4.6.2024 | Svátek má Dalibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 5.5.2008 7:16

Re: Re: Vy jste proste, pane Suchy,

"Inteligentni" prispevek modreho komunisty, jako obvykle "plny myslenek" a "zdvorily". Navic po (modro) (rudo) bolsevicku schovavajici se za "normalni lidi".

Vy jste pouze potvrdil to, co jsem napsal. A za to vam dekuji.

cb 5.5.2008 7:15

Re: Pane Suchý

R^

Historik pro ondra 5.5.2008 7:10

Re: nenechte se otrávit

A jsme u jádra věci. Ať pan Suchý ztrojnásobí vstupné a pak je možno vyjadřovat mu solidaritu tím, že k němu půjdete do divadla 4x za měsíc společně s takovými oduševnělými a neotrávenými jako jste sám. Ty DRŽPALČE. Držet palce umí každej, ale zachránit panu Suchému jeho honoráře, to už je jiná. Tak se můžete všichni milovníci toho opravdového umění předvést, až pan Suchý ztrojnásobí či zvícenásobí vstupné, on vás všechny přejde kulturní optimismus.

ondra 5.5.2008 7:00

nenechte se otrávit

Pokud byste, pane Suchý, snad nakoukl na tyto stránky, nenechte se proboha otrávit úrovní většiny těchto příspěvků.  Jste moudrý člověk a víte, že i takováto bohužel velice nápadná a viditelná pěna pitomosti k životu patří. Držím palce.:-)

Kvíčala 5.5.2008 6:54

Pane Suchý,

jsem stár jako Vy. Proč si v klidu neužíváte důchodu? Žít ze zašlé slávy se nedá, pochopte to. Byla to tehdy pohodička pro nás staré pamětníky, taková oáza v bolševické poušti, ale dnes je jiná doba. Dnes dají lidé peníze za chlast a kouření, avšak za dobré divadlo nebo za ošetření u lékaře je jim líto vydat korunu. Kašlete na takové lidi! Užijte si ve zdraví a spokojenosti zbytek života!

eTony 5.5.2008 6:46

Re: V čem je dobrý kapitalismus,

to sosanům nikdy nevysvětlíte...... nespravedlnost a závist - to jsou jejich modly ....

eTony 5.5.2008 6:44

Re: Vy jste proste, pane Suchy,

za to normální lidé chápou, že jste blbem, dle vašich osvícených diskusních příspěvků.

Ivan Nový 5.5.2008 6:44

V čem je dobrý kapitalismus,

v tom, že nemusíte být závislý na moci a jste závislý jen na svém obecenstvu.

Ivan Nový 5.5.2008 6:41

I.,

proč cena lístku na muzikál je cca 500 Kč, a cena lístku na mnohem kvalitnější produkci pana Suchého je jen 300 Kč? To si pana Suchého tak málo ceníte, že nejste ochoten za lístek zaplatit 500 Kč? A místo toho jste rád, že je závislý na dotacích a potažmo na moci. Co jste to za lidi, že jen natahujete ruku?

. 5.5.2008 6:41

Re: Díky pane Suchý

Soukromého divadla pana Suchého?

Letowitz 5.5.2008 6:39

Pane Suchý

pokud hrajete pro ty lepší a kultivovanější a předpokládám, že Vy sám jste také lepší a kultivovanější, potom jistě chápete, že  my méně kultivovaní na Vaše divadélko připlácet nechceme.

Jan 5.5.2008 6:35

Vy jste proste, pane Suchy,

zrejme jeste nepochopil, ze penize jsou pouze pro modrokomunisticke "umelce" jako je Topfer nebo Kratochvil.

A z tech reci dole si nic nedelejte. Lide, kteri v zivote nic nedokazali, jako zdejsi modrokomunisticky lumpenproletariat, si musi obcas ulevit a urazit nekoho schopnejsiho. Alespon anonymne na netu.

I. 5.5.2008 6:34

Re: Cynismus tohoto skutku spočívá v tom

Jo kdyby to nějaké malé divadlo řeklo, tak by se to taky tak udělalo. Ale ono je lepší dávat prachy panu Kratochvílovi, ne snad? Nemusí se to tolik drobit a aspoň se dost dostane snáž zpátky panu Richtrovi v provizi.

I. 5.5.2008 6:32

Díky pane Suchý

Souhlasím s vámi, a díky za článek. Když čtu některé příspěvky, ptám se, zda není divadla pro český  "lid" škoda. Stačí Blesk a Rudé Právo.

Letowitz 5.5.2008 6:29

Bethoven,

Mistr Jan Hus 5.5.2008 6:24

Tak komunistický režim se tě snažil připravit o práci?

A jak to, že jsi se scházel s komunistickým premiérem?  ;-D

eTony 5.5.2008 6:17

???

