Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

TÉMA DNE: Daň z nemovitosti

Protože se v posledních dnech o zvýšení daně z nemovitosti hovoří, měli bychom být velmi ostražití. V žádném případě bychom neměli sednout na vějičku nějakému vykukovi, který by začal veřejnost uklidňovat a vymýšlet možnost finanční kompenzace těm, kdo by na vysokou daň z nemovitosti neměli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J61u88r20a 32J68u32r98a70x

8. 2. 2023 2:02

No jo, stát rozhazoval jak ožralej vasrpolák a teď nemá prachy.

A protože vlastní režii snížit neumí a nechce, ohlíží se, odkud by potřebné prachy vydojil. A do hledáčku mu kromě jiných padli i majitelé nemovitostí. Vždyť jsou to vlastně bohatci, vlastní nemovitost, vesměs milionáři - tím je dnes i majitel garsonky 1+0 s okny na úrovni chodníku - takže se zvýšení daně z nemovitosti sociálně slabších nedotkne. Majitelé nemovitostí nejsou sociálně slabí, když mají majetek v řádu milionů - tu nemovitost. Prostě daň značka ideál.

Tedy - dotkne se zprostředkovaně i sociálně slabších bydlících v nájmu - majitelé nemovitostí jim zdvihnou nájemné úměrně zvýšení daně, pakliže to zvýšení bude dostatečně citelné. Ale za to už nemůže stát, to je přece věc asociálních pronajímatelů. Stát to bude kompenzovat příspěvky na bydlení; a prostředky na to vezme zase z výtěžku daní.

Stát ví, že zdroje jsou. V našich peněženkách.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz