1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kecal. 11.6.2009 13:42

Re: Ze zelených jde hrůza

:-D

M. Zima 11.6.2009 13:42

Na sci-fi je Neff, ten o ekonomických řešeních nemá potuchy, ten se chová, jakoby mu na hlavě štěpili atom sekyrkou.

M. Zima 11.6.2009 13:36

A a O jsou akumulátory. Jaké máte?

krmič 11.6.2009 13:34

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

Pěkná sci-fi. A teď ještě tu o stavbách na Marsu. Ale to jsem vlastně už viděl ve filmu Total Recall.

M. Zima 11.6.2009 13:34

Na každý pád to jde

bez nové JE, bez další výstavby JETE. Ty primitivní řeči Toplánka, Urbana, Římana, Dlouhého, ... té celé koupené party, jsou směšné. Že to nenapadlo Burcíka, je Bohu žel logické.

Máte pravdu s distribuční soustavou, ta je stavěna podle překonaných kritérií: Optimální zisky pro výrobce el-energie. To je třeba změnit. Jelikož sám mluvíte o řešitelných aspektech, není co dodat.

Jenom na okraj: Opel v Bochumi má slíbenu produkci dvou modelů aut, jedno je elektrické. Češi se radují, že v MB budou dělat každý rok nový model a podobné kraviny, připomíná to dobu, kdy Češi dostali ze Západu produkci dálnopisů, pokud vím, mohu se trochu mílit, byli poslední, kdo ta překonané mechanicky náročná monstra stavěl.

para 11.6.2009 13:29

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

O elektromobilech se už dlouho píše - realizace ale všude pokulhávají za představami. Ceny dnešních nových hybridů od např od Toyoty jsou násobkem běžného a to je vážný problém. Jsou i futurističtí krasavci jak třeba Aptera   http://www.hybrid.cz/novinky/aptera-vesmirna-trikolka  ale kdo by si s tím troufl do dnešního razantního  provozu a na dnešní vytlučené silnice? Rozhodující provoz je přitom nyní hlavně příměstský na denodení dojíždění do práce ze satelitních aglomerací a rekreační Provoz kamionů a rozvoz matreriálu a zboží je docela jiná kapitola.  Každou energii bude každopádně třeba vyrobit a pak ji dál transformovat dál a o tom je ERoEI a následně účinosti dalších přeměn. Pochybuji proto, že elektromobilů bude celkově energeticky více efektivní jak při transformace ropy přes palovací motor. Dojezdy různých typů o tom nakonec jasně hovoří. "Elektrovozíttek" asi přesto hodně přibude. Sám jedno mám - momentálně po roce kdy jsem po městě najel jen cca několi set km stojí - porucha baterie. Pochybuji proto, že s celkového hlediska budou představovat elektrovozidla efektivnější řešení jak ta spalovací. To by umožnila až nějaká dosud nepraktikovaná technologie.

Lájoš B. 11.6.2009 13:26

Re: Kde jsi Zelených voliči?

DOporučuji http://archiv.radio.cz/news/CZ/1998/29.12.html - lobování Hanzlíčka za přímotopy. A ze statiskyky vyplývá, že přímotop má doma cca 400 000 lidí. Tak co sem taháte promile ?

Lájoš B. 11.6.2009 13:12

Re: být zelený je luxus

Že se Zelení nelíbí fašistovi je zajímavé.

krmič 11.6.2009 13:09

Re: Kde jsi Zelených voliči?

Kolik občanů si ale ty přímotopy pořídilo? Zlomek procenta nebo zlomek promile?

Petr Třešňnák 11.6.2009 13:09

Re: Pro honzak a podobné české teoretiky:

A teď mi prosím pane Zima vysvětlete z kterých zdrojů bude pocházet el. energie pro dobíjení ?? Jsem sice zastáncem rozvoje elektromobilů a stejně tak i vyváženého energetického mixu, ale v případě podobných bludů, kdy někdo začne kázat o ekologické dopravě (vlaky, elektromobily, ..) a následně odmítat jádro a klasické zdroje, obávám se

že nejspíš nebude z této planety.

ANO - máte pravdu dobíjení nočním proudem je to nejideálnější řešení. Musíte si ale uvědomit, které typy elektráren poběží v základním pásmu ?? dokonce i v NOCI a při BEZVĚTŘÍ. Půjde to snad bez jaderné energie? Nehledě na další technické (byť řešitelné) aspekty. Uvědomte si například příkony těchto dobíjecích míst - ať domácích nebo veřejných - distribuční soustavě to dá celkem zabrat a určitě na to nebude nadimenzovaná.

