16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr P. 13.6.2009 10:25

Re: Tady nejde o přírodu ani o lidi!

Je to nesmysl. Bursík sám odstoupil, který jiný předseda to v minulosti kvůli prohraným volbám udělal ? Kdo se Zelených se vyskytoval v úplatkářských aférách,  finančních podbodech, nebo v  propojení na organizovaný zločin atd. ? Já jsem si ničeho nevšiml, narozdíl od  ODS,ČSSD, KDU ČSL atd. Příklady pro svoje obvinění byste měl dát vy.

Milda 12.6.2009 22:59

Tady nejde o přírodu ani o lidi!

Všem druhům zelených stran a spolků jde jen o peníze a moc! Jestli si myslíte, že nemám pravdu, udejte příklad.

Jenik 12.6.2009 21:20

Re: No no, když jsem tu nedávno napsal, že ta námitka Zelených, že to bude napájeno z vlastní jaderné energetické jednotky není úplný nesmysl, protože US Army takové jednotky má, ozvali se chytráci Vašeho formátu.

Hlavně to řekl (velmi kovaný a kamarád-zelený mozek)) soudruh starosta: "Tam bude reaktor, já to musím vědět, já mám maturitu!! (rozuměj - vojenskou:-)))

honzak 12.6.2009 8:18

Re: Pane Hanzlíček.....

kde jsi bédo získal jistotu, že "systémová ekologie" je věda? Kde jsi získal jistotu, že zákony prolobované melounisty jsou k užitku a ne ke škodě? A zkoušíš někdy myslet vlastní hlavou, nebo jen papouškuješ kydy šéfíků?

R.J. 11.6.2009 23:48

Re: No no, když jsem tu nedávno napsal, že ta námitka Zelených, že to bude napájeno z vlastní jaderné energetické jednotky není úplný nesmysl, protože US Army takové jednotky má, ozvali se chytráci Vašeho formátu.

Tak to jo, matka Kuchtová je experetka, to máte fakt  z té nejlepší ruky. ;-D

para 11.6.2009 23:11

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

Tohle je ten muj "supeelektrorsamohyb". http://www.vercajch.cz/index.php?up_page=&page=zbozi_karta&vetev=1&odd=115&produkt=1059  - no za tu cenu - nekup to?!:-P

Standa 11.6.2009 22:07

Re: Nevybíravý nátlak Zelených

Za potopením Rainbow Warrior, které chtělo zabránit francouzskému jadernému výbuchu, nebyla KGB, ale francouzská tajná služba. Ale nakolik následná pozornost médií zákaz a jeho dodržování ovlivnila, těžko soudit.

Pavel 11.6.2009 22:07

Re: Proč ne také významná podpora solárních panelů

Stačí přejet hranice do Řecka a spatříte kvanta solárních panelů (ne fotovoltaiky jako v Bavorsku). Proč asi? A proč to nejde v Grónsku? Zkus někdy přemýšlet hlavou ptáku a nepapouškovat jen ty zelené teorie.

M. Zima 11.6.2009 21:23

No no, když jsem tu nedávno napsal, že ta námitka Zelených, že to bude napájeno z vlastní jaderné energetické jednotky není úplný nesmysl, protože US Army takové jednotky má, ozvali se chytráci Vašeho formátu.

Jenda 11.6.2009 21:05

Re: Já jsem Vás rozhodně nepovažoval za chytrého člověka, ale, že nechápete, že je ve Vašem příkladu vybitá baterie srovnatelná s prázdnou nádrží mě přeci jenom překvapilo.

Opravdu srovnatelna? Jak dlouho trva natankovat a jak dlouho nabit baterku? A muzete si skocit s kanystrikem na pumpu pro trochu toho proudu?

Jenda 11.6.2009 20:57

Re: Zelení ve volbách vyhořeli - zbytek stran ale neví co se stagnací dělat.

No spis nez 1+1=2 nam neustale pripominate, ze vam vyslo, ze (1 + pišvejcova konstanta * prumerny pocet much na ctverecni kilometr / odhadovana delka nosu cinskeho cisare v milimetrech) * cimrmanova opravna konstanta = 2.

pepan 11.6.2009 20:43

Re: Ze zelených jde hrůza

          frantíšku domnívám se, že škody napáchané zelenými ekoteroristy se budou ještě dlouho napravovat

Hubert Mašín 11.6.2009 20:32

Re: autorovi

Máme tedy opravdu štěstí, že už zase  je vás tady takových hodně  pod 5%...

pepan 11.6.2009 20:20

Re: Pane Hanzlíček.....

  naprostý souhlas, jako milovníku šumavy,zejména modravska bych nazval zelené aktivity

     EKOTERORISMEM

Bedřich 11.6.2009 20:15

Re: Pane Hanzlíček.....

Ty vulgární primitive..... desítky a stovky odborníků jsou za jedno ohledně postupu v NP Šumava, ale ty jsi natolik osvícený, že to víš všechno líp....???

Až budeš mít nastudované zákony, biologii, systémovou ekologii a spoustu dalších vědních oborů, jako ti tebou urážení, tak teprv potom se k tomu vyjadřuj!!! Oni totiž hospodské kecy jsou ti prd platné, ať jsou sebekritičtější a sebeironičtější!!

PS: Otázka byla vznesena k panu Hanzlíčkovi, pokud se nechceš bavit na úrovni, tak proč se vůbec vyjadřuješ?

R.J. 11.6.2009 20:15

Re: Pane Hanzlíček.....

