16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Beldor 5.5.2009 11:54

Re: Prospěchářství a amatérizmus

A kdešpak se podle vas to thorium spaluje? :d

para 5.5.2009 11:50

Re: klídek,

No můžeš mít žabaku i kus pravdy. Vyhlídky lidstva nejsou valné a smetišt přibývá...Lidstvo se opravdu často chová jak spolek magorů... http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/scenare-soumraku-civilizace-rustu

R 5.5.2009 11:48

Re: Oficiálně distribuované letáky.

Problém je v tom, že ta distribuce letáků duhy byla přes místní úřad. U neinformovaných lidí se tak vytváří dojem, že hnutí Duha je něco jako státní organizace případně že je se státem propojena a tudíž že má vždy pravdu, zatímco skutečnost je jiná. Takže pokud Hnutí Duha vyhlásí nějakou blbovinu týkající se tady toho kraje, kde bydlím, tito neinformovaní lidé nebudou uvažovat a automaticky budou Hnutí podporovat.

Ať si roznášejí svoje propagační letáky, ale ať je roznesou sami za sebe a za své. A pokud chce radnice  nějaké informační letáky na kompostování, ať si je objedná přímo radnice.

para 5.5.2009 11:46

Re: doporučuji skalním

Jo vzpomínám na ten zážitek honzáku - jako kluci jsme za tím běhali když to supělo do kpečka...  Jmenovalo se to Sentinel;-)

Dnes se jezjdí spíše na plyn - propan, zemní a i bioplyn... už i ve Švédsku. jen to zvenku není tak nápadné. nápadné se to může stát ale časem až dojde ropa - za nějakých 50 let.;-)

para 5.5.2009 11:42

Re: Jsme hosty na Zemi

Někteří mají vyvážený pocit svobody i pocit odpovědnosti kdeřto např ultraliberálové toto pojetí neuznávají a kladou svobodu nade vše - viz kniha VK co je ohroženo... To jsou morální aspekty ležící naprosto mimo podpisová práva či dogmata různých hnutí, stran či skupin.

Další problémek je jak PPP správně připomíná v těch zákonech a jejich event  nedodržování. Lidé si ty společenské šijí sami sobě na míru a jak malé děti, co s oblibou boří své hrady s písku, je porušují. Ty zákony přírodní jsou něco jiného nevím o tom, že jdou porušit a jen člověk si to pojmenování vypůjčil k těm svým. Až bude mezi těmito typy zákonů soulad - bude daleko větší stabilita v celém systému.;-)

Jenda 5.5.2009 11:42

Re: Znalost

No, nbývají, ovšem pokud by se mezi nimi nějakým nedopatřením vyskytl někdo s technickým vzděláním, tak bych chápal, že to před ostatními tají.

Jenda 5.5.2009 11:39

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

"vylést", "probrat se S opojení". Jo, možná by nějaká automatická kontrola pravopisu nebyla od věci. A možná byste se měl vzbudit vy. Z té vaší noční můry.

žaba(k) na prameni 5.5.2009 11:38

klídek,

Jestli-že se ten duhový spolek magorů rozhodl podporovat sám pan  exprezident,

Tak brzo Duhoví makovci skončí na smetišti dějin.

Jako všechny strany a spolky, které náš pan ex kdy v minulosti podpořil......

para 5.5.2009 11:31

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Může to být i horší i jinak.  Produktivitu je třeba zvyšovat a zároven mín konzumovat. Např polovina českého národa je otylá - proč asi?

Pěkně jsou úvahy o kolapsech v přírodě a společnosti uvedeny v:  "Něco překrásného končí" - nakl. Dokořán 2008.

Bubranik 5.5.2009 11:27

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

  Nejlepe si dat na kazdeho cloveka poradný pozor!Nekteri si mysleji, ze mohou hlasat cokoliv a to i v protikladu naopak.

