16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nowhere man 29.7.2008 16:46

Re: Re: Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

Milej Papouchu, tenkrát byly taky ve městě asi jen tři divadla, co nebyly osvětovejma fabrikama. Mmch se tehdy stály fronty i na knihy, proč? Asi lidi zapomněli číst, nebo spisovatelé psát ;-D

Papouch 29.7.2008 18:18

Re: Re: Re: Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

Jj, kazdy ctvrtek novou knihu. Protoze dneska si ji proste koupim na Amazonu, vydat muze (skoro) kdokoli (skoro) cokoli behem par tydnu, bariera pro vstup na trh padla s nastupem DTP a internetu.

Ale fronty na knihy se nekdy stoji i dneska, viz Harry Potter. Prvni dil vysel za vseobecneho nezajmu, ale virovy marketing zapracoval a ted ten uspech staci jen obcas prizivit. I kdyz je vetsi konkurence, da se uspesne fungovat s puvodne nemasovym produktem.

Taky je moznost vsechna divadla az na Semafor zase zavrit. Akorat se mi nezda, ze by to jejich navstevnosti moc pomohlo. Cimrmani to zvladaji, proc ne Semafor?

nobody 29.7.2008 19:04

Re: Re: Re: Re: Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

Protože je to jiný divadlo? A maj bejt všecky stejný? Nevim, ale asi ne. A má nám to řikat nějakej šikovnej marketing, nebo ten opravdickej instinkt? Já jsem holt ze starý školy.

Jo, na lístky se stojí jedině když přijede madonka bez ježíška a na knížky jen když vyjde něco pro potěr. Ono to o dobové kultuře vypovídá možná víc, než by si jeden myslel.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

Přesně tak.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:30

Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

To je jenom názor jedné "průměrné" ženy z lidu. Nic víc. Rozhodně nevím, proč bych to měl brát za bernou minci.

Ondřej Suchý 29.7.2008 13:49

konstatování

Řeknu vám: A stejně je na světě hezky! :-) Přeji všem klidné, pohodové léto!

XY 29.7.2008 14:14

Re: konstatování

R^:-)

milkom 29.7.2008 14:35

Re: konstatování

Bodejť by nebylo, vždyť divadla dostala víc peněz než v minulosti. A to, že se to uřvané hrstce závistivých křiklounů, kterým vadí, že nedostali dostatečně velký kus koláče nelíbí, na tom nedokáže nic změnit. :-D

nobody 29.7.2008 19:15

Re: Re: konstatování

Víc peněz než v minulosti? No, jestli jim to vyplatili v drobných, tak by to tak mohlo z dálky jedoucího pendolína vypadat ;-D

milan007 29.7.2008 16:00

Re: konstatování

"to se nám to žije , když nám lidi půjčujou (dávaj)"

Ivan Nový 29.7.2008 17:23

Pane Suchý,

jistě, a ani do divadla nemusíte, ale můžete.

ALL 29.7.2008 12:58

Češi jsou národem

kde si všichni myslí, že umí všechno. Třeba bývalá běžkyně na lyžích si myslí že umí vést company, herci si myslí že mohou být politiky, politici jsou přesvědčeni, že pokud se dostanou do parlamentu tak všechno vědí a znají, dělníci jsou přesvědčeni, že jsou chytřejší než inženýři, inženýři mají za blb*ce doktory a obráceně, no a pan Suchý si myslí, že jeho humor mají rádi všichni, a že kdo nechodí do divadla je "blb", bez špetky vkusu......Ale co když tam ten "blb" nechodí protože se mu to nelíbí! Já byl naposledy na ochotnících a byli opravdu báječní, a bez grantu! Konec konců i já si o sobě myslím že snad mám myšlenku a umím psát........PS: nikdy jsem nebyl v Praze v divadle, asi možná i proto, že jsem z Moravy, asi budu taky blb co se nestydí to přiznat pane Ondřeji. 

lucinapes 29.7.2008 13:07

Re: Češi jsou národem

Jsem z Prahy, na Semaforu jsem byla naposledy před dlouhými léty, ještě za bolševika, a to představení (hrané opravdu často) p. J.Suchý z poloviny proplakal kvůli p.Šlitrovi a vzpomínkám na něj, a to už byl Šlitr (nic proti němu, s ním to vlastně taky moc nesouvisí, i když po něm už to nebyl TEN Semafor) asi 10 let po smrti. Bylo to tak trapné, že jsme o přestávce odešli, a nebyli jsme sami. Od té doby - NIKDY VÍC!!!

nowhere man 29.7.2008 16:17

Re: Re: Češi jsou národem

Však si klidně trhněte :-P

lucinapes 29.7.2008 17:26

Re: Re: Re: Češi jsou národem

O to nic, trhnout si můžu, proč bych ale měla podporovat něco, co se mi nelíbí jen proto, že to bylo kdysi v módě, a bylo to režimně konformní a nezávadné, zatímco svět žil rock and rollem, my jsme se dojímali nad rosou co je nudná a svět běžel dál a dál a pan Suchý to nepostřehl a nevidí ještě ani dnes.

nowhere man 29.7.2008 18:03

Re: Re: Re: Re: Češi jsou národem

No koukám že jste tam nechodila nikdy, ani v minulejch životech, milá psová .. on totiž českej rock&roll měl jedno semeniště zrovna v tom vámi bůhvíproč nenáviděnym Semafóru a mistr Suchý na to i psal texty .. než jim to teda bolševik zatrhl. A jestli to bylo režimně komforní a nezávadné, na to už asi teda u vás nebude léku vůbec.

