26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarda 18.9.2006 12:57

Abych sundal batoh

a zároveň si štípnul lístek a držel se madla tak bych musel mít pár rukou navíc

A s k praskntí naplněnou, kovem vystuženou, 75 litrovou krosnou, vážím totéž, co bych měl při své výšce vážít bez ní.

Letící btohy při čelním nárazu je taky žrádlo.

Dagmar Němečková 18.9.2006 12:56

Vážený pane Wagnere,

zkuste na tento problem upozornit DP. To si dáte!

Mě zase iritují stavební dělníci cestující do práce již v pracovním oděvu zašpiněném od bahna a malty. Já naopak jednám na úřadě s lidmi a musím do práce dorazit čistá. Když jsem na to upozornila písemně DP, dostalo se mi dvoustránkového vysvětlení, proč s tím nejde nic dělat. Že ale od mne inkasují ročně 4000 Kč a měli by mě za to dopravit do práce v pořádku, je nezajímá.

Jitka 18.9.2006 13:52

Re: Vážený pane Wagnere,

Zcela s Vámi souhlasím, denně se setkávám s upatlanými dělníky, kteří se rozvalí na polstrovaném sedadle a zcela nic jim nevadí, že po nich si tam sedne někdo v čistém oblečení a vstane zcela opatlaný od malty či čeho. To, že dopravnímu podniku to nevadí, mne nepřekvapuje, tomu vadí jen to, když někdo jede načerno. Jinak jsou pro ně cestující pouze nemyslící stádo, které nemá nárok ani na čisté prostředí ani na slušnou odpověď na jakoukoliv připomínku.

A baťůžkáři? Moje zkušenost - seděla jsem v autobuse, přistoupila slečna s batohem na zádech a s matkou po boku. Batoh nesundala. Autobus cukl, slečna mne přezkou batohu škrábla do obličeje a na mou poznámku, že slušnost je sundat batoh, aby nezraňovala lidi kolem sebe, mi vynadaly obě.

NevericiTomas 18.9.2006 15:37

Re: Re: Vážený pane Wagnere,

Mile slecny nejsem sice levicove uchylny, ale tohle mi neda.Abyste vy dve mohly sedet vyvonene v pekne vytopenem kancliku, tak nedriv nekdo musi ten barak doslova vydupat z bahna.A aby zbylo developerovi a stavebnikovi na vonavou sekretarku, tak se po sichte ti chlapi nemaji ani kde umyt.Ja se v zivote nesetkal s zadnym, ktery by se v tech monterkach vyvaloval s radosti Spis je na nich vetsinou videt ze se za to stydi.A porad mi vedi min clovek spinavej od prace nez ozraly hovado nebo smradlavej bezdomovec.

Flasi 18.9.2006 16:16

Re: Re: Re: Vážený pane Wagnere,

No sekretarka neni zadny luxus, ktery se plati z toho, ze se oskubou delnici. Sekretarka dela kancelarskou delnicinu a bez ni by mili delnici nemeli zadnou praci, stejne jako ona by nemela praci bez nich.

Chlapi se nemaji kde umyt a prevlect predevsim proto, aby mela firma vetsi zisk, nebo alespon mensi ztratu. Je bohuzel problem, ze lide pracujici za maly plat a casto i bez pracovniho povoleni si tezko mohou na sefa dupnout aby sehnal umyvaci a satni bunku.

Delnik ve spinavych monterkach me osobne vadi mene nez opilec ci bezdomovec, ale vadi mi taky. Opravdu se mi nechce, zmazat si v MHD saty, protoze nekde setri.

A to rikam jako clovek, ktery se obcas do monterek taky prevlekne a ktereho postrika hydraulicky olej casteji nez jednou pri tom obligatnim "krestu inzenyra". A rikam to jako clovek, jehoz sef na delnicich taky setri. Ale ani me, ani delniky nenecha jezdit MHD. A kdyby nechal, tak bych chapal, ze se to ostatnim lidem nelibi.

NevericiTomas 18.9.2006 21:21

Re: Re: Re: Re: Vážený pane Wagnere,

No uprimne o uzitecnosti 30%sekretarek ve firemnich struturach bych sï dovolil pochybovat....

Kazdopadne moje reakce byla adekvatni ofrnenym recem tech dvou.Ono ten delnik treba jen jede do Baumaxu koupit vrtak co prave zlomil.Zajimalo by me co by rekli maliri ktery jim maluje obyvak, kdyby se chtel vysprechovat u nich v koupelne...;-DPokud jim tolik vadi, ze se s nim v MHD muzou potkat, pak at jezdi autem.MHD je prostredek kolektivisticky se vsim, co k tomu patri.Neni to levny taxik pro navonene slecinky....