Bubranik 5.5.2009 11:24

Re: doporučuji skalním

  Rad bych se k tomu vyjadril, ale nicemu nerozumim a tak radsi budu drzet   usta.  Vsak ono to nakonec nejak dopadne a ja si nemusim delat nepritelkyne a take nepratele.  Kdovi, co by se mnou ze msty udelali! (nerikejte to ale dal!)

para 5.5.2009 11:23

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Vanku sám asi si ty externality idealizuješ. Thorium se dnes spaluje jen pokusně a spočítanou efektivitu JE dnešních typů uvádí řada zdrojů podobně jak ta Wiki.. http://cs.wikipedia.org/wiki/ERoEI Rač si laskavě povšimnout, že je to jen zlomek toho co dnes dávají fosily. Tedy právě naopak než tvrdíš. Osobně jsem přesto pro dostavbu JETE s prostředků ČEZU a to proto, že se tím dnešní zdrojové pozadí prodlouží o několik desetiletí. Souhlasím ale s tím, že pokud by lidé byli velmi kultivovaní a nebylo potřeba řady bezpečnostních opatření kolem celého uranové průmyslu, byla by energie s jádra podstatně levnější. Levně to nakonec umělii ale i Rusové už v elektrárnách černobylského typu.;-)

portwyn 5.5.2009 11:19

Nevím jak Vás,

ale mne by ani nenapadlo dělat  ze sebe s vystudovanou Ma-Fy odborníka na arabštinu...

viktor 5.5.2009 11:17

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Vidíte a o tom to je.  Jednak je samozřejmé, že technický pokrok přináší na straně jedné energetické úspory například elektronizací, ale masovým rozšířením mnohdy několikanásobně předčí původní spotřebu. Nebo na kolik přijdou počítačové spamy. Potud souhlasím. Nemohu ale ponechat bez komentáře Vaše srovnání energetické spotřeby nacistického Německa v době největšího rozkvětu s naší dnešní realitou. Tak porovnáváte nesouměřitelné věci, na straně jedné energetická výroba prakticky celé Evropy bez Itálie, Švýcarska a Španělska a naše dnešní  energetická čistá spotřeba která v roce 2007 byla 59,7 TWh el. energie. Bohužel nemám k dispozici údaje z roku cca 1943 abych plně vyvrátil Vaše nekompromisní tvrzení. Přesto si dovoluji silně polemizovat pro naprosto disproporční kapacity i s ohledem na dané časové rozlišení. Jen se potvrzuje laický pohled na věc a metoda jak bez faktů omílat nesmysly.

BJ von Wolfenstein 5.5.2009 11:14

Re: doporučuji skalním

Dejte vědět. Pojedu se podívat s váma;-).

BJ von Wolfenstein 5.5.2009 11:08

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Tedy předpokládám, že jdete příkladem alespoň vy, když už váš velekněz zeleného náboženství Al Gore obývá skromných zelených 26+1 s několika vyhřívanými bazény a po světě létá soukromým tryskáčem, aby mohl hlásat své zelené pravdy.;-D

PPP 5.5.2009 11:05

Jsme hosty na Zemi

Kdo je hostitelem? Jistě sama matička Země. Jenomže Země jako planeta nemůže vybírat daně, blokovat stavby, kontrolovat lidem topení. Může sice diktovat zákony, ale bohužel jenom ty přírodní. V podstatě je chudinka bezmocná. Naštěstí může pověřit zastupováním hnutí Duha a Nesehnutí. Ti na rozdíl od Země mohou všechno. S pověřovacím dekretem od samotné Země, jsou oprávněni nařizovat i trestat. Háček je snad jenom v tom, že pověření k zastupování si vydali sami. Země totiž nemá podpisové právo.

honzak 5.5.2009 10:59

doporučuji skalním

melounistům zapůjčení osobního auta z dob WWII s funkčním generátorem na dřevoplyn a svoje "úžasné" teorie vyzkoušet v praxi.  Nějaké muzeum jim to jistě (proti prohlášení o provedení GO motoru i generátoru na jejich náklady) zapůjčí. A biomasy je všude spousta, takže pár pytlů suchých bukových špalíků seženou ajncvaj. Možná to pojede i na sušenou mrkev, kačena žakesová jistě pár pytlů nastrouhá a usuší  za domácí úkol..

Než pojedete, tak dejte vědět na internetu - přijedu se podívat!

portwyn 5.5.2009 10:58

No, moderní kapitalismus opravdu selhává

pokud od něj chcete dlouhodobý plán. Ostatně krátkozraké "pumpování" růstu cen papírů bez ohledu na realitu je jednou z příčin současné krize.

