17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

EET: Bonzáci všech zemí, spojte se!

Systém elektronické evidence tržeb EET byl spuštěn 1. prosince. Prozatím jej musí využívat „jen“ provozovatelé podniků poskytujících stravovací a ubytovací služby, rozšíření na další subjekty bude následovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 12.12.2016 10:36

Re: pane Švejnochu

Co do toho motáte jakési přerozdělování, manipulante (to není překlep, to chci jen odlišit manipulátora od člověka, který by jím tuze rád byl, ale jaksi na to nemá...).

Pokud si přečtete reakci mou a pana Kavalíra, pak zjistíte, že zejména pan Kavalír se tu ostře ohradil proti solidaritě ve zdravotnictví (dle Vás proti "přerozdělování").

Já jen extrapoloval jeho představu, že člověk by neměl být solidární s těmi, kteří přispívají málo... ;-)

S mým postojem k přerozdělování či k solidaritě (nezaměňovat, pane Šejno) to věru nemá nic společného.

M. Šejna 12.12.2016 10:48

nechápající manipulante Švejnochu

mohl byste zdejšímu publiku vysvětlit rozdil mezi "přerozdělováním" a "solidaritou"?

Já považuji solidaritu za dobrovolnou věc, zatímco přerozdělování za věc danou zákonem. Pokud považujete placení zdravotního pojištění za dobrovolnou solidaritu, pak jo, pak jsem "manipulant". Já to coby manipulant považuji za přerozdělování.

Jinak já jsem Vás z ničeho ve svém komentáři neobvinil, ani jsem s Vami nepolemizoval. Položil jsem Vám dotaz. Je Váš problém, že Vás můj dotaz tak děsně rozčílil.

P. Švejnoch 12.12.2016 11:18

Re: nechápající manipulante Švejnochu

Aha... Takže Váš příspěvek nijak nesouvisí s tím, co bylo napsáno před ním, to je potom jiná...! Ale proč tedy, u všech všudy, cpete do nesouvisejícího vlákna? :-o

A jak jste, pro Boha, přišel na to, že jste mě rozčílil? Vy naopak velkým dílem přispíváte k mé duševní pohodě, věřte mi...! :-)

No ale qjecy:. Ano, rozdíl mezi solidaritou a přerozdělováním chápete (rámcově) dobře. Ale povšimněte si, že pan Kavalír se neohradil proti přerozdělování ve zdravotnictví (tedy jako proti věci v našich krajích povinné), ale proti principu solidarity jako takovému. Protože, pokud by v našem podivuhodném státě fungovalo zdravotní pojištění skutečně jako pojištění, princip "dobrovolného přerozdělování" by v něm fungoval právě tím způsobem, který pan Kavalír odsoudil, nicht wahr?

A k Vaší otázce: Já jsem proti jakémukoli přerozdělování z principu. Ale přes všechny parciální výhrady, které mám k současnému financování zdravotnictví, je tento způsob poměrně blízký "pojištění" (tedy věci fungující na bázi dobrovolnosti) že s ním nemám až tak velké problémy, jako třeba s dotacemi na Burešovu řepku.

A znovu se zeptám: Něco z vlastní dílničky by nebylo, pane Šejno? Protože opakovaným plagiátorstvím se manipulátorem nestanete, čéče...! :-D

P. Vaňura 12.12.2016 12:28

Pane Šejna, vy víte o státě kde by léčení OPRAVDU

bylo podle potřeb pacienta??? Nanejvýš může být podle předepsaných úkonů např. tak, že za komunistů byl nárok na dialýzu jen do 50 let věku.

Mě se opravdu za soudruhů stalo, že se stát rozhodll, že se mé léčení nevyplatí, protože není jisté, zda zabere.

P. Vaňura 12.12.2016 12:22

Odvádí na zdravotní pojištění dvakrát více, než dává stát

na "své" pojištěnce, tedy děti, důchodce a nezaměstnané! Přitom marodí jen když opravdu musí, protože nemá nemocenskou. Mimochodem, v našem podniku je to tak, že čím má kdo nižší plat, tím více marodí.

Dále 7000 Kč měsíčně není nijak vysoký důchod a na to, kromě celoživotních pobíračů dávek, zaplatil dost každý občan! Těch 7000 Kč měsíčně je jeho rozhodnutí, klidně může platit víc a mít vyšší důchod. A absolutně nechápu, proč by měl živnostník, který od státu nic nechce, financovat "státní politiku zaměstnanosti."

Mimochodem, úplně stejně jako na "podnikatele" doplácíte coby důchodce i na zaměstnance s malým platem. Nikdo stát nenutí přerozdělovat důchody, je to jen jeho vůle.

