3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EET: Bonzáci všech zemí, spojte se!

Systém elektronické evidence tržeb EET byl spuštěn 1. prosince. Prozatím jej musí využívat „jen“ provozovatelé podniků poskytujících stravovací a ubytovací služby, rozšíření na další subjekty bude následovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 12.12.2016 19:01

Re: Obrana je velmi jednoducha

Jo, to jsou tzv. švejkoviny. Národ to miluje.

E. Erat 12.12.2016 18:58

Re: Daně musí platit každý

A proč bych to dělal. Když někomu poskytnu službu, tak mu automaticky vystavím a předám fakturu. Co si s ní poté udělá je jeho věc.

E. Erat 12.12.2016 18:54

Re: Čert vem pivo, ale jsem zvědav na všechny tyhle bijce

EET nemiluji, ale nevadí mi. Jako mi nevadí, když v MHD přistihnou černého pasažéra a zaplatí pokutu. A ty rozhedny, cyklostezky, golfová hřiště většinou neplatíme z našich daní. Ale, z dotací moudré EU.

V. Čermák 12.12.2016 18:53

Proti zlu zase jenom zlem.

Krácení daní je podvod - zlo. Udavačství je také zlo. Bude to tudíž fungovat a problém bude vyřešen. Vlídným slovem se dá zapůsobit jen na někoho, kdo nějaké zlo spáchal omylem a tužíš se pak zastydí a nebude to již opakovat. Toto ale není přípat chronických neplatičů daní. Článek pí Šichtářové patří mezi hloupé, stejně jako reakce diskutérů odsuzující jen jednu stranu vazby Zlo - Zlo.

Z. Rychlý 12.12.2016 18:51

Re: Čert vem pivo, ale jsem zvědav na všechny tyhle bijce

Kolbenkář nejsem, blbec doufám taky ne. Měl jste zatím štěstí na lidi. Ať vám to vydrží - snad se vám zlí a závistiví blbci vyhnou, i s vaším milovaným EET. Sledujte dál, jak vaše daně mizí někam do .., třeba na rozhledny v údolích.

K. Novák 12.12.2016 18:16

Re: Daně musí platit každý

Je to stejné jako kdybyste třeba běžel maraton, skončil čtvrtý, ale vyhráli by běžci, kteří si zkrátili trať. Vy a řada dalších byste to o nich věděli, ale nikdo by to pořadatelům neřekl, protože by to bylo bonzáctví. "Vítězové" by se pak hřáli na výsluní a na vaši adresu by utrousili, že vyhrát může jen ten, kdo tvrdě trénuje a věnuje tomu vše. Vy byste na to reagoval tím, že byste podlehl nějaké propagandě, která by ten maraton dehonestovala, a řekl si, že ten závod nepovažujete za svůj. Příště byste se ovšem opět zúčastnil, ale jako projev nenásilné protestní akci proti němu, o které by se ovšem nikdo nesměl dozvědět, byste si rovněž zkrátil trať.

M. Prokop 12.12.2016 18:04

Re: Daně musí platit každý

"Hrdinu sovětského typu" máte z vlastní praxe, nebo jak vás podobná pitomost napadne?

Stát nikomu důchod neposkytuje. Stát mi bere peníze a nějaké z nich mi snad časem vrátí. Pokud by tak nečinil (kéž by), zajistil bych si tuto službu za své peníze sám a lépe.

Neznáte-li státní (ne)způsob poskytování důvodů, jste ještě méně, než kecálista.

A. Bytová 12.12.2016 18:01

Re: Historie

Máte pravdu, omlouvám se, popletla jsem je. Povinná četba splývala, ale z toho udavače mně nebylo volno už tehdá.

J. Kyselková 12.12.2016 17:39

Re: Daně musí platit každý

Proč si o tu účtenku jako civilizovaný člověk, kterému bylo poslouženo - neřekne ?

P. Vaňura 12.12.2016 17:32

Pavel Korčagin je literární (i když z části autobiografická)

postava mladého revolucionáře, bolševika a rudoarmějce.