Kapitalismus je určitě nejefektivnější způsob, jak zítra vydělat. Na druhou stranu je fakt, že komerce válcuje úplně všechno a na pozítřek kašle. Fantasmagorie různých ichtylů typů hnutí DUHA ale jakoukoli snahu o uvážlivější přístup těžce diskreditují.

Celkově vzato, hnutí DUHA škodí věci.

hlava22 5.5.2009 10:55

Re: Prospěchářství a amatérizmus

tedy uskrovnit se a tedy snížit produktivitu práce ( za málo peněz málo muziky ). Výsledek - holokaust ( ne židovský ).

Vaněk 5.5.2009 10:52

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Technickou tupostí se především vyznačují jedinci, najmě združení do vyděračských spolků ekoterorismu, kteří neumí počítat a zjistit si jaké jsou reálné zásoby paliva do jaderných elektráren a jaké jsou náklady vč. externalit. Natož si zjistit kolik paliva je pro reaktory rychlé vč. Thoria, zásob v mořské vodě.  Za těch řádově 500 - 1000 let než tyto paliva a citované metody výroby elektřiny budou pasé lze s hodně velkou dávkou skepse tvrdit, že se zvládne i fuze se zásobami paliva srovnatelnými s dobou existence sluneční soustavy.

Vše řádově levnější než sebelepší větrný zdroj náhodných poryvů elektrického proudu.

Ladislav N :-))) 5.5.2009 10:52

Re: Něco pro Para

Něco pro Para ... ;-P

honzak 5.5.2009 10:51

Re: biomasa

takže dříví pro 500 MW blok EMĚ budou nosit babky? To se docela proběhnou... A co budou nosit např. na Medarda, když prakticky každý den prší? A to nemluvím o vzdálenosti lesů od EMĚ...

Boha jeho, vy melounisti jste banda trotlů!  Smysl má spalování odpadu (piliny, štěpka) tam, kde ten odpad vzniká a nemusí se vozit. Takže NIKDY nebude mít to spalování ENERGETICKÝ VÝZNAM v celostátním měřítku!!!

para 5.5.2009 10:49

Re: pro úplnost

Nic méně primitivního už Vaška nenapadá? Nakonec i to je příznačné pro to co se komu honí hlavou.;-)

Ladislav N :-))) 5.5.2009 10:49

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

;-PR^!! Copak náš ortodoxní komunista Ivan... ;-)

Vaněk 5.5.2009 10:48

Re: biomasa

Drobný rozdíl je v tom, kdo to platí.

Všiml jsem si, že hlasatelům zeleného náboženství ovšem tento detail nikdy problémy nedělá, - tedy pokud neplatí důsledky své ideologie z vlastního.

Viz. výkupní ceny větrné "energie", solární, .....

para 5.5.2009 10:44

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Jediná reálná alternativa je zhubnout a otužovat se aby jsme byli schopni vyjít s takovými prostředky jakonaši otcové, dědové... a žili přitom na úrovni dnešních znalostí. Pro příklad - dnešní ČR má takovou energetickou spotřebu jako celá nacistická říše v době největšího rozmachu. Američané přitom na hlavu spotřebovávají ještě dvojnásobek toho co průměrný Evropan a ten zas 10X víc jak ind. Ti Indové, Čínani a další 3/4 světa nakročily k dohnání alespon té Evropy....  Tato čísla a víra v neomezené zdroje, rozlohy i rozvoj jsou naopak o lidské sebezahleděnosti - chceli někdo necht tomu říká třeba "schopnosti oblbnout neznalé věci a z jejich technické tuposti".;-)

libero 5.5.2009 10:44

"byly ještě větší hovadiny "

Jsou dosud.

Včetně Zimy.

Vaněk 5.5.2009 10:43

Re: Není to alternativa. Náhodný zdroj elektřiny vyrábí tržně bezcenný produkt

Např. Dánsko své přebytky větrné energie je nuceno občas nabízet zcela zdarma.

Jaderné elektrárny vč. externalit vyrábí elektřinu řádově levněji a to elektřinu hodnotnou, neb stabilní plánovatelnou a zčásti i regulovatelnou.

libero 5.5.2009 10:42

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Na kvalitní argumenty kvalitními argumenty.

Kde ráčíte viděti něco, na co se dá kvalitně reagovat? Ten váš ideologický žvást?