17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MS 31.1.2007 21:19

Re: kdby přecijen Rakousko žalobu podalo,

Dneska protiatomoví aktivisté dali rakouskému premiérovi týden na žalobu ČR, jinak zablokují všechny přechody.

Šumavák 31.1.2007 21:16

jo ještě jsem zapomněl an Poláky s JE.

Šumavák 31.1.2007 21:14

a další ve Francii.

A Slováci plánují místo těch zastavených dva nové.....

Ovšem... není nad plynové elektrárny na ruský plyn či uhelky na polské uhlí, že?

Radko Pavlovec 31.1.2007 21:10

Jiné jaderné elektrárny

V několika příspěvcích se vyskytly námitky, že Horní Rakousko brojí pouze proti Temelínu. K tomu několik slov:

V předešlých letech se tisíce Rakušanů podílely na demonstracích v Bavorském Wackersdorfu. Jak víte, byl tento projekt nakonec zastaven. Vliv rakouského protijaderného hnutí byl také značným impulsem pro Německo a dosažení výstupu z jaderné energie. Protože již existuje jasný plán likvidace německých JE, není třeba v tomto směru nich zvláštního podnikat. Přesto se snažíme vyvolat tlak na dřívější odtsvení JE Isar 1. Nemá containment a je tedy dosti zranitelná v případě pádu letadla.

Ve vstupních rozhovorech se nám podařilo prosadit odstavení dvou reaktorů Bohunice V1, 4 reaktory v bulharském Kozloduji (všechny typu VVER 440/230 - bez containmentu). Dále se podařilo prosadit odstavení reaktoru černobylského typu v Ignalině. Jeden reaktor v Bohunicích a dva v Kozloduji byly odstaveny na konci minulého roku, další následují koncem 2008. To přinese velmi podstatné zvýšení jaderné bezpečnosti v celém našem regionu, ze kterého profituje nejen Rakousko, ale prakticky všechny země ve Střední Evropě. 

Jak se tedy můžete přesvědčit, nejsou naše snahy zdaleka jednostranné. V současné době existuje v zemćh EU jeden konrétní projekt výstavbu nového jaderného reaktoru ve Finsku. 

Šumavák 31.1.2007 20:23

to :Fr.Klouček : "Nenapadlo Vás, že pan Pavlovec a možná část občanů Česka chce tu největší bezpečnost JETE jaká je vúbec možná."

Vám zřejmě zcela unikl rakouský slogan že "Jediná opravdu bezpečná JE na světě je Zwentendorf, protože nebyl nikdy spuštěn !!"

Takhle si představujete tu "maximální bezpečnost" ???

A proud stejně jde ze zásuvky!

Delfin 31.1.2007 20:09

Re: Re: Pro pana Tyce

Jo jeste jsem zapomel kam chcete dat ty tisice vetrniku, stovky hektaru panelu a pod ... nebo nem tu nekdo "zaseje" novou reku?

Skeptik 31.1.2007 20:06

Přesvědčení

Ne že bych Vám chtěl brát Vaše přesvědčení, ale využitelných zdrojů už moc není.okud ano, uveďte prosím konkrétní místa kde. Pokud tvrdíte, že jsou rezervy, uveďte konkrétní místa kde. Stačí prvních 5 lokalit podle výkonu (ve formě lokalita/průměrný el. výkon);-)

hulda 31.1.2007 20:03

Re: Pro pana Tyce

Pane Kloucku, za sto miliard byste urcite postavil spoustu "alternativnich zdroju", akorat byste z nich nedostal 100% vykonu JETE, ale maximalne tak 20% a to jenom nekdy. Za domaci ukol si muzete spocitat, jaky je teoreticky maximalni vykon vodni energie z celych Cech. Dela se to tak, ze si na papire postavite v Hrensku prehradu s nadmorskou vyskou koruny tam, kde jsou horni toky rek s prutokem aspon 1 m3/s, a z tehle vysky poustite prutok Labe do vysky stavajici hladiny Labe. Potencialni energii, ktera se pri tom uvolni, lze vyuzit v turbine. Dejte nam pak tady vedet, kolik vam to vyslo, ale neporusujte pritom zadne prirodni zakony, najme pak ten zachovani hmoty a energie. To bysme vam nesezrali. Lovu zdar !

Delfin 31.1.2007 19:59

Re: Pro pana Tyce

Pan Pavlovec by ale musel mit nejake konstruktivni navrhy - coz nema.

Je videt, ze nemate vubec zadne poneti o cenach OZE a jejich vyuziti. Za 100mld by jste teoretickou nahradu JETE z OZE nepostavil. Pridejte tak cca 7x tolik na vetrniky a cca 20x tolik na fotovoltaiku. Neresim takove "drobnosti" jako regulace/akumulace a pod. JETE za 100mld je v pomeru k vykonu velice levny zdroj. Opravdu myslite, ze by nam nekdo OZE zavidel?

Emp 31.1.2007 19:59

Re: Pro pana Tyce

Pane Klouček.