Z. Frys 12.12.2016 17:25

Re: Tak ho zrušte

A připomenu opět slova F. Bastiata: "Neupírám socialistům jejich právo na vymýšlení sociálních konstrukcí, na jejich propagaci, obhajobu a na jejich zkoušení na sobě samých na své vlastní riziko. Upírám jim ale právo na vnucování těchto projektů prostřednictvím zákona – mocí – a na to, aby nás nutili platit jim na ně prostřednictvím daní."

P. Vaňura 12.12.2016 17:24

Je velký rozdíl mezi przněním vlastní dcery a např.

schvalováním atentátu na Heydricha. Ale z hlediska Říše bylo to "schvalování" horším zločinem. A uplynuly tři roky a toho, kdo udal schvalovače atentátu mohli za to udání, pokud mělo za následek smrt udaného, dokonce pověsit. Ale prznění vlastní dcery bylo zločinem pořád!

Od lidu, který zažil dvě totality nemůžete očekávat, že bude respektovat vše, co vrchnost přikáže.

J. Kraus 12.12.2016 17:22

Uvolnit

Uvolnit v lidech to nejhorší, to je přece smyslem snažení všech dnešních elit přisátých na masy, elit politických, mediálních i kulturních. V čele jsou elity kulturní. Jsou i méně viditelné elity opačného gardu, ty se ale za elity sotva považují. Každému je dnes umožněno souznít s týmiž kvalitami, jež obsahuje jeho nitro, už bez přetvářky, strachu z trestu, násilného lámání ke ctnosti. Končí další školní období, další etapa vývoje, bude se známkovat. Kdo postoupí dál?

P. Vaňura 12.12.2016 17:15

Obecně potřebuje občan stát jenom k zajištění vnější

a vnitřní bezpečnosti a jakéhos takéhos soudnictví. Co si ale myslet o státu, který vydává na nesmysl, zvaný "podpora OZE" tolik peněz, jako na celou armádu??? A to je jen jeden příklad!

Z. Frys 12.12.2016 17:14

Re: Daně musí platit každý

To by bylo naprosto v pohodě. Nechť mi stát vrátí vše, co jsem zaplatil nedobrovolně na důchodové dani, co jsem zaplatil na zdravotní dani (mínus čerpání zdr. služeb), a já se se o sebe v důchodu i co se týče zdravotních služeb postarám sám. Samozřejmě nebudu platit daně, ale zaplatím si služby, které využiju - např. dopravní infrastrukturu (tu teď přeplácím minimálně 2x), školy (tržní školné), na zdravotní služny si pořídím slušné pojištění, atd, atd...

P. Vaňura 12.12.2016 17:10

Mimochodem, není žádný rozdíl mezi placením výpalného

gangu a placením daní zločinnému státu. Uvedu jednoduchý případ. Existoval třeba nějaký kmen v Peru, který si nějak žil na vlastní pěst. Najednou přišla armáda Božského Inky a nařídila kmenu, že musí vládci platit daně. Z hlediska toho kmene to byla krádež, kmen jeho božské veličenstvo k ničemu nepotřeboval!

Taková současná vláda je takový větší gang. On Vás i ten somálský gang třeba chrání před vymáhání výpalného jiným gangem.

Až na to, že tento stát zase úplně zločinný není, na rozdíl třeba od Heydricha. Přesto se vyskytovali udavači pracující i pro toho Heydricha!

Z. Frys 12.12.2016 17:02

Re: Tak ho zrušte

Však také od r. 2010 volím SSO, nicméně jsem si vědom toho, že je to vcelku k ničemu. Demokracie je vadný model a vždy, dříve či později, vede k totalitě. Samozřejmě zrušení státu je ideál, ovšem dosažitelný pouze dlouhým evolučním vývojem. V současné době by mi stačila možnost opt-outu ze systému.

P. Vaňura 12.12.2016 16:59

Milý pane, vrátíme se do r. 1978

To jsem si, samozřejmě bez papírů dal dělat "dutiny" u auta. Ale pan vedoucí mě řekl "nemyslete si, že nemáte záruku, kdyby to Franta udělal blbě tak to můžete reklamovat u mě a Franta to opraví.

E. Erat 12.12.2016 16:58

Re: Daně musí platit každý

Jste hrdina, skoro člověk geroj. OK, nesnášíte tento stát, nemáte rád EU. V tom jsme zajedno. Ale, pokud chcete být hrdinou sovětského typu, tak odmítněte všechy příspěvky vč. důchodu apod., který vám tento nenáviděný stát poskytuje. To byl byl opravdu morální postoj. Jinak jste jenom kecálista.