krmič 29.7.2008 19:43

Re: Re: Re: Re: Re: Češi jsou národem

Předesílám, že si pana Suchého velice vážím, na první Zuzanu jsem šel dva dny po sobě, strašně se mi to líbilo... Ale! Kde se pořád bere tvrdošíjně ta legenda, že  Suchý a Semafor měli něco společného s počátky rock and rollu u nás?  Ano, Jiří Suchý něco otextoval (třeba Dont be cruel), aby to pak bylo hráno hudebním stylem, který byl s originálem v naprostém rozporu (tehdy nás to úplně uráželo, dneska nejsem takový hnidopich a docela se mi líbí, Že kočka není pes :-)). Ferdinand Havlík v nějakém rozhovoru, myslím pro Lidovou Demokracii, dokonce prohlásil, že oni hrají tu hodnotnou muziku, aby mládež neupadla do tenat rocknrollu. Asi to tak ve skutečnosti nemyslel, ale zvukový výsledek se zdál potvrzovat jeho slova.  Takže - ne že by se mi semaforské písničky nelíbily, ale rock and roll? To snad ne.

Glosator 29.7.2008 12:49

Smůla je, že pan Suchý je jediný z té party "opravdových umělců,"

kteří jedině by měli dostávat dotace, jehož běžný občan vůbec zná jménem. Proto se ta kampaň teď točí kolem něho. A bohužel je pravdou, že sláva Semaforu je minulostí a to už dlouho.

Podstatou sporu jsou ale ty kýble špíny, která jeho parta začala lít na ty druhé, kteří by si v novém dotačním systému polepšili.

lucinapes 29.7.2008 13:01

Re: Smůla je, že pan Suchý je jediný z té party "opravdových umělců,"

Je pravda, že dřív herci nuzně živořili, táhnouce ode vsi ke vsi, dotací nemajíce, živíce se vstupným a malými krádežemi. To od nich dnes nikdo nechce, zejména ty krádeže ne, ale pokud na ně chodí jen pár lidí z nostalgie, je euthanasie na místě. Pan bratr už by mohl užívat zaslouženého důchodu a vzpomínat na zašlou slávu, případně vystupovat semotamo pohostinsky, a pak by třeba sál občas pamětníky naplnil, kdo ví?

milan007 29.7.2008 12:42

pane Suchý

Dost lidí provozuje muziku a divadlo ve svém volném čase a za své. A je s nimi větší legrace než s Vaším panem bratrem. Jde mu opravdu o legraci či o kulturu , nebo o prachy.? Já , z jeho vystupování soudím na to druhé.

Jindra 29.7.2008 12:15

Když komediant

se označí zha nositele kultury, je to trapnější, než když propaguje urology, popř lanzu bílou. Vy jako moudrý muž byste bráchovi měl domluvit. Snadno se dostane z čítanek do bulváru a návratu už nebude.

lucinapes 29.7.2008 13:08

Re: Když komediant

Už není.

Jirka 29.7.2008 14:04

Re: Re: Když komediant

Neviděl bych to tak tragicky. Na současné trapno historie zapomene a v paměti zůstane je veliký klasik Jiří Suchý. Právem.

John Pear 29.7.2008 16:03

Re: Re: Re: Když komediant

ABSOLUTNĚ! R^ Stejně se mi to jeví i zde, v Austrálii. Jiří Suchý je bez diskuze jedním z "National Treasures", stojícím bok po boku s dvojicí V+W, na něž se mimochodem kdysi také kydala špína. Zřejmě něco, co už je jednou provždy zakotveno v povaze všech malých národů této nemocné planety. Rv;-O>-

lucinapes 29.7.2008 17:28

Re: Re: Re: Re: Když komediant

Sakra, hoši, vy jste se rozjeli, ještě ta vlajka k tomu, a to vše pro jednoho hamižnýho dědka, na kteréholidi nechoděj.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:36

Re: Re: Re: Re: Re: Když komediant

Na Tebe ani chodit nemůžou, protože jsi v životě nic konstruktivního neudělal. ;-P Krom toho, že to s tím "nechozením" není tak docela pravda - ale jak to máš vědět, když do divadla "nepáchneš", jak je rok dlouhej.

rezy 29.7.2008 11:58

DOBRÉ ZBOŽÍ SE OBVYKLE CHVÁLÍ SAMO

sice mám od pana bratra už několik očkování proti krádežím okapů, měl jsem ho ta dlouhá léta za formát kterého jsem si vážil ,ale jak Vás dva teď pozorují, s přeočkováním, si to zřejmě rozmyslím.Rv

Xaver 82.117 29.7.2008 12:00

rezy, a co vás dokáže pobavit a rozesmát?

8-o

rezy 29.7.2008 12:03

Re: rezy, a co vás dokáže pobavit a rozesmát?

třeba mě velice bavila Kytice. Při ní jsem se fakt bavil a potěšil mě jednou pan Čumil, že velice pěkně na citaci  z této zareagoval.

Ivan Nový 29.7.2008 12:24

Xavere,

dobrou hru o bulváru by mohl napsat jen někdo, kdo má pozitivní vztah k trhu. Chápal by existenciální souvislosti a skrytou hloubku lidské duše.