16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kiebel 5.5.2009 8:48

miliony

...ještě mne udivilo, že kampaň bude stát milióny - čí milióny? Duha není státní organizace, když si je seženou, tak ať si je proboha utratí za co chtějí,ne?

Jinak jsem nepochopil o čem je článek. Že nějaká organizace prosazuje nějaké své cíle? Pokud to dělá v mezích zákona, tak o tom je přece demokracie,ne? Pokud do té organizace necpe stát prachy, tak je vše OK,ne? Nebo mají mít všichni stejný názor? To už tu bylo...

para 5.5.2009 8:47

Re: Není nad vlastní zkušenost.

Také pošilhávám po nějakém jiném zdroji energie a napadlo mě akumulovat teplo z něj pod sebe do země - tam je akumulátor  slušné tepelné  kapacity - a druhou půlku roku jej zas pumpovat. Jen ta počáteční investice mě zatím drží při zemi.:-(

westík 5.5.2009 8:44

Re: Není nad vlastní zkušenost.

u nés přišel nějaký "obejda" s návrhem na zabrání cca3 ha zeměděl.půdy I.bonity na sluneční "elektrárnu ", leč zastupitelstvo obce (na rozdíl od vlastníka pozemku) odmítlo udělit souhlas. Dobře udělalo, neboť  jak se dodatečně zjistilo, kraj by stejně neudělil souhlas  jednak z hlediska ochrany zeměděl.půdního fondu,jednak proto, že  ani "větrníky" ani "slunečníky " nejsou zapracovány v územním plánu kraje a ani se v nejbližší době se změnou ÚP v tomto směru nepočítá .  Zřejmě si kraj vzal poučení z jednoho zlomyslného "větrníka", který v zimě metal ledové koule na lidi a auta projíždějí kolem na silnici - došla jsem k závěru, že i  neživé věci mají duši ;-D

honzak 5.5.2009 8:42

Re: Ale napadlo...

jsem velký nepřítel melounistů a jejich větrníků a slunečníků. Nicméně je třeba říct, že cca 50 metrů nad terénem bývá proudění jiné než na zemi. Ale i při otáčení vrtule slabou termikou vyrobí ta věc ZLOMEK INSTALOVANÉHO VÝKONU!!! Závislost elektrického výkonu na rychlosti větru je kubická (s třetí mocninou). Navíc se  při cca 2 m/s ta věc elektricky vypíná.

M. Zima 5.5.2009 8:41

Pane Drábek,

Vaše tvrzení "alternativní (= drahé a neefektivní) " a naznačený požadavek na vlastnictví střelné zbaně při ochraně přírody Vás jako kritika rozhodně nekvalifikují, na takové pitomosti zabere tak Neff zastupující konsekventně atomové triviály.

para 5.5.2009 8:41

Re: pro úplnost

Já si osobně také myslím, že za tou touhou zesměšnit výsledky práce klimatologů, biofyziků...  nebude u pana honzáka vnější sponzor ale vnitřní uhranutí.;-)

A to, že si to chce rozdat s kalibry paní kuchtové je nakonec příznačné. Co si to takhle rozdat s těmi na které dávám odkazy? Já tím také začal.;-)

para 5.5.2009 8:33

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

68 nedovedu toho moc - jen jsem dostal odvahu vylést na ramena těm co něco už dokázali a rozhlédnout se s té výškz dál. V odkazech to pak nabízím i ostatním.

Za tu gramatiku se stydím - textový editor a brýle stále na očích i méně spěchu by tomu asi taky prospěly.

Jiným by možná prospělo probrat se s opojení nad závratnými úspěchy lidstva a zkusit je nějak zavčas vysvětlit. Pak by už i to nebezpečí probuzení z opojného snu do reality nemuselo tolik bolet.;-)

Petr Kiebel 5.5.2009 8:31

Re: autor

chemická průmyslovka

Petr Kiebel 5.5.2009 8:28

Re: autor

...no to asi ano, proto jsem uváděl myslivce, či veterináře...nepodsouvejte mi něco, co jsem nenapsal.

honzak 5.5.2009 8:28

Re: Není nad vlastní zkušenost.

jo, zaručená výkupní cena je mocné lákadlo! A mediální masáž v televizoru také vykoná na jednodušších spoluobčanech svoje.

Tzv. alternativní zdroje bez patřičné AKUMULACE jsou jedna VELKÁ LUMPÁRNA. "Ušlechtilý" nástroj na tunelování našich peněženek.

Petr Kiebel 5.5.2009 8:27

Re: autor

...kdo píše o klimatologii?

Ludva 5.5.2009 8:26

Kapitalizmus selhává ?

Vždycky jsem si myslel, že základem kapitalizmu je volná soutěž mezi technologiemi. Kdo má levnější, účinnější technologie, má větší zisky. A ejhle, ono to neplatí. Stačí přesvědčit politiky, že něco, třeba ekologie, je nadřazeno ekonomice. To se to pak podniká, za cizí peníze, na cizí účet. Aby si sami ekologisté vyráběli ty své fantasmagorie a pokusili se konkurovat, ani nápad. Chápu proč se náš pan prezident, pustil s nimi do křížku. Popírat zákony ekonomie se nikdy nevyplatilo.

Petr Kiebel 5.5.2009 8:26

Re: autor

..ale zabývá se ochranou ŽP

honzak 5.5.2009 8:24

Re: pro úplnost

He???? Co tím chtěl básník říci? Jako že povoláním slaboproudař VŮBEC  nerozumím výrobě a rozvodu elektrické energie? Pravda, nejsem úplný specialista, ale s kuchtovou nebo s tím bulharistou bych si to v klidu rozdal.

