10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 14.3.2009 0:06

Re: Nechajme bokom všetkých politikov...

JE se v 80.letech na západě nepřestay stavět kvůli "technologické obtížnosti". To by jich stěží předtím mohly stovky vzniknout. Přestaly se stavět hlavně kvůli tlaku připitomělých skupin typu greenpeace na populistické politiky.

To myslíš vážně, že stávající koncepty JE nejsou na trhu s elektřinou konkurenceschopné? Kde jsi na takový nesmysl, prosím tě přišel,  že by nějaký divoký sen, či halucinace vyvolaná psychotropními látkami? 8-o

Vím, že za chvíli zas budeš plácat ty svoje obvyklé nesmysly, tak by sis následující řádky měl možná poznamenat, aby sis je lépe pamatoval. Cena za kW vyrobený v JE patří k nejnižším. Je přibližně na úrovni ceny elektřiny vyráběné v tepelné elektrárně spalující hnědé uhlí, s tím, že JE je zatížená navíc obrovskými náklady které vycházejí ze zeleného zákonodárství. Například JE musí platit do speciálního fondu, ze kterého by se mělo hradit vybudování trvalého úložiště, přestože, k tomu evidentně nikdy nedojde, jelikož jaderný odpad bude přepracován a znovu využit jako palivo, atd. Rozhodně je cena elektřiny z JE mnohem nižší než cena elektřiny vyráběné v plynových elektrárnách, nemluvě o tzv. OZE, kde je cena elektřiny mnohonásobně vyšší než u JE.

Vzhledem k tomu, že internet a veškeré počítače vyprodukují, vzhledem ke své spotřebě, tolick CO2 jako veškerá letecká doprava, která je, jak známo dle zelených největším zlotřilcem v oboru produkce CO2, měl bys jako pravověrný zelený okamžitě vypnout svůj počítač a ekologicky ho zlikvidovat.  Tedy pokud nejsi pokrytec.

Vašek 13.3.2009 15:38

Re: Nechajme bokom všetkých politikov

Nikto nepochybuje o tom, že globálna klíma sa mení. Problém je ale v tom, že nikdo nedokáže říct, zda se otepluje, nebo ochlazuje. A proto není možné se dohodnout.

para 13.3.2009 18:25

Re: Nechajme bokom všetkých politikov

V tom taky není problém - dnes je tendence jasně oteplovací - problém je v jistotách za 50 až 200 let. Přede dvěma roky si málo kdo myslel, že přijde světová stagnace. jak to potom zahrnout do modelů klimatologických když zjevně ty ekonomické nefungují a o Slunci toho dopředu taky moc nevíme. Pravděpodobnost, že antropogení vliv člověka je 50% lze říci s jistotou 90% - a o tom to je. Dál pak o tom jam moc máme rádi sami sebe a co chceme přenechat těm co přijdou po nás.

jiří šrámek 13.3.2009 13:45

Všeználkové a hlavně exhibicionisté v politickém spektru.

Je to hloupé,ale byli zvoleni do funkcí veřejností,ale tato byla poněkud oklamána.Ted' se natřásají a těší se ze svých korýtek.Mlaskají velmi nechutně.Budou volby,tak lidé neblbněte!Na tak velký stát,jako je náš,stačí 2 strany bohatě.Rathata a spol. stačí úplně jeden.Další v zeleném nejsou už potřeba!!!

Spirit 13.3.2009 13:33

Zelení si mohou dovolit jen tolik,

kolik jim Topolánkova vláda dovolí. Kdo je tedy viníkem?

Jiří 13.3.2009 12:36

Podstata je jinde

Oni ti zelení reálně vzato ve volbách až tak úspěšní nebyli. Malér je ale, že ODS je přizvala do vládní koalice. Já se vůbec nedivím rozhořčení ČSSD (a to tu stranu nesnáším) nad faktem, že zelení mají ve vládě 3 zástupce (pana min.zahraničí nepočítám).  A na tom , že jsou pro vládu tak důležití (zachování koalice a tím i vlády) oni vlastně "rejžují". Koryta, korýtka, a všechno možné ostatní. A dokud tohle bude platit mohou si dělat prakticky co se jim zachce  ale i požadovat co se jim zachce. Vládní koalice  kterou sestavila ODS se "zelených" a KDU je strašný paskvil který dohnal ODS do praktického opuištění vlastního programu. Bohužel se prokázalo, že ta "korýtka" jsou i  pro ODS důležitější než co jiného.

para 13.3.2009 13:16

Re: Podstata je jinde

To jo. A tento fakt leží kde komu v žaludku a pro jeho popření či zvrávení se zvráceně hodnotí i vliv SZ na klima a životní prostředí.;-)

jakovy 13.3.2009 14:18

paro Re: Podstata je jinde

ano ano. Vliv SZ na klima a životní prostředí je záporný, na politickou scénu záporný na kvadrát, ne-li na kubík.

