18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

BILANCE: Cesta dlouhá 32 let

Po více než třiceti letech dosadili na Hrad osobu vyškolenou a vybranou nejprve sovětskou KGB, pak vybranou a prověřenou armádou a tajnými službami USA. Po 32 letech máme v čele státu opět prověřeného komunistu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 3.3.2023 8:37

Oni nevedi co cini! Ja je povazuji za mentalni kryply.

D. Laurencikova 3.3.2023 8:35

No prave! Principiis obsta! Ustupovani a zalezani pred fasismem a nacismem jeste nikdy nic dobreho neprinesl.

J. Jurax 2.3.2023 22:37

Pardon - ikonizován ...

J. Jurax 2.3.2023 22:36

No, on byl Havel hlavně snílek, takový utopicky socialistický. Naštěstí se nedostal ke skutečné moci, jsa rychle vyzdvižen na post prezidenta, jež u nás moc moci nemá, a ikonizozován. Jeho největší význam byl v mezinárodním věhlasu, jehož odlesk byl republice k dobrému.

J. Vlček 2.3.2023 22:29

To ticho po pěšině mi napovídá, že víte velké kulové...

J. Jurax 2.3.2023 22:29

Ano. Já taky. Jenže pohádkové bytosti neexistují.

J. Jurax 2.3.2023 22:27

To máte těžký. V prvním kole prezidentské volby byla nabídka tristní a v druhém kole jsme si mohli vybrat mezi dvěma bývalými komunisty - jedním školeným na rozvědčíka a pozdějším předsedou vojenského výboru NATO, což je druhá nejvyšší šajba Severoatlantické aliance, a druhým snad informátorem StB a nyní oligarchou s nejasnou historií rychlého zoligarchštění.

Inu, demokracie má svá úskalí ...

J. Vlček 2.3.2023 22:18

Řekl bych, že STB musela také nějakou činnost vykonávat, proto ten tucet spisů. Ví někdo, co v těch spisech vězí za tajemství?

Vy to určitě víte, pane Kindle, když o tom všem tak zasvěceně hovoříte. Tak mluvte konečně. Já hořím touhou se něco dozvědět. :-)

J. Vlček 2.3.2023 22:10

A co na to jeho nadřízený? Jste jistě dobře informován a jistě jste s ním o tom hovořil. Tak tedy vyprávějte a nenechávejte si to pro sebe. ;-O

J. Kindl 2.3.2023 21:57

Podle dochovaných spisů na koho byl Babiš nasazen agent, jako první byl jeho nadřízený. Měl za úkol na něj donášet kompromitující materiál, protože odmítl spolupráci s StB. Babiš byl dva roky důvěrníkem StB a protože se osvědčil byla mu nabídnuta spolupráce s StB. Tu podepsal v Bratislavě v restauraci U obuvníka v přítomnosti dvou agentů StB. V roce 2O22 soud v Bratislavě konstatoval, ře Babiš byl vědomný agent StB a proti rozhodnutí soudu není odvolání.

J. Kindl 2.3.2023 21:50

Takže 12 spisů na něj vedla pro srandu králíku a proto se s ním scházela vc konspiračních bytech a prto si jej držela do roku 1990. Zajímavé.

J. Vlček 2.3.2023 21:21

Přesně tak. R^

I. Simonek 2.3.2023 21:06

Dobre shrnuto pane Vlk.R^R^R^

H. Lukešová 2.3.2023 20:45

Ano, vždyť to video je naprosto šokující, jak tohle je možné, o kolik svobody jsme přišli. Nacistická ideologie je u nás zakázána pod hrozbou vážného trestu, myslím si, že se trestá i odnětím svobody, ale Ukrajinci nacismus glorifikovat smí. Ti jsou jedinými Evropany, kteří můžou oslavovat nacismus.

H. Lukešová 2.3.2023 20:38

Ano, vidíte to zde na Neviditelném psu, kolik je zde vyloženě nadšených pro-ukrajinců, co však nelze nevidět je, jak moc jsou pro-ukrajinců agresivní, mnohdy sprostí a velmi netolerantní.

D. Laurencikova 2.3.2023 20:36

No, jestli uz je to tak daleko a Vas strach je duvodny, pak to vidim velice cerne!

D. Laurencikova 2.3.2023 20:31

Ja vim! Kdyz ctu ale v ceskych forech, tak narazim na same fanaticke "Ukrajince" az na vyjimky. Kdyby ceska vlada nemela tuto podporu sirokych vrstev.... To je prece naprosto absurdni, co se deje! Uryvek z jednoho clanku v "Deutschland Kurier": "Auch finanziell scheint sich der Krieg für ihn zu lohnen; sein Privatvermögen, das vor Kriegsausbruch auf 850 Millionen Dollar geschätzt worden war, dürfte inzwischen die Milliardengrenze überschritten haben."Jak se zda, i financne se to pro nej vyplaci; jeho (Zelenskeho) privatni majetek, ktery byl pred valkou hodnocen na 850 milionu dolaru, mohl mezitim prekrocit miliardovou hranici..." Zatimco Ukrajina krvaci, mohl by nekdo dodat.

Gefährder des Jahres: Wolodymyr Selenskyj, ukrainischer Schauspieler und Kriegspräsident – frech – korrupt – größenwahnsinnig - Deutschland-Kurier (deutschlandkurier.de)

H. Lukešová 2.3.2023 20:17

A to jsme si zavinili sami. Dobrovolně jsme ukrajinizovali naši zemi. Ukrajinci nás k tomu nenutili, to je třeba připustit, naše vláda tak koná naprosto dobrovolně.

