a nepapouškovat jen ty zelené teorie.

D.M. 11.6.2009 16:56

podpis

Pane Hajzlicku, proc uz za sve jmeno nedavate "byvali poradce ministra". Ze by vas to diskreditovalo? Ano, to je pravda, zvlast, kdyz jste delal poradce Paroubkovi a Grossovi.8-o

honzak 11.6.2009 17:10

Re: podpis

jasně. Hanzlíček je blb a jediný odborník je bursík s kačenou, že? Jdi se vycpat!

M. Zima 11.6.2009 17:53

Jestli

je Hanzlíček blb je vedlejší, on ten Hanzlíček bude spíš náš rafinovaný honzak. A to je blb. (A potom, že je indukce k ničemu.)

honzak 11.6.2009 17:58

Re: Jestli

připoj si zhášecí diodu, blbe! Aby ti indukované přepětí nečilo ty zbylé 3 mozkové buˇky.

D.M. 11.6.2009 17:55

Re: podpis

Koukam, ze ses vynoril z bustehradnske haldy, ty blbecku :-D

honzak 11.6.2009 17:59

Re: podpis

blbeček mi nevadí, od takového shluku proteinů jako jsi ty. Ale jak jsi přišel na buštěhradskou haldu? Alkohol? Drogy?

pelé 11.6.2009 16:27

autorovi

Vážený pane Vás naložit do formaldehydu a vozit po výstavách jako zrůdu která nesnáší vodu vzduch stromy a zvířata a tváří se jako milovník vědy ačkoliv se třese padoucnicí pouze na prachy od svých řídících mozků

honzak 11.6.2009 16:55

Re: autorovi

pán volí zelené, že?

honzákovi 11.6.2009 19:55

Re: autorovi

ano

Hubert Mašín 11.6.2009 20:32

Re: autorovi

Máme tedy opravdu štěstí, že už zase  je vás tady takových hodně  pod 5%...

Vlastimil Kraus 11.6.2009 16:24

Nejen státní rozpočet...

Úplně s vámi souhlasím, až na to, že masivní podpora obnovitelných zdrojů nezlikviduje státní rozpočet, ale i peněženky spotřebitelů. Výkupní ceny za elektřinu z OZE vstupují totiž do nákladů za dopravu (přenos a distribuci) elektřiny a tedy i do regulovaných cen za tyto služby.

Bedřich 11.6.2009 15:41

Pane Hanzlíček.....

A nemáte nějaký zdroj ohledně těch škodlivých karcinogeních exhalací?? Docela bych se podíval a rád bych si to porovnal se "zaručeně ekologickými kotli na hnědé uhlí v převážné většině starých několik desetiletí, které do ovzduší vypouští jen CO2, vodu a voňavé borové silice".....

A mimo to, co považujete za nedořešenou kůrovcovou kalamitu?? Myslíte, že to má nějaké konečné řešení?? Co to je?? Kdy bude pro Vás konec?? Až bude kůrovec vyhuben?? A nebo narážíte na způsob řešení v NP Šumava, který je dle Vás nekonvenční??

honzak 11.6.2009 17:23

Re: Pane Hanzlíček.....

jasně! Necháme Šumavu sežrat kůrovcem a budeme hltat kydy melounů o přirozené obnově a druhové rozmanitosti? Taky nesmí chybět semenáčky, bez těch by to nebylo ono!

Kdyby mohl vstát z hrobu můj děda, šumavský pašerák a dřevař, tak by pitomce tvého formátu seřezal pantokem.