Svrbění cizích peněz v cizích kapsách ? tetka závist........ pane Suchý. Prosperující divadlo, které má za léta vybudovánu významnou pozici nemá potřebu šmátrat v cizích kapsách, to by ostatně nemělo žádné divadlo.......  Řešení ? Zrušit dotace......

Ivan Nový 5.5.2008 6:15

Proč?

Proč má kultivovanější část společnosti, která je menší a citlivější slevu na vstupném 40% ???? Prostě držet cenu vstupného na nižší úrovni byla marketingová chyba. A bylo možné ji udělat jen díky dotacím. Proto socialismus nefunguje, ne že podporuje kvalitu, menšinové žánry, ale pouze deformuje ceny a příjemce dotací nakonec uvede do neřešitelných situací. Sama existence dotací stimuluje jejich čerpání, takže nakonec trh nalezne rovnováhu v tom, že vznikne tolik subjektů s nárokem na dotace, že dotace se rozdělí tak, že nikdo z nich nic nemá a přežít bez nich nelze. Vedlejším efektem je pak vznik závislosti na moci.

pan Suchy, duvernik StB 5.5.2008 6:09

Re: Cela leta bylo ticho - pan Suchy dostaval "statni" podporu

Vadilo jim, že Suchý sklízí úspěch s protirežimními narážkami. I Suchý však musel s režimem hrát "svou hru", aby ho z jeho divadla nevyhodili úplně. Vzpomíná, jak ho po představení Kytice chválil komunistický funkcionář Lubomír Štrougal.

Suchý se nebránil a Štrougal se ho později zastal. StB si Suchého navíc od roku 1987 vedla stejně jako Dvořáka ve kategorii "důvěrník". Ta sama o sobě nic neznamená - mohli do ní být zařazeni lidé, kteří o tom ani nevěděli, stejně jako ti, kteří aktivně donášeli.

Míru spolupráce tak lze vyčíst pouze z příslušných spisů. Suchý přiznává, že se s příslušníkem občas scházel v hotelu Internacionál. Dodává, že se snažil nikoho nepoškodit. Spis, který by to doložil, byl skartován v prosinci 1989.

pan Suchy, duvernik StB 5.5.2008 6:07

Cela leta bylo ticho - pan Suchy dostaval "statni" podporu

Pane Suchý, povězte, Vy se opravdu bojíte, že ztratíte diváky, pokud Vás magistrát přestane dotovat? Oni k Vám nechodí kvůli kvalitě programu?

Historik pro derik 5.5.2008 5:05

Souhlasím s Vámi, jenže problém není v úřednících a grantech

Problém je v lidech jako pan Suchý, který má firmu Semafor, spol. s r.o., IČO 6685230.

Pan Suchý je jediným vlastníkem této firmy Semafor, spol. s r.o., IČO 6685230, podniká, dostává statisíce a sám o nich rozhoduje, a ještě je tak nestoudný a stěžuje si, protože je mu to málo. Který podnikatel dostane 350 000 jen tak každý měsíc (předtím to bylo pro pana Suchého 660 000). Navíc panu Suchému město Praha zrekonstruovalo prostory k podnikání za 50 miliónů. Každý podnikatel by zajásal, kdyby se k němu takto chovalo město Praha. Panu Suchému to nevoní pod fousy, když se o tom hovoří veřejně. Pan Suchý by měl tyto statisíce z veřejných peněz co dostává také veřejně vyúčtovat, v souvislosti se svými dalšími příjmy, považoval bych to za morální když se pan Suchý ohání morálkou. Normálně se podnikatelů pomáhá k nastartování podnikání ekonomickými nástroji v zákoně, ale nikomu stát nevyplácí pravidelnou mnoha-statisícovou platbu, jak si to nárokuje pan Suchý s firmou Semafor, spol. s r.o., IČO 6685230.

derik 5.5.2008 4:17

Nejlepsi by bylo zrusit ty granty a ty uredniky

Pak by prestalo dohadovani komu a kam a proc ne nekomu jinemu a jinam. Lidem by zustalo vic penez. Nejen o to co se ted vydava na kultury ale i o naklady na prerozdelovaci proces. Lide by potom mohli takto usetrene penize pouzit i na kulturu.

Ladus 5.5.2008 3:10

Re: rovnítko

Já vcelku souhlasím s většinou řečeného-pan Suchý obohacuje a těší po dlouhá léta, i mne, vlastní správa profláká spoustu peněz už jenom z podstaty, že se stará o něco, co soukromník obhospodaří lépe.

Ale pan Suchý je tímto článkem a postojem mimo mísu. Není pravda že někdo je jednou provždy důvěry hoden a má ve všem napořád 100% pravdu.

Pan Suchý se svými hrami taky kolikrát vaří xkrát převařený čaj.

Ladus 5.5.2008 3:00

Re: Re: Ach jo!

Píšu o něčem jiném, ale to je ti asi zjevně taky jedno.

Údaj o penězích z magistrátu, které jdou do divadla Semafor, není útokem na pana Suchého, s cílem vyvolat závist. Řeč je JEN o penězích z magistrátu, a to jsou veřejné peníze.

Historik 5.5.2008 1:46

Další veřejné křeče pana Suchého

Pan Suchý se rozhodl, že se bude ztrapňovat, řečeno jazykem Josefa Švejka - až do roztrhání těla. Pravděpodobně svoje divadlo Semafor považuje za bůhvíco, něco jako české korunovační klenoty. Pan Suchý se rozhodl znechutit se i lidem, kterým se líbily jeho písničky ze 60. let, které však už půlstoletí nemají pokračování (pan Suchý si to jistě před veřejností odůvodní, a odůvodní si to i sám před sebou?).

Herci v ČR se množí geometrickou řadou. Všichni čeští herci mají děti, ze kterých udělají herce. Tyto děti herců zase mají děti a zase jsou z nich herci. Nekonečné zástupy herců zvláště v Praze pak chodí skandovat na Magistrát Prahy o dotace, tzn. o podporu umělců v nezaměstnanosti.

Pan Suchý zde opět propásl šanci vyúčtovat veřejně svoje příjmy a spolu s tím i všechny peníze, které doposud dostal jako podporu od Magistrátu Prahy, aby mohl veřejné mínění opravdu získat na svou stranu. Takto dělá jen medvědí službu Divadlu Semafor, ten popleta, ale dobře vykalkulovaný. Chtěl bych vidět někoho, kdo dnes půjde do Semaforu, aby tam sledoval ublíženého pana Suchého předvádět se v křečovitých ublížených exhibicích. Lidé, kteří sami sebe považují za něco extra, a vynucují si to na ostatních, platili v Čechách vždy za odporné. Pan Suchý se do této sorty úspěšně i se svým vyšumělým Semaforem zařazuje. Pan Suchý je podnikatel jako každý jiný s firmou Semafor, spol. s r.o., IČO 6685230, takže o jakých dotacích chce mluvit? Kdo dnes dotuje podnikající firmy? V odkazu v Justice v Obchodním rejstříku zadejte do dotazovacího okna Název subjektu název Semafor a pak klepněte na Úplný výpis:

http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/index?sysinf.@typ=or&sysinf.@strana=searchSubject

BOMBON 5.5.2008 1:34

Re: Re: cynismus...

bohuzel, ackoliv jednani statu splnuje definici mnoha trestnych cinu, jsou to prave zakony, ktere takoveto jednani deklaruji jako povolene...

kdyz nekomu vlezete do penezenky a odeberete mu penize, jde o loupez a jdete brucet. kdyz vas bude 10, bude vase jednani posuzovano jako jednani organizovane skupiny a jdete brucet podle druheho odstavce na delsi dobu. pokud vas je 51% (realne mene, zdaleka ne kazdy chodi volit), rika se tomu "danova politika" statu...

nebo kdyz nekoho umyslne usmrtite.... vrazda... ve vermontu - nemate tam jeste trest smrti?;-D

Zdejvic 5.5.2008 1:27

Veřejně přístupná informace

Rozhodnutí o výši přiděleného grantu (pro všechny žadatele) je veřejně přístupnou informací a lze ji jako každý rok nalézt na stránkách Magistrátu HMP. Občané mají na tuhle informaci ze zákona právo. Kdo si chce udělat nezkreslený názor, najde si to. Co tam ovšem zcela chybí, jsou jména členů poradního sboru primátora ( tzv.grantové komise) a to právě z těch minulých pěti let, kdy byl nastolen tenhle chaos. V něm je možné dotovat jak s.r.o.(!!!), tak o.p.s. a stejně i divadla, zřizovaná městem. Víte, pak se asi dalo čekat, že se budou o příspěvek hlásit všechny subjekty, i ty soukromé. BTW: Semafor je s.r.o. s jedním vlastníkem, Vámi.

Jerry 5.5.2008 1:25

Re: Re: Ach jo!

Bohužel není řeč o tom,že návštěvnost divadla Semafor je dnes cca 60%,což také o něčem svědčí - no a korunky potom jaksi schází.To ale není problém mně jako daňového poplatníka,ale výhradně divadla Semafor a tedy pana Suchého. 

Pasáček koz ve Vermontu 5.5.2008 1:24

Re: cynismus...

Pane Bombone, jestli jste si jist, že Vás stát pravidelně olupuje o Vaše peníze, měl byste na něj podat žalobu.  Určitě spor vyhrajete.  Na lupiče jsou velmi přísné zákony.

mol 5.5.2008 1:19

Cynismus tohoto skutku spočívá v tom

Cynismus tohoto skutku spočívá v tom, že si nárokujete peníze sebrané lidem a vůbec vás nenapadne se ptát, zda je to v pořádku.

Kdyby aspoň jediné z těch malých divadel řeklo: snižte lidem daně, my pak budeme moci zvýšit vstupné...