H. Lukešová 2.3.2023 20:11

No jo, jenže já nežiji v naši zemi sama, mám rozvětvenou rodinu, nejedu jenom sama za sebe, mám velkou zodpovědnost, nechci, aby se třeba mstili na mém bratrovi a jeho manželce, má dvě malé děti, chlapce ve věku 3 let a dívku ve věku 1,5 roku atd. atd. Nechci nikoho z nás ohrozit.

D. Laurencikova 2.3.2023 20:09

Ukrajinske vlajky mnohde vlaji i bez ceskych vedle. To je symbol dobyte zeme.

D. Laurencikova 2.3.2023 20:08

Babis byl jeden z tisicu, ktere naverbovali, necim mu pohrozili....? Nikdo nevi, jak to bylo a nikdo nezna nikoho, koho Babis poskodil. Ale pan general, to je jinaci klasa! Ten se tam dostal z vlastni iniciativy a dokonce protekcne!

D. Laurencikova 2.3.2023 20:05

Ja se cim dal vic ztotoznuji s vyrokem jednoho nemeckeho foristy: "Ukrajina mi nevadila, ale od te doby, co znam Zelenskeho, Melnyka a Kulebu, zacinam ji nesnaset."

Velebeni Bandery a Bandera-Party na nasem uzemi... to uz muzou rovnou delat i Hitler-Party. Ja se hrbit urcite nebudu, ja se ostatne vidim v roli uzasleho pozorovatele.

J. Vlček 2.3.2023 20:02

Přesně tak. Ještě jsem neslyšel nikoho, kdo by řekl Babiš udal toho a toho, pro ty a ty činnosti.

Vždy jen kecy podobné žvanění pana Kindla, že Babiš práskal své spolupracovníky.

Pane Kindle, vy o někom takovém, koho Babiš napráskal, víte? Podělte se o své znalosti, ať už konečně víme, koho ten Babiš vlastně poškodil. Je pro mne záhadou, že se ještě žádný poškozený nepřihlásil. ???

H. Lukešová 2.3.2023 19:56

Já už ani nevím, kde žijeme, jestli v České republice, na Ukrajině nebo v Rusku... Každopádně všude vidím ukrajinské vlajky, ale poměry zřejmě máme podobné těm ruským.

D. Laurencikova 2.3.2023 19:51

Ja jsem Vam to poslala jenom jako zajimavost, ne proto, abyste sla podat trestni oznameni na nejakeho politika. Vubec Vami nepohrdam, strach je prirozena vec a je nutny k preziti.... Ale delat si s Vami uplne co chce novy rezim take nemuze. Jakesi zbytky rechtstatnosti tady snad jeste jsou, ne? Nebo kde tady jsme verdammtnochmal? V RuSSku? ;-)

H. Lukešová 2.3.2023 19:42

-si nový režim-

J. Vlček 2.3.2023 19:41

Slyšel jste někdy třeba o straně socialistické, nebo třeba straně lidovců. Ti nevolili s komunisty?

Držme si, pane Valento, palce navzájem, ať nám vydrží tato diskusní příležitost na Psu i do budoucna. Jak jistě uznáte, je to vzácná oáza svobodného sdělování názorů a myšlenek každého z nás.

Pluralita názorů je přece hnacím motorem pokroku. Nebo snad máme trpně konzumovat a papouškovat to, co nám naservírují naše sdělovací prostředky, které nekonformní názory nepřipouští a na pravdu mají monopol?

H. Lukešová 2.3.2023 19:39

Já vím, že se říká, "kdo se bojí se...re v síni". Jenže mám doopravdy velký strach, snad se mnou nebudete opovrhovat, ale chci žít klidný život bez problémů. Vím, že kvůli lidem jako já, kteří mají obavy o svůj život, nový režim si může dělat co chce..., jenže, jenže...

H. Lukešová 2.3.2023 19:16

Tak jsem video zhlédla a jde z něho mráz po zádech. To Vám povím, že mám vážně velký strach, nevěděla jsem, že je situace až tak strašně zlá. A také včera vyšlo najevo, že někteří mladí Ukrajinci v Plzni u nás pořádali "Bendera párty", večírek na počet Bandery.

Samozřejmě nepřeji Ukrajincům nic zlého, mám k nim normální neutrální vztah, avšak to jejich velebení nacismu a Bandery se mi také nelíbí. Ovšem vidím, že je lepší rusko-ukrajinskou válku raději moc neřešit, chci normálně slušně žít, nechci být pronásledovaná režimem, takže asi ohnu hřbet. Takže vidíte, jak moc musíte být opatrná.

No tak snad sionismus a Izrael mi nikdo nevezme, za to mě snad nikdo pronásledovat nebude, takže se budu držet "svého kopyta". Ale je jisté, že vrchnost přituhuje a utahuje šrouby.

D. Laurencikova 2.3.2023 18:54

Havel samozrejme byl levicove zamereny, stejne jako vetsina Chartistu. Byli to vesmes levicaci, na Zapade zvani "Osmasedesatnici", jenom trochu jinak. Nalepku "pravicovych extremistu" jim dali komuniste, aby je zdiskreditovali. Kdo Havla osobne znal, ten nebyl az tak presvedcen o te mimoradne moralni nadrazenosti... Ale nechci vam kazit iluze. Havel mel velky vyznam, samozrejme. Mne osobne dost oslovila a inspirovala jeho "Moc bezmocnych".