28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Fosilní lobbisté ohrožují energetickou bezpečnost Česka

Milan Smutný ve svém textu Ekologisti chtějí zavřít dvě elektrárny obvinil Hnutí DUHA a další ekologické organizace z ohrožování energetické bezpečnosti Česka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pankovic 22.4.2022 10:17

Už jste četli o té nové vodní elektrárně v Rakousku? Stačí na kopci natankovat vodu do cisterny elektrokamiónu, svézt z kopce dolů, cestou dobít baterie, vodu vypustit zpátky do řeky, vyjet prázdný zase nahoru, naplnit cisternu vodou z řeky...;-D;-D;-D

M. Horák 22.4.2022 10:09

..neboť jej zlikviduje(uhlí) konkurence levných obnovitelných zdrojů. Ano, to nám slibují zelení ideologové už hodně dlouho a zatím se dotuje a dotuje. Hnutí Duha je jedním z mnoha škůdců naší energetiky.

B. Havel 22.4.2022 11:00

R^R^R^

R. Polášek 22.4.2022 9:43

Propagandistický blábol zeleného škodíka lidské společnosti.

P. Kubáč 22.4.2022 9:37

Otázka která strana sporu ohrožuje energetickou bezpečnost Česka více - má snadnou odpověď.

Ta, která se nebrání Jaderné Energetice.

Nevím jaký je vztah Pavla Tykače k jaderným elektrárnám, ale těším se až Hnutí Duha bude navrhovat výstavbu nových jaderných bloků.

P. Kubáč 22.4.2022 9:38

Ajaj chyba. Oprava zní

"Ta která se BRÁNÍ jaderné energetice"

J. Krásenský 22.4.2022 9:48

A víte alespoň "odkud se berou" fotovoltaické panely a jaké suroviny jsou potřeba k výstavbě větrných elektráren?

R. Langer 22.4.2022 9:54

No, schválně - odkud? ;-D

P. Kubáč 22.4.2022 14:03

Vyrábějí je Ujguři v čínských koncentračních táborech...

M. Šejna 22.4.2022 9:31

Nejkouzelnejší dotaz na tyhle ekofašistické blby měl včera v TV exministr Havlíček. Když už nemohl vydržet to jejich fanatické blouznění o fotovoltaice a tepelných čerpadlech, tak se jich zeptal, kde by měli obyvatelé bytů postavit u svého bytu to čerpadlo a fotovoltaiku.

Odpověď nedostal. ;-D

R. Polášek 22.4.2022 10:12

Fotovoltaika i větrníky jsou stejně jen zelená Potěmkinova vesnice. Všechny se musí vyrábět za pomocí oné špinavé fosilní energie. Ať už se dnes vyrábějí v Číně nebo jinde. Kdyby se měly vyrábět pouze ze zelené energie produkované dříve postavenými OZE zdroji, spotřebovaly by té energie tolik, že by pro lidi zbylo jen málo a jejich pořizovací cena by obrovsky stoupla. Takže by musely být dotovány ještě násobně vyššími dotacemi, aby byly vůbec jakž takž konkurenceschopné.

R. Meišner 22.4.2022 9:29

autore při vší úctě k vám---nesmíte věřit všemu, co vám kdo nakuká. ---nahrazení ruského plynu do r. 2025?? chacha. z toho dvě třetiny zateplením a tepelnými čerpadly?? prozraďte, jak se třeba montuje takové tepelné čerpadlo na panelákovém sídlišti Jižní město--já to opravdu netuším. --a třetina že bude LNG? a kam si pro něj budete jezdit? garantuji vám, že až si Německo vybuduje terminály ( 3-5 let), veškerý LNG spotřebuje pro sebe--a ještě to nebude stačit. moc vám doporučuji namísto nabiflovaných pohádek také občas trochu přemýšlet. děkuji.

J. Jurax 22.4.2022 10:44

Duhatci nepřemýšlí. Mají Ideu s velkým I a víc nepotřebují, tedy kromě dotací.

V. Petr 22.4.2022 9:24

Je to pořád o sabotáži Bruselu. Neustále "zpřísňuje" normy tak, aby nakonec nešly splnit.

Je to vidět u aut. V roce 1981 jsem byl v Drážďanech a tam bylo u hlavních tahů nedýchatelno, protože většina aut byly dvoutakty. V Praze to tou dobou někde smrdělo ale nebylo to tak hrozné.

ALE neexistuje zaznamenatelný rozdíl mezi Euro 3 a Euro 6. To chytí jen přístroje.

V. Kučer 22.4.2022 18:11

Poslední rozumná norma bylo Euro 4.