R. Langer 12.12.2016 14:30

Re: Zrušte přimíchávání sajrajtů do nafty,

Tak to by státní zaměstnance museli nechet chcípnout, ti neplatí daně žádné. :-P

Ś. Svobodová 12.12.2016 9:36

Jednoduchá rada

Ať každý majitel eet pošle na sebe denně 10 udání a bude vymalováno.

A. Alda 12.12.2016 9:47

To je pravda.

To by zafungovalo spolehlivě. Ale radši víc než deset - v některých okresech jsou cifršpióni zvlášť agilní...

M. Valenta 12.12.2016 9:22

Po tom co jste tady dnes splodila,

si dám od Vás nějakou chvíli oddych.

M. Šejna 12.12.2016 9:41

pane Valento

madam Šichtařová je takto ujetě "plodná" u několik let. Pro mě se stala populistickou blábolilkou poté, co předpověděla krach Ruska nejpozději do poloviny roku 2014, předtím v roce 2013 předpovídala ekonomickou krizi v Česku v nejbližších letech (a ono furt nic), a nedávno navrhla zrušit veškeré dopravní značky ve městech.

Tahle "dáma" v životě nepracovala v produktivním sektoru, ani nepodnikala s nasazením vlastního rizika. Vždy jen "radila" a věštila. Prostě klasický "ekonomický poradce". U ní se to znásobilo tím, že je to docela pěkná ženská a umí ty své bláboly dobře prodat v médiích.

K. Vyšata 12.12.2016 23:28

Re: pane Valento

Víte, ekonomové, analytici, politologové a podobné persony se živí slovem. Většinou se mýlí trochu, někdy úplně, ale na to se zapomíná. A když se potom někdy strefí, nastoupí sláva a ten dodatek, já to říkal/la. Úrodu článků paní Šichtářové je třeba brát jako sebrané spisy pohádek Boženy Němcové. Pravdu v tom nemá cenu hledat, její výtvory mají v sobě alespoň kousek kouzelné poezie......na rozdíl od jiných borců pera.

M. Prokop 12.12.2016 10:21

Re: Po tom co jste tady dnes splodila,

Ať vás ta myšlenka drží co nejdéle!

J. Pražák 12.12.2016 8:58

2. ubohý článek za sebou

Víte, že v USA je neplacení daní jedním z nejtěžších zločinů?

Každý asi není ředitel, takže mu záleží i na menší částce.

Nějaké morální principy a rovné podnikatelské prostředí vám nic neříkají, paní Šichtařová?

O. Uživatel 12.12.2016 9:23

Uživatel požádal o vymazání
J. Pražák 12.12.2016 9:29

Re: Co je morální?

Asi jste se spletl a napsal pod jiný článek. O tom nebyla řeč ani v článku, ani v mé reakci. Přerozdělování je jedna z nejodpornějších praktik praktikovaných českými i bruselskými socialistickými vládci.

O. Uživatel 12.12.2016 9:39

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 12.12.2016 9:50

pane Chodovský

opomenu to, že jste mě tu před pár dny označil za šmejda jen proto, že mám jiné názory. Dnes by mě zajímalo, když jste takovým bojovníkem proti přerozdělování, zda jste studoval za vlastní peníze, nebo za státní "přerozdělené". Zda Vaše děti chodi do soukromé školy za Vaše peníze, nebo do státní za přerozdělené.

Také by mě zajímalo, zda někdo ve Vaší rodině trpí nějakou závažnou chorobou a léčení si platí sám, nebo zda je léčen z peněz vybráných na zdravotní pojištění (čti zdravotní daň) a poté přerozdělené mezi nemocné.

Ono se totiž přerozděluje ve státě všechno. I těm, které postihl požár, bylo hašeno z přerozdělených peněz. Pokud jezdíte hromadnou dopravou, jezdíte mimo jiné i za moje peníze, protože já MHD zásadně nejezdím.

atd.. atd...

O. Uživatel 12.12.2016 10:35

Uživatel požádal o vymazání
F. Lesniak 12.12.2016 8:45

I když anonymní bonzování hospodských je sviňárna

hodna konfidenta Bureše, který si vzpomněl na své minulé časy, tak srovnání s udáváním za nacistů je opravdu silné kafe. Ředitelka zeměkoule Šichtařová by měla počítat nejdříve do sta, než vyplodí takovou hovadinu.

A. Alda 12.12.2016 9:06

Srovnání s udavačstvím za nacistů je zcela případné

a plně odpovídající.

