18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří Tyc 31.1.2007 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

;-D

vita 31.1.2007 15:13

Re: Re: Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Sakra - aby vás Pavlovec nezažaloval!

Vždyť vy mu nejen uděláte ostudu, vy mu berete obživu, i vy jeden...

emp 31.1.2007 15:12

Re: Re: Jeste jednou

jel jste někdy ve Vídni v U-Bahnu? Požár soupravy není zas tak ojedinělou záležitostí

vita 31.1.2007 15:06

Re: Re: Jeste jednou

V technice určitě. V bezpečnosti taky.

Upozornění na Kaprunské krematorium živých by mělo viset před každým, kdo v Rakousku má na starosti bezpečnost čehokoli - jenom naprostá absence bezpečnostních předpisů způsobila, že k tomu neštěstí došlo.

vita 31.1.2007 15:04

Re: Re: Re: Re: Re: Fakt? a proč to tak není?

Nu, proč ne...

Pokud bude zaručeno, že ten, kdo si objedná Tarif OZE, bude zásobován výhradně z OZE zdrojů, že při výpadku OZE bude odpojen (pokud výpadek nevyrovnají zase OZE), že zaplatí veškeré náklady jak na výkup elektřiny z OZE, tak na systémové služby vynucené OZE - PAK ať si hraje s OZEelektřinou.

A já klidně smeknu co zrovna budu mít na hlavě.

tony 31.1.2007 15:03

Re: Jeste jednou

To píše opravdu p. Březina? Že by musel urážet Rakušany s lanovkami. Jo holt my češi , my jsme kabrňáci. 

jerry 31.1.2007 15:01

Re: Re: Totalita, jadro a buh

Neříkejte prosím Pavlovcovi, že i on se skládá z atomů.Vyděsil by se.:-)

vita 31.1.2007 15:00

Re: na tom ausgerechnet dneska v Berlíně intenzivně pracují !!

Inu, Šumaváku, rozdíl je v tom, že v EU by měly zahraniční a bezpečnostní politiku EU definovat členské země EU, přičemž hlasovací pravidla byla nastavena tak, aby ani velké země nemohly přehlasovat malé, ani malé vydírat velké - vždy bylo zaručeno, že pokud je riozhodnutí přijato, je přijato kvalifikovanou většinou jak zemí, tak zeměmi zastupovaných obyvatel.

Za Protentokrátu ji definoval Adolf Hitler osobně.

K čemu by měla být nějaká unie, která potáhne kus čehý, kus hot - a nedokáže se ani uvnitř shodnout co vlastně chtít po Putinovi? Resp. k čemu JE taková "unie"? To nám koncem loňského roku předvědli Poláci - a Putin se svým pověstným úsměvem taky. Bodejť by se nesmál - já na jeho místě bych si kozáčka zatancoval...

Kdyby vámi uvedené platilo, Rakousko i s Pavlovcem by už mířili k soudu.

Delfin 31.1.2007 15:00

Re: Geniální marketinkový nápad

A co treba prodavat jodove tablety? ;-) Takove rodinne baleni by mohlo docela vyrejzovat.

Skeptik 31.1.2007 15:00

Není

Není to nejlepší věc. Naopak je neustále nutné ukazovat CO je na jeho výrocích nepravdivé. V opačném případě hrozí, že mu část lidí uvěří. Vezměte si, kolik lidí uvěřilo myšlence, že za všechno můžou židé, zednáři, mimozemšťané, katolíci, muslimové, černoši, běloší, ... (nehodící se škrtněte).

Rakušany bych zase tolik nepodceňoval. Mají mnoho dobrých technologií (a také šmejdů). Odvozovat rakouské technické schopnosti jen z kaprunské lanovky je stejné,  jako posuzovat třeba českou poctivost jen z pražské taxislužby.

Jiří Tyc 31.1.2007 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podej Pavlovcovi prst, vezme celou ruku.

