1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 11.6.2009 11:25

Re: Zelení ve volbách vyhořeli - zbytek stran ale neví co se stagnací dělat.

tobě za to EROEI buď někdo platí, nebo jsi to do té wiki napsal sám a nikdo tě nechválí.... Aspoň ýže ty melouni spadli do kopru, ubude dotací a grantů pro takové jako jsi ty. Třeba tě střet s realitou vyléčí.

para 11.6.2009 11:25

Re: Budoucnost energeticky

Honzák je zastáncem prolimení limitů těžby a tím oddá lení kolapsu o cca 10 let - má asi svůj program typu "po nás potopa" - že?

para 11.6.2009 11:23

Zelení ve volbách vyhořeli - zbytek stran ale neví co se stagnací dělat.

Pan Hanzlíček neskrývá radost nad prohrou nepohodlných zelených kteří komplikovali život mnoha lobistům, nadnárodním společnostem a v všem "zlatokopům" obecně. Možná mu někde šlápli na "kuří oko". Bohužel společnost dnes raděj slyší na slogan "Řešení místo strašení" než na "Utahování opasků a úspory ..." a už ji tolik nezajímá jestli kdo vůbec nějaké faktické řešení než zvýšení racionality všech výdajů opravdu má. Není se co divit, konzumní lákadla mají pro masy stále velkou hodnotu. Budoucnost je už tolik nezajímá, podobně jako akcionáře podniků typu "po nás potopa". Vždyt zatím se máme dobře. Např. automobilový průmysl u nás jede v otáčkách nebývalých - a málo kdo si tak uvědomuje, že to způsobilo "Německé šrotovné..." a nikoli faktická konjunktura. O tom, že JE jsou tak obrovskou investicí, kterou nikdo s leglálně vydělávajících neudělá nebot ta má velmi malou a příliš časově vzdálenou návratnost, také sotva kdo ví a tak si to Zelení svým odporem k jádru rozlili navíc u všech těch pro které je tajemno kolem nukleární fyziky symbolem vědeckosti a tedy pokrokovosti i bezproblémové budoucnosti. ERoEI dnešních JE ale výmluvně hovoří o opaku kterému realita ve světě odpovídá http://cs.wikipedia.org/wiki/ERoEI  Vnitřní rozbroje v SZ dílo skázy ještě urychlily a tak volby dopadly jak musely a svým způsobem si za to SZ může sama.  Jak to ale bude dopadat s ekonomikou až účinek šrotovného v zahraničí pomine? Co až se připomene, že ani ten ČEZ nemá na výstavbu JETE a krytí nezbytných záruk veškeré finance a stavbu bude potřeba nějak dotovat - alespon tedy státními zárukami? S odlivem levných fosilních zdrojů energie nás čeká odliv prosperity a tedy velmi těžké období. Těm stranám co budou ve vládě nebude co závidět a lidstvo na planetě Zemi si nebude moci vybrat ale bude se muset podřídit některému ze scénářů dalšího vývoje. http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/scenare-soumraku-civilizace-rustu

hlava22 11.6.2009 11:23

Re: Ale,ale,

ráčej se podívat na fakturu, kolik vyfasuje ČEZ, kolik za rozvod a kolik za distribuci.

Lájoš B. 11.6.2009 11:13

Re: Kde jsi Zelených voliči?

Naprosto nesouhlasím. Největší ekonomický dopad na občany měla podpora přímotopů a to nebylo žádné fantazírovaní Zelených.

Lájoš B. 11.6.2009 11:09

Re: být zelený je luxus

rozhazování, dluhy a podplácení voličů - přesně popisujete postup ČSSD.

M. Zima 11.6.2009 10:53

Klasická blbost atomové hlavičky,

napište raději, proč mají atomčíci strach z elektroauta, a neblábolte jako Hanzlíček.

M. Zima 11.6.2009 10:51

Ale,ale,

proč tak brutálně? Koupili jsme presidenta, kus Jižních Čech, atd., zvýšíme ceny proudu a budeme nakupovat dál. Češi i EU si to líbit nechají, obojí jsou k ničemu. (Ti Češi víc, ta EU přecijenom někdy na něco přijde, jak vidíme z posledních dnů, někdy je u toho i legrace)

hlava22 11.6.2009 10:46

Re: Budoucnost energeticky

Můžeme si vybrat, pokud zablokujeme jadernou energii tak na ty limity určitě dojde.

Standa 11.6.2009 10:45

Re: Nevybíravý nátlak Zelených

Třeba v případě zákazu pozemních jaderných testů zřejmě sehráli Greenpeace svou roli.

Vznik podobných organizací byl reakcí na bezohledný průmyslový rozvoj na počátku druhé poloviny minulého století. Z ochrany životního prostředí se stalo politické téma. K tomu by ovšem stejně došlo i bez nich, až by se vzduch ve městech stal zcela nedýchatelný.

Dnes však samy tyto organizace získaly obrovskou politickou moc, a staly se brzdou technologického pokroku, a paradoxně také brzdou dalšího zlepšování stavu životního prostředí. V chudých zemích je jejich politika cestou k chudobě a hladu.

honzak 11.6.2009 10:31

Re: Budoucnost energeticky

začni s úsporami u sebe - odpoj se od rozvodné sítě a elektřinu si vyráběj z "obnovitelných" zdrojů. Abys věděl úplně přesně o čem píšeš.

Karel 11.6.2009 10:12

Budoucnost energeticky

Prolomíme limity těžby uhlí? Potlačíme odpor obcí, dotčených navrhovanou výstavbou uložiště jaderného odpadu? Potlačíme odpor obcí, dotčených plánovanou těžbou uranu? Za žádnou cenu nerealizovat úspory energie? Za žádnou cenu ekologie? Nebo jak vidíte budoucnost, autore?

Pepek 11.6.2009 9:54

Re: být zelený je luxus

No právě - na vysloveně prodělečné akce musí být nadbytečné peníze. Ale to se týká jakýchkoliv dotací a příspěvků, nejen těch rádoby "eko". Jenže když ono je to tak lákavé, rozhazovat ze státního, když mě pak voliči odmění hlasy (=mocí) pro další léta. Klidně i na dluh.

M. Zima 11.6.2009 9:36

Pane Hanzlíček,

karierista Burcík má se zelenou politikou, přibližně tolik společného, jako Vy a Váš ČEZ. Copak nechápete, že potom, co vtáhl radarového hraběte do politiky ho hrabě nemůže nechat padnout, že je jenom otázka času, kdy se Burcíkovi vynoří vedle šmelináře Kalouska, coby levé křídlo nového hnutí?

A k tomu "zelenému". Pro NP a ČT jsou ty Vaše bláboly jako včerejší atomové odpolední kydy na ČT24, pouze dokazujete, že v Česku nejenom nikdo z etablovaných není schopen se nad energetickými problémy zamyslet, ale ani jednoduché souvislosti pochopit.

hlava22 11.6.2009 9:36

Re: Kde jsi Zelených voliči?

říká se tomu smrtící polibek V. Havla, na jeho doporučení je volila sposta jinak rozumných lidí. Ten dopad, chudák.

bm2 11.6.2009 9:28

Re: Pan předseda zelených

Ako vsetci socialni inzinieri na celom svete od nackov cez bolsevikov az k zelenym - dovedeieme vas k svetlym zajtrajskom, aj keby sme vas mali pritom vsetkych postrielat.

Tino 11.6.2009 9:26

Re: být zelený je luxus

Jakýpak luxus?! Zhovadilost teorií a neumětelství v ekonomice to je základ Strany Zelených.

Pepek 11.6.2009 9:21

být zelený je luxus

na který společnost zmítaná krizí prostě nemá finance.

Pepek 11.6.2009 9:19

Re: ano, melouni

Dotace jsou nesmysl. Každý za své, to vám asi nic neříká. Solidarita a podpora by měla končit u sociálně potřebných, plošná podpora kohokoliv a čehokoliv je nesmysl podporovaný snad jen těmi, kteří rozhodují o rozdělování peněz daňových poplatníků.

Tino 11.6.2009 9:18

Kde jsi Zelených voliči?

Značné množství voličů kdysi pomohlo Zeleným do parlamentu a tím i do vlády země. Voliči byli varováni jinými stranami a osobnostmi, že Zelených politika je jen neodborné fantazírování a značně nebezpečná pro finance jak občana, tak i státu.

Voliči Zelených spustili odliv z našich peněženek. Že se zmýlili? Že naletěli na krasohesla? Že už jsou poučení a tak nedávají hlas Zeleným? Moc málo!