para 13.3.2009 18:16

Re: paro Re: Podstata je jinde

Mám jakovy také možná ten názor, že by zelení měli urychleně přehodnotit postoj k jádru a podpořit dostavbu JETE s prostředků ČEZu. To ale s tím cílem, aby tato země měla další moderní strategický zdroj energie. Tato investice je ale tak nákladná, že se v životní úrovni projeví spíše poklesem jak ziskem. Pro životní prostředí se tí také mnoho nevyřeší - snad jen lokálně to umožní odbourávat topení pevnými palivy. Celosvětově s fosilú vyrábíme jako lidstvo cca 80% energií a tento poměr se sotva brzy obrátí tak aby to na klimatu bylo znát. To se daleko spíše projeví důsledky světové stagnace než náhrada fosilních zdrojů jinými. S technologickými možnostmi a celosvětovými dopady nemá partajní příslušnost moc co dělat tak nevím kde berete kvadráty... v úvahách.:-(

Jan Daniel 13.3.2009 13:44

Re: Podstata je jinde

Rozhořčená ČSSD by sama zeleným dala mnohem víc, kdyby šli s ní. Musela by jim totiž navíc zaplatit politickou a reputační újmu způsobenou spoluvládnutím s komunisty.

vlasta 13.3.2009 15:11

Re: Podstata je jinde

R^

fg 13.3.2009 18:09

Re: Podstata je jinde

musí se změnit volební systém

rasputin 13.3.2009 12:03

Vědecky dokázáno?

Co znamená termín vědeky dokázáno? Kým dokázáno? Kterými vědci? Vědci stojí ve sporech o teoriích na obou stranách. Tudíž je vědecky prokázáno to co si myslím já, těmi vědci, kteří mají stejný názor jako já. Ti vědci, ktří vyhovují mým názorům jsou opravdoví vědci a ti co stojí na opačné straně nejsou vědci?

para 13.3.2009 13:14

Re: Vědecky dokázáno?

Rasputine třeba se tím míní, že s pravděpodobností 90% je antropogení vliv na oteplení planety 50%. Na tom už je dos co k zamyšlení - Ne? Důkaz jako takový přinese možná budoucnost. Nejseš-li ale líný nastuduj si fyziku - např Planckův zákon a absorpční vlastnosti atmosféry.... A třeba začneš mít víc jasno co se pod kterým pojmem skrývá.;-)

Schumacher 13.3.2009 11:47

Kdo ?

Daňový poplatník. Jako vždy.

roPko 13.3.2009 11:43

zaloba

prosim, ma nekdo zkusenost s necim takovym jako je zaloba na politickou stranu, ci jejiho predstavitele, ministra atp... samozrejme jak s jejich imunitou? diky...

Ladislav N :-))) 13.3.2009 12:49

Re: zaloba

A co byste na na ně chtěl žalovat? ;-)

wbgarden 13.3.2009 11:11

Budu neustále opakovat,

že zelené vnímám jako stranu, která cílevědomě rozbíjí dopravní, energetickou, potravinovou a obrannou situaci tohoto státu - zakázat auta, topit hnojem a okamžitě vyhlásit válku Americe - úžasný program. Destabilizovat, destabilizovat, destabilizovat a kdo to platí ten jejich internacionalismus. Družit se prostě musí nadnárodně, protože v jednotlivých zemích jsou už profláknutí a k smíchu. Ovšem mají své kamarády všelijaké rudé jožky a jiné evropské bandity. Panelákoví mičurinci. Navíc brčálníci zneužívají zelenou, a většina z nich nerozezná jedli od smrku, a že o tom něco vím: text Jak by to mohlo dopadnout, kdybychom ekopošukům opravdu dali zelenou: text A další zeljonyj odborník: text A svět to brčálnické šílenství vidí i jinak: text

Josef 13.3.2009 11:06

Jaká odpovědnost - to se dnes nenosí!!

Odpovědnost sobě, rodině, lidstvu - co to je dnes blbá hesla!!! Jenže na tomto vyrostla celá naše civilizace. Stratili jsme pud sebezáchovy. Mottem dnes je užít si ať to stojí co to stojí a hlavně ne z mého!! A tak nás zelené mozky krmí těmi nesmysly o globálním oteplování, a když to nějak nevychází a začíná to být podezřelé, tak klimatickými změnami - vždyť co je proměnlivější než počasí!! A hlavně - tuhle legrací platí ne ze svých, ale z našich peněz !!

para 13.3.2009 13:06

Re: Jaká odpovědnost - to se dnes nenosí!!