Lájoš B. 11.6.2009 13:07

Re: Zelení ve volbách vyhořeli - zbytek stran ale neví co se stagnací dělat.

Být šetrný ke klimatu naprosto neznamená chodit ve dřevákách. Podobných demagogů tady bývají celé hordy.

Lájoš B. 11.6.2009 12:59

Re: Ze zelených jde hrůza

To bude nastupující demence.

františek 11.6.2009 12:54

Ze zelených jde hrůza

Dnes mě zelení děsí více než komunisté, kteří mě děsili 40 roků

Marat 11.6.2009 12:54

Re: Budoucnost energeticky

Když budete žít dosti dlouho za podmínek, které si představujete, tak díky vývojí se váš organismus přispůsobí novým podmínkam a naroste vám hustá srst, takže ani topit nebudete. Možná i vám narostou kopyta a tak ani boty nebudte potřebovat. Auta, vlaky  atd. se stanou zbytečná.Příroda je mocná čarodějka. Jenže nevím co budete moci baštit. Maso to být nesmí.

Marat 11.6.2009 12:48

Re: Zelení ve volbách vyhořeli - zbytek stran ale neví co se stagnací dělat.

Doufam para, že jste skutečně šetrný ke klimatu a že zelenou ideologií  berete vážně. Doufám tedy že dokonce i chodíte ve dřevákách které lze udělat jen  z přírodních zdroju a že si ty dřeváky vyrábíte sám. Stačí k tomu kousek prkna, nebo špaklek dřeva a nuž. Ovšem pochybují že je možné na nože si opatřit dosti pazourku.

Zřejmě vám ušlo, že lidstva neustále přibývá a jen přírodní zdroje už nestači. Ostaně ropa není zdrojem přírodním?

Gandalf 11.6.2009 12:42

Re: Klasická blbost atomové hlavičky,

Ježíšmarjá, proč "už"? Měl jste napsat "už dávno". A netykejte mu, klesáte tím na jeho úroveň.

para 11.6.2009 12:32

Re: Budoucnost energeticky

Energeticky efektivnější je něco jiného než lepší. Lepší je podbarveno emociálně - energetická těžitelnost je bezrozměrný prvek. Platí i tam , kde se do toho nevkládá člověk se svým zbožně tržním hospodářstvím. Ideální je zkusit si odpovědět na otázku jak to bylo s prosperitou spolešností kdysi bez využití zásob fosilů a co je podstatou tzv průmyslové revpluce. Já tvdím, že je to těžba suvovin a znalost technologií. Ta j u nynějších JE malá i když jsou bezpečnější snad 1000x i více jak v minulosti.

M. Zima 11.6.2009 12:26

Pro honzak a podobné české teoretiky:

V osobní dopravě se právě prosazuje koncepce elektroauta. Je to myšleno přibližně následovně: Ve městech se budou lidé pohybovat pomocí elektrických frkátek s malým zavazadlovým prostorem (na nákupy) umožňujících např. další vývoj ve smyslu spřažení v hada a pod. Při delších cestách, stěhování, atd. si lidé najmou na periferii větší, silnější (evt.zatím spalovací motor) auta. Pro uživatele bude to celé levnější, ekologičtější. Výroba aut bude jednodušší, což bude mít tvrdý dopad na zaměstnanost.

A teď energetický aspekt. Ta elauta budou mít dosah např. 200 km (kapacita baterie). Nabíjet se budou zpravidla přes noc, kdy je energetická soustava nevyužitá a proud levný. A teď ten clou: Na parkovišti v práci, apod. bude moci majitel to auto napojit na síť a udat, kolik chce ten den ještě jet. Když mu např. zbyde 100 km, vytáhne mu tu energii Accu-management pro denní spotřebu do sítě a odečte od příštího nabíjení. No tak co, pochopili elauto jako zásobník a ty konsekvence? Srovnejte to s tím idiotským rejděním českých komunistů ze všech partají kolem JETE a posuďte sami co je inteligentní řešení a proč takováto témata podléhají v Česku neffovské cenzuře. Jestli chcete další energetický gól EU z posledních dnů, jak již řečeno, nebuďte UB a zeptejte se, mám dnes dobrou náladu, vysvětlím Vám to.

