18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Egi 18.9.2006 19:23

Re: Zkusil jste někdy třeba tohle:

Ale ano, vážená, zkusil jsem mnohokrát. On ovšem levým ramenem vede jakýsi sluchový nerv a pravým céva zásobující okysličenou krví centrum sociálního chápání. Tedy batůžek na jednom rameni - individuum buď neslyší, nebo nechápe. Na obou - je mimo realitu. Zjednodušeně řečeno: čím pevněji zaaretovaný ruksak na zádech, tím méně je drn v obraze a méně reaguje na podněty.

(Proto, jak jsem již zmiňoval, mám-li též batůžek, držím jej v ruce, abych slyšel hlášení stanic a chápal, co se po mně chce.)

Avšak míra mé edukativní trpělivosti má své meze. Jedno přátelské upozornění, podruhé mu to některým z již zde popisovaných způsobů předvedu, co se po něm chce. Obzvláště překáží-li přitom ještě ve dveřích, nezřídka se uchytí na některé části mých dvou metrů a trochu proti své vůli vystupuje se mnou ;-D

tris 18.9.2006 23:15

Re: Re: Zkusil jste někdy třeba tohle:

Já se spíš setkal s tím, že někteří lidé při vystupování ani tak ohleduplně neotočí s člověkem s baťohem tak, aby mohli projít, ale spíše do něj vrazí tak, že "baťůžkář" vyletí z prostředku skoro po hlavě. Přiznám se, že nechápu proč někomu něco předvádět. Prostě chci projít a co nejohleduplnějším způsobem to učiním. Nevidím žádný smysl v tom nasírat studenta, který je zrovna uprostřed živé debaty a nevidí, neslyší.

Josef Koudelka 18.9.2006 18:53

Neberte se tak vážně...

... s těmi blbci s ranečkem na hrbu se dá užít spousta srandy! Někdo již zde zmínil otáčení - funguje perfektně, btw., já bych jim ty pytlíky nechal, s pablbem bez nůše se manipuluje hůř.

Může posloužit též coby odpadkáč, a nejnovější fór se povedl nedávno - jejich ostentativní pohrdání okolím zachází až tak daleko, že si ani nevšimnou, když se je pokusím nenápadně uvázat k tyči. Nějaký ten plandající volný řemínek je k dispozici často. 

Berte to s humorem, milí spoluobčané ;-)

zcr 18.9.2006 20:55

Jestli chcete válku,

řekněte to rovnou. Popruh kolem krku a přeskou do rozkroku...

Josef Koudelka 19.9.2006 9:47

Re: Jestli chcete válku,

Jak je libo,

stůj rovně a necukej se.

karbous 18.9.2006 17:30

Kdy máte narozeniny?

Mám pro vás dárek ;-P.

quetzal 18.9.2006 17:14

Autore, což takhle se zkusit - když už Vás to nenaučila maminka -

naučit kouzelná slovíčka "S dovolením"?! :-/

J.G. Pašek 18.9.2006 17:44

Re: Autore, což takhle se zkusit - když už Vás to nenaučila maminka -

Zřejmě toho s nůší nenaučila maminka co se sluší a patří a být ohleduplný k spolucestujícím sundat si nůši v tramvaji když tam není sám . . . .

Honza ze Žižkova 18.9.2006 18:54

Re: Autore, což takhle se zkusit - když už Vás to nenaučila maminka -

Ano. "S dovolením". Pokud se neotočí sám, je to pak na mně.

vládík 18.9.2006 17:10

Ano

Již v dobách dávných, kdy batoh nebyl běžnou výbavou jsem před nástupem do vozidla batoh sundaval a vnesl v ruce. A dělají to tak cestující ve světě dodnes. Takže opravdu trochu ohledů k ostatním by neškodilo.  Ale...

Stížnosti na nevhodná zavazadla znám po celou tu dobu, co jezdím VD (veřejnou dopravou). Nejprve to byla ta neukázněná mládež, která místo slušivých školních kabel začala nosit pytle. Tyto vaky končily těsně nad podlahou a vážené starší cestující dokonce do kotníků mlátily. Pytle byly nejprve válcovitého tvaru, později mnohem neforemnější a "vůbec se nehodily k modernímu mladému muži" (dívky je až tolik nenosily). Pak začly dámy nosit síťovky. Těch nářků na utrhané knoflíky ctnostných občanů, případně zamaštěné šaty, když papírový pytlík neudržel svůj obsah. Samozřejmě, že ani tento výdobytek "se nehodil pro slušně ustrojenou ženu" (ale byl praktický).  V poslední době (už ji jistě pamatujete) to byly kufříky, které svým objemem a tuhostí budily nelibost. Takže: nic nového pod sluncem.

