20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 30.7.2008 6:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Na Růžkek bohužel nechodím, ale asi začnu, pokud mi to dá jistotu, že se tam nebudou vyskytovat lidé Vašeho typu. Nejste Zebra ani Zebrák, jste spolu se svými blízkými žebráci, kteří se agresivně dožadují společných peněz pro svoje soukromé hrátky a potěšení a ještě mají tu drzost vysvětlovat to obecným blahem.

Autor komiksu je pochopitelně z vašich řad. Ty jsou totiž zřetelně definovány vašimi skutky a názory.

 

Zebra 30.7.2008 7:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

"Jste Krááááva a žebráááák a drzýýýýý a deméééént a autor komiksu je a je a je od vás a kdo to je to neřeknu a neřeknu a neřeknu. " Jeden by řekl, že mluví s osmiletým dítětem.

Při takovém způsobu "diskutování" a s takovým výrazivem se nesmíte divit, že slušní lidé pociťují potřebu jedince jako vy kultivovat. Měl byste chodit více do divadel, na výstavy, na koncerty a hodně číst, my Zebry se budem snažit urvat co nejvíc dotací, aby vás to tolik nestálo. Tak do toho, za dva-tři roky se ozvěte, uvidíme co to s vámi udělá.

Jirka 30.7.2008 8:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Pokud se nepletu, začal jste hned svůj první příspěvek označením svých odpůrcu za počínající dementy. A Vaše příspěvky jsou plny osobních výpadů a přezíravého poučování. Považujete se za elitu, viďte? Ale jste jen malý křiváček. A abyste urvali co možná nejméně, o to se teď začnu snažit aktivně. 

Zebra 30.7.2008 9:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Napsal jsem za dva-tři roky, neumíte číst, počítat nebo obojí ?

humorista 29.7.2008 11:52

Re: Jak v domově důchodců

Takž eTy patříš mezi ty, kteří nejsou schopní myšlenku opustit... Rozumím !!

Květoslav 29.7.2008 8:04

Tohle že je ukázka z produkce divadla Semafor?

Takovéhle věci jsme psávali jakožto gymnazisti namísto sledování výuky. A troufám si říci, že ještě lepší.

Ale nikdo nám dotace nedal - nenapadlo nás, že bychom na základě takových výplodů mohli něco požadovat z obecní kasy.

dulcibelka 29.7.2008 8:00

Děkuji, pane Suchý.

Po vašem článku již konečně vím, proč má pan bratr tak nízkou návštěvnost.

honzak 29.7.2008 7:53

bratři Suší!

musím vám připomenout, že howno smrdí tím víc, čím víc se do něj šťourá. Račte prosím vzít na vědomí, že sladká šedesátá jsou pryč jak pro vás oba, tak i pro tehdejší nadšené diváky (včetně mojí maličkosti). Bylo by záhodno, jak již napsali jiní dříve, odejít ze scény se ctí. A ne žebrat o dotace na něco, co je pro dnešní diváctvo nezajímavé.

Zbyla-li ve vás nějaká invence (a já vám to oběma ze srdce přeji), využijte ji. Složte zopár písní, nahrajte CD a uvidíte. Dotace nepotřebujete, dnešní kapely vydávají vesměs vlastním nákladem (nějaká ta koruna by se v kampeličce našla, že?).  Já si to koupím.

milkom 29.7.2008 7:51

Typické

Zase někdo vyďobává ty nejubožejší reakce z jedné strany sporu, (úletů je v jakékoliv internetové diskuzi na obou stranách sporů vždy dodstatek), místo aby sestavill z kvalitních příspěvků obou stran seriózní článek, zachycující skutečnou podstatu problému a kvalitní vizi k jeho vyřešení.

Jó, vono holt té kulturní kultivace asi nebude nikdy dost - žejo pane Ondřeji...

ll 29.7.2008 7:17

Nějak od věci

Suchý je majitel a podnikatel a jako takový musí zajistit prostředky pro fungování Semaforu. A ne žebrat, případně vydírat Magistrát. Semaforu se může  zbavit, pokud najde kupce nebo ať změní právní formu.

