27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qwert 16.3.2009 10:24

no, ty "kotrmelce" ve SZ by pan Hanzlíček mel spíše uvítat

ono všechno směřuje k tomu, že Zelení bez extrémistů nakonec odmávnou dostavbu Temelína výměnou za hladké přijetí běžných evropských norem vztahujích se k ochraně životního prostředí a klimatu.

Pane Hanzlíčku, nezatemnil vám boj o ideovou čistotu mozek?

vlcak 13.3.2009 21:57

Souhlas

Dnes jsem si dal na svačinu žabí stehýnka,namazal plíce psím sádlem,zatopil jsem odpady z PVC a jsem spokojen.Nějací zelení demagogové jsou mi ukradení.

woka 13.3.2009 22:23

Re: Souhlas

;-D

Vrána 13.3.2009 20:39

Problém?

Já nevím, co je za problém. Vždyť se přece dobře ví, kdo proloboval a prohlasoval tyhle zelený kraviny. Stačí je jenom postavit před soud, tak jako každýho, kdo záměrně způsobí nějakou škodu. Chtěl jsi most pro soby přes dálnici na Moravě? Tak tady máš deset let natvrdo a náradu škody. Jednou to přijde, nebojte se.

para 13.3.2009 23:02

Re: Problém?

Zas jedna Vrána co věří, že se Sobi na Moravu vrátěj a že v té době bude ještě fungovat justice a navíc podle ptákových představ.;-)

DeEm 13.3.2009 20:12

Pane Hanzlicku

Pane Hanzlicku, proc uz pod svuj podpis nepripisujete "poradce ministra" (pro jistotu jste nikdy neuvedl jakeho). Ze uz by Vas vyhodili a Vy se musite ukajet neustalym jekotem na NP?:-D

tvůj děda 13.3.2009 18:49

ahoj

vnuku seš vůl i s tím tvým precidetem.

Matka Země s tebe bleje každý den a až nebudeš mít co dýchat

-chcípni i se svojí EKONOMIKOU. pa

Vidlák 13.3.2009 19:45

Re: ahoj

Abyste k smíchu (nebo k pláči) nebyli VY...

http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani

Zeměkoule 13.3.2009 17:30

Blbější otázku jsem ještě neslyšela.

Lépe by bylo ptát se, kdo zaplatí devastované Mostecko, půdu nasycenou olejem ve vojenských prostorech, ci těžkýmy kovy v bývalých továrnách.

para 13.3.2009 18:06

Re: Blbější otázku jsem ještě neslyšela... onanení blbá - bohatí prostě jen chtějí být bohatší

Na tom se Zeměkoule vydělat nedá - vydělává se třeba na pálení a prodeji energetického uhlí .... a máli někdo přijít o kousek zisku - vidí v tom ekonomickou škodu - a křičí úměrně svému postavení a možnostem - to je zde znát. je pozoruhodné jak cesta úspor je naprosto přehlížená kdežto cesta rabování chválená.:-(

prudic 13.3.2009 16:22

spatna otazka

otazka ma znit - jak to ze neplatime skody na zivotnim prostredi? Jak to ze platime pouze cenu prace pri drancovani surovin a neplatime i naklady nutne na uvedeni suroviny do puvodniho stavu? To ale pro autora clanku asi nejsou prijatelne otazky. Ukrast kde se da je zakladni poucka ekonomiky. Jsem zvedav zda a kdy lidi vymysli a kdy nahradi "ekonomiku" necim co narozdil od ni muze zabezpecit kolobeh bez omezeni.

westík 13.3.2009 18:07

Re: spatna otazka

na hloupou otázku  hloupá odpověď : kdo Vám ,prudiči, řekl, že škody na životním prostředí se nehradí ???  Na Mostecko se vynaložila nějaká ta stovka miliard , sanují se škody na těžbě uranu apod. Hlavně byste se měl ptát, kdo ty škody způsobil a kdo měl prospěch ...

para 13.3.2009 19:35

Re: spatna otazka

Westíku kolik by asi mohlo stát stažeí CO2 ze zemské atmosféry? Stačí jen orientačně - dík.;-)

Vidlák 13.3.2009 19:44

Re: spatna otazka

Proč chcete stahovat CO2 ze zemské atmosféry? To chcete, aby se rostliny udusily? Pokud to nevíte, tak CO2 je pro rostliny to, co pro živočicha kyslík.

Jinak se podívejte zde. http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani

para 13.3.2009 19:33

Re: spatna otazka

O tom jak obměnit ekonomiku aby dávala reálný obraz už se přemýšlí - není to ale ekonomika o penězích - ty bývají pobídkou do budoucna ale sotva jeho ukazatelem. http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ekonomika-ktera-neni-o-trznich-vztazich

Jura Jurax 13.3.2009 15:46

Kdo bude hradit ekonomické škody?

No my všichni, co platíme daně, ba i ti, kdož je neplatí, si to odskáčou ...

Zelení jsou zemští čkůdci!

I-Worm 13.3.2009 17:42

Re: Kdo bude hradit ekonomické škody?

no, to jistě jsou, která strana však není? Snad jen některá z mimoparlamentních, ale ani tu bych si nebyl moc jistý...

Petr Kiebel 13.3.2009 15:45

Re: Ano

To už je dnes druhý co si dává odkaz sám na sebe...k tomu ale asi diskuse zde na psu neslouží,ne?

PeN 13.3.2009 17:34

Re: Ano

Proč ne? Má-li někdo co říci a je to na delší povídání, tak je to naprosto v pořádku... R^

Petr Kiebel 13.3.2009 18:01

Re: Ano

Diskutovat by se mělo o článku zde na psu,ne? Ten jeho článek má svou diskusi,ne? to bedem rozebírat všechno všude?