Tak Tvůj děd měl kliku, že ho tam nenačapal můj prapraděd s pašem, to by lískova hvízdala po hřbetě, jen by se prášilo. Ten můj prapraděd byl lesmistrem a "prosebníkem" u Knížete pána, vyškemral jeden kopec. Že se tam nebude těžit a tak. ;-D

R.J. 11.6.2009 20:07

Re: Proč jste jednoduše nenapsal, že jde o takový reaktor, jaký měl napájet Radar.

Pane Zima, není Vám náhodou hrozná zima? To chce zábal, někdy to pomůže. Nebo se místo radaru "napájíte"  Vy ? Ovšem musí to být nějaký utrejch, blbne se po něm, na kvadrát.;-D

honzákovi 11.6.2009 19:55

Re: autorovi

ano

M. Zima 11.6.2009 18:56

Proč jste jednoduše nenapsal, že jde o takový reaktor, jaký měl napájet Radar.

honzak 11.6.2009 18:27

Re: Vážení a co např. kompaktní jaderné elektrárny

já moc anglicky neumím. Ale ten text je hodně marketingový, že? Do řádu výkonu jsem se strefil. Pochopil jsem správně, že mají vibrační pumpy bez rotačních dílů? Podle mě dále píšou, ýe to je zdroj tepla a elektřiny. Na tom odkazu je jako první hajzlpapír....

Skybird 11.6.2009 18:19

Re: Vážení a co např. kompaktní jaderné elektrárny

Toshiba / 4S Compact Fast Reactor

Toshiba presented technology for its 4S compact fast reactor at the ECO Products 2008 Exhibition. Toshiba began developing the compact, sodium cooled 4S fast reactor twenty years ago based on nuclear power generation technology cultivated in the development of the Joyo and Monju reactors. The 4S, which is an abbreviation for Super-Safe, Small and Simple, can generate 10 megawatts of power and doesn’t require refueling. The 4S design exhibits advanced performance in terms of nuclear nonproliferation because the 4S doesn't require refueling. In addition, the adoption of an electromagnetic pump that has no rotating mechanisms enabled a design that requires no maintenance inside the reactor itself, and with this design, the 4S can be used as a source of heat and electricity to supply energy in nations throughout the world that are lacking sufficient energy sources. The 4S features superior safety performance and is designed to automatically shut down in the event of an emergency with natural cooling of the reactor core. Hope is rising for the 4S as a supply source for clean, safe energy. In addition, a production system that uses the waste heat that is generated as a byproduct by the nuclear power plant to extract hydrogen fuel also contributes to reducing CO2 levels. Toshiba will submit an application for licensing to the U.S. government in the fall of 2010.

ECO Products 2008

© DigInfo (http://www.diginfo.tv/)

honzak 11.6.2009 18:09

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

nalezeno např.

"-Dlouhý dojezd - Hi -tech lithium polymerový akumulátor N"

"

Elektro street bike Schwinn Continental Pedelec Lady Kardan"Takže na špici opravdu lithiové baterie. Máte pravdu.

honzak 11.6.2009 18:05

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

mezi námi, elektrokola se vyrábějí hlavně v systému PEDELEC, tedy jako PODPORA šlapání. Podpora se automaticky odpojí při dosažení nastavené rychlosti, typicky 18 km/h. Je možné, že se používají i Li-on baterie, ale budou opravdu drahé.I pro atypický tvar, drahá elektrokola mají baterie jako opticky neznatelnou součást rámu kola. Kouknu se do sortimentu, ale myslím, že standard bude NiMh.

honzak 11.6.2009 17:59

Re: podpis

blbeček mi nevadí, od takového shluku proteinů jako jsi ty. Ale jak jsi přišel na buštěhradskou haldu? Alkohol? Drogy?

honzak 11.6.2009 17:58

Re: Jestli

připoj si zhášecí diodu, blbe! Aby ti indukované přepětí nečilo ty zbylé 3 mozkové buˇky.

R 11.6.2009 17:56

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

Co se týká paměťového efektu a podobných nesmyslů, baterie třeba o ceně 10 tisíc má pro řešení problému ekonomický prostor a sice elektronické sledování každého článku a nějakým mikroprocesorem případné odlehčení až úplné vypojení slabého článku. Takže se může vyčerpat i ta energie, která u prostého seřazení článku do serie bez sledování musí v akumulátoru zůstat, poud nemá dojít k zničení nejslabšího článku a tím k poruše celé baterie.

D.M. 11.6.2009 17:55

Re: podpis

Koukam, ze ses vynoril z bustehradnske haldy, ty blbecku :-D

M. Zima 11.6.2009 17:53

Jestli

je Hanzlíček blb je vedlejší, on ten Hanzlíček bude spíš náš rafinovaný honzak. A to je blb. (A potom, že je indukce k ničemu.)

R 11.6.2009 17:51

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

Třeba elektrokola se už delší dobu dodávají s lithiovými bateriemi dá se říct trakčními upravenými prootřesy a podobné podmínky. Kapacita už je na takové kratší každodenní dojíždění do práce nějakou desítku kilometrů dostatečná a baterie má pár kilo, takže není technický problém ji prostě od kola odpojit a doma nebo i v práci nabít. Niklmetalhydridové akumulátory jsou výprodej a NiCd nebo olověné jsou pro čínany  a kutily bez peněz, protože několik kilová lithiová nebo metalhydridová baterie pár tisícovek stojí.

honzak 11.6.2009 17:43

Re: Nemci maji "kvanta solarnich panelu"

jsem rád, že můj postřeh z auta byl správný. Jde o evidentně internacionální melounismus.