16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 5.5.2009 13:11

Re: doporučuji skalním

R^R^R^

para 5.5.2009 13:08

Re: vzpomínka

Jo kdyby se idiocie dala vyléčit bitím - to by bylo na světě hned lépe. Ale možná jen idioti věří že to tak jde.;-)

Historik 5.5.2009 13:07

Re: Globalni oteplovani??

Netřeba připomínat, že problém přívalových srážek v sezóně uměly řešit už starověké civilizace, ovšem nedokonale.

Stredocech 5.5.2009 13:05

Stačí přejít na atom a není co řešit

akorát problém, co by pak dělali obchodníci s emisnímji povolenkami...

para 5.5.2009 13:05

Re: Globalni oteplovani??

Přitom srážky spíše přibývají a budou přibývat dále - ale přívalově a sezoně. To je další problém. V okolí Dukovan tak nebude ani dost vody pro event rozšíření JE. Pro Temelín snad ještě vystačí. V letních vedrech pro nedostatek vody ale už odstavovali jaderky i francouzi a to se zatím nic moc neděje.

Člověk se náhlému nebezpečí umí postavit a semknout - na pozvolné trendy je ale pravidelně až apatický i když to může znamenat  jeho konec. Vzpomenme jen na kuřáky... a důvody kardiovaskulárních chorob...Přirozenou smrtí stářím se dnes ze světa odchází jen vyjímečně. Oteplování se proto nebojím přiřadit k dalším civilizačním nemocem které vesměs ignorujem....:-(

honzak 5.5.2009 13:03

Re: vzpomínka

u nás zase ti kreténi několikrát vběhli zívodním koním do dráhy. Ověřeno, že za peníze...

Řezat, řezat a řezat!

honzak 5.5.2009 13:01

Re: Globalni oteplovani??

dámy už takové bývají... Ušlechtilé a blbé.

Jednou z příčin poklesu hladiny spodních vod je proražení vodních horizontů kanalizací - dělá se gravitační, takže na konci úseku jsou trubky i více než 5 metrů pod zemí. A fungují jako drenáž a lidi prohlubují studny...

honzak 5.5.2009 12:57

Re: doporučuji skalním

To jsem nevěděl, jsa trapně mlád. Ale taky je poháněl parní stroj, že? Tehdá konstruktéři ctili tzv. dědičnost. Tudíž nevymýšleli vymyšlené a zvyšovali sériovost. A šetřili životní prostředí, neb se nemusely kopírovat další výkresy (úspora papíru a čpavku), naopak se původní fasovaly ve výdejně společně s technologickým postupem a  případným přípravkem.

Studenti humanitních oborů by měli mít povinné prázdninové praxe ve fabrikách. Aby viděli, jak je to doopravdy. V pomocných profesích (manipulant, pomocný skladník) by poznali, že sebeinteligentnějšími kecy paleťák polotovarů nenaložíš.... 

para 5.5.2009 12:53

Re: klídek,

Země se do záhuby neřítí. Pro lidstvo je ale období nějakých 200 let  technické civilizace závislé na fosilech oproti 10tis let  historie jen epizodním výkřikem. Nebo umí Beldor jinak vysvětlit dynamiku posledního století a ví jak vyzrár na konečnosti zdrojové tak sby se dnešní společnost nemusela velmi radikálně změnit?

portwyn 5.5.2009 12:52

Re: Globalni oteplovani??

Jo, jakási dáma mi kdysi napsala, že by chtěla, aby krajina u nás vypadala jako ta ve Středomoří. Nevím, jestli tím myslela degradovanou půdu zarostlou macchií, kterou nežerou ani kozy, ale je to dost drsná představa.

Spodní voda opravdu klesá, i v Podkrkonoší.

portwyn 5.5.2009 12:48

Já vím, je to vtip,

ale otevření ledniček okolí oteplí. Lednička je tepelná pumpa, ne generátor zimy...a k vypumpovanému teplu ještě trochu přidá.

Asi to víte, tak jen pro úplnost :-)

para 5.5.2009 12:46

Re: Globalni oteplovani??