Dušan Streit 13.3.2009 21:59

Re: Ano

Když vás to nezajímá, neprokliknete. Vždyť není problém to přeskočit.

A kdybych se tvářil jako anonym, tak ani nepoznáte, že odkazuji sám na sebe. :-)

woka 13.3.2009 22:26

Re: Ano

to je dobrá odpověď. Já si na vás snad kliknu...

Bob 13.3.2009 14:00

Nechajme bokom všetkých politikov

a zamyslime sa nad tým takto. Nikto nepochybuje o tom, že globálna klíma sa mení. Diskutuje sa iba o tom, že aký má na tom podiel aktivita človeka. Isté je ale to, že emisia skleníkových plynov kdekoľvek na Zemi sa môže prejaviť na hociktorom inom mieste na Zemi, pretože skleníkové plyny majú zväčša dlhé zotrvanie v atmosfére. Každému je tiež jasné, že pomalá zmena klímy nie je závažný problém, teda globálna zmena do 1 °C za storočie. Ak ale bude globálne oteplenie o viac ako 2 °C, problémy sa určite dostavia, napríklad len takým topením permafrostu (je na 20 mil km2 na Zemi). Rovnako nárast rizika sucha a rizika silných lejakov na rozsiahlych územiach budú závažné. Nehovoriac o tom, že nám začnú nepravidelne migrovať rôzne organizmy do iných oblastí na Zemi. Zodpovedný človek sa nad tým aspoň zamyslí. Ešte zodpovednejší urobí aj nejaké kroky na redukciu možných škôd. Čiže, ekonomické škody je treba počítať s dlhším časovým horizontom ako 4 roky a treba konzultovať aj s odborníkmi. Všetci veľmi dobre vieme, že politici a ekonomická sféra neradi riešia niečo, čo má dlhší časový horizont ako 4 roky. Politici sú, žiaľ, v tomto na tom nesprávnom mieste ale majú najväčšiu moc niečomu prospieť a aj niečo pokaziť. Rozhodujú totiž o legislatíve a o verejných peniazoch.

jasan 13.3.2009 15:08

Re: Nechajme bokom všetkých politikov

ale bobe... takze kdyz se otepli o 1.99999999999999999  st tak problem nenastane?

para 13.3.2009 15:22

Re: Nechajme bokom všetkých politikov...

Všem nám nasane problém pokud nebudem chtít trochu vstřícněji přemýšlet a jasanovi nastane zřejmě tuplem - jen o něm nebude na 99.999999999% nic vědět do té doby než bude pozdě.;-)

ps 13.3.2009 15:51

Re: Nechajme bokom všetkých politikov...

Problém nám nastane hlavně v tom případě pokud budeme podléhat ideologiím populistů, kteří kážou vodu a pijí víno, že ano paro. Ten eventuélní problém by nás dnes nemusel zdaleka tak trápit pokud by západní svět v sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých letech nepodléhal ideologii antijaderné hysterie.

para 13.3.2009 17:56

Re: Nechajme bokom všetkých politikov...

"Hysterie" co ji ps vzpomíná skutečně ovlivnila cenu JE - tím, že se dnešní 3generace vypiplala na nebývalý stupen bezpečnosti a nová legislativa na přísné hodnoty. Černobylské reaktory byly a jsou stavebně podstatně levnější!  Ale tam se nikdo vrátit nechce. Ta poznámka o vodě a vínu není pro mě k přitakání - v tom jsi mimo - piji systematicky vodu - káži o lehkovodních reaktorech - piji vodovodní filrovanou.;-)

ps 13.3.2009 19:49

Re: Nechajme bokom všetkých politikov...

já nemluvil o ceně čehož by sis jistě všiml kdybys četl pozorně.  já mluvil o tom, že vypuštíme mnohem víc CO2 (což zas takový problém není), oxidů dusíku, pevných částic, těžkýc kovů a  dokonce i radioaktivních látek (což je mnohem větší problém) než bychom vypouštěli kdyby se jaderná energitaka po celou tu dobu rozvíjela normálním způsobem bez zásahů populistických politiků na základě tlaku jakýchsi připitomělých skupin.

To bys u té vody neměl zůstat ale omezit vypuštění CO2 tím, že přesteneš zbůhdarma spotřebovávat elktřinu tím, že máš stále zapnutý počítač.

para 13.3.2009 22:58

Re: Nechajme bokom všetkých politikov...

Máš ps v něčem pravdu ale idealizuješ si situaci tím, že technologickou obtížnost maskuješ vlivem "připitomělých skupin". Ty existují a komplikují práci ale nedeterminují ji.  I v totalitních režimech se JE vyskytuje, vyvíjí a dokonce spíše tam je hýčkanější a přesto se nikde na světě od Japonska přes Čínu, Rusko, Indii až po Evropu a  Evropu a USA nepodařilo dosud najít takový konstrukční formát, který by byl konkurenceschopný na volném trhu s elektrickou energií. Koncepty existují a třeba se časem povede. Vojenské využití to umí ale tam jsou pravidla hry jiná. JE má ale jistě řadu hlavně strategických pozitiv a zajímavých nadějí. S tím zbůhdarma zapnutým compem ale nadhazuješ zajímavé téma. Jednak v tom, že teprve v poslední době se začínají oběvovat procesory a sestavy s velkou dynamikou odběru v závislosti na zatížení a také v tom, že obrovského potenciálu výpočetní techniky co většinu času jen hřeje si všimli už mnozí jiní a prostřednictvím netu ji dokáží využívat smysluplněji. Např program SETI či luštění lidského genetického a další aplikace. Jsem rád, že mi comp běhá jak má - nezlob a polepši se!;-) Zdravíčko.