J. Balcar 12.12.2016 16:58

Re: Je udání

Směle do toho!

P. Vaňura 12.12.2016 16:56

Mimochodem, současná americká vláda tají před svými

občany, jak se na daně dívali Otcové Zakladatelé včetně presidenta Washingtona. Celá americká revoluce vypukla proto, že američtí osadníci nechtěli platit britské daně. A ještě v druhé polovině 19 století (ale po skončení občanské války) představoval státní rozpočet USA 4% HDP.

Ono jde o to, jak lid vidí spravedlnost a oprávněnost své vlády.

E. Erat 12.12.2016 16:52

Re: Čert vem pivo, ale jsem zvědav na všechny tyhle bijce

Je vidět, že jste trouba, asi zaměstnanec ,kolbenkář. Mám malou stavební firmu, ano je možné se nějak "dohodnout", spíše menší oficiální cena, než cena vůbec. I sousedé jsou všímaví. Ovšem udání by v tomto případě napsal jenom blbec- tedy asi něco jako vy.

P. Vaňura 12.12.2016 16:49

To je otázka dané kultury a poměrů

Na Sicílii jste nesměl policii udat vraha svého syna, ale bylo Vaší povinností toho vraha zabít...

P. Urban 12.12.2016 16:47

Už Vás zavřeli ?

Vy totalito?

P. Urban 12.12.2016 16:46

Tak ho zrušte

Existuje řada stran, které slibují nižší daně. Ale žádná, která by šla až k jeho zrušení. Zkuste tedy tuto mezeru vyplnit.

Mimochodem, srovnám-li jižní Itálii, severní Itálii, Anglii a Švédsko, v uvedeném pořadí, tak to nevypadá, že by ekonomika stojící na mafii byla efektivnější, než ekonomika stojící na zajišťování veřejného prostoru státem.

Z. Frys 12.12.2016 16:44

Re: Tak nevím, EET se mi netýká,

Jistěže násilím. V ČR je, podobně jako celá EU, socialisticko-fašistická totalita. Dosti podobná té italské verzi z minulého století. Bureš je jen derivát Mussoliniho. "Vše ve státě, nic proti státu, nic mimo stát."

Z. Frys 12.12.2016 16:37

Re: Tak se odstěhujte třeba do Somálska

Máte zajisté pravdu. Akorát že platba výpalného mafiánskému gangu je lepší alternativa než stát, neb je levnější a zajistí lepší bezpečnost. Ovšem není to alternativa jediná, je možné si na svoji bezpečnost najímat soukromé bezpečnostní agentury, působící na volném trhu. Viz: http://1url.cz/dtBtG . Stát je alternativa pravděpodobně nejhorší.

A k tomu Somálsku: http://1url.cz/ttBtl

E. Erat 12.12.2016 16:35

Re: Tak nevím, EET se mi netýká,

Nasilím, no hergot. Nikdo nic nevyvlastňuje, ano i já nerad, a silně platím daně. Státu, který je pod kuratelou EU, a platím tedy i na tyto šmejdy. Ale, nejsem Zambjiec či Ukrajinec, ČR je funkční stát. A civilizovaný člověk stát respektuje.

E. Erat 12.12.2016 16:31

Re: Daně musí platit každý

Že, někdo przní nevlastní či vlastní dceru, je také udání. Ohlásit, tedy udat chcete-li trestný čin je vaše zákoná povinnost. A krácení daní je trestné- všude ve světě. A nikdo z těch "udavačů" neupozorňuje na to, že někdo neplatí daně. Ale, pouze na to, že v mu v rozporu se zákonem nebyla vydána účtenka. Zákony mohou být blbé, většinou i jsou, ale v civilizovaném světě se dodržují.

Z. Rychlý 12.12.2016 16:26

Čert vem pivo, ale jsem zvědav na všechny tyhle bijce

za EET, až budou řemeslníkovi na otázku, chcete tu fasádu zateplit bez papírů za 50 táců, nebo s papírem za 60 ? Podle mě do jednoho řeknou "bez papírů", a obratem napíšou udání.