Side vidíš to příliš zúženě hlavně s úhlu časového. mám také rád teplo kolem 20st venku ale zároven vím, že už 30 let soustavně klesá hladina spodní vody. V poslední době odumírají smrkové porosty ve výškách do cca 500m. Takové stoleté smrky ale jsou ještě tu a tam i kolem Prahy ale čím dál tím víc jak rarita.... Jde totiž o ten pozvolný trend a jeho konce či spíše vliv na biosféru na které jsme všichni závislí ale tuplovaně to pocítí až naši následníci. Zvýšení průměrné teploty o stupínek odpovídá posunu vegetačních pásem o cca 150 až 200m výše. Dnes jsme zhruba o ten stupínek dál jak před 50 lety. Čtyřstupnový nárůst koncem století už nebude o poklesu spodních vod ale o kolapsu celých ekosystémů a propadu zemědělské produkce. Často se  oteplení přiřazuje jakoby jsme začli žít jižněji - to je ale fikce a mýlka velmi nebezpečná v tom, že v našich zeměpisných šířkách zůstane výška slunce nad obzorem v zimě nízko a tak i zimní mrazy  zde budou pořád hrozit a jižní plodiny tu pěstovat kvůli vymrzání nebude možné. Ještě podstatně hůře dopadnou země s menší výškovou diverzitou svého reliefu. Migrace lidí vykořeněných ze své domoviny jsou už dnes celoevropským problémem a to ještě netlačí důvody klimatické. Vše by se možná dalo nějak ustát pokud by byl dostaek zdrojů energetických a surovinových. GO ale nedopadne na silné lidstvo ale na radikálně oslabené. Celkové dopady budou pro mnohé pak až fatální. Né tedy pro letošní dovolenou jak si lidé oteplování s odpočinkem obvykle spojují.:-(

mu1 5.5.2009 12:37

Re:ach, gaspadin tavarišč Ivan......

Děda Vševěd Ivan vám zodpoví všechny otázky sociologické, goniometrické, metrícké, fysikální, neutronové, ví jakou barvu měl kožich Jánošíka, jaká je hospoda V Jílovicích, nejlepší ústavy pro choromyslné, vysoké školství, dějiny VKS(b)- ty vzlášť,- ekonomika státu, EU, motory v sovětských letadlech, mizernou ˇuroveň obyčejných Američanů, kádrové otázky, obsah hliníku v klapkách klávesnice, rozmnožování morčat, jak centralismus rozdává prachy, normovač práce Pražanů, urovenˇuniversit, mlýnú na kostní moučku.Nedá si pokoj, blb, a to je mu přes 70.

portwyn 5.5.2009 12:31

Mně teplo vadí,

z vedra mne bolí hlava, jsem věčně zpocený a špatně se mi pracuje. Když mi praží slunce do očí, kýchám. Válení se po pláži mne k smrti nudí. Na dovolenou jezdím na hory nebo na severozápad.

Životní krédo nováckých rosniček "hlavně ať proboha nikdy neprší" považuju za stupidní. K zajištění obživy potřebujeme střídání ročních dob. Jo, já vím, voda je přece z kohoutku a jídlo se kupuje v hypermarketu :-P

A nebojte, zima nebude. Platit budete za klimatizaci, ta je dražší než topení (vyzkoušejte si ve Vašem autě).

P.S. Nejsem a nikdy jsem nebyl voličem Zelených ani sympatizantem hnutí DUHA, Greenpeace a spol. považuji za bandu grázlů, podporuji jadernou energetiku. Ani to mne ale nepřinutí milovat vedro.

Hacker Rudolf 5.5.2009 12:25

Re: doporučuji skalním

Nejen náklaďák Honzáku- i autobusy byly Sentinel:-D

milan007 5.5.2009 12:24

Re: Globalni oteplovani??

přečíst ?? To moc nepomůže. Chtělo by to se snažit problém pochopit :-D

jonas 5.5.2009 12:22

vzpomínka

 Vzpomínám si na reportáž v televizi /asi tak před 15ti lety.Tehdy členové hnutí Duha přepadli kožišinovou farmu a vypustili několik stovek norků amerických-/minků./ Dnes je to ohromný problém a velké ohrožení mnoha původních druhů.  

portwyn 5.5.2009 12:22

Samozřejmě že konzum

se urval ze řetězu; použít místo házení sněhu lopatou motorovou frézu a pak jet autem utrácet ušetřenou energii do posilovny je pitomost, o tom žádná.

