17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Jaromír Nohavica zapomenutý

Chladné zářijové ráno vyhnalo z orosených spacáků všechny, kteří přenocovali v blízkosti svojšického amfiteátru a nyní se snažili zabrat co nejlepší místo na svahu před pódiem. Jednodenní folkový Letorost byl komornější alternativou megafestifalu Porta a pro příznivce žánru znamenal symbolické zakončení léta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kája 19.11.2009 1:08

Re: hm

To ses ve škole moc málo učil, třebas bys jinak pochopil, jaký je rozdíl mezi komunistickým politikem a folkovým, v 70. a 80. létech zakázaným zpěvákem.

Trochu se snaž, však ty na to nakonec přijdeš!

kája 19.11.2009 1:05

Omlouvám se, jednou mi to příspěvek sežralo, tak jsem to napsal znovu...

kája 19.11.2009 1:04

Až bude jednou Jarek Nohavica stát u Nejvyššího soudu,

tak na jednu misku vloží jím podepsané lejstro, který se STbákům zavázal, že bude informovat a informace podával (cenné a podstatné informace typu - Karel Kryl nemá peníze a jí rád hovězí apod.), druhou misku pak dolů strhnou písničky, které nám pomáhaly přežít tu prašivou, šedivou a beznadějnou dobu. Díky, Jarku!

Mladí kádrováci, kádrujte svoje současné pěvce a nesuďte někoho, komu nesaháte ani po kotníky. Anebo jinak, ať hodí kamenem jen ten, který je sám bez viny!!!

Jarek to dělá správně, píše dál, písničky jsou pořád dobré, koncerty vždy vyprodané, prodává nejvíc CD ze všech písničkářů, tak kde se stala, soudruzi kádrováci, chyba? nebude to chtít vyměnit - posluchače?

Připadá mi, že zneuznalí profesionální disidenti typu Hutky a mladí neználkové by chtěli, kdyby tak svoboda neplatila pro všechny, kdyby tak platila jen pro ně a na toho Nohavicu přišlo nějaké nařízení, které by mu zakázalo dál být úspěšný - jak to jen udělat, když jsme ho tisíckrát pošpinili a lidi ho stejně poslouchají a kupují si jeho nahrávky.

Jak to udělat? Zkuste nezávidět a nesuďte, abyste sami nebyli souzeni!

rolandszewczyk 19.11.2009 1:01

hm

na základě tohoto článku,odpouštím všem režimním přisluhovačům,kteří po 89r. nespáchali žádný zločin,protože ta dvacetiletá čistota převáží ten minulý hnůj,třeba i Jakeš se slušně choval,takže je mu odpuštěno...........ještě ,že ne všichni to takhle chápou!

aliB 19.11.2009 1:00

sedi to

Nohavica dostane nakopano, Gott s jeho antichartou dostane presidentsky metal.. proste Ceska Republika.

Piha 19.11.2009 0:53

Re: Až bude jednou Jarek Nohavica stát u Nejvyššího soudu,

R^

kája 19.11.2009 0:50

Až bude jednou Jarek Nohavica stát u Nejvyššího soudu,

na jednu misku padne jedno jím podepsané lejstro a pár směšných "udání" (typu Kryl nemá peníze a má rád hovězí),  druhou misku pak strhne dolů svou vahou jeho tvorba, písničky, které nás všechyn v 80. letech těšily a držely nad vodou. 

Mladí kádrováci, starejte se o své muzikanty, ti by udávali i teď, kdyby to neslo anebo kdyby je to pomohlo proslavit, pan Nohavica byl v těžkých dobách, kterým nerozumíte, zatlačen do kouta a ať hodí po něm kamenem jen ten, kdo je sám bez viny!!!

Díky, Jarku,za všechny nadčasové písničky a na kritiku, která se sem snese, jakmile jistí lidé protřou zrak, nedbej! Jsou to jen kyselé hrozny od zhrzených profesionálních disidentů a od současných mladých kádrováků-neználků. ;-)

Aleš 19.11.2009 0:32

a doplnil bych:

Práskačem STB!

Vasekpasek 19.11.2009 0:16

...

Bože... Srovnávat vynucený exil s práskáním na někoho, koho "veřejně obdivuji", tak to je drsné. Někdo opustí milovaný stát, protože se semlít nenechal (což lze podlehnutím nazvat jen ve značně slabé náladě) a někdo práskal, protože se semlít nechal. To je ten rozdíl mezi Hutkou a Nohavicou.