29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 5.5.2008 13:23

Re: Balthasare a Zebro:

Všemi čtyřmi.

balthasar 5.5.2008 13:28

Re: Re: Balthasare a Zebro:

Třeba i dvacíti. Ovšem magisrát a ministerstvo kultury v tym przypadku rozpustit, jakož i divadelní ústav a další cetky. Ze Státní Opery by byl pěknej šantán, jen kdyby tam ty busy s turistama měly kde zaparkovat, ale to se po zatunelování magisrály taky pořeší.

milkom 5.5.2008 13:17

Re: Re: Re: Balthasare:

Když uvedené nenavštívíte tak jim ani nic nedáte, - podpoříte naopak ty které navštívíte... Nebo ne?

Zebra 5.5.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: Balthasare:

Ano. Někdo tvrdí opak ?

balthasar 5.5.2008 13:28

Re: Re: Re: Re: Re: Balthasare:

Richter, právě jim přiklep z místních daní nějaký miliony.

milkom 5.5.2008 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Balthasare:

reagoval jsem na příspěvek balthasara ve 13:05

balthasar 5.5.2008 13:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Balthasare:

A nemáte pravdu, Richter už to vyřešil za nás.

Fafa 5.5.2008 13:53

Balthasare:

fajn. Co teda chcete? System, kdy si to budeme resit sami? Nebo system, kdy to porad bude nekdo resit za nas, ale ten nekdo bude blizsi Vasemu vkusu nez pan Richter?  

balthasar 5.5.2008 14:05

Re: Balthasare:

Systém kdy se budou dotovat nekomerční projekty a další aktivity doporučené odbornou komisí, jako tomu bylo ještě loni, než začal Kratochvíl ten svuj boj o zrno. Nebo ať to zrušej a uvolněj mi k dispozici deset procent daní pro asignace. Já to Suchýmu stejně pošlu, o co přišel kvůli muzeu sexuálních pomůcek a mučicích nástrojů, akorát to musim zbytečně kvůli Richtrům vydělat dvakrát.

Fafa 5.5.2008 14:32

Balthasare:

To by slo. Jenom bych nezavadel 10 procent dani pro asignace. Rovnou bych ty penize nechal lidem, at si vyberou.

Fafa 5.5.2008 14:33

Re: Balthasare:

vlastne jeste doplnkovy dotaz. Sam jste napsal, ze pan Suchy je podnikatel na limitovanem trhu. To mi nejak prilis nepasuje s Vasi myslenkou na podporu nekomercnich projektu.

balthasar 5.5.2008 15:28

Re: Re: Balthasare:

Když nepasuje, tak to si musíte najít jinou, mladý muži ;-D

fafa 5.5.2008 17:38

Balthasare:

Bohuzel stary muzi. ;-)

sdf 5.5.2008 12:47

Nevím, nějak tomu nerozumím

... dostávají peníze, teoreticky za nic, a místo aby někdo z nich řekl "děkuju" tak si ještě stěžují. Nevím, nějak to nechápu.

milkom 5.5.2008 12:59

Re: Nevím, nějak tomu nerozumím

Suchého současná tvorba se pohybuje v kvalitativní úrovni tohoto článku - granty tedy nutně potřebuje...

sdf 5.5.2008 14:53

Re: Re: Nevím, nějak tomu nerozumím

No nevím, zatím jsem neslyšel třeba o trafikantovi, taxikáři, soustružníkovi,... že by fasoval nějaké granty. Prostě buď to co dělá za něco stojí a jeho práce je žádaná a nebo to nestojí za nic a musí si to holt sponzorovat z jiného.

Hobo 5.5.2008 12:42

Počet sedadel

V dobách totalitních jsem se do Semaforu nedostal, bylo stále vyprodáno a zajistit si vstupenku, když jsem bydlel 100 km od Prahy, jsem nedokázal. Od převratu do Semaforu chodím, koupit lístek není problém. Chodím tam celkem rád, vždy jsem semaforský showbusiness miloval a miluju stále - je to takový návyk. Tedy, nejsou to už ty pecky, co to bývaly. A mezi sedadly tam taky dost táhne. S manželkou (chodím všude s ní, abych se neztratil :-) máme však jen dva zadky a fakt to nezaplníme. Myslím, že dotace už to nezachrání. Je mi líto smutného konce Semaforu a klaunsky trapného závěru kariéry p. Suchého. Nakonec nám tady začal propagovat socialismus.

balthasar 5.5.2008 12:48

Re: Počet sedadel

To už je osud každý kulturní avantgardy, kromě Leni Reifenstahl. 8-o

Jirka Stejskal 5.5.2008 12:38

Nahle?