clay 18.9.2006 16:46

ad: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

vážený soudruhu, vy jste asi jeden z těch nerudů, co razili reklamu "Máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás". Možná jste i jako člen Uličního občanského výboru dával posudky pro to, kdo smí a kdo nesmí dostat devizový příslib

vládík 18.9.2006 17:11

Re: ad: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

No a předtím se nelíbil vlas krátký, zvaný kanadský trávník ("fuj, taková kapitalistická, ba přímo imperialistická zahnívající móda").

Marie Dubanová 18.9.2006 18:58

Re: ad: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

a Vy, prosím ráčíte býti majitelem zavedené firmy, či jste tím zaměstnancem, který  dobře ví, že přijít do té dobře zavedené firmy, s tím "baťůžkem na zádech", by byl vrchol nevkusu, ale tramvaj a metro je něco tak anonymního - a trochu "legrace, že nezazaškodí", lidi jsou bezbranní a ve své podstatě slušní, tak co je trochu "nenaštvat", že?

clay 19.9.2006 11:44

Re: Re: ad: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

jsem majitelem dobře zavedeného penzionu, a co?

Marie Dubanová 19.9.2006 17:50

Re: Re: Re: ad: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

gratuluji k "zavedenému penzionu" a dovolím si dotaz, mínil jste řící, že ve svém penzionu, chodíte "s baťůžkem na zádech" - strakáte jím do svýh hostů a sledujete komu "to" vadí; A Ti hosté, kterým Váš batťůžek, tedy Vaše neomalené chování vadí,Ti jsou nemilosrdně "vyhoštěni"?

clay 19.9.2006 11:50

Re: Re: ad: Mít zavedenou firmu a přijít můj zaměstnanec do práce v takové maškaře, vyrazil bych s ním dveře.

jestli vás irituje také slečna v supr kostýmku a bílých kedckách, tak raději do Států nejezděte. Mohlo by to s vámi švihnout. Což by ostatně nebylo k zahození......

Houmr 18.9.2006 16:29

Milí ruksakáři,

co v těch báglech furt taháte? S některými vašimi mošnami naplněnými patřičnými proprietami by se dalo vyrazit na třítýdenní tůru do hor.

quetzal 18.9.2006 17:12

Re: Milí ruksakáři,

třeba notebook, svačinu, láhev s vodou (co proboha na ní autorovi vadí - kdyby to bylo archivní víno, bylo by snad lépe???), pár učebnic ... a důvod proč si to v tlačenici nesundávám je prostý: za prvé nechci, aby mi lidi kopali do počítače a za druhé) s batohem dole se značně zhorší má pohyblivost a překážím o to více. Prakticky vyzkoušeno.

vládík 18.9.2006 17:17

Re: Re: Milí ruksakáři,

Druhý důvod je naprostá blbost. Jen o tom překážení víc víš. když máš batoh na zádech, vůbec o tom, jak moc překážíč nevíš. A laptoop můžeš mít i v kabele na řemen.

Psáno jen proto, a ses sám sobě nevymlouval, jinak nic ve zlém.

A.D. 18.9.2006 19:16

Re: Re: Re: Milí ruksakáři,

Laptop + příslušenství + další pracovní materiály + polstrovaná kabela pro nošení laptopu určená = cca. 5-10 kg podle velikosti (a ceny) laptopu.

Nošeno na rameni = potíže s páteří do roka.

Ještě nějaké další "konstruktivní" nápady?

Marie Dubanová 18.9.2006 18:41

Re: Re: Milí ruksakáři,

napsal jste to vskutku velice "pěkně", pakliže to není nadsázka - v případě, že ano, tak pardón, a v případě opačném - dovolte otázku, proč se domníváte, že mě se "cestuje" s vaším počítačem, na mých zádech dobře? prakticky ověřeno ...