Jenže: 1) lidi těžko přesvědčíte, že se mají začít chovat rozumně. Umět si udělat věci sám není "in"...a nikdy nebylo, kutilství za socíku i předtím bylo ekonomicky vynucené, navíc spotřebu energie znamená také 

2) to, jak jinak rozumnou ideu šetření prosazuje DUHA, lidi spíš vytočí než přesvědčí

3) šetřit se má tak, aby to bylo efektivní.

mu1 5.5.2009 12:18

Re: Pozor, Ivan tady přistál. Použijte nouzového východu !.

A co sáńky samochodky, komsomolče ?

Petr Kiebel 5.5.2009 12:17

Re: Globalni oteplovani??

..hm, zkuste si o tom něco přečíst. Pak Vám to začne vadit

Beldor 5.5.2009 12:17

Re: GO je pod kontrolou,

:) puste k tomu schopneho statistika a udela vam nejakou hezkou korelaci stavu lednicek Klausoida a teploty v okoli prahy;-D

IvaA 5.5.2009 12:13

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Voni Para, neberou si laskavě do své nevymáchané huby naše otce a dědy. Ti se sakra snažíli, aby materiální podmínky k životu jejich potomstva byly lepší. A nedívali by se nečinně na to, jak zpovykaní humanitně vzdělaní intelektuálové, v těchto lepších podmínkách žijící, rozvracejí civilizaci ve jménu své zvrácené a lidstvu nepřátelské ideologie. Určitě by alespoň po tom bejkovci sáhli.

M. Zima 5.5.2009 12:09

GO je pod kontrolou,

kLaus referoval o úspěšném boji s GO na Hradě Komisi EU. Vždy, když je teplo, otevře Jakl všechny ledničky a v 80ti %tech případů se do týdne ochladilo.

Beldor 5.5.2009 12:07

Re: klídek,

Pokud mate trochu casu tak doporucuji na tu stranku zajit a mrknout se na tu "uvahu".Celkem se pobavite a zamyslite se kdo muze takove zvasty paneboze napsat.R^Aneb neni nad podvedomy pocit ze zeme se riti do zahuby(asi prepadne pres okraj sveta).nabozenstvi na todle chytaly lidi tisice let s5 tak proc by se to neuchytilo dnes,ze ano?apocalypsa stale... tahne;-D

Sid 5.5.2009 12:02

Globalni oteplovani??

Mam jednu otazku - Komu z Vas vadi teplo? Komu by vadilo, ze bychom meli jaro uz v breznu a zima by zacala az v prosinci?

A za to, ze bude zima mam jeste platit? Co to je za pitomost?

Beldor 5.5.2009 12:02

Re: doporučuji skalním

Problem je ze z humanitniho hlediska je slovo parni stroj definovano mirne jinak nez z hlediska technickeho popisu. :d

Aneb stoleti páry;-D;-D

Jenda 5.5.2009 12:01

Re: Jestliže to autor psal "střízlivý", pak je obava o jeho mentální stabilitu na místě (přecenění významu střelných zbraní)

No o vasi mentalni stabilitu nikdo obavu nema. Uz davno ne.

Beldor 5.5.2009 12:00

Re: Jsme hosty na Zemi

boze vy jste presny priklad filozoficky vzdelaneho ekologickeho blba.Technicke znalosti mimimalni ,ale okecat dokaze snad vse;-DNeuveritelny.Nestudoval jste nahodou bulharstinu?:-PRv

Sid 5.5.2009 12:00

Re: Jsme hosty na Zemi

Pak se radite hned vedle komunistu a nacistu. Ti take hlasali, ze svoboda musi ustoupit "spravnym" idealum.

Jsou za nimi stovky milionu mrtvych. Ne, uz nikdy podobne nazory. Svoboda je nade vse.

honzak 5.5.2009 11:55

Re: doporučuji skalním

zase blbě - Sentinel byl náklaďák, poháněný PARNÍM STROJEM!!! Auto na dřevoplyn je klasický čtyřtakt, který místo benzínu používá dřevoplyn ( v ptydepe melounistů BIOPLYN). Vozí si bukové špalíky a kotel zpravidla za zadní nápravou, neb tehdejší auta měla motor vepředu a náhon na zadní kola kardanovým hřídelem (přes rozvodovku s diferenciálem).

V navrženém případě nejde o prověrku funkce strojního vybavení )což ostatní pochopili), ale o prověrku REÁLNÝCH SCHOPNOSTÍ MELOUNISTŮ REALIZOVAT SVOJE ŠÍLENÉ TEORIE.