Josefe tady je křivka s WHO http://www.who.int/globalchange/climate/summary/en/index.html  To není krmení od "zelených" ale předpokládaný důsledek antropogení činosti pro další generace homo. Né pro dnešek!. Lze ho ignorovat - jak si to asi představuješ Ty - a jiní ho mohou pokroutit na všepojímající zaklínadlo už na ten dnešek, kdy nám hrozí i problémy aktuálnější. Počasí je skutečně velmi proměnlivé ale Klima se v posledních tisíciletích chovalo vůči podmínkám pro lidstvo až nezvykle vlídně. S tím může být jednoho dne konec. Nebyli bychom prvým živočišným druhem co na změnu základní životní podmínky zapaltil fatálně. Tak proč zavčas nepodumat?;-)

honzak 13.3.2009 13:24

Re: Jaká odpovědnost - to se dnes nenosí!!

ještě větší blb než jsme si mysleli včera.... Ten obnrázek je ale dokonalá ukázka manipulace. Kvasilogaritmická stupnice a parabolický růst teploty na základě několika let měření v 21. století.

para 13.3.2009 16:51

Re: Jaká odpovědnost - to se dnes nenosí!!

Honzáku pročetl jsi text k tomu obrázku? Jsou tam i odkazy.  To nepublikuji já - jen se domnívám, že světová zdravotnická organizace, ČHNU a další....  vědí víc jak já - event honzák a tak jsem se s ním podělil... Pochopil honzák mou nabídku správně?  Nebo nechce pochopit za žádnou cenu.:-(

MPL 13.3.2009 14:03

Re: Jaká odpovědnost - to se dnes nenosí!!

Myslím, že ta odpovědnost se tu už dávno nosí. Nevím kdo tady dal odkaz (možná Vy) na Český hydrometeorologický ústav a jeho grafy o emisích skleníkových plynů v ČR. Je tam jasně vidět, že emise skleníkových plynů u nás (CO2 ekv.) byly v r. 2006 o více než 20% nižší oproti r. 1990. EU se zavázala snížit emise CO2 v r. 2012 o 8% oproti r.1990. Takže ČR má bohatě splněno. Chtělo by to spíš začít přesvědčovat v zemích, kde je obrovský nárůst emisí, např. Čína, Indie, Rakousko, Německo, kde chtějí stavět nové UE a určitě je hodně dalších států, které mají nárůst CO2. U nás bude stačit po r. 2012 dokončit JETE a rozšířit Dukovany a přitom zavřít staré UE a hned získáme další výrazný pokles CO2. Stacionární energetické zdroje, jak ukazuje graf, mají totiž v ČR rozhodující vliv na množství emisí CO2. Nemusíme rozhazovat peníze a stavět na každém kopci VE, jak to mají ekologicky se tvářící Rakušané no a Němci vlastně taky. A navíc vliv ČR na celkové emise CO2 ve světě je naprosto nepatrný.    

Glosa 13.3.2009 11:05

Nebyl Bursíkův předek alchymistou na dvoře Rudolfa II.?

Ještě mě napadá, jakým způsobem bylo nabyto bohatství (třeba ten dům na Malé Straně), které Bursík zdědil - určitě ekologicky, že?    ...napsal JaS, já dodávám: To nemá chybu!

Bylo by dobré zavést ekologickou dědickou daň.

stará sova 13.3.2009 11:01

Pomoc je velice jednoduchá -

úplně by stačilo, aby ekologicky zaměřené občanská združení, kterým se podaří vysoudit nějaké peníze, jako je  pokuta za poškození přírody, musely všechny tyto peníze odvést do státního rozpočtu - jediné co by si mohli ponechat jsou uhrazené soudní poplatky a náklady na právníka, který je zastupuje. Velice brzo by se ukázalo kdo je kdo a jak ideologicky vznešené cíle tito ekoteroristé ve skutečnosti mají. Vždyť poškozená příroda je újma pro všechny lidi, tak proč jen zelení fanatici se maji radovat  z  uhrazené pokuty a rozhodovat kam ty peníze půjdou a na co.

honzak 13.3.2009 11:48

Re: Pomoc je velice jednoduchá -

"ekologicky zaměřené občanská združení, kterým se podaří vysoudit nějaké peníze, jako je  pokuta za poškození přírody, musely všechny tyto peníze odvést do státního rozpočtu - jediné co by si mohli ponechat jsou uhrazené soudní poplatky a náklady na právníka, který je zastupuje"

Takýže prachy by shrábnul ekologický právní servis.

LJG 13.3.2009 12:00

Re: Pomoc je velice jednoduchá -

Takyže prachy by shrábnul ekologický právní servis.

Proč "by" ?

honzak 13.3.2009 13:21

Re: Pomoc je velice jednoduchá -

původní přípspěvek použil podmiňovací způsob a já to ctím.

stará sova 13.3.2009 10:54

Pomoc je velice jednoduchá -

Pete Brich 13.3.2009 14:18

Povolit celoroční odstřel škodné?

R^PB