Nevim, kde pan J.S. zije, ale problemy s podporou kultury josu zname uz mnoho let. Nebo si snad predstavuje, ze cisty fakt, ze mam divadlo  aneco tam hraju me opravnuje k tomu, abych sel na magistrat s naprazenou dlani? Nebo to snad mysli tak, ze - "vzdyt uz ... let vam tu hrajeme, jak to, ze nam ted ty penize nechcete dat"?

Mozna mate pravdu, mozna je opravdu hodne lidi, kterym vase produkce pripada jako kultura. Nic vam nebrani v tom ty lidi oslovit a ziskat je jako sve sponzory, podporovatele. Konecne, jestli bude mit vase nova hra uspech, zisskate ty penize tak jako tak. Takze vlastne o co jde? Musite se proste vic snazit, ne jen chodit s natazenou rukou pro pohodlny penize na magistrat.

KL 5.5.2008 12:37

na vozy a žádné granty nikomu! Když kapitalismus tak pro všechny!

KDYSI v dětství jsem pana Suchého měl rád, můj otec o něm dokonce říkal: !největší básník... Tak dostal táta veršík na parte: "lidé nóbl, ba i prostí, před vánoci dárky shání, já však už mám po starosti, můžu se dát do zpívání". /táta zemřel před vánoci/.  Suchý má taky už nárok na odpočinek, i když je pár lidí, kteří by na něj ještě šli./není problém vyjet na štaci s karavanem,ne?/Těch citlivých, jak  j.s. říká. Jsem též citliv,a to zvláště na naši demokratůru západorumunského korumpistánu, a proto jsem pro j.s. složil malý textík: Drahý vládní komiku, vem u dveří za kliku, zavři dveře zvenčí, zvěčni, zvěčni, zvěčni...  Zajímalo by mne jaké granty se rozdělují třeba v USA., když my ostatní jsme hozeni do vody a plaveme už dvacet let bez grantů(Y)

kevorkian 5.5.2008 12:29

A zase náckové...

Dnes modní záležitost, označit odpůrce za fašistu, nacistu, popřípadě cokoli-foba (v tomto případě nejspíš kulturo-foba). To já neberu. Tím u mě mě Suchý skončil i kdyby měl 100x pravdu...

A propo, Semaforská produkce (to je kalamita...) je spíš ten Felini, nebo Slunce seno ..?

68 5.5.2008 22:06

Re: A zase náckové...

No, bude to Felini, co se vyvaluje na slunci v seně.

Varan 5.5.2008 12:19

Bajka o grantu

Chodil boháč kolem žebráka. Bylo mu ho líto, tak mu dával každý den pět korun. Dával den, dva, týden, rok... Pak jednou zapomněl.  A jak tak procházel kolem žebráka ozvalo se "Haló pane! Kde je MÝCH pět korun?"

Samozřejmě radní nedávají ze svého a pan Suchý není žebrák. Pokud budou o penězích rozhodovat lidé, bude výsledek jejich rozhodnutí mnohdy nespravedlivý, prostě subjektivní. Myslet si ale, že vše bude neměnné a stejné na věky věků je trochu naivní. 

Eva Š. 5.5.2008 12:17

Děkuji za pozvání

a ráda přijdu. Už se těším !

IJK 5.5.2008 11:59

Pane Suchý, máte to zapotřebí?

Jestli je pravda, že pražský magistrát dává na kulturu stejnou částku jako v dřívějších letech jen ji poněkud jinak rozdělil, tak by si někdo mohl myslet, že jde z Vaší strany o docela obyčejnou závist. Kdysi jsem rád poslouchal Vaše písničky, ale takovéto žlučovité výlevy Vás nejsou důstojné. Když fotbalovému klubu Bohemians hrozil zánik, tak jeho příznivci mu pomohli z finančních potíží. Kdybyste dokázal něco takového zorganizovat mezi příznivci Semaforu, bylo by to rozhodně lepší než uraženě kopat kolem sebe.