JirkaKadlec 18.9.2006 16:00

pohled baťůžkáře

Myslím, že článek je napsán příliš ostře. Mnohem víc by pomohl názorný výkres - co se stane, když baťůžkář se svojí padesátikilovou tornou začne otáčet. Ne každý má tak dobré znalosti geometrie, aby si spočítal poloměr dráhy své krosny. Uvedu příklad: Baťůžkář právě pozoruje v tramvajovém okně rozesmátý obličej slečny. Slečna stojí za baťůžkářem a její jiskřivé oči  se v tramvajovém okénku zrcadlí jako dvě lesní studánky. Baťůžkář chvilku přemýšlí, najednou mu cvakne, že ta slečna je také uvnitř tramvaje, otočí se...  Spolu s otáčivým pohybem baťůžkáře nastane i pohyb baťůžku po kružnici. Právě tehdy, když na baťůžek začne působit odstředivá síla, pokusí se slečna o zjištění času. Od hvězdných hodin na podzimní obloze ji však odděluje střecha tramvaje i pražký světelný smog. Proto nezbývá, než se předklonit a zaostřit zrak na hodinky na levém zápěstí. Tím se však dráha chytré hlavy zvídavé slečny střetává s drahou padesátikilové krosny plné perníčků. Řešení? To je i pro pana profesora fyziky tvrdý oříšek, zvláště když  se úloha odehrává v nerovnoměrně se pohybující tramvaji v prudké zatáčce, to vše na otáčející se zeměkouli. Baťůžek ustává v pohybu a získává vnitřní energii.  Ale pozor! Baťůžek není uzavřen a perníčky zůstávají v pohybu. Ptáčci letí tramvají jako živí. Jen zazpívat. To už by bylo na několik nákresů. Očekáváte, že zvídavá slečna začne ječet?

Tak to se mýlíte. "To jsem se otrkala", řekne si, když spatří rohy, které jí vyrostly na vlasaté kštici. S úsměvem se podívá na vyjeveného baťůžkáře, který supí jako baba z chaloupky: "Kdo mi to loupe perníček?" "To jen větříček!", křičí zezadu malý klučina a celá tramvaj se začne řehtat a pojídat perníkové ptáčky, kteří jako pečení holoubci dolétly přímo do úst vyhladovělých pasažérů.

vládík 18.9.2006 17:13

Re: pohled baťůžkáře

I ten padesátikolový batoh lze sundat (nosil jsem je také). Pak není problém s otáčením.

Gábina 19.9.2006 18:40

Re: Re: pohled baťůžkáře

To jo, ale nandat pak nejde ;-(. Teď už zase s batohem nejezdím, ale na vysoké jsem domů vždycky jezdila s krosnou. Návštěvy doma nebyly příliš časté, bylo to docela z ruky, tak když už jsem vyrazila, tak jsem pořádně nabalila všechno, co bylo potřeba vzít s sebou. No a takovou krosnu když jsem na koleji dostala na záda, tak jsem ji nejraději sundala až ve vlaku, protože manipulace s ní během cesty byla nad mé síly. Takže některé lidi, co si batohy nesundávají, docela chápu.

zcr 18.9.2006 17:18

Ze jeste nejsou na podlahach

dopravních prostredku vyznaceny cervene pietní vysece mezikruzi s textem "Vzpomínáme oběti batohového masakru"...

třitečky 18.9.2006 15:54

je třeba si zvyknout

je třeba si zvyknout, že Praha je plná vidláků, kteří sem přišli delat "karieru". Ten baťůžek na zádech je jen viditelná stránka jejich "rozhledu", kulturnosti a hlavně vizitka jejich výchovy. Prostě si je  doma vyrobili blbý jak Paroubky.

clay 18.9.2006 16:49

Re: je třeba si zvyknout

teda baťůžek jako vizitka špatné výchovy? Jděte se fakt bodnout

Marie Dubanová 18.9.2006 18:52

Re: Re: je třeba si zvyknout

hovoříte o tom, že ti kdož nesouhlasí, tedy jsou proti "protivenství", které  je na nic pácháno, tzv."společenstvím baťůřkářů", se mají jít bodnout. píšete, tedy předpokládám, že umíte i číst a což takhle se podívat do Listiny lidských práv a základních svobod, a tam byste se dočetl, že Vaše práva( o právech vašeho baťůžku se tam nic nepíše) končí tam kde začínají práva - toho druhého; přeji Vám šťastné a veselé "baťůžkování" ovšem pokud možno bez obtěžování těch kolem.,

el-lobo 19.9.2006 22:32

Re: Re: je třeba si zvyknout

Špatně vychovanej a ještě k tomu blbej. Nebylo řečeno "baťůžek", nýbrž "baťůžek NA ZÁDECH" (v tramvaji, v metru, v autobusu, dodávám já, snad to takhle pochopíš).

Hukan 18.9.2006 15:31

a proto

vsichni svorne igelitky do rukou!

este ze jezdim na kole a v mhd batoh sundavam, skoro bych se citil jako protistatni zivel :)