9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Diskuse k článku

BILANCE: Cesta dlouhá 32 let

Po více než třiceti letech dosadili na Hrad osobu vyškolenou a vybranou nejprve sovětskou KGB, pak vybranou a prověřenou armádou a tajnými službami USA. Po 32 letech máme v čele státu opět prověřeného komunistu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 2.3.2023 11:06

Vetsina lidi byli "uzivatele socialismu", rikam ja. A jeho nositele. Tady nemate nepravdu. Dnes jsou to komunisto- a ruSSakobijci, doplnim jeste.

D. Laurencikova 2.3.2023 11:03

Tim neni zodpovezena moje otazka, jak je mozne, ze lidi lze takto zmanipulovat. Jak to, ze jim lze namluvit ze "valka je mir"...? Kazdy hnup s inteligenci menavky prece muze videt, ze valka je opak miru! Copak nemaji lidi vubec rozum? Ja spis verim na toho certa. ;-)

P. Vychodil 2.3.2023 11:02

takže podle tebe, synku, když všichni v EU berou dotace plnými hrstmi, měl babiš být proti ?

Ano, z mého pohledu je babiš srab, v covidovém kabaretu naprosto selhal...je otázka, jak by fialový signalista uspěl...babiš měl být jako tehdy například Lukašenko...ano, je to podělaný človíček, slintající po prachách...jinak by se tak neztrapnil v tzv kauze Vrbětice...a dalo by se toho zmínit samozřejmě mnohem více...

ovšem, pořád, proti dnešnímu místodržícímu Piotru Fialenkovi ...ten jeniom rozdává, duchodce okrádá, ukrouše podporuje...no, z pohledu definice, není on vlastně vlastizrádce ?

J. Kindl 2.3.2023 10:56

To snad není odpověď. Já to fakt nevím. Každý tu hází kapitalismem sem a tam, ale nikdo neřekne co to vlastně je. Jak jej poznám.

J. Kindl 2.3.2023 10:54

Komunisté se u moci udrželi není díky straníkům komunistům, ale díky nestraníkům, kteří poslušně kolaborovali z režimem. Využívali všechny výhody, které jim komunismus poskytoval. Za to chodili poslušně na volby, poslušně volili kandidáty Národní fronty, chodili na 1. máje do průvodu zamávat soudruhům na tribuně, plnili plán na 110 procent, za to si mohli něco pokrást v zaměstnání, přispívali na ROH a jezdili za to na dovolenou od ROH, která byla za hubičku, psali udání na své spoluobčany. Dnes jsou to velcí komunistobijci.

P. Vychodil 2.3.2023 10:54

jsi měl volit ženskou tvl...nakonec, kdo to prohlásil, že současná volba prezidenta se podobá spíše soutěži o miss ?

P. Vychodil 2.3.2023 10:52

"chceš-li pokořit národ, vychovej jeho děti" je asi výrok, který stručně vyjadřuje dnešní marasmus...

přetvoření společnosti do "konzumní" vytvořilo předpoklady pro manipulace dříve nevídaným způsobem. Reklama, recenze, diskuze o nejlepším autě roku XX ? Nekup to ! Reklama, recenze, diskuze o nejlepším prezidentu roku XX ? No to také musím koupit...

PS ale jak sama vidíte, dnes lze lidi přesvědčit o všem. Velkým testem byl covid hoax. Dnes je pro nás válka cestou k míru, více zbraní znamená více míru, více mrtvých znamená více míru...

D. Laurencikova 2.3.2023 10:50

Vy uz zas tak mlade nevypadate, abyste potreboval poucovat v tech nejzakladnejsich vecech...

V. Mokrý 2.3.2023 10:49

K takovému kapitalismu bylo vzhlíženo před " sametem" a ten celkem slušně fungoval i se sociálním smírem, v SRN i pár státech Západu. To skončilo sloučením Německa.

Švýcarsko nemáme za vzor - bohužel !