Jo to je ten problém. Když budeme Pavlovce žalovat, tak se stejně ničeho nedomůžeme. Důležité, aby lidi věděli, kdo je to zač. Jeho nepředěláme. Jen ho můžeme alspooň trochu upozornit, že je mimo "mísu".

tony 31.1.2007 14:58

Re: Re: Re: Re: pohádky

Někde jsem zahlédl číslo o vývozu 16%, ale když někdo vloni psal 28%, nikdo z amatérských ochránců Čezu vůbec v diskuzi neprotestoval. Vy už píšete o 6%, to to jde z kopce. V 1. dvou odstavcích asi máte pravdu, já jen připomínal, co jsem slyšel před cca 15 lety.

kdokoli 31.1.2007 14:57

Re: Pane Tyc,

No vidíte, však vy se ten svůj job jednou dělat naučíte ;-D. Doporučuji načíst i 10 CFR 50 App. A a K a také ostatní NUREGy (vše na WWW.NRC.ORG) a také PpBZ ETE a její topical reporty. Doufám, že budete takhle přísně posuzovat i Rusy. ;-) Zatím jsem měl takový osobní dojem, že to co nechytíme my, to SÚJB taky ne. ;-)

Vlastimil 31.1.2007 14:56

Geniální marketinkový nápad

Ta krabička, co se prodává v Rakousku s tím, že do vašeho spotřebiče ze zásuvky nepustí elektřinu vyrobenou v jaderné elektrárně, je geniální marketinkový nápad. Škoda, že jsem na to také dříve nepřišel. To by byl vejvar!  Bohužel úspěch s tím můžete mít asi jenom v Rakousku.

kdokoli 31.1.2007 14:51

Re: Pan Pavlovec se vyhýbá útoku na německé firmy

To jste napsal velmi jemně. Ve skutečnosti se jednalo o největší LOCA blowdown phenomena experiment na světě. Plný čistící kontejner částečně vyhořelých kazet se nechal napřed vysušit a pak se zalil vodou. Výsledkem byla totální destrukce postiženého paliva. Autor experimentu ? Siemens-AREVA, Paks, Maďarský jaderný dozor. Ukázkový příklad ignorantsví. A co na to Rakousko ? Nic moc.

Jiří Tyc 31.1.2007 14:51

Re: Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Pane Pavlovče, je to skutečně jako házet hrách na stěnu, ale mám ještě truchu času. 10. září jste měl jisté údaje o zkouškách klastrů. (Viz informace pana Pitrmana z SÚJB). Zcela jasně byly správné hodnoty na www.sujb.cz 19.12.2006. Přesto se Vám podařilo vykonstuovat graf s nějakou parabolou, kteru tu téměř všichni diskutující viděli. Jinými slovy Vaše operování s grafy není vůbec vyřešeno! Pokud budete vyhodnocovat nové údaje v grafu a budete je vyhodnocovat správně (tedy nebudete podvádět!), výjde Vám téměř lineární závislost a tedy dojdete k tomu, co tu říkám již od poloviny ledna. Že totiž mohl být blok klidně v provozu ještě 2 až 3 měsíce. Důvody odstavení teď koncem ledna jsem Vám vysvětlit, to že s nimi nesouhlasíte je Váš problém.

Překvapuje mne toto: "K americkým předpisům se jistě ozvu, jakmile to čas dovolí." Jak se chcete ozývat k něčemu, co máte podle Vašich slov prostudováno? A co ve svých článcích zde i v Rakousku lživě interpretujete?! Každý, kdo si přečetl Vásš minulý článek a kdo se podíval do materiálu, na který udávám link dnes už ví, co jste za člověka.

Jinak v březnu pojedu na besedy do Rakouska a už se moc těším na to, jak studentům budu prezentovat Vaše grafy a Vaše nepravdivá tvrzení. Rakouští studenti jsou stejní jako naši. Jsou chytří a dokáží si udělat vlastní názor.

Ivan Brezina 31.1.2007 14:47

Jeste jednou

Jak uz jsem psal nize: uplne nejlepsi vec je Pavlovce proste ignorovat. Kazda reakce na jeho protitemelinske lhani mu totiz jen dava publicitu, bez ktere jeho boj nema smysl.

Hlavni je, ze Temelin jede. Psi stekaji, ale karavana jde dal. Ze z rakouske strany hranice zni krik? To je jen dukaz, ze nam sousedi zavideji technologicky pokrok, ktereho sami nejsou schopni. Neumeji dokonce ani postavit obycejnou lyzarskou lanovku tak, aby nebyla zivotu nebezpecna (viz Kaprun). Jak by pak mohli pochopit tak slozitou technologii, jako je jaderna elektrarna?:-))

Skeptik 31.1.2007 14:45

Horká záloha

Důvod je samozřejmě jasný - horká záloha se nevyplatí, protože nemá garantované luxusní podmínky vrtulí. Vzhledem k tomu, jakou má využitelnost větrná lektrárna je nevýznamný (z časového hlediska) spíše ten vítr. Jenže pokud vyrábí a soustava výrobu musí (povinně) absorbovat, začnou problémy.