PROKOP BUBEN 5.5.2008 12:14

Re: Pane Suchý, máte to zapotřebí?

i jako fanda Klokanů, musím uznat, že mícháte kytky se zelím......

sdf 5.5.2008 12:49

Re: Pane Suchý, máte to zapotřebí?

nedává stejně, dává tuším každý rok dvojnásobek

RedHorse 5.5.2008 11:58

Jak jsem tak pochopil ...

Část z rozdělovaných peněz na kulturu začala být rozdělována podle aspoň jakžtakž objektivního kritéria. Tzn. že každý z "akreditovaných žadatelů" má jistou minimální záruku nějakých peněz. Z toho samozřejmě vyplývá, že se objem peněz na granty právě o tuto část snížil. Nicméně, kdyby se grant. komise rozhodla neudělit grant třeba Semaforu (podle dřívějších pravidel) tak by nedostalo divadlo vůbec nic bez možnosti odvolání. Nový způsob mi nepřijde jako něco vhodné k pranýřování. Při vší úctě k panu Suchému jeho produkce není žádný kulturní vrchol. Jeho písničky byly ve své době velmi populární, ale patřily rozhodně ke střednímu proudu, tzn. z pohledu dnešní doby jsou tato muzikálová představení právě na úrovni produkce dnešních (rozuměj novějších) muzikálových produkcí. Pan Suchý má zrekonstruovaný prostor pro podnikání za 50M a platí měs. nájem 60k. Z mého pohledu tedy dostává tímto způsobem ještě minimálně 5M ročně "skrytě". Kromě toho grant pro Semafor je v podstatě nejvyšší ze všech poskytnutých, takže z tohoto pohledu i pražská radnice ocenila přínos Semaforu a nevidím důvod proč si stěžovat. Holt kasa není bezedná.

PS: Ta podpora na vstupenku je podle principu de minimis, tzn. že každá organizace (firma) může dostat max. 200k € za 3 roky. Pan Töpfer si to tedy de facto vybere letos, kdežto Semafor bude dostávat v podstatě každý rok stejně a ještě díky vyčerpané podpoře na vstupenku u větších divadel zbyde v příštích l;-)etech víc na granty

balthasar 5.5.2008 12:51

Re: Jak jsem tak pochopil ...

Já bych těch 200k € bral, třeba i jednou za život .. nedala by se vypsat taková občanská grantová podpora, třeba na nějaký procento ze superhrubý mzdy ?8-o

Zebra 5.5.2008 11:55

Ja tak sleduju tuto diskusi,

možná, že by nebylo špatný, kdyby se Klaus vrátil do výkonné funkce a rozpomněl se na svojí děličskou formu. Takovej machr by určitě dokázal hladce rozdělit tuto zemi na Richterland a zemi Jiřího Suchého.  V Richterlandu by bujely mjůzikly, mažoretky, muzea mučení a sexuálních deviací, mezi kterými by se Richterlandmeni pohybovali v šestimetrových třítunových SUVéčkách sajících naftu z bezedných hodonínských vrtů, po osmiproudých dálnicích v cenách dálnic šestnáctiproudých a na sklonku plodných dní by se vraceli do svých naležato upadlých paneláků ohrazených zdí, dráty a ochrankou, ke svým půldruhametrovým plazmám, reprezentativním blondýnám a chápavým rotvajlerům. Socky mající jen na SUVéčko čtyřmetrové a dvoutunové by neměly nárok ani právo do čehokoliv kecat, anžto kdo je dost moudrý na to, aby vydělal prachy, je dost moudrý na všechno ostatní, to dá rozum, že.

No a my v zemi Jiřího Suchého bychom se holt plahočili mastnou tyčí a cestou si třeba četli ale spíš přemýšleli, co si počnem s tím nadělením, který nám tu Richterland nechal – Národní divadlo, Národní muzeum, Česká filharmonie, Národní galerie, Státní opera, Semafor, Divadlo Járy Cimrmana, atd., atp.