Hubert Mašín 11.6.2009 12:25

Re: ano, melouni

Souhlasím, každý za své. Ovšem to se jaksi nedaří realizovat a pak je důležité ty peníze aspoň co nejméně vyhazovat z okna směrem ke kamarádíčkům toho, kdo přerozděluje. Třeba ho to potom nebude tak bavit a snahy všechno všem sebrat a pak jim to přidělovat ubude.

honzak 11.6.2009 12:10

Re: Když slíbíte, že už nebudete UB (úplně blbej), vysvětlím Vám to tak, že to pochopíte i Vy

to se ti nepovede. Neumíš vysvětlovat.

stará sova 11.6.2009 12:04

Re: Budoucnost energeticky

Brojit proti JTE a vozit si uhlí přez Čechy - je potřeba rakušáky ZDANIT - aby dali pokoj a uvědomili si že nemají otravovat !!!

Vlad 11.6.2009 12:02

Re: být zelený je luxus

Nepřeklepl jste se? Kuloptáci mají přece zkratku Ó,DěS. :-)

M. Zima 11.6.2009 12:01

Vy asi věříte i na burzovní ceny, co?

Pavel 11.6.2009 12:00

Re: Nevybíravý nátlak Zelených

No, pozemní jaderné výbuchy byly zakázány poté, co si USA a CCCP všechno vyzkoušeli a chtěli zabránit ostatním státům si to vyzkoušet také. Jestli tou dobou také proti tomu protestovali Greenpiss, pak to byla v lepším případě náhoda, v horším manipulace KGB (to není žádná spiklenecká teorie, o pronikání KGB do mírových a zelených hnutí a jejich manipulování proti "nepřátelům socialismu" je toho známo dost).

M. Zima 11.6.2009 11:58

Když slíbíte, že už nebudete UB (úplně blbej), vysvětlím Vám to tak, že to pochopíte i Vy

honzak 11.6.2009 11:58

Re: být zelený je luxus

"debilní feťácké šlapky Jaujau. " To není hezké označení! Na jiné diskusi jsem četl "Sfetovaná nutrie" a to se mi zdá přiléhavější. U šlapky jest předpokládati určitou inteligenci...

para 11.6.2009 11:57

Re: Zelení ve volbách vyhořeli - zbytek stran ale neví co se stagnací dělat.

Honzáku omyl - jsem osoba samostatně výdělečně činná bez vedlejších příjmů, dotací subvencí či podpor jakéhokoli typu. Život m ale dosud učí že realitu nelze přehlížet a tou jsou termodynamické biofyzikální zákonitosti a vztahy. Pokud se jim něco příčí pak to připomínám tak vytrvale jako že 1+1=2 a pokud i za tím vidíš že mě platí česká obec matematiků - budiž - bludy léčit neumím - jen na ně upozornuji. Podotýkám jen, že tyto myšlenky nejsou mé původní. http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ekonomika-ktera-neni-o-trznich-vztazich

tom 11.6.2009 11:33

Re: být zelený je luxus

Sklidni hormony a nauč se číst. Tady je článek a reakce k ekoteroristům. A díky nim platíme za spotřebu energie všichni víc. Ti chějí také daň na komíny a podobné debiliny. Měli by je dát linčovat lidem z malých vesnic, kde není jiná možnost topení. Buď předražené elektřinou nebo kotlem. A na kotel na biomasu, který stojí desetitisíce při jejich platech nemají. Takže dle ekoteroristům mají umrznout. To samé dálnice. Chrání žáby na úkor dětí. Kvůli nim museli o několik let déle dýchat v Plzni zplodiny městem projíždějících kolon aut. Okruh se stejně postavil, ale dětem zdraví už tito idioti nevrátí. To samé u D8. Stejně se postaví, ale lidé v Lovosicích a dále musí trpět splodiny a otřesy ničící stabilitu domů dodnes. Atomová energie to samé. Budou radši provozovat hnědouhelné než atomové. Už by byl čas, aby se zdravě naštvalo více občanů pod heslem "zlinčuj si svého zeleného". Včetně milionáře Bursíka (je mu jedno, kolik stojí energie) a jeho odporné debilní feťácké šlapky Jaujau.

honzak 11.6.2009 11:30

Re: Klasická blbost atomové hlavičky,

tobě už úplně přeskočilo, že?

honzak 11.6.2009 11:29

Re: Budoucnost energeticky

ty jsi diabol alebo veštec! Já jsem hlavně zastáncem vyeliminování ekotrotlů. Ona si energetika bez nich poradí.

K tomu uhlí - vozit uhlí přes půl Evropy z Polska do Rakouska (přes ČR) je děsně ekologické, že? Uhelné elektrárny se stavěly u uhelných dolů zejména proto, aby se minimalizovaly náklady na dopravu a aby bylo kam ukládat popílek. Není to ideální, ale zatím nikdo lepší řešení nepředvedl. Větrníky a slunečníky to rozhodně nejsou a v podmínkách ČR nikdy nebudou.