3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 11.6.2007 12:47

Re: jedina otazka Zochovi...

Jasánku,Jasánku ....

Vy mne chcete zkoušet z chemie a ač je mi ten obor velmi vzdálený,tak na takové triviálnosti ještě odpověď znám.

zoch 11.6.2007 12:43

Re: Re: Tři otázky autorovi

Abych vás trošku podpíchnul,tak odpovídám :  GLOBÁLNĚ PŘIJATELNÉ.  

V zásadě ale je to takové klima.které je přijatelné pro všechny obyvatele té naší planety ,neboť je setrvalé v každém jednotlivém místě a lidé jsou mu přiviklí.  Stačí ?

honzak 11.6.2007 12:38

Re: Re: Re: Re: Jedna otázka pro Klause ekonoma

zlatá slova, jmenovče! Tihle aljavové by velkoryse rozdlai to co jim nepatří a jistě by jim za nehtíkem nějaká kačka zůstala. Jejich uvažování "auta budou mít účinnější a lehčí motory" mě dojímá xlzám. Tan zas/raný melounismus není nic jiného než náboženství 21 století!

Hnyk 11.6.2007 12:34

Pan V. Klaus by politikům G8 rád položil tři otázky

Ale oni ho ke G8 nepřizvali!!;-D;-D;-D!!

Jak ukazují archeologické vykopávky, v posledních tisíciletích dělal člověk zhruba toto: Někde se usídlil, vznikla prosperující civilizace, znečištění životního prostředí vzrostlo do té míry, že civilizace upadla.

Xaver 82.117 11.6.2007 12:34

Ano, otázky jsou oprávněné.

Když tam člověk není, tak co má taky dělat jiného, že? A pod přirozenou kreativitou se bere i umění pánů Kožených, Krejčířů a dalších dovedů, kteří si díky mezerám v legislativě i "legálně" pomohli?

Frko 11.6.2007 12:30

Re: Tři otázky autorovi

Co je to přijatelné klima? A pro koho, pro Evropana nebo Tuarega a nebo pro Eskymáka?

Cricket 11.6.2007 12:25

Navzdory všem

kteří nemají Klause rádi jsou jeho otázky politikům G8 naprosto oprávněné. Kde berou vůbec právo takhle pitomě populisticky rozhodnout bez relevantních informací? A to si někteří z nich nechávají říkat "konzervativní" či "pravicový". Je vidět, že i na světovou scénu dorazil základní princip evropského byrokratického příživnictví: když to funguje - zdaň to; když se to ještě hýbe - zreguluj to;  když už se to nehýbe - dotuj to.

drakobijce 11.6.2007 12:14

jua bych byl v klidu, vsechny plany typu

"dohnat a predehnat", kam jednoznacne tenhle patri vzdy po case vysumely. takze klidek, brod je jeste daleko.

Ivan Nový 11.6.2007 12:08

zochu,

žádný zájem lidstva neexistuje.

jasan 11.6.2007 12:05

jedina otazka Zochovi...

vite co je to CO2?

Rejpal 11.6.2007 12:05

Odpoved

Ano JE je na indexu mnoha zelenych, ale to je prave ten rozdil mezi nekterymi zelenymi a mainstreamem spolecnosti. Trval bych na rozumnem mixu, kde JE bude mit vyznamne zastoupeni, ale nebranim se ani alternativam, pokud budou pouzitelne a ne moc drahe. Takhle uvazuje podle meho nazoru vetsina lidi a predpokladam i politiku a tudiz se toho snizeni emisi zase tak nebojim. Nazory nekterych zelenych, ze nas zachrani biomasa, biopaliva, vitr a jadro nebudeme potrebovat je hloupost. Alternativy jsou vitane, ale u nas budou spise doplnkem ale ne nahradou. A cena uranu no holt, je ted vetsi odber nez se tezi a tak jde cena nahoru. To, ale neznamena, ze je uranu malo. Uranu je na 85let, kdyz se bude prepracovavat tak je ho na 160 let a kdyz se pouziji mnozive reaktory tak mame uranu na asi 1000 let a to uz vubec nemluvim o Thoriu. Na zaver bych si troufnul verit, ze timto smerem uvazuji i vsichni velikani v G8. Tak jestli je ma uvaha spravna tak se neni ceho bat, na stromy lezt nebudeme :-)

Miloš Zfrantišku 11.6.2007 11:59

Re: Neumíte číst? Kreativita není kriminalita.