Dřívější voliči Zelených by měli osobně promlouvat u veřejnosti a kát se z omylu. Mám ale podezření, že jen přešli na jinou a taky levou stranu, kde oškubávání občanů s pomocí státu je základ politiky.

vita 11.6.2009 9:16

Ten profesor se jmenoval Zelí

Jinak by se dalo souhlasit - ovšem s tím, že pro Bursíka byla SZ a veškerá zelená agenda jen dalším výtahem k moci.

bm2 11.6.2009 9:04

Re: Nevybíravý nátlak Zelených

Uvedte jeden jediny priklad kedy sudruhovia z greenpiss, alebo podobnych mafianskych organizacii naozaj pomohli. Dovodom zlepsenia je technologicky pokrok a legislativa, ktora je prijimana vo vsetkych vyspelych krajinach bezohladu na to, ci nejaka JauJau sedi v parlamente, alebo nie.

Ak teda nemate na mysli vypalne za biolieh, repkovy mor, investicne celky predrazene o stovky milionov kvoli zelenym uplatkom a podobne prispevky zelenych sudruhov.

Vodička-sapér 11.6.2009 9:03

Re: ano, melouni

Pardon: propadák, mohla.

Joob 11.6.2009 9:03

Pan předseda zelených

mi vždycky nejvíce ze všeho připomínal profesora Zajíce z povídek Š+G : jeho výrok :"nechci slevu zadarmo" totiž výstihuje nejlépe  podstatu zelené politiky ve stylu "budete zdraví, nebo jo" a také "budete žít ekologicky - zdravě, i kdyby jste měli zhebnout" . Veškeré zelené projekty v důsledku znamenají větší zátěž přírody, než přínos. Princip entropie.

gerontusinza 11.6.2009 9:03

Předražené samozřejmě není......Re: RADŠI SE ZEPTÁM

největší problém je že je musí instalovat skutečně odborná firma a nikoli typ meloucháře, který šetří na izolačních materiálech a vlastně ještě zhorší účinnost instalovaného čerpadla (ze zkušenosti..) .. a bez kvalitního servisu (tedy i dost drahého) je i poruchové ( promítněte si to do klimatizace auta a doby jejího používání abyste pochopil)  jen výrobně je poněkud dražší vzhledem k teplotám přenosových medií a tím i použitých materiálů a technologií..... proto také mají v našich šířkáchv oprávnění klimatizace vzduch-vzduch...  (při topení je poměr nižší než 3:1... cca 2,6; ale i zak je značně lacinější než plyn;-)

Vodička-sapér 11.6.2009 8:58

Re: ano, melouni

Je třeba připomenout  předvolební  klání, Strana zelených je  jediná strana , s jejichž  kandidátkou  si sedli před kamerami za společný stůl a doporučovali ji občanům byl  exprezident a exministr zahraničí ČR. Ty  dvě procenta , které získali jejich koníčci , které postavili do dostihů, je značný propadách jejich stáje.A  crazy scénka , kdy tito pánové sedí ve společnosti   playboyje M.Bursíka a diblíka  Kateřiny zlé pověsti , by mohly být trhákem  televizní zábavy letošního Silvestra , dvojkou za favoritem, Vl. Menšíkem. 

hlava22 11.6.2009 8:54

Re: Nevybíravý nátlak Zelených

a chcípnutí stovek milionů lidí v rozvojovém světě. Ale když se kácí les, tak holt lítají třísky, že.

REX 11.6.2009 8:46

Nevybíravý nátlak Zelených

za posledních 50 let zapříčinil zlepšení životního prostředí ve vyspělém světě. To je skutečnost. Že se i u nich vyskytnou fanatici formátu pana Hanzlíčka nikdo nepopírá. 

R.J. 11.6.2009 8:37

Re: ano, melouni

Neumíš žádat, měl jsi na palici vymodelovaného zeleného kohouta ? ...neměl, pozdravil jsi po vstupu na min živ. prostředí  "čest" ? ...ne,  zase chyba, neslyšel tě někdo ve vrátnici jak říkáš, že Kuchtová je tlustá zelená kráva ?.. vidíš, a pak chceš žádat, teda to můžeš, máme demokracii, klidně se užádej, ovšem  "živel"  na prachy nemá nárok. To Patočka si může dokonce pěstovat "mravence", z dotací. Ovšem on také poskytne ze své bohulibé činnosti dalším lidem práci, jako Policii ČR, Interpolu, sexuologickým znalcům, soudcům.....Co Ty?... jenom drandíš kolo, to je hochu trochu málo, málo "zelené" . Tak si nestěžuj, vidíš, že chyba je u Tebe. ;-D

R 11.6.2009 8:28

Souhlas s článkem

R^R^R^