26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

BILANCE: Cesta dlouhá 32 let

Po více než třiceti letech dosadili na Hrad osobu vyškolenou a vybranou nejprve sovětskou KGB, pak vybranou a prověřenou armádou a tajnými službami USA. Po 32 letech máme v čele státu opět prověřeného komunistu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vychodil 2.3.2023 9:11

lidem se odjakživa líbilo maňáskové divadlo...

no, a protože je ta dnešní moderní doba, kdy mírotvůrce je synonymem válečníka, přání míru znamená válečné štvaní, tak hloupost, duševní prázdnota jsou znaky moudrosti...

V. Kučer 2.3.2023 8:49

V listopadu 1989 armáda zasáhnout nehodlala, tak blbí lampasáci nebyli. Připraven zasáhnout byl pouze ministr obrany generál Václavík ale jeho podřízení ho poslali někam.

V. Novak 2.3.2023 8:40

Já si to pamatuji naopak - blbou náladu ve společnosti vyvolal Klausův nástup kapitalismu a trhu bez přívlastků, zdražování všeho včetně potravin,...

A Havel se pokusil obecnou na.ranost znevážit a zmírnit označením za "blbou náladu". Nálada je přece něco, čemu rozumný člověk nepodléhá, nálady provázejí PMS a přechod, náladový člověk není vnímám zrovna seriózně, atd. A pokusil se to ilustrovat těmi slavnými lampami za 15 a 20 tisíc - čímž na.ral i mnohé ty, kteří stáli za ním.

D. Stirsky 2.3.2023 8:30

Často se stává, že vidíme třísku v oku bližního a nikoli trám v oku vlastním. Nejsem si jist, zda právě Vlk neměl s jedinou vládnoucí stranou také kdysi a cosi společného. A Babiš by byl lepší volbou? Napsal by o něm Vlk, byl-li by velkořepkař zvolen, podobnou noticku? Už dlouho tvrdím, že je smutné, že 33 let po listopadu máme ve vrcholných funkcích jedince, kteří jsou namočeni v předlistopadových vodách. Leč Pavel se zdá býti slušný, normálně vystupující člověk. Zatím nikoho neurazil, netrosuí opelichané bonmoty, nevypadá, že by se chtěl mstít těm, kteří s ním nesouhlasí, jeho vizáž je pro prezidentskou funkci více než přijatelná, mluví správně česky... To vše je pro funkci hlavy státu důležité. Uvidíme, jak si po inauguraci povede a za rok budeme moci vynášet soudy. Vlk zkrátka nemůže skousnout, že generál byl zvolen a tak kope nohama. Jakl tyto jedince kdysi označil za "kyselé ksichty."

V. Mokrý 2.3.2023 8:29

:-)

V. Mokrý 2.3.2023 8:28

R^

V. Mokrý 2.3.2023 8:26

Jenom do doby, než si ho ti, co mu poklepávali na ramínko, utvořili k obrazu svému.

!

V. Mokrý 2.3.2023 8:22

A mládež neznalá, co to je opravdový kapitalismus.

O sociální smír - nezájem.

V. Mokrý 2.3.2023 8:19

Lid jásal a byly položeny špatné základy demokracie i kapitalismu.

M. Pivoda 2.3.2023 8:18

Vlčák vyje na Měsíc. Nic neobvyklého.

Občané, víte jak dlouho trvá cesta k poznání?

Autorovi Vlčákovi například 32 let, a to ještě zdaleka nepochopil to vývojově podstatné. Nebudu mu zde ale radit. Byl by to totiž příliš dlouhý výklad, který by se nevešel do jednoho diskusního příspěvku.

Počkáme tedy dalších 32 let? Jenže to už bude záležitostí další lidské generace, která zahrnuje například i Gretu Thunbergovou a další.

Parafrázovaný román Babička (od Boženy Němcové) začínal takto: Na Starém Bělidle bylo lautr houno co dělat. Dva psové, Sultán a Tyrl, si líně lízali koule. ...

Na Neviditelném psovi pro změnu vyje Vlčák.

R. Toman 2.3.2023 8:15

Před druhým kolem bylo kolo prvé. A v něm byl i výběr z nekomunistů. To že cca 4,00 miliony oprávněných voličů dalo hlas jednomu z kariérních a normalizačních komunistů rozhodlo, že presidentem bude jedna z osob která má odpudivou minulost. A tak jsem se druhého kola nezúčastnil, proč bych měl volit komunistu, kterého si v předvýběru někdo vybral. A vyhánět čerta ďáblem nebo naopak.

