3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EET: Bonzáci všech zemí, spojte se!

Systém elektronické evidence tržeb EET byl spuštěn 1. prosince. Prozatím jej musí využívat „jen“ provozovatelé podniků poskytujících stravovací a ubytovací služby, rozšíření na další subjekty bude následovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 12.12.2016 10:39

Re: pane Švejnochu, nic jste nepochopil

Aha... Tak to potom jóóó! :-D

A něčeho z vlastní dílničky byste schopen nebyl, milý pane Šejno? :-)

P. Lenc 12.12.2016 10:39

Re: pane Švejnochu, nic jste nepochopil

ŠEJNO, PŘEČTĚTE SI ZNOVU VAŠE DNEŠNÍ BLÁBOLY, ZAČÍNÁTE BÝT OPRAVDU SMĚŠNOU FIGURKOU.

P. Švejnoch 12.12.2016 10:36

Re: pane Švejnochu

Co do toho motáte jakési přerozdělování, manipulante (to není překlep, to chci jen odlišit manipulátora od člověka, který by jím tuze rád byl, ale jaksi na to nemá...).

Pokud si přečtete reakci mou a pana Kavalíra, pak zjistíte, že zejména pan Kavalír se tu ostře ohradil proti solidaritě ve zdravotnictví (dle Vás proti "přerozdělování").

Já jen extrapoloval jeho představu, že člověk by neměl být solidární s těmi, kteří přispívají málo... ;-)

S mým postojem k přerozdělování či k solidaritě (nezaměňovat, pane Šejno) to věru nemá nic společného.

O. Uživatel 12.12.2016 10:35

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 12.12.2016 10:32

pane Švejnochu, nic jste nepochopil

udavačství je opravdu opovrženhodná věc. V tom s panem Aldou souhlasím

Já ale nepolemizuji s názorem pana Aldy na udavačství, ale s jeho názorem na to, že udané podnikatele čeká prý v možná v budoucnu koncentrák, jako za nacismu.

Vy jste pro změnu opovrženíhodný v tom, že mi podsouváte něco, co jsem vůbec nenapsal. A tyhle vaše manipulace jsou už poněkud nudné a omšele, a vy jste tady už tím překrucováním a manipulacemi proslulý ...

A. Alda 12.12.2016 10:32

Zbláznil jste se?

KDE porovnávám zavedení EET s nacismem?

Já se k EET vůbec nevyjadřuji. Píšu o udavačích a udavačství.

M. Šejna 12.12.2016 10:24

pane Švejnochu

jste proti přerozdělování? Ano, nebo ne?

Pokud jste proti přerozdělování, tak lečení pro každého by mělo být podle výše jeho plateb. Pokud jste pro přerozdělování, pak léčení každého by mělo být podle jeho potřeb.

Takže ano nebo ne ohledně přerozdělování?

M. Prokop 12.12.2016 10:21

Re: Po tom co jste tady dnes splodila,

Ať vás ta myšlenka drží co nejdéle!

P. Švejnoch 12.12.2016 10:21

Re: jo, aha

No, z příspěvku(ů) pana Aldy zejména a v první řadě plyne, že udavač je osoba opovrženíhodná.

Podobně jako Vy, pane Šejno, který udavače takto (byť nikoli explicitně) hájíte.

Vaše neustálé manipulace a překrucování toho, co oponent napsal, jsou už poněkud omšelé a nudné, a podle mého názoru je jen menšina zde bere vážně... ;-)

J. Fridrich 12.12.2016 10:21

Re: " Myslíte, že je velký rozdíl mezi udavačstvím na

Takže - dva pánové nade mnou - dle vás, pokud se mi povede trochu nedobře ( kdo to posoudí ? ) - tak mohu krást ? Tedy třeba i vám, pokud se vám povede lépe než-li mně ? No, to by ten svět pěkně vypadal...........

M. Šejna 12.12.2016 10:21

žvatlale Lenci

žvatlat obecné ideologické pidny umíte, demagogický žvatlale. Teď zkuste vysvětlit, co vám, konkrétně vadí na mojí názorové výměně s panem Aldou.

Pan Alda potvrdil, že současné "bonozování" s EET sám považuje za podobné, jako udávání za nacismu včetně možných trestů pro provinilce. A já jsem s ním o tom polemizoval.

Zkuste vyplodit nějakou myšlenku k této polemice, demagogu a propagandisto Lenci, místo těch vašich pitomým všeobecných ideologických pindů.