Pokud to jde, dejte odkaz na příklad takové permanentně 30kW dodávající elektrárny za 8 mil. Kč v podmínkách odpovídajících střední Evropě. Já jej teď nenašel.

emp 31.1.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: Fakt? a proč to tak není?

to ano. Jen by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby poptávka po OZE převýšila nabídku. (nemyslím, že nutné se toho obávat) ale zajímalo by mě to ze zvědavosti

kdokoli 31.1.2007 14:42

Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 1

Pane Pavlovče, vaše praktiky jsou podobné těm, které byly ve VAŠÍ zemi používány po Anschlussu, a jsou v ní používány dodnes. Jste odporný demagog a lhář.

jerry 31.1.2007 14:41

Že Vy jste byl tehdy v Kyjevě?

A takhle Vás to chudáku poznamenalo na celý život. I před sexem nejdříve změříte radiaci ložnice a partnerky dozimetrem?;-D

emp 31.1.2007 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Podej Pavlovcovi prst, vezme celou ruku.

:-D jo, máte pravdu... s tím rozdílem, že když Blesk někdo zažaluje za lež, vysoudí peníze a omluvu..  Nakonec - to není zas tak nesmyslný nápad... Rakouský parlament taky nedbá na sousedské vztahy...

qwert 31.1.2007 14:39

Re: Re: Re: Fakt? a proč to tak není?

ale tu možnost máte - dá se to pavažovat za onen "filtr".

qwert 31.1.2007 14:37

Re: Re: Re: Re: Permanentně ?

protože se nikdo do tak lukrativního jobu - výstavby horké zálohy za výpadky VE v případě bezvětří - nežene, lze předpokládat že je to z důvodu bezvýznamnosti lokálních bezvětří.

Přenosy - ano, máte pravdu, pokud sledujete mé texty pravidělné, jistě víte, že jsem vždy tvrdil že přenosová soustava má vyšší prioritu něž konkrétní zdroje.

ad Chataři) byť u nás spíše jen hypotetičtí: zjistěte si to sám ;-P, já vím, že to jde

Farniente 31.1.2007 14:36

Re: Re: Pro pana Pavlovce

No a 12. stupeň byl, že ženy a dívky musely vypnout prsa.

Jiří Tyc 31.1.2007 14:35

Re: Re: Re: Re: Podej Pavlovcovi prst, vezme celou ruku.

No, Blesk mi někdy připadá podobně. A i v Blesku to dělají jako Palvovec. Jde jim o peníze. ;-D

emp 31.1.2007 14:34

Re: Re: Re: Podej Pavlovcovi prst, vezme celou ruku.

Pane Tyci, mluvíte o hodnotě textu, který je plný lží?

emp 31.1.2007 14:32

Re: Re: Fakt? a proč to tak není?

Myslíš, že nějaký dodavatel se zaměřuje víc na OZE? nemyslím si to, je to pak souboj s cenou... jinak přijde mi to trochu podobné, jako si připlatit u nás CEZu za to, že má energie bude z OZE. (dělá to tuším desetník na kWh)

Radko Pavlovec 31.1.2007 14:31

Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Vážený pane Tyci,

děkuji Vám za Vaši omluvu ohledně použití dat SÚJB (první dvě zkoušky 5. palivové kampaně) a za Vaši dezinformaci o výučním listu ze zemědělského učiliště. Je ovšem škoda, že Vaši omluvu vzápětí doprovází další útoky a křivá obvinění, což jí bere veškerou věrohodnost. Nemohl byste se prosím již začít chovat slušně? Diskuzi na tomto fóru by to velmi prospělo.

Vaše vývody prostě nechápu. Jak prosím Vás přicházíte zase na nějaký termín 10. září kdy jsem prý měl vědět něco, co SÚJB zveřejnil 16. ledna 2007? Myslel jsem, že na základě Vaší omluvy a zmíněné omluvy ze strany SÚJB je tato otázka již vyřešena. Musíme se opravdu točit stále dokola?

Co se týče dopadu dvou nových údajů ke zkouškám pádu klastrů na odhad vývoje degradace aktivní zóny 1. bloku, je třeba jej vyhodnotit. Samozřejmě se k tomu v nejbližších dnech vyjádřím. Zatím odhaduji dopad na datum nutnosti odstavení bloku v řádu dní. Na zde prezentovaných vztazích to samozřejmě nemění vůbec nic. K americkým předpisům se jistě ozvu, jakmile to čas dovolí.

Skeptik 31.1.2007 14:31

jako penězovod ...

... jsou bohužel teď až příliš živé.:-(