RomaJ 29.7.2008 9:47

Re: Nějak od věci

No on ji právě mění na o.p.s. na doporučení magistrátu, který ho předtím donutil udělat s.r.o. ...

jura-p 29.7.2008 13:30

Re: Re: Nějak od věci

A co na ní bude obecně prospěšného?

RomanJ 29.7.2008 14:08

Re: Re: Re: Nějak od věci

Například to, že v prostorách dnešního Semaforu bude i nadále divadlo, které se bude pokoušet provozovat kulturu a ne například herna a okolo ní dealeři s drogami, které si koupí Vaše nebo moje dítě. A v té záplavě bídy, která je dle názoru většiny diskutujích v Semaforu provozována se občas třeba vyloupne perla, která naše děti zaujme. Stejně jako může perla vzniknout v Ta Fantastice, občas se o to pokoušejí... V tom je ta obecná prospěšnost kultury. Kolik je příspěvek státu na Karlovarský festival, to by si tam Robert Niro nemohl dojet za svý? Vždyť už si tolik nahrabal ...

Jirka 29.7.2008 6:59

umění včas odejít

Vážený pane Suchý, vašeho bratra si velmi vážím a v sedmdesátých letech jsem prostál před divadlem Semafor nejednu celonoční frontu. O to větší rozčarování citím dnes v poloprázdném sále, když dostanu odvahu zase se na pana Jiřího zajít podívat a znovu so opakuji: "Už sem nepůjdu a nepůjdu, nestojí mi to za to zklamání." S ohledem na pamětníky může divadlo Semafor udělat jen jedno - samo sebe rychle zrušit, tedy pokud má zbytky soudnosti. To, že se pan Jiří Suchý hloupě zapletl do diskuse o systému financování, poškodí ostatní malá divadla a urychlí zánik kdysi jediněčného Semaforu. Pan Suchý by měl dostat státní vyznamenání nejvyššího kalibru za svůj přínos české společnosti, náladě šedesátých a sedmdesátých let, třeba i nadstandardní důchod, ale už ani korunu na své dnešní divadlo.

Puk 29.7.2008 9:23

Re: umění včas odejít

Bohužel souhlasím, ty fronty jsem zažil a stály mi za to. V současné době je úroveň smutná, moc mne to mrzí.  Odejít včas je asi těžké. Ahoj Puk

nowhere man 29.7.2008 16:42

Re: Re: umění včas odejít

No, já třeba stával i ve čtvrtek na knihy, a dneska by mě to ani nenapadlo 8-o

Papouch 29.7.2008 6:29

vtipe vyskoc

jestli tohle je to nejlepsi ze soucasne produkce Semaforu, tak s tim by neuspeji ani na prehlidce ochotniku (okresni kolo)

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 29.7.2008 3:51

autorske divadlo

Jiri Suchy byl a je legendou, ale bohuzel uz jen tou legendou. Problem se jmenuje autorske divadlo. Takove divadlo stoji a pada s autorem (autory). Pokud maji napady, divadlo zije. Jak se napady napadne nedostavuji a hraji se reprizy nebo remake, tak divadlo umira. Tak zaniklo divadlo W+V, Lasica a Satinsky a take Semafor. Tedy on porad formalne existuje, ale uz bez napadu a zije jaksi jen setrvacnosti. Myslim, ze pan Suchy mel "vcas odejit" a jen tak z povzdali obcas neco napsat, nekde se mihnout a byl by porad vazenou osobnosti. Penez si myslim nasporil dost a duchod by taky nejaky dostal. Je to velmi smutne, ze ten spravny cas propasl.

alone 29.7.2008 8:57

Re: autorske divadlo

S Osvobozeným divadlem (V + W) to ovšem bylo trochu jinak, že?

Mirek F. 29.7.2008 10:30

Re: Re: autorske divadlo

Ani ne. Když se po válce vrátili, plni chuti do hraní, publikum natěšené a vyhládlé, tak náhle zjistili, že už vazba mezi nimi a diváky přestala fungovat. 6 let bez kontaktu s publikem ,úplně rozdílná zkušenost mezi životem v Protektorátu a USA, to vše nakonec vedlo k pozvolnému konci.

Niky. 29.7.2008 3:48

Přišel bráchovi na pomoc.

Ondřej Suchý 1982:zobali vrabci zobali igelitové obali,když už je zobat nemohli,tak si je dali na hlavy.Dejte bráchovy dotace,také potřebuji z něčeho žít.

F..A.Kekule 29.7.2008 7:58

Re: Přišel bráchovi na pomoc.

Moc poučný příspěvek. Člověk alespoň vidí, s kým má tu čest.

Náčelník Skvrnitý Ocas 29.7.2008 8:38

Re: Re: Přišel bráchovi na pomoc.

Správně. Niky, přece "... dali si je na hlavi". Musíš se ještě učyt.

Niky 29.7.2008 8:52

Re: Re: Re: Přišel bráchovi na pomoc.

Náčelníku ,tak už se nezlob.

divana 29.7.2008 3:44

jestli ten závěr se opravdu vylíhl v semaforu,

doporučuji dát tolik peněz, aby se už umělci nemuseli úplně  vyždímat a mohli konečně odejít do zaslouženého důchodu -

Mard 29.7.2008 1:40

No s vodpuštením pane autor, vy jste asi taky takovej bodrej idiot!

Jsem se domníval, že v rodině pana Suchého jsou vzdělaní lidé, kteří se umí vyjadřovat dobře česky, logicky uvažovat a s nadhledem hodnotit. Tož jsem se zase pěkně seknul. Když velectěné duchovno pokládá zveřejněné příspěvky za vtipné a pousmání vhodné, tak je asi na úrovni většinového humoru TV Nova. To je nadělení. Proti minulým dobám, když o kultuře rozhodovali na ÚV, tak je to mírný pokrok. Snad to bude pokračovat, doufejme rychleji, i nadále, k čemuž jim dopomáhej bůh.

jm0 29.7.2008 9:44

Re: No s vodpuštením pane autor, vy jste asi taky takovej bodrej idiot!

"suchý jde akorát po mých penězích" - no co si to dovolujete, sprosťáku, nekulturní barbare!

"kdo nechodí na suchého, je idiot" - chachachacha, to jsem se nasmál, to je dobrý!

asi tak.

Jenda 29.7.2008 1:39

Ha, ha, ha ... zasmali se zbrojnosi a odjeli na sicim stroji vlevo

nesliboval jste nejake zabavne perlicky? Tak sem s nimi!

Zkuste treba o nejakou pozadat onoho snoba.

Chris Kelvin 29.7.2008 1:30

"...čtenáře Neviditelného psa, naladěné na stejnou strunu..."

Takových tu moc není, pane Suchý. Tady je to spíše takový podivný spoleklidí , kteří se navzájem ujišťují (nejčastěji) jak jsou jejich názory ty nejsprávnější na světě. A to je věc škodlivá, i kdyby nakrásně byla i zpočátku pravdivá. Viz dějiny lidstva...

Tady si totiž spousta lidí namlouvá, že Váš bratr potřebuje peníze a s.r.o. si založil čistě za účelem jejich získávání. Asi měří podle sebe a nikdy nepochopí, že člověk může mít i jiné pohnutky :-)

Mard 29.7.2008 1:42

Re: "...čtenáře Neviditelného psa, naladěné na stejnou strunu..."

Jistě. Někteří si zakládají s.r.o., jen na dotace, nejčastěji z fondů EU. Domníváte se že je problém v tom s.r.o., nebo v tom, že konkrétně třeba pan Suchý, má návštěvnost svého produktu pouhých 57%, to i přes to, že sociální případy mají maximální slevy a vybrané skupiny obyvatel velmi podstatné slevy?