D. Laurencikova 2.3.2023 10:48

Fakt je, ze v roce 1968 vystoupil z KSC kazdy slusny clovek, ktery v ni byl. Kazdy idealista. V sedmdesatem vyhodila Strana pri proverkach ten zbytek "nespolehlivych", tech jeste napul slusnych... Nebo ty, kterym se nepovedlo presvedcit Stranu o sve spolehnlivosti, pokud si spravne vzpominam. Takze, kdyz od 70. let nebyl uz duvod vstupu do strany ideologicky, tim hur. Uz tam vstupovali jenom karieristi a lide bezcharakterni, schopni se jakkoliv prostituovat za trochu lepsi bydlo. Richtig?

J. Kindl 2.3.2023 10:45

Babiš a Agrofert, který do roku 2017 obdržel na dotacích 550 milionů. Od roku 2017 do roku 2021 obdržel na dotacích a veřejných zakázkách 29,72 miliardy korun, ale státu odvedl na daních pouze 5,47 miliardy. Dotace určené pro někoho jiného si z titulu své funkce přihrával sám. Chudák malý. Jóó, za Babiše se žilo a aby se žilo schodek státního rozpočtu vzrostl na 420 miliard korun, žádné investice. Na covid z této částky šlo 10 prcent. Nevětší dluh v histori ČR. Protože na to hodování si musela vláda Babiše půjčit za masný úrok, tak spolu s tím ale Česku rostou náklady na obsluhu tohoto dluhu. Na úrocích a poplatcích se tak muselo v roce 2O22 zaplatit přes 42 miliard korun. Tato částka v příštích letech ještě poroste. a za tři roky až na 80 miliard korun ročně,“

D. Stirsky 2.3.2023 10:44

Musím se smát, co kyselých ksichtů zde je. Já volil Pavla, ale vyhrál-li by Babiš, nebyl bych sice kdoví jak nadšený, ale také bych nevyřvával, že estébák a bývalý komunista není mým prezidentem. Respektoval bych volbu a kdyby se mně někdo zeptal, proč jsem Babiše nevolil, řekl bych: "Velké podnikání a politika se nemají míchat dohromady a byť nejsem národovec typu "Kdo neskáče, není Čech", myslím si, že prezidentem republiky by měl býti roduvěrný Čech a že by měl dobře ovládat češtinu. A vypadat prezidenetsky. Proto jsem volil Pavla. Jeho bývalé angažmá u KSČ mně vadí, ale s Babišem si po této stránce nemají co vyčítat."

D. Laurencikova 2.3.2023 10:42

To co pisete nelze zcela odmitnout.

P. Vychodil 2.3.2023 10:39

mohu-li si dovolit korekci...svědčí o tom, jak výraznou tupostí je obdařena většina obyvatelstva, a co je ještě podstatnější, jakou mentální degradací za těch 30 let národ prošel...

D. Laurencikova 2.3.2023 10:39

Ale jak to, ze je mozne presvedcit lidi, ze zvolenim provereneho komunisty je UKONCENA tradice vlady komunistickych prezidentu? Jak je mozne, ze lidem lze namluvit, ze cerna je bila a bila je cerna? Jak to, ze tolik lidi uveri tomu, ze jeden clovek je DOBRO a jiny ZLO, kdyz clovek - kazdy clovek - je kombinaci obeho a prijde jenom na to, co prevazuje? Jsou to vsechno "knihy nepopsane", ktere nic nevedi, nicemu nerozumi a nic netusi, a je mozne do dute bubliny v jejich hlavach vstriknout jakoukoliv napln? Asi ano! Nebo je za tim cert.:-/

V. Kuhaj 2.3.2023 10:38

Vlk...kope nohama? Čím jiným by jako měl kopat?!8-o

V. Kuhaj 2.3.2023 10:35

:-)R^!

P. Vychodil 2.3.2023 10:35

taky jsem rád, že se již nedočkám příliš mnoha dalších pokračování...

K. Filip 2.3.2023 10:34

Pane Kindl, nedělejte že sebe blbýho.

V. Kuhaj 2.3.2023 10:33

Prezidentem se stal prověřený kádr, jehož zpravodajskou kariéru v komunistické ozbrojené složce překazil až rok 89. Že se ho podařilo politickým marketérům vykreslit jako dobro, zatímco Babiše jako zlo, svědčí o tom, jak výraznou schopností manipulace jsou tyto skupiny nadány.

