16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
libero 5.5.2009 10:40

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Máte-li na mysli, že Paroubek se řídí dle Goebbelse, nemýlíte se. Určitě ho studoval dopodrobna, stejně jako metody TASSu.

vrissky 5.5.2009 10:36

Re: biomasa

já se za to nestydím, jenom se mi líbí, když jsem in protže pálím biomasu. jenom pro doplnění za chalupou přes kopec mám temelín a když mám housera,tak si s chutí pustím přímotop, jo a to dřevo řežu na cirkulárce nebo motorovkou, přivezu ho za traktorem a v lese ho řežu taky motorovkou a jedu tam autem;-D;-D;-D

ale když budou chtít bursíci, můžou to všechno pořídit s kravkou a ruční pilou. (vlastně s kravkou ne ta prý neekologicky prdí);-D;-D;-D;-D

Vaněk 5.5.2009 10:31

Re:Trpíte nedostatkem informací resp. jejich selektivním výběrem a zkreslením

Uhlí je na několik set let, ropy při započtení dehtových písků jakbysmet. Jediné co poroste je cena.  Ověřené zásoby uranu vystačí řádově 100 let a odhadované těžitelné standartními způsoby cca na 100 - 300 let, v mořské vodě cca na 1000 let (dle metodiky vyhodnocení) Při využití rychlých=množivých reaktorů se tyto doby cca zpětinásobí. Thoria do rychlých reaktorů je v současně doložitelných zásobách také řádově na 500 - 1000 let. V horizontu desítek let se s velkou pravděpodobností podaří konečně realizovat fuzní reaktory s prakticky nevyčerpatelnou zásobou paliva. Všechny výše uvedené metody výroby jsou rentabilnější než jakýkoliv tzv. obnovitelný

para 5.5.2009 10:30

Re: biomasa

No vidíš VL a jsme u toho - zatímco jedni - tedy cikáni maj v panelácích roury ... jiní maj v panelácích stál přes dvacet stupnů i když svou dovolenou tou dobou trávěj bud na horách nebo v karibiku. Suma sumárum jsou si obě technologie efektivitou podobné.;-)

para 5.5.2009 10:27

Re: biomasa

Nikoli honzáku - musí to být dřevo, které si babka nese už vyschlé z lesa co má za domkem.  Nápady s hromadnou výrobou pro hromadný konzum máš spíše bohužel jen právě Ty a "sovětští vědci" ti je jen znárodnily.;-)

viktor 5.5.2009 10:20

Prospěchářství a amatérizmus

Slušně řečeno jde o výnosný obchod s lidskou hloupostí. Také zelení "odborníci"  na problematiku životního prostředí a energetiku přesvědčují veřejnost o své pravdě zelené energie. Sází na jedinou možnou kartu a to že občan musí být ještě hloupější než předkladatel těchto omílaných eko-nesmyslů. Nevyčítám technickou negramotnost lidem s humanitárním vzděláním, ale jde už jen o prostou inteligenci . Jinak by nemohla tato hnutí do omrzení omílat opodstatněnost úplné náhrady jaderné energie a energie z uhlí pálením biomasy a energií získanou z přírody.  Už prostá otázka , kolik biomasy s nízkou výhřevností by se muselo vypěstovat, spálit nebo přeměnit na bioplyn normálnímu inteligentovi napoví, že se energetická potřeba v náhradě rozchází řádově a to s mnoha nulami.  Svým způsobem by  mi těch naivků bylo líto, kdyby si je nepěstovali lobisté, těžící z jejich schopnosti oblbnout neznalé věci a z jejich technické tuposti. Jde o mnohamiliardové zelené kšefty ať to stojí co to stojí z našich kapes a bohužel z kapes a životní úrovně našich potomků. Podceňování jaderné energie jež dle dnešních znalostí a technických možností dává zatím jedinou reálnou alternativu nás přijde zítra o to dráž.

geo 5.5.2009 10:18

Re: Pan Drábek

hnup je student bulharstiny, ktery chce ridit zemekouli

ps 5.5.2009 10:16

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

To není argument to je realita.

M. Zima 5.5.2009 10:15

Je to hned několikanásobná alternativa (k JE, naftě, ..., ale i k pipe) Že byste se jen, jak je u Vás zvykem, neobratně zeptal?

honzak 5.5.2009 10:12

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

ale prd! Jen jsem formou humornou a možná i veselou chtěl naznačit, že jsi kolosální blb.

honzak 5.5.2009 10:11

Re: biomasa

dneska má EROEI dost zpoždění - až v 10:07. Údaj o energetické návratnosti dřeva je fantastický - určitě na to předělají EMĚ! Ale musí to být dřevo, které se samo porazí, doveze do elektrárny a tam se zase samo naštěpkuje, usuší  a nasype do kotle. Sovětší vědci už takové dřevo jistě vyvinuli!

VL 5.5.2009 10:10

Re: biomasa

Proč ekokamna, ty nejsou nutná. Strana zelených se může poučit od svých chráněnců. Již v roce 1986 mi popisovali maníci, kteří jeli na Luník IX. pro cikána, který se nevrátil z dovolené, jak tam měli v panelákových bytech nainstalované topení na tuhá paliva. Vyrobeno jednoduše - prorazili bok trouby ve sporáku, do díry dali ukradenou okapovou trubku a protáhli ven dírou v okně.

V.Novák 5.5.2009 10:09

Re: Ano, je to na internetu.

"Odkaz! Odkaz! Odkaz!"