Pro tvoji informaci - ČEPS ani ČEZ mě neživí.

AGO 5.5.2009 8:23

Není nad vlastní zkušenost.

Minulý týden jsem se zůčastnil EIA -projednávání větrného parku 5 ks 2,5MW větrníků.Odpor okolních starostů klesal z druhou mocninou vzdálenosti od umístění větrného parku.Mistním bylo přislíbeno 150 tis.za vrtuli a rok a tak úspěšně všechny argumenty odmítali například : -koeficient využití větrné energie13% se zdál být úžasný,-odlétávající námraza nepodstatná,-noční hluk 38 dB zanedbatelný,-zničení pohledového horizontu nulové,-zimoviště netopýrů nicotné s jediným argumentem byli ochotni souhlasit a to s poklesem ceny nemovitostí (10-20%) toto však držhubné 150kKč vykompenzovalo.

para 5.5.2009 8:22

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Jo Jendo a to navíc už i ten pazourek dnes takřka sedmimiliardovému lidstvu došel:-(

Kecal. 5.5.2009 8:22

Re: Vašík Havlů

R^

para 5.5.2009 8:19

Re: pro úplnost

honzáku jen pro úplnost... Už mockrát jsi zde měl výlevy ohledně toho jak je kdo kde nekompetentní mimo svůj obor co ho živí - že? Nejsi ele právě jako elekroing pár let před důchodem právě ukáykový příklat toho co sám pranýřuješ?;-)

honzak 5.5.2009 7:38

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

dneska je v útlumu, ještě nevytasil EROEI. Jinak souhlas, demagogové jeho typu jsou velmi nebezpeční! Není blbej a umí šikovně písmenka do vět poskládat tak, že mu leckdo naivní uvěří. Nicméně zpívá píseň toho, koho chleba jí (Jihočeskou univerzitu platí de iure i de facto melouni přes ministerstvo školství). Až bude mít školství jiná strana, tak bude buď zpívat na jinů notečku, nebo půjde od válu.

honzak 5.5.2009 7:26

Re: Znalost

melouni nebývají stydliví.... Naopak!

... 5.5.2009 7:21

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

A co takhle jaderná energie, fanaticky odmítaná všemi zelenými šílenci. Skladování vyhořeného paliva nebude problém, protože dnešní vyhořelé palivo bude za pár desítek let cennou surovinou.

Georgg 5.5.2009 7:20

Re: autor

no, asi jste šťoura z povolání... takový geolog (jsem také) má už například ke klimatologii velmi blízký vztah, jakož i zejm. ti specialisti na čtvrtohory ví o dobách ledových a meziledových a tedy střídání teplých a studených epoch (bez přispění Homo sapiens sapiens) mnohem více, jak studenti bulharštiny...a navíc, ještě mi žádný "zelený" nevysvětlil ono známé středověké optimum...a následné výrazné ochlazení... 

... 5.5.2009 7:17

Re: Znalost

Třeba vystudoval ještě elektrofakultu a stydí se to říct:-)

Georgg 5.5.2009 7:13

Ale napadlo...

v jednom mlžném ránu, po cestě z Vídeňského letiště se některé z vrtulí tyčících se kolem silnice na Mikulov prostě točily...zastavil jsem a opravdu bylo úplné bezvětří... jak to tak v lednu/únoru za inverze bývá... 

honzak 5.5.2009 6:45

pro úplnost

bych doplnil, že dalším energetickým specialistou je paní učitelka němčiny, nějaká kuchtová. Co je to za stát, kde hystrická preklimakterická baba rozhoduje o energetické politice? Kolik museli rakouští soudruzi pustit šilinků / eur aby se ta kráwa dostala tak vysoko? Kolik z nich přistálo u veškrny a jeho pravdolásky?

Snad se té části intelektuálů, které v mozku zbyly ještě nějaké funkční buňky rozsvítí a tu sebranku melounistickou nebudou už nikdy volit (normální člověk je volit nemůže). V ostatních politických stranách jsou sice stejní hýzlové, ale většinou se nemontují do techniky, protože dobře vědí, že tomu nerozumí. 

honzak 5.5.2009 6:39

Re: I vot:

cos pil, havloide? Příště si v půl jedné nesedej k počítači, nedělá ti to dobře!

honzak 5.5.2009 6:38

Re: autor

opravdu moc by mě zajímalo, co máš vystudováno a v čem máš praxi ty!

honzak 5.5.2009 6:34

Re: Znalost

"znalost bulharštiny není diskvalifikací" - správně. Jen jste zapomněl podotknout, že není ŽÁDNOU kvalifikací v oboru výroby a rozvodu elektrické energie.  Nebo si od toho "specialisty" necháte doma předělat rozvody elektřiny a vypracopvat revizní zprávu?

Ten spolek hýzlů s názvem DUHA je jenom pláštík pro skupinu zlodějů, kteří šátrají v mé i vaší peněžence. Klasická havlovina.

honzak 5.5.2009 6:31

Re: Vašík Havlů

Veškrna není naivka. Je to vychczaný, zakomplexovaný intrikán. 

Juščenko 5.5.2009 6:19

Re: Znalost

masňákovi jde o DUHU, to je přece jasné. Víze co se říkávalo když se objevila duha? Polib ji   (Y)  a bude druhá:-D