Tehdy se také udávala drobná delinkvence. Například chov a porážky dobytka načerno, pytláctví, převoz potravin přes potravní čáru, šmelina - neevidovaný a nezdaněný maloobchod... A argumentace nacistů pro podporu toho udavačství byla také vznešeně morální: zatímco německé úřady se navzdory válce a tomu, že většina německých mužů bojovala proti bolševismu na frontě, snažily zajistit stravování a ošacení pro všechny obyvatele protektorátu, aby nikdo netrpěl hlady a zimou a děti neumíraly na podvýživu, pochybení "keťasi a šmelináři" toto úsilí hatili tím, že se na úkor většiny obohovacovali černými porážkami zvěře a černou výrobou bot či košil a prodávali to mimo lístkový systém za drahé peníze.

A udaní platili nejprve pokuty (před válkou, později za války byli posíláni do koncentráku). Nikoli pod gilotinu - to jen když za heydrichiády bylo nutno naplnit počet výstražně popravených, jak byl stanoven říšským protektorem a schválen v Berlíně.

Udavač je prostě udavač. Jaký motiv svému udání připisuje, to je úplně lhostejné.

M. Šejna 12.12.2016 9:36

jo, aha

takže pan Alda nám naznačuje, že po zavedení EET budou ti, co zatajují daně, možná i posláni do koncentráků. To jer to jedíné, co z jeho článku plyne - tedy to, že zavedení EET srovnává s udavačstvím za nacismu.

P. Lenc 12.12.2016 9:44

Re: jo, aha

Jste Šejno to, co o vás píši již delší dobu.Člověk, který dokáže v jedné či dvou větách udělat z bílé černou a naopak.Socialistický demagog a propagandista.Jenom nevím jestli jste propagandista amatér nebo profík.I když dle času který při svém "podnikání" máte na diskutování na Psu to vypadá spíše na druhou možnost.

M. Šejna 12.12.2016 9:53

Lenci

umíte číst? Porovnává Chodovský zavedení EET s nacismem? Ano nebo ne?

A teď zkuste polenizovat, ultrapravicový demagogu a propagandisto.

M. Šejna 12.12.2016 9:54

oprava

nikoli Chodovský, ale pan Alda

A. Alda 12.12.2016 10:32

Zbláznil jste se?

KDE porovnávám zavedení EET s nacismem?

Já se k EET vůbec nevyjadřuji. Píšu o udavačích a udavačství.

M. Šejna 12.12.2016 10:41

omlouvám se

pochopil jsem to tak, že reagujete na udavačství spojené se zavedením EET. Pokud máte odpor k udavačství obecně, tak v tom jsme na tom stejně. Já také mám k udavačům odpor.

Ale nikdy by mě nenapadlo porovnávat současnou situaci trestů pro udané se situací za nacismu. V tom jsem s Vámi polemizoval.

A. Alda 12.12.2016 10:50

Omluva se přijímá.

Ale k těm důsledkům udání: to už je mimo sféru udavače. Udavač nikdy dopředu neví a nemůže vědět, co svým udáním způsobí. To, jaké jsou tresty, rozhoduje státní moc. A ta se přizpůsobuje okolnostem. Za války byla státní moc mnohem tvrdší než v míru - tak to prostě bývá i u diktatur. Ostatně i Rakousko za první světové války věšelo lidi za to, za co by dva roky před válkou dostali tři měsíce žaláře a pokutu.

A. Alda 12.12.2016 9:51

No a jak zaručíte, že do koncentráku posláni nebudou?

Zatím je ještě nemáme vybudovány (ty koncentráky), ale i ve velmi produktivním a pracovitém národně socialistickém Německu to trvalo dost dlouho, než byly všechny ty koncentráky postaveny.

Dne likvidační pokuta, zítra vězení, pozítří nucené práce v koncentráku... I ta nejdelší cesta začíná prvním krokem.

A udavač je prostě udavač. A KAŽDÝ udavač si najde "morální" zdůvodnění svého udavačství.

M. Šejna 12.12.2016 9:56

děkuji, pane Aldo za upřesnění

o kus výše v diskuzi se do mě pustil demagog Lenc, že Vás obviňuji z něčeho, co jste nenapsal. Teď jste to, z čeho jsem Vás obvinil, sám potvrdil. Tedy to, že zavedení EET porovnávate s nacismem.

P. Lenc 12.12.2016 10:11

Re: děkuji, pane Aldo za upřesnění

Začínáte být Šejno opravdu úsměvný.A to jsem si myslel, že vaše obvińování jiných bude mít aspoň nějakou úroveň.Začínáte se dostávat do takové spodiny, jako je Timur a jeho parta.Jen tak dál.Mimochodem, mám takový dojem, že jsem vás odhadl naprosto přesně.