Důkazem zdařilé manipulace jsou pak názory, že příchodem Pavla je ukončena tradice vlády komunistických prezidentů. Zdá se mi to jen pár let zpátky, kdy jsem považoval za literární nadsázku údajnou schopnost přesvědčit lidi že černá je bílá, a naopak. Nemožné se ukazuje být skutečným.

P. Vychodil 2.3.2023 10:33

víš synku, záleží na úhlu pohledu...PP pro naši zemi udělal lautr houno.

Babiš vybudoval velkou firmu, zaměstnávající naše lidi a platící zde v česku daně...

ale samozřejmě, pokud je tvým ideálním sportem a nejlepšími sportovci jsou rektální alpinisté, pak máš samozřejmě naprostou svoji pravdu, že PP je zářným a obdivuhodným sportovcem.

A také, pokud sis hovil v zasmrádlém socíku, kde všichni se tvářili že pracují a stát se tvářil, že je za to platí, pak musíš bytostně nesnášet úspěšné podnikatele (nemyslím Bakaly a spol), protože asi jsi nebyl schopen se chytit v novém prostředí...joooo, lidská závist...

...jeho jméno je v nato pojem...obábám se, že než ti tuto 3,14čovinu prozradili v novinkách, tak jsi jeho jmého ani neznal...

ale znovu, asi miluješ oficíry, medaile, věnce na hrobech padlých hza cizí zájmy...

K. Filip 2.3.2023 10:30

To je jasné, že nový zaměstnavatel si ho bude hýčkat.

J. Sedlář 2.3.2023 10:09

Bývalý komanč/lampasák = bývalý černoch ;-D;-D

J. Sedlář 2.3.2023 10:08

To menší zlo si zkusme připomenout za cca rok.

J. Sedlář 2.3.2023 10:06

Chcete snad popřít špičkově odvedenou práci lobisty Koláře. Našel "zakopanou hřivnu"©Kolář a pět let ji tesal = nám byl zvolen.

J. Sedlář 2.3.2023 10:03

"Pavel se zdá býti slušný." To si dost troufáte tvrdit o lampasákovy (bývalý lampasák/komanč=bývalý černoch), přecedovy ZO KSC, co ve svém vlastnoručně psaném CVz 87 schvaloval bratrskou pomoc v 68 (buď tomu věřil=d3b11 nebo ne=kariérní 5mrd).

M. Hoblík 2.3.2023 9:43

Blb šířil blbou náladu...

M. Hoblík 2.3.2023 9:42

Cesta dlouhá, ale úspěšná. Dobře, že jsme se dočkali!!!

J. Kindl 2.3.2023 9:42

V 90 letech proběhly prověrky v ČSL a SNB. Kdo si zadal s KGB, VKR a s StB končil. Kdo prošel a chtěl dál sloužit složil novou přísahu, kde přísahal věrnost novému státu. Členství KSČ v od 70 let bylo prázdnou skořápkou bez ideologie. Vstup do KSČ od 70 let už nebyl z důvodů ideologických. Pavel ve věku 24 je členem KSČ, a to po dobu 4 let. Po dobu 5 let byl v armádě ČSL. Po dobu 33 let sloužil naší zemi, jako voják, zúčastnil se zahraničních misí, kde si získal velké renomé už jenom tím, že dobrovolně a s nasazením vlastní života vedl naše vojáky na záchranu francouzských vojáků. Francie je za tuto statečnost 2X vyznamenala. Za statečnost a odvahu obdržel několik vyznamenání od našeho, státu, dále od USA, Belgie Bulharska. Byl náčelníkem generálního štábu naší armády, což je nejvyšší funkce v naší armádě. Po dobu tří let byl v NATO. Jeho jméno je v NATO pojem . Zatím Babiš v tu dobu hrabal majetek. Generál Pavel v minulosti úspěšně prošel nejpřísnějšími bezpečnostními prověrkami, jak na stupeň PŘÍSNĚ TAJNÉ, tak i NATO COSMIC TOP SECRET ATOMAL. . To je nejvyšší bezpečnostní prověrka, kterou občan členského státu Aliance může získat.

J. Kindl 2.3.2023 9:31

Pane Kotaz co je to ten kapitalismus ???? Můžete mně to sdělit ??? Rád se poučím Děkuji předem za ochotu.