Jak se to vezme. V každém případě málo kreativní kriminálník skončí v base dříve.

Miloš Zfrantišku 11.6.2007 11:57

Re: Re: Klaus uvažuje

Nebezpečných látek je celá řada a CH4 k nim jistě patří. Moje kritika Klause je kritikou, ne okopáváním pana prezidenta.

zoch 11.6.2007 11:50

Tři otázky autorovi

1/ Tento příspěvek zde je článek hlavy státu či  Václava Klause ?

2/ Je si autor článku vědom toho,že procesy vedoucí k očistě ovzduší ( to jsme sami zažili v sever. Čechách)a tím spíše procesy vedoucí k zachování přijatelného klimatu jsou věcí,která nepřesahuje zájem lidstva ale nutně přesáhnout musí zájem i takových "velikánů" světové politiky,jako je současný český prezident. ?

3/ Existuje vůbec pro autora článku nějaké téma,kde by si nepřipadal,že všechno ví a všemu rozumí  ?

PS:  Jako příměr k logice ,která je zde předváděna mně napadla situace,kdy se ve velké sportovní hale postupně objeví obrovské množství dýmu generovaného technologií haly. A jak tak lidi kašlou a slzí,tak vidí,že v koutě haly u velkého takového hospodského grilu vypadl kouřovod ze zdi. Všichni křičí na podnikatele  ať už nepřikládá,protože se tam už takhle nedá dýchat. A on přesně v intencích autora tohoto článku   oponuje,že ta jeho kamna resp. gril za ten kouř přece nemohou a nikdy by ho takhle nezadýmila  a že kšeft  musí být a že je  přirozené,že sem do haly občas spadne i kouř.  A co dodat ? Že zaslepenec zůstane zaslepencem i kdyby měl pro provozování grilu dva doktoráty.....

Jakub 11.6.2007 11:46

Re: Re: Klause jsem měl celkem rád, a respektoval jsem ho ( s výhradama ),a

no v nedávném rozhovoru doslova prohlásil že "žádné ničení životního prostředí nevidím"

Varan 11.6.2007 11:35

Re: Deindustrializace?

Mám pocit, že energie z JE je na indexu zelených, zatímco spalování biomasy a poručíme větru  jsou propagovány. Problém vidím v utlumování rozvoje (politická regulace, ať to stojí, co to stojí), které je v protikladu k hledání optimální varianty rozvoje, o které píšete.

Mimochodem, vzrůst cen uranu za poslední roky (20USD -> 300USD / za nevímteďco) ukazuje, že nejsou všichni jako čeští zelení a rakouští profi aktivisté.

Ivan Nový 11.6.2007 11:07

I-Worme,

pod tlakem totalitních tendencí budeme ale zase my, co s globálním oteplováním bojovat nechceme.

I-Worm 11.6.2007 11:02

Re: Je tu však jeden aspekt - zostřování třídního boje !

tak se to správně nazývá. Uchovej Bůh, aby došlo k tomu, čeho jest toto průvodním jevem!

Rejpal 11.6.2007 10:59

Deindustrializace?

Premyslim jestli mluvi V.K. zamerne. Proc by melo dojit k deindustrializaci to opravdu nepochopim. Proc nezvysit podil Jadernych elektraren, tam kde to bude vyhodne se vyuzije alternativni energie (u nas asi moc ne), auta budou mit o neco mensi spotrebu (budou o neco lehsi, ucinnejsi motory atd), zavre se nekolik uhelnych elektraren a nektere snad budou umet separovet CO2 ze spalin, zmeni se normy na zatepleni bytu a baraku a muzu pokracovat. Ne na biomasu, solarni energii, biopaliva a jine drahe srandicky zatim opravdu nesazim, nejsem zase tak moc zeleny. Prece nikdo nechce lezt do jeskyni ja tedy urcite ne, ale na druhou stranu vidim kazdy den na kazdem kroku jak se zbytecne fouka prilis mnoho spalin do ovzdusi. Ja bych to zase tak spatne nevide jako V.K., trosku popostrcit vyzkum a vyvoj a prinejmensim aspon trosku to snizit pujde. Mozna to nebude o 50%, ale rezervy ke snizeni tech tu je nekonecne.