Ivan 5.5.2009 10:09

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Že by další kvalitní argumentace modrého ptáka?

Ivan 5.5.2009 10:08

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

To je jistě důvěryhodný argument hodný modrého ptáka.

honzak 5.5.2009 10:08

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

jak dneska před naší a za naší Váňo? Kam tě vede cesta tvá? A jaxevede Nastěnce?

Ivan 5.5.2009 10:08

Re: MU

O oborech jako je filosofie, sociologie atp. to platí o všech universitách. O Karlově Universitě nejvíce.  Přírodovědecké obory nebo medicina, to je něco zcela jiného.  V úrovni přírodovědných oborů má MU stejnou úroveň jako KU (když se pomine to, že cokoliv co je v Praze je nehorázně finančně nadhodnoceno kvůli známému pražskému centralismu). Takže rozdíly jsou jenom v tom, že za stejně kvalifikovanou práci dostanete v Praze víc zaplaceno a bude se od vás chtít daleko méně práce a schopností než jinde v republice.

para 5.5.2009 10:07

Re: biomasa

Nestyd se vrissky za štípání dřeva - taky to občas dělám - m§že to být relativně ideální energetický zdroj tam kde je dostupné...  A na povzbuzení považ, že pokud se to jen trochu umí - a to stačí okoukad od předků či sousedů...  - má dřevo energetickou návratnost vyší jak dnešní  jaderná energie a to 20 až 30 oproti 3 až 10.  http://cs.wikipedia.org/wiki/ERoEI   http://www.esf.edu/EFB/hall/images/Slide1.jpg  Biopaliva mají prostě zas budoucnost - jen neuživěj sedmimiliardovou smečku konzumních spotřebitelů - to je podle některých "notorických konzumentů" neduh největší a nejtrestuhodnější.;-)

ps 5.5.2009 10:02

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Nejspíše tím myslí to, že se paroubek bez průzkumu veřejného mínění ani nevys.re.

Ivan 5.5.2009 10:00

Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Hnutí Duha si průzkum veřejného mínění mělo dělat "podle vzoru Paroubka". 

Co se tím myslí ví asi jen propagandista na psu.  Nejspíše jde o to, vytvářet všemi prostředky a  za každou cenu nepřátelský postoj vůči Paroubkovi. Všechno ostatní v příspěvku je asi jen na zastření skutečného cíle a vzbuzení důvěry k propagandistovi. Přesně podle příručky Goebelse.

vrissky 5.5.2009 9:50

biomasa

bydlím na vsi a donedávna jsem si na zimu štípal dřevo, byla to hrozná dřina a strašně to kouřilo, když bylo mokré, styděl jsem se před zelenými a duhovými a vůbec všemi. Teď jsem již poučen a štípu si na zimu biomasu, je to strašná dřina a hrozně to mlží, když je to mokré, jenom ten pocit čistoty a ekologického přístupu ten je k nezaplacení.

P.S. už vidím kateřinu jak štípe biomasu na třísky, aby v pražském bytečku zapálila ekokamna.

J.M. 5.5.2009 9:45

Re: Který není?

Zimo, jste si jist, že NLG je alternativním zdrojem energie? Nebo jste se jen neobratně (jak je u vás zvykem) vyjádřil?

M. Zima 5.5.2009 9:45

Jestliže to autor psal "střízlivý", pak je obava o jeho mentální stabilitu na místě (přecenění významu střelných zbraní)

M. Zima 5.5.2009 9:41

Pro Glosátor

Váš příklad nucených výkupů ukazuje, kam to vede, když se alternativních zdrojů chopí koncerny a Bursíci. (ČEZ a vítr není nic nového, na Západě byly ještě větší hovadiny a dnešní EU si v blbnutí (odpustky, biodiesel, ...) mnohdy se socialismem nezadá, ale selhání Burcíků přeci na principu nic nemění).

honzak 5.5.2009 9:40

Re: MU

nepůsobí tam i ten sociální etanolog?

Petr Kiebel 5.5.2009 9:37

Re: miliony

já našel, že zhruba 15% dostávají prostřednictví grantů od MŽP a EU. S tím, aby byli finančně podporováni státem tedy moc nesouhlasím...

J.M. 5.5.2009 9:36

Dík

za poodhalení odborné způsobilosti funkcionářů Duhy. Ono sice stačí si přečíst jejich názory, aby člověk měl jasno o jejich dbornosti, ale takto je to ještě jasnější. A Havlova podpora jen vypovídá o Havlově vdělání a inteligenci. Ale v minulosti už Havel podpořil ty nejpodivnější spolky a straničky a vždy to znamenalo jejich konec. Doufejme, že Duha nebude výjimkou.

M. Zima 5.5.2009 9:34

Který není?

Máte pravdu, jestliže myslíte, že záleží na okolnostech. (Biomasa na venkově, Vítr u Sev moře, NLG, Slunce na Sahaře, ....)

Petr Kiebel 5.5.2009 9:33

Re: miliony

máte nějaký podklad, že jsou placeni od státu?

Glosator 5.5.2009 9:33

Ano, "alternativní" ZNAMENÁ drahé a neefektivní

Znamená to také nucený odběr za několikanásobek tržních cen, což jenom potvrzuje výše uvedené.

Pokud by se větrníky a fotovoltaika obešly bez nuceného výkupu za 2,7 resp. 13,2 Kč/kWh s dodáním "až podle počasí," nikdo by proti nim nic nenamítal (ale také by je nikdo nestavěl).