J. Kindl 2.3.2023 7:55

To je zase snůžka ptákovin a lží.RvRvRv

J. Hrdlička 2.3.2023 7:47

Když byl ve druhém kole výbět mezi dvěma bývalými komunisty, tak se holt volí menší zlo.

Z článku lze cítit zhrzelost nad tím, že nevyhrál ten, koho by si autor přál, takže jako obvykle se objevují kyselá slova o tom, že "nám byl zvolen", že mládež neví, co to byl komunismus,

Prostě klasika, když není po mém, tak se to bud zmanipulovalo a nebo lidé jsou hloupí. :-)

K. Filip 2.3.2023 7:33

Havel byl v politice levicový snílek. Pro tu dobu neupotřebytelny.

J. Karlík 2.3.2023 6:44

Možná je na čase udělat tlustou čáru a začít pokračovat řešením otázky o nás, jako národu. O morálce, o národní hrdosti a pod. Pokud nám stačí vítězství v hokeji, tak máme problém. Ptám se, jak jsme obstáli po r. 68? Kdo z té naší dnešní elity se choval slušně? Kdo si alespoň stručně přečetl myšlenky V. Havla? Z doby, kdy ho ani ve snu nenapadlo, že se stane presidentem? Myslím, že jeho hlavní myšlenky se nezměnily. Dnes všichni chytráci ví, že měl s komunisty zatočit. Ale já si pamatuji, jak v prvních dnech národ reagoval. Ano, byla Letná. V Praze. Ale jinde? Národ vyčkával. A Lidové milice se stahovaly ku Praze. Havel si udržel mravní kontinuitu. V praxi musel po listopadu na sebe vzít i odpovědnost. Komplexně, pánové, komplexně uvažujte.

K. Zangl 2.3.2023 6:38

Zeman byl z KSČ vyloučen v roce 1969. Petr Pavel byl aktivní předseda ZO KSČ až do konce pádu komunistického ministra obrany. V listopadu 1989 byl připraven zasáhnout proti štváčům a živlům, manifestujícím na náměstích českých a slovenských měst.

J. Lukavsky 2.3.2023 6:26

Demokracie je nejhorší způsob vlády, až na to, že nic lepšího nemáme. A nejsilnější argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s prostým voličem (W.Churchill). J.L. end

J. Fráňa 2.3.2023 6:17

R^

K. Filip 2.3.2023 5:58

Pavel je jen loutka. Svým současným aktivismem se jen zoufale snaží maskovat svou nicotu.

B. Liborek 2.3.2023 4:44

Notorický alkáč Klement Gottwald doktoru Husákovi nesahal po kolena...;-D

B. Liborek 2.3.2023 4:42

R^

I. Širůček 2.3.2023 3:14

Ještě k tomu Husákovi - když jsem v osmaosmdesátém prováděl po Brmně svého sovětského kamaráda, narozeného v Machačkale, ptal se mne u sochy Gottwalda: "Kdo je to?" .Národní hrdina", odpověděl jsem. "A co udělal?" - "Zavřel do basy Husáka." byla moje odpověď na druhou otázku. "Serjozno?" udivil se.

Škoda jen, že když jsme se mohli potkat v Paříži v roce 1992 už neměl zájem. Styal se z něho podnikatel, dotáhl to až na 52. místo mezi nejbohatšéími občany Ruska. Dnes je někde kolem 250. a je na indexu jako podporovatel Putina...

I. Širůček 2.3.2023 3:03

Ach, Vlku, Vlku, víte, kdo u Husákovi řekl: "Je to dobrý soudruh, škoda, že jsme o něm nevěděli."? Komunistou byl i Zeman, co jste o tom napsal, když byl zvolen prezidentem (nebo snad že by "prasídentem)? Víte, že komunistou byl i Ondřej Sekora?

Skutečným zločinem Pavla není, že byl komančem, ale že jím již není! To dojde každému čtenáři zdejších diskuzí!

T. Kohout 2.3.2023 1:52

Nemusíme chodit ke starému Husákovi. I Vojta Filip, náš současník, vtipně prohlásil, že se prokazuje, že měli "dobrou kádrovou politiku". I když se při tom pomyšlení člověk otřese, tak konec konců, má pravdu...

K. Nový 2.3.2023 1:38

R^