7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Katastrofa

Je naprosto šokující, že u nás probíhá normální letní okurková sezóna zpestřovaná pouze hrátkami s odvoláváním a jmenováním ministra kultury a okrajově děním v Bruselu a Londýně, zatímco kolem nás nastává ekologická katastrofa naprosto děsivých bezprecedentních rozměrů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 6.8.2019 8:30

Váš kolega Babiš z KSČ tam sedí už více, než 6 let a

jeho ministr životního prostředí také. Tam hledejte vinu. Navíc nejvíce napadeného dřeva těží Babišovy firmy. Jak prosté... Dzýp.

J. Kaniokova 6.8.2019 8:04

Na špinavou práci má Zeman Ovčáčka,

no a Klaus zase Weigla, který mu toho hodně dluží za amnestii pro dceru............

J. Kanioková 6.8.2019 17:49

Ubožáku !

J. Franke 6.8.2019 7:53

Vina je špatná privatizace

Státní lesy neměly přijít o výrobní kapacity, které by jinak mohly přesouvat podle potřeby zvlášť při kalamitních stavech, ostatně Slováci to tak mají dodnes.

Zajímavé je, že ve zpackané privatizaci lesnictví má prsty i tehdejší místopředseda vlády, jistý V.K. z IVK.

Z. Rychlý 6.8.2019 7:51

Taky to vidím kolem. Hrůza.

A ticho po pěšině. Nech brouka žít.

Co se týká lesnictví, ač hrozně nerad - zlatý komunisti.

O. Musil 6.8.2019 6:00

A co tedy iVK navrhuje? Vykácet všechny napadené smrky nebo raději rovnou všechny? Je jasné, že Klausovi mudrci nemohou přiznat, že největším problémem je stále větší sucho, to by jim šéf rozhodně neschválil.

P. Dvořák 6.8.2019 6:31

Re:

A co navrhujete vy?

O. Musil 6.8.2019 6:54

Tak já rozhodně nejsem expert na všechno, na rozdíl od iVK. Realita je taková, že se teď kácí opravdu v obrovském množství (a značná část dřeva jde v kontejnerech do Číny). Pokud bude dále sucho, smrky nepřežijí brouk nebrouk. Jenže pak nastane bod dvě, co místo nich. Výsadba nových lesů je hrozně drahá záležitost, opravdu drahá. Stát teď soukromému vlastníkovi jednoduše nařídí, aby napadené stromy vykácel a místo nich vysadil jiné. Ve státních lesích by se mělo podstupovat stejně. Když má Babiš program na vodu, má doufejme i něco na strom.

M. Moravcová 6.8.2019 12:19

Re:

co dál? Sázet stromy a pohnat všechny ekoteroristy k odpovědnosti a odpovědné politiky k osobní odpovědnosti. Odsoudit k doživotnímu sázení stromů.

P. Selinger 6.8.2019 10:00

Re:

I když by to bylo drahé, nasadit masivně a plošně feromonové lapače a vychytat co možná největší podíl brouků samců, a tím snížit plodnost populace brouka.

R. Lávička 6.8.2019 7:21

Vy jste k.o.k.o.t

Běžte se do státních lesů kouknout. Díky nim jsme přišli o les i my. Během týdne nalétal brouk a je vymalováno. Váš příspěvek je o hovn.ě

M. Krátký 6.8.2019 3:21

Souhlas a dodávám

rozprodané hájovny, rozpuštění lesnického personálu, zánik lesních školek i školství jsou trestuhodnou příčinou současného stavu. I s tímto nesmyslným zásahem do tradic našeho lesnictví lesy žily setrvačností dál až přišla suchá období a kůrovcová kalamita mohla propuknout v plné síle. Nalézt viníky, podat trestní oznámení, zrušit zrušený trest smrti a viníky do jednoho postavit ke zdi a postřílet. Dobré ráno všem

L. Písařík 6.8.2019 4:39

Re: Souhlas a dodávám

Pomsta je má, ale jak tím vaším návrhem pomůžete napravit tu tristní situaci? Myslíte, že když najdete, odsoudíte, uvězníte a popravíte viníky, zamezíte šíření kůrovce? Velký kulový. A víte, co bude kůrovec žrát, až všechny lesy sežere? No přece dřevostavby. Někteří namítají, že brouk žere jen živé stromy, ale víte vy, co toho brouka napadne? Nakonec ---- nouze naučila i Dalibora housti.

M. Krátký 6.8.2019 10:00

Re: Souhlas a dodávám

čekal jsem negativní reakce, ale já o voze a vy o koze - hezký den

L. Písařík 6.8.2019 11:01

Re: Souhlas a dodávám

To ode mne nemůžete očekávat.

J. Kotala 6.8.2019 16:06

Re: Souhlas a dodávám

ano úplně tím pravičácká špína zničila know how.