M. Prokop 12.12.2016 10:20

:-P

"Jestliže až dosud zastánci EET tvrdili, že EET by údajně mělo kultivovat podnikatelské prostředí, já tvrdím, že adorování bonzáctví ještě nikdy žádné podnikatelské prostřední nevylepšilo."

No prostě Bureš kultivuje jak se v mládí naučil - po STBácku.

P. Lenc 12.12.2016 10:14

Ano,

rozmach bonzáctví bude narůstat.Nokonec, on te socík ty neschopné k tomu přímo vybízí.

P. Švejnoch 12.12.2016 10:13

Re: Zrušte přimíchávání sajrajtů do nafty,

To je logika, že bych se z toho svalil...

Takže - co takhle odepřít zdravotní péči všem těm, kteří do zdravotní kasy nepřispívají vůbec, resp. jen opticky? Tak nám těch skutečně přispívajících do zdravotního "pojištění" zůstane jen asi 2,5 milionu zaměstnanců ze skutečně produktivních firem + řekněme 1 milion těch zatracených živnostníků, kteří platí tak málo.

Navrhuji tedy, abychom těm "poctivým" zaměstnancům platili kompletní péči, živnostníkům jen tu akutní, no a tomu zbytku, tomu bychom nepůjčili ani teploměr, co říkáte, pane Kavalíre? To bychom teprve ušetřili, a Vy byste nemusel těm parazitům doplácet na jejich ošetření...! Tedy pokud nejste zaměstnancem státu nebo nějaké té "neziskovky" - v takovém případě byste holt měl smůlu, no... :-)

M. Malovec 12.12.2016 10:12

Likvidace

Stejně jako mne nikdo nedonutí účtenku vyžadovat a brát si ji. Anonymní bonzáctví dokáže ,v našem neprávním státě, stejně jako udavačství za protektorátu, zlikvidovat celou rodinu.

Bonzáci všech zemí spojte se!!!

A už se na mně anonymní diskutéři vrhněte!

J. Kavalír 12.12.2016 10:11

Re: hm

Ono to "udání" je bez jakéhokoli důkazu a jeho jediným důsledkem může být, že se v dané hospodě objeví kontrola na "kontrolním obědě" o něco dříve. Pokud dostane účtenku, pak zase odejde.

P. Lenc 12.12.2016 10:11

Re: děkuji, pane Aldo za upřesnění

Začínáte být Šejno opravdu úsměvný.A to jsem si myslel, že vaše obvińování jiných bude mít aspoň nějakou úroveň.Začínáte se dostávat do takové spodiny, jako je Timur a jeho parta.Jen tak dál.Mimochodem, mám takový dojem, že jsem vás odhadl naprosto přesně.

P. Vébr 12.12.2016 10:09

Dost by mě zajímalo...

Dost by mě zajímalo, jak takový hostinský (později krejčí, holič, babka na trhu...) dokáže, že účtenku sice nevydal, ale proto, že nebylo komu - že se daná služba nekonala. Pro méně chápavé: Že byl nabonzován kvůli něčemu neexistujícímu, např. z pomsty, nebo kvůli snaze (hádejte koho) převzít v dané oblasti např. prodej rohlíků, nebo koblih.

M. Šejna 12.12.2016 10:00

pane Kavalíre

na důchod mu nepřispěje, protože tam se přerozděluje minimálně. Na léčení ale ano.

Na druhou stranu ti, co nejvíc nadávají na EET, většinou platí nejmíň daní a pojištění. Proto teď nadávají. Pokud by totiž platili dost už před zevedením EET, byla by jim nějaká evidence tržeb zcela ukradená.

M. Šejna 12.12.2016 9:56

děkuji, pane Aldo za upřesnění

o kus výše v diskuzi se do mě pustil demagog Lenc, že Vás obviňuji z něčeho, co jste nenapsal. Teď jste to, z čeho jsem Vás obvinil, sám potvrdil. Tedy to, že zavedení EET porovnávate s nacismem.