Petr Horák 11.6.2007 10:58

Re: Re: Pane presidente, Z Tvé reakce je na sto honů citit nevzdělaný slovenský roduverný katolík. Pomodli se a zapomeň na snahu myslet a jednat racionálně.Vše vyřeší přece Pán Boh.

MPL 11.6.2007 10:52

Re: Re: Pane presidente,

S tím vodíkem pro pohon automobilů se to ukazuje poněkud složitější. Než jsem si přečetl ve VTM science z 04/2007 článek Skeptický vodík kde píšou, že se uniklým vodíkem (velkým množstvím) dá poměrně rychle zlikvidovat ozonová vrstva, tak jsem si taky myslel, že je to docela sympatické východisko ze závislosti na ropě (samozřejmě použití vodíku sebou nese i mnoho dalších komplikací). A ty úniky při výrobě a distribuci prostě vždy budou.  

ucitelas 11.6.2007 10:48

Re: Profesore, ne jednu stranu bych měl obdivovat

proč by on měl mlčet? Raději mlčte vy TROUBO

Engine 11.6.2007 10:46

Re: Re: Jedna otázka pro Klause ekonoma

Auto, které by nemělo katalizátor, tak by o ten litr žralo méně (mohla by se spalovat chudá směs bez ohledu na lamda sondu). Takže auta s katalizátorem si nekupujete, protože mají menší spotřebu, ale protože jsou nařízené emisní limity.

M. Zima 11.6.2007 10:41

Jak můžete

srovnávat bruselský povolenkový diktát EU se svobodnými kLausovými kupóny? To je jako byste přirovnával nějaký kLausův diplom ke gutšajnu na jednorázové vykonání tělesné potřeby v jehličnatém porostu ve východním Podkrkonoší. Jak má Profesor sesmolit něco solidnějšího, když dostává z jeho vlastní party permanentně takovéto nepromyšlené podrazy?

Ske/pticus M/axim/us 11.6.2007 10:30

Klasika, Klause vůbec nenapadlo, že k takovému rozhodování nemají jakýkoli demokratický mandát (jeho délka už je podružná)

Ostatně, co jim má do jejich plánů plebs kecat, že? Ten ať tahá a vrká blahem jaké má prozíravé vůdce s chiliastickými vizemi katastrofických zítřků, kterým zabrání jen jejich moudré vedení. :-/

lada 11.6.2007 10:11

Re: Co jtse vlastně dělal pořádně ?

Vladimíre! Vy jste opravdu genius a na tohle všechno, co jste napsal, jste přišel sám?

i.h. 11.6.2007 10:11

Re: Re: Re: 3 odpovedi

Vy o tom zjevne neco vite: "modely umi predikovat merena data z historickych atd. - presne podle vedecke metodologie" - jak popisuji vami uvadene modely klimaticka "optima" okolo roku 0 a 1000, a "malou dobu ledovou" od roku asi 1650, a jaka k tomu pouzivaji vstupni data ? Napriklad pro charakterizaci oblacne prikryvky. Dekuji.

M. Zima 11.6.2007 10:06

Ale hoši,

přečtěte si, co píše Profesor v posledním odstavci. opět blábolí, jako u kupónové privatisace.

Ivan Nový 11.6.2007 10:05

ajlave,

a to je správně, protože tak bude ekonomicky nucen k tomu, aby se více snažil a vydělal si více.

Honza42 11.6.2007 10:05

Re: Re: Re: Jedna otázka pro Klause ekonoma

A kolik peněz ZE SVÉHO jste ochoten mně přispět na úspornější auto, zateplení domu a jiné ekologické vymoženosti? Mohu Vám zaslat číslo svého účtu? Chci slyšet konkrétní částku, ne žádné kecy. (Jiné peníze než naše stát nikdy neměl a mít nebude.)