Flasi 18.9.2006 23:52

Re: Re: Re: Re: Re: Vážený pane Wagnere,

30% sekretatek je mozna zbytecnych a 60% mozna neni. Rict obecne, ze sekretarka je neco na co ostatni zamestnanci vydelavaji je pitomost.

Ten delnik ma mit bud k dispozici auto (protoze vyrazit nekde ze stavby MHD do Baumaxu je asi vrchol neefektivity), nebo ma mit k dispozici neco na prevleceni, jestli je zasvineny. Proc by se mel chtit malir po malovani sprchovat to nechapu. Pri malovani se znacne spotite mozna vy, protoze to delate jednou za par let, ale malir s grifem nebude po malovani smrdet jako kun. Jinak postaci kdyz si umyje oblicej a ruce a zasvinene monterky si da do nejake tasky.

Ja navonena slecinka nejsem, ale potkavat v MHD zaspinene lidi, kteri znecisti sedadla tedy rozhodne nechci.

Jana 18.9.2006 12:50

Autor je nesnášenlivej egoista

Když už musím jet MHD, tak jedině s batohem. Navíc jsem jednu dobu cestovala s batohem na zádech a s dítětem na břiše, takže očekávám ještě výpady vůči matkám, které nesedí doma na zadku. Co na tom, že jsem jezdila pomáhat manželovi do firmy i s miminem. Syn taky chodí do školy s batohem, pořád je to lepší, než ta autorem vychvalovaná taška přes rameno. Mimochodem, takovou tašku nám rodiče povolili až na střední školu, právě kvůli tomu, že to bylo pěkně nezdravé, takže jsem hodně dlouho pochodovala do školy právě s tou červenou koženou aktovkou. A ještě máme v rodině i moji matku, důchodkyni, která taky jezdí jedině s batohem na zádech - takže jenom aby to nevypadalo, že autor útočí jenom na mladou generaci.

J.G. Pašek 18.9.2006 12:59

Madam, nemusíte si hned na autora zvedat sukni . . .

prostě to máte v genech Vaší rodiny nosit všude batoh jako nůši . . . .

J.G. Pašek 18.9.2006 12:36

Dnes bezohledný, arogantní žáček s batohem na zádech kterému patří tramvaj . . .

zítra arogantní řidič, kterému patří silnice . . . . já s autorem článku souhlasím.

křovas 18.9.2006 14:55

Re: Dnes bezohledný, arogantní žáček s batohem na zádech kterému patří tramvaj . . .

jistě. Trest smrti!!!

J.G. Pašek 18.9.2006 16:10

Ále dou pane rado . . . .

Chování jak se sluší a patří a ohleduplnost nikdy nevyjde z módy . . . .

jarda 18.9.2006 16:56

Re: Ále dou pane rado . . . .

Chi, chi. Kde to žijete ? :-)

qwer 18.9.2006 12:06

To je ale blbec

Nemůžu si pomoc a zárověň se omlouvám (oproti autorovi jsem promitiv), ale ten člověk co napsal tenhle článek je skutečný blbec.

Faust 18.9.2006 11:43

Tomu se tuším říká mužské klimatérium...

... co tu předvádí autor. AŤ si je jde léčit k psychoanalytikovi a ne v tisku. Konec konců, ve svém věku si už mohl našetřit na auto, když ho styk s veřejností v dopravních prostředcích obtěžuje...

Ladislav N. 18.9.2006 12:43

Re: Tomu se tuším říká mužské klimatérium...

A čo je to také "klimatérium"? 8-o To má něco s klimatem? ;-D

Medvídek 18.9.2006 11:38

Re: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

Vyrážet s někým dveře byste měl spíš na základě toho jak dobře/špatně pracuje, jinak jste hloupý šéf.

A to jak jste psal že článek možná vyzní jako od nesnášenlivého pitomce...nu, ;-P co myslíte ?;-D

brigman 18.9.2006 11:29

Mladí lidé

vesměs slušně oblečení jsou 99% vysokoškoláci. Jsou také k vidění ve vlacích a mě  dodneška není jasné proč tak činí. Vypadá to opravdu hrozně vidět slušně odeného mladého muže v obleku s batohem pro horolezce na hrbu.

yrtrtry 18.9.2006 11:35

Re: Mladí lidé

Mlady muz v obleku s horolezeckym batohem... Hmmm... Blby je, ze kdyz si k tomu horolezeckymu batohu vezmu i lezecke obleceni, tak to vypada jeste hur. :)) Vsak uz se mi taky maminka nekolik let snazi muj batoh (po tatovi) i lezecke hadry vyhodit, ale zatim se ji to (narozdil od kulicha) nepodarilo.