M. Šejna 12.12.2016 9:54

oprava

nikoli Chodovský, ale pan Alda

R. Szewczyk 12.12.2016 9:54

hm

já navrhuji , aby za udání byla odměna 300kč, a to pokud by udání nebylo anonymní, pokud by udání bylo uspěšné, tak by udavatel dostal odměnu 5tis kč, a to kdyby odhalil podvodníka s obratem do půl mega, pak by se odměna udavatele zvyšovala proporcionálně s velkostí zločince, pokud udavatel by dosáhl sta uspěšných udání , náležela by mu renta ve výši průměrného důchodu,vyznamenání za statečnost , a pokud by projevil zájem, tak i zdarma místo na Olšanských hřbitovech

M. Šejna 12.12.2016 9:53

Lenci

umíte číst? Porovnává Chodovský zavedení EET s nacismem? Ano nebo ne?

A teď zkuste polenizovat, ultrapravicový demagogu a propagandisto.

A. Alda 12.12.2016 9:51

No a jak zaručíte, že do koncentráku posláni nebudou?

Zatím je ještě nemáme vybudovány (ty koncentráky), ale i ve velmi produktivním a pracovitém národně socialistickém Německu to trvalo dost dlouho, než byly všechny ty koncentráky postaveny.

Dne likvidační pokuta, zítra vězení, pozítří nucené práce v koncentráku... I ta nejdelší cesta začíná prvním krokem.

A udavač je prostě udavač. A KAŽDÝ udavač si najde "morální" zdůvodnění svého udavačství.

M. Šejna 12.12.2016 9:50

pane Chodovský

opomenu to, že jste mě tu před pár dny označil za šmejda jen proto, že mám jiné názory. Dnes by mě zajímalo, když jste takovým bojovníkem proti přerozdělování, zda jste studoval za vlastní peníze, nebo za státní "přerozdělené". Zda Vaše děti chodi do soukromé školy za Vaše peníze, nebo do státní za přerozdělené.

Také by mě zajímalo, zda někdo ve Vaší rodině trpí nějakou závažnou chorobou a léčení si platí sám, nebo zda je léčen z peněz vybráných na zdravotní pojištění (čti zdravotní daň) a poté přerozdělené mezi nemocné.

Ono se totiž přerozděluje ve státě všechno. I těm, které postihl požár, bylo hašeno z přerozdělených peněz. Pokud jezdíte hromadnou dopravou, jezdíte mimo jiné i za moje peníze, protože já MHD zásadně nejezdím.

atd.. atd...

A. Alda 12.12.2016 9:47

To je pravda.

To by zafungovalo spolehlivě. Ale radši víc než deset - v některých okresech jsou cifršpióni zvlášť agilní...

J. Kavalír 12.12.2016 9:47

Re: Zrušte přimíchávání sajrajtů do nafty,

To je dobře, že se necítíte být hostinským okradený. Jistě mu (i jeho částečně načerno placeným zaměstnancům) a radostí přispějete ze svého zdravotního pojištění na léčení. Odvádí na ně jen minimum a infarkt nebo rakovina (či jiná "drahá"nemoc) mu hrozí stejně, jako vám. Také mu jistě a radostí přispějete na důchod, protože z jeho "minimáhní mzdy" ho bude mít procentuálně vyšší, než budete mít vy, pokud řádně daně platíte.

A. Alda 12.12.2016 9:46

O udavačství

jsem našel dobrý článek a dobrou diskusi zde:

http://panirtenka.blogspot.cz/2016/10/hlasit-se-to-musi.html

P. Lenc 12.12.2016 9:44

Re: jo, aha

Jste Šejno to, co o vás píši již delší dobu.Člověk, který dokáže v jedné či dvou větách udělat z bílé černou a naopak.Socialistický demagog a propagandista.Jenom nevím jestli jste propagandista amatér nebo profík.I když dle času který při svém "podnikání" máte na diskutování na Psu to vypadá spíše na druhou možnost.

M. Šejna 12.12.2016 9:41

pane Valento

madam Šichtařová je takto ujetě "plodná" u několik let. Pro mě se stala populistickou blábolilkou poté, co předpověděla krach Ruska nejpozději do poloviny roku 2014, předtím v roce 2013 předpovídala ekonomickou krizi v Česku v nejbližších letech (a ono furt nic), a nedávno navrhla zrušit veškeré dopravní značky ve městech.

Tahle "dáma" v životě nepracovala v produktivním sektoru, ani nepodnikala s nasazením vlastního rizika. Vždy jen "radila" a věštila. Prostě klasický "ekonomický poradce". U ní se to znásobilo tím, že je to docela pěkná ženská a umí ty své bláboly dobře prodat v médiích.