1. Jim nejde o bezpečnost, to vím moc dobře, jejim cílem je trvalé odstavení elektrárny. Co myslíte tím, "nejvyšší bezpečnost, jaká je možná?" Všichni dělají vše proto, aby byla zajištěna nejen bezpečnost ale i "safety culture" a například "čistá zona" , která není zdaleka ve světě samozřejmostí. Systémy jsou trojnásobně jištěny. Podle inspekce IAEA je Temelín jednou z nejbezpečnějších elektráren na světě. Tak mi řekněte, v čem konkrétně chcete bezpečnost zvedat?

Co se týče chyby SUJB - nezlobte se na mě, ale to, že člověk, který publikoval výsledky na web se spletl (překlep či omyl) podle mne není dukazem nezodpovědnosti. Rakousko dostalo správná čísla. Jediná chyba byla v té tabulce na webu. Přičemž SUJB nad rámec svých povinností tyto výsledky veřejnosti prezentuje.

Kde byste stavěl vodní elektrárny? Pokud je kapacita ještě 90%procent.. jmenujte mi prosím alespon 10 míst.

Za 100 miliard postavíte větrníky.. ale napište kam jich dáte 2000? A jak zajistíte, aby jely stále naplno, aby Temelín nahradily? A z čeho byste výkup jejich elektřiny financoval?

zm 31.1.2007 19:56

Re: Pro pana Tyce

10%? Tak to je skutečně odvážné tvrzení:-P.

Emp 31.1.2007 19:49

Re: koho chleba jíš....

a ještě dvě poznámky. opravím Vás v tom, že šlo o Jaslovské Bohunice a zajímalo by mne, co myslíte tím, že A1 "nenajela"

druhá poznámka je ta, že ačkoli se stavba Temelínu prodržila, investice šly do zvýšení jaderné bezpečnosti a v sumě je ta cena pořád velmi dobrá. Mrkněte na ceny JE ve světě

hulda 31.1.2007 19:49

Re: koho chleba jíš....

Tomfuku, tak si ten tram z oka sveho vytahnete a jine do toho netahejte. Prace a vykon JETE zjevne nejenom ze obdobnym JE odpovidaji, vetsinou je i predstihuji. Na stavbe a uvadeni do provozu kolika JE "ve svete" jste se podilel, ze vite tak dobre, ze "neodpovidaji" ? Mrknete se treba do Svedska, vzoru nám to severske solidnosti.

František Klouček 31.1.2007 19:49

Pro pana Tyce

Nenapadlo Vás, že pan Pavlovec a možná část občanů Česka chce tu největší bezpečnost JETE jaká je vúbec možná.Já bych na pečlivost, odovědnost ,pořádnost a pečlivost(viz oprava SUJB)Čechů nic nevsadil.Nechi zakazovat JETE,ale chci všechny možné energetické alternativy a rozum.Jsem přesvědčen, že vodní energie není u nás využita ani na 10%.A za 100miliard JETE by mohlo být postaveno tolik alternativních zdrojů,že by nám i Rakušané záviděli.Atomu zdar.

Delfin 31.1.2007 19:48

Re: koho chleba jíš....

"stal se z toho velmi drahý a nebezpečný výzkumný ústav.Práce a výkon

elektrárny JE Temelín I,II bloku neodpovídá práci a výkonu jiných JE ve

světě a to je fakt."

S timto nesouhlasim. Nechcete to upresnit?

A pokud jde o obsluhu, pokud mam dobre info, tak na JETE jdou lide az po "zajeti" na JEDU.

Šumavák 31.1.2007 19:46

Vrabci na střeše? V Tejně?

voni nepadaj mrtví z oblohy po přeletu nad JE?

A vědí to Temelíngegneři?

Emp 31.1.2007 19:42

Re: koho chleba jíš....

o jakém výzkumném ústavu to mluvíte? Není to spíš tak, že každá jaderka je prototyp?

Využitelnost (efektivita) JE Temelín je pokud vím slabě nad průměrem JE ve světě, s tím, že se to stále zlepšuje. 3-7 počátečních let skoro každé elektrárny je provázena často odchylkami, jako stejně jako u jakéhokoli jiného složitého provozu. Vše je věc medializace.

pavel 99 31.1.2007 19:39

Re: Re: Re: Re: Re: Totalita, jadro a buh

neměl - za prvé neví co to je, a za druhé mu to nikdo neřekl (že by měl anihilovat).

tomfuk 31.1.2007 19:27

koho chleba jíš....