Flasi 18.9.2006 11:37

Re: Mladí lidé

Vy jste asi vysokoskolak nebyl, jinak byste se tak hloupe neptal. Vysokoskolaci obcas musi nosit oblek, zejmena pokud jdou na zkousku. Nekteri nosi oblek celorocne a ti k nemu obvykle nosi kufrik, nebo tasku pres rameno. Naprosta vetsina ale oblek nosi jenom na ty zkousky. A soucasne potrebuji celorocne s sebou nosit spoustu veci, knizky, sesity, pocitac, vodu, svacinu ... A na tohle je zdaleka nejlepsi batoh na zada. Proto maji batoh.

Takze kdyz jdou na zkousku, tak si vezmou oblek, protoze musi a batoh, protoze nic jineho nemaji. Neznal jsem vysokoskolaka, ktery by si koupil kufrik jenom kvuli deseti zkouskam rocne. Student jdouci na zkousku co z ni ma uplne jine starosti, jestli vypada v ocich spolecnosti hrozne. Pred zkousejicim ten batoh na zadech mit nebude.

Václav 18.9.2006 14:39

Re: Re: Mladí lidé

R^ Jako bych viděl sebe a většinu svých kamarádů a spolužáků z VŠ.

h 18.9.2006 15:12

Re: Re: Mladí lidé

A z vlastni zkusenosti, mohu dodat, ze leckdy i zkousejici prijde ke zkousce s batohem. A rozhodne se to netyka jen mladych zkousejicich.

Flasi 18.9.2006 15:23

Re: Re: Re: Mladí lidé

No spousta VS ucitelu jsou zoufale neprakticti socialni vyvrhelove. Mel jsem ucitele, kteri byli jinak velci odbornici, ale kdybych je potkal mimo skolu a neznal, tak jim dam petikorunu. Mel jsem ucitele, nad jejich oblekanim kroutili hlavou i ti z nas, kteri nosili boty Prestige a meli mastne vlasy.

Ono to uz tak je, ze inteligence je casto rozvinuta nerovnomerne a kdyz nekde prebyva, tak jinde schazi.

jarda 18.9.2006 16:53

Re: Re: Re: Re: Mladí lidé

Je nějaká souvislost mezi inteligencí a slušivím oblekem ?

jarda 18.9.2006 16:54

Re: Re: Re: Re: Re: Mladí lidé

Pro opravovače....slušivým

Flasi 18.9.2006 17:34

Re: Re: Re: Re: Re: Mladí lidé

No nekdo by rekl, ze do urcite urovne je ten prubeh linearni s kladnou smernici a nekdo by mohl odporovat. Ale myslim, ze bude shoda v tom, ze od urcite urovne inteligence to je nahodna funkce :-).

Bench 20.9.2006 9:39

Re: Re: Mladí lidé

Nemusí nosit oblek ani na zkoušku - záleží na kantorovi. Když jsem učil na VŠ, tak jsem říkal, ať si raději místo obleku vezmou vědomosti - podle NICH je totiž budu hodnotit.

alča 18.9.2006 14:44

Re: Mladí lidé

Jen se z toho neposerte!

zcr 18.9.2006 11:26

Ja mam dojem, ze ohleduplnosti se nedostava spis autorovi.

Jakkoli manipulovat s ctvrtmetrakovym batohem v dopravnim prostredku je o hubu (vlastni i cizi).

Mard 18.9.2006 11:23

Zamyšlení na článkem a diskuzí

Docela jsem se zasmál po přečtení diskuze. Asi je nutné pochopit pro koho je primárně určena přeprava MHD a dnešní dravou dobu. Já MHD jezdím výjimečně tak 1 x čtvrt roku ale vím že v takovém prostředí bych si nerad dal cokoliv na zem, když bych si to pak měl dát na záda. Prostě jde o hromadný dopravní prostředek, dle nejlepší tradice též špinaný a plný nerudných lidí, kteří chtějí jet levně. Pak je ale nutné se smířit s určitou nekulturností cestujících. Lze na cestující apelovat, třeba tímto článkem, ale nevěřím že by to pomohlo.