26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

TÉMA DNE: Daň z nemovitosti

Protože se v posledních dnech o zvýšení daně z nemovitosti hovoří, měli bychom být velmi ostražití. V žádném případě bychom neměli sednout na vějičku nějakému vykukovi, který by začal veřejnost uklidňovat a vymýšlet možnost finanční kompenzace těm, kdo by na vysokou daň z nemovitosti neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Polák 8.2.2023 9:26

To by ovšem stát, potažmo soudy ,musely reagovat poněkud svižněji než je nyní v kraji zvykem. Dostat neplatiče z pronajatého bytu je martyrium, které nazývat ochranou majetku je nebetyčná drzost.

M. Grundmann 8.2.2023 9:44

Ve středověku by Váš majetek nechránil nikdo, musel byste o něj neustále bojovat se zbraní v ruce. Ve starověku bylo hlavní starostí člověka nebýt někde chycen a nestat se otrokem. I César se musel vykoupit z otroctví.

K. Křivan 8.2.2023 9:43

Bez státu by by byl někdo, kdo toto právo (vlastnictví nemovitosti) neuznává velice rychle zastřelen. Při momentálním dvacetinásobném přelidnění světa - žádná škoda.

M. Grundmann 8.2.2023 9:46

Pravděpodobně by spíš byl zastřelen majitel nemovitosti, pokud by na svých právech příliš trval.

K. Křivan 8.2.2023 10:21

Ano, se zbraní musí majitel nemovitosti cvičit. Ne střelbu na dlouhou vzdálenost, ale rychlé tažení, a střelbu na pohyblivý cíl. Je to střelecká disciplina, jak se to jen jmenuje, ... jsou na to specielní střelnice.

R. Langer 8.2.2023 12:01

No, to je ovšem jenom váš názor. :-P

R. Langer 8.2.2023 12:01

No, to je ovšem jenom váš názor. :-P

J. Jurax 8.2.2023 2:02

No jo, stát rozhazoval jak ožralej vasrpolák a teď nemá prachy.

A protože vlastní režii snížit neumí a nechce, ohlíží se, odkud by potřebné prachy vydojil. A do hledáčku mu kromě jiných padli i majitelé nemovitostí. Vždyť jsou to vlastně bohatci, vlastní nemovitost, vesměs milionáři - tím je dnes i majitel garsonky 1+0 s okny na úrovni chodníku - takže se zvýšení daně z nemovitosti sociálně slabších nedotkne. Majitelé nemovitostí nejsou sociálně slabí, když mají majetek v řádu milionů - tu nemovitost. Prostě daň značka ideál.

Tedy - dotkne se zprostředkovaně i sociálně slabších bydlících v nájmu - majitelé nemovitostí jim zdvihnou nájemné úměrně zvýšení daně, pakliže to zvýšení bude dostatečně citelné. Ale za to už nemůže stát, to je přece věc asociálních pronajímatelů. Stát to bude kompenzovat příspěvky na bydlení; a prostředky na to vezme zase z výtěžku daní.

Stát ví, že zdroje jsou. V našich peněženkách.

R. Gramblička 8.2.2023 8:22

asi tak

P. Sura 8.2.2023 9:35

Je to sice takový polosocanský povzdech, ale tady s Vámi zase souhlasím...;-)

J. Jurax 8.2.2023 12:51

Proč probůh polosocanský?