"Koho chleba jíš toho píseň zpívej",tak nějak zní fráze,která hýbe všemi spory a samozřejmě i tímto,který se nyní ventiluje.Když v 80.letech začala stavba JE Temelín,byla v československu konjuktura energetického průmyslu ,Gabčíkovo -Nagmaroš,JE JaslovskéBohuňovice,JE Dukovany,JE Mochovce,úpravna železné rudy "Krivij Rog,plynovody na Kavkazu,rozšiřování kapacit skladování ropy na slovensku atd. Tato konjuktura byla znát i v těžkém průmyslu,NHKG jela na plno,Vítkovické železárny,Bohumínské válcovny,Chomutovské válcovny trub,plzeňská škodovka jela také na plný výkon při výrobě tlakových nádob a reaktorů.Všechno mělo jednoho společného jmenovatele Sovětský Svaz a jeho technologie.Vzláště v jaderné energetice od doby kdy se těm čechoslovákům "nepodařilo" najetí jejich vlastní atomové elektrárny A1 Jaslovské Bohuňovice.VVER440JE Jaslovské Bohuňovice,JE Dukovany,měly štěstí,že se dostavěly ještě za této konjuktury.JE Mochovce to stihly s odřenými ušima za přispění p.Mečiára a firmy Simens,ale i tak zůstal III .a IV.blok nedostavěn.Konjuktura skončila.JE Temelín byl na tom hůře,zde se začaly řešit technické problémy víc související s politikou státu,než technickými.Nic proti tomu,ale daňové poplatníky to začalo stát velké peníze.Modernizace pod vedením firmy Westhingaus,byly jistě vedeny s nejlepším úmyslem,ale stal se z toho velmi drahý a nebezpečný výzkumný ústav.Práce a výkon elektrárny JE Temelín I,II bloku neodpovídá práci a výkonu jiných JE ve světě a to je fakt.Taktéž obsluha JE Temelín po dlouhé roky výstavby,si chodila do "zaměstnání ",až šlo skutečně do tuhého dávala hromadně výpovědˇ.Nová obsluha se musela zaučovat v chodu a samozřejmě i  se začátečnickými chybami.Toto cvrlikají vrabci na střeše po Týně nad Vltavou.Takže vytáhněme nejdříve trám z oka svého .........>-

Delfin 31.1.2007 19:24

Re: Re: Z trochu jiného soudku

Jedna trafika uz se mu "toci" za barakem ...

Emp 31.1.2007 19:23

kdby přecijen Rakousko žalobu podalo,

ač teda nevím kam, zadělají si nejen na skandál  a ostudu, ale zároveň je to cesta k vypovězení bezpečnostního dialogu mezi Prahou a Vídní.

Bobby Brown 31.1.2007 19:13

Re: Re: Jen monolog

Opravdu???

Tak to je tedy nářez!!!

Emp 31.1.2007 19:10

Re: Re: Re: Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

máte pravdu, hlavně jsem to napsal tak, že to vyznívá jinak, než jsem chtěl

Psí vrah Čumil 31.1.2007 19:09

Ano, pane autore, děláte nevděčnou, ale velice potřebnou práci.

Díky a vytrvejte.

Emp 31.1.2007 19:06

Re: Jen monolog

To je známá věc, že na stránkách, kde by polemika udělala neplechu fora nejsou. Ruší se i ankety. Jihočeské matky kdysi provozovaly anketu o odporu k jaderné energii. Když se poměr obrátil, ihned anketu zrušily a prohlásily, že byla zmanipulovaná

Emp 31.1.2007 19:01

Re: Také bych dělal blbce,

petře, já ne... nedokázal bych brát peníze za lži

PetrK 31.1.2007 18:48

Také bych dělal blbce,

kdybych za to měl Pavlovcovy peníze. Mimochodem, i české protitemelínské aktivity jsou financovány z Rakouska. Zajímavě je, jak se obyčejní Rakušané nechají zblbnout Temelínem, ale nevadí jim Bohunice, Dukovany a jaderky v SRN, Švýcarsku atd.

Bobby Brown 31.1.2007 18:23

Re: Re: Jen monolog

To údajně proto, že tzv. pravičáci měli urážlivé příspěvky na hodné a slušné levičáky, kteří nikoho nenapadají a neuráží, prosim...

Jen by mě zajímalo, kam na tu rétoriku chodí (třeba p. Š. Kotrba). Má naprosto fantastický styl, až valim oči, jaké (uznávám že nevulgární) výrazy používá - a nejen výrazy, ale i ten sloh. Ale přehled jinak má, to se mu musí nechat.

To by teprve pan R. Pavlovec koukal a psal, že mu to připomíná dobu před 89'

zm 31.1.2007 18:14

pane Pavlovče

1) Kdyby Vám šlo o jadernou bezpečnost, museli byste prudit především Německo a to zejména kvůli jaderkám do kterých dodáváte z Rakouska 30let staré náhradní díly vyvrakované z Zwentendorfu. Jenže to byste dostali pěkně po čenichu. Takže zcela logicky je vše  obyčejné pokrytectví a buzerace nás Untermenschů, tudíž je to celé na zvracení.

2) Kdyby si v Rakousku nepopletli referendum o Zwentendorfu s referendem o odstoupení premiéra, mělo dneska Rakousko více reaktorů než my a Vy byste dneska byl bojovníkem nejspíš proti dekretům nebo proti R s háčkem.

3) co nám furt vyčítáte bolševika? My se Adolfa taky netaháme.

Bobby Brown 31.1.2007 18:13

Re: Z trochu jiného soudku

No tak někam ho museli upíchnout, vždyť o nějakou tu trafiku tolik stál...