V. Petr 22.4.2022 9:21

Klimatická krize nemohla zmizet, protože to vždycky byla jen zločinná fantasmagorie zelených. Nikdy neexistovala!

K tomu zateplování, mám tu třeba nabídku jedné firmy, vychází to na 700000 Kč na bytovou jednotku.

O tom, jak levněji zateplený barák v GB shořel a zemřelo asi 80 lidí psali v novinách i u nás...

V. Kučer 22.4.2022 9:17

Odstavovat uhelky bude možno až budou nahrazeny jádrem. Chybí nám dostavba Temelína.

F. Kusák 22.4.2022 9:17

Takové řeči mně vadí, protože vše je postaveno nikoliv na faktech, ale na víře, že jedna či druhá strana mluví pravdu. Neznám soudní spis a neznám také argumenty obhajoby ani žaloby, takže pro mě o ničem. Všem těm vládním i zeleným energetikům ovšem vyčítám naprostou nekonkrétnost svých tvrzení. Jako člověk, který se celý život pohyboval ve výrobě vím, že vždy musíte mít záložní možnost, jak problém řešit, a jedna vám nestačí. Prostě, když nastane nějaká situace s jistou mírou pravděpodobnosti, budu dělat to, to, a to. To se po mě, jako výrobákovi vždy chtělo. Pokud jsem nebyl připraven, pak jsem měl vážný problém. To je natolik zásadní, že opak znamená vážné poškození státu. Jinak se dostaneme k ideologickým proklamacím typu "wir schaffen dáš". Snad vláda takový plán má, avšak je povinností premiéra vystoupit a takový plán představit. To platí i jinde, třeba i při obraně státu. Jenže nic, jen fráze a pak represe. Kdo neuvěří a nedej Bože, něco zpochybní, vystavuje se problémům, dokonce i trestněprávním. Tahle vláda opravdu není dobrá. Nic nám totiž nenabízí.

J. Prikner 22.4.2022 9:15

A co ,DUHO , čím budeš svítit a topit, Občasné Zdroje Energie je sice pěkná věc, ale prosaďte je bez dotací. Až budou fungovat bez bdotycí,tak prosím. Jen uvažte, jaký zdroj budeme mít při výpadku. Tak žádná civilizace nemůže fungovat. Že elektrárny známých milionářů mají exhalace mimo normy EU, tak je donuťte k úpravě. Díky našim vládám za 30 let nebyla započata výstavba JE - a to čistě z důvodů částečné privatizace ČEZu a odporu EU.Orbán se s nimi nebavil a bude ji mít do několika let. DUHA jsou státem dotovaní zločinci, žijící na úkor našich daní.

M. Džmuráň 22.4.2022 9:11

Milan Smutný má pravdu bez ohledu na Pavla Tykače a jeho elektrárny. Dílčí relevantní argumenty ohledně těchto elektráren nemohou zakrýt skutečnost, že Hnědá Duha (jak ji hnutí nazývám poté, co zlikvidovalo šumavské lesy) ohrožuje energetickou bezpečnost Česka. A nejen to. Přes dílčí pozitivní kroky např. v oblasti integrace šelem do přírody je jejím kritickým ohrožením, jak jsme se mohli přesvědčit např. na již zmíněné Šumavě.

J. Prikner 22.4.2022 12:41

Poznámka: nestačilo, že zelení zničili lesy na Šumavě (a o zvěři nemluvím), tak si brousí zuby na Křivoklátsko, kde chtějí přes odpor lidí a místních obcím vybudovat z hospodářsky ošetřovaného lesa Nárudnípark Křivoklátsko - se zákazem chození do lesa, na houby, jen tak se pprijít. Místní říkají: tudy ne, ministerstvo životního prostředí, stačí jeden po.raný projekt!!!

J. Hanzal 22.4.2022 9:09

Těmto zeleným šílencům by se měly v období, řekněme, říjen - duben vypnout všechny energie, tedy krom vody (ta zamrzna sama), aby se ukázalo jak se má správně ekologicky existovat!!

Myslím, ovšem, že by bylo prospěšnější je odpojti od všeho a nadobro!!;-D

R. Langer 22.4.2022 9:55

Stačilo by je připojit pouze na OZE. Aby si to vyzkoušeli v praxi, jak to funguje... ;-D

J. Nevrkla 22.4.2022 9:09

Autor je neskutečný blabolil. To ještě někdo může brát vážně?

J. Jurax 22.4.2022 10:47

Může. Hlupec zelený.

F. Navrátil 22.4.2022 8:45

Energetické úspory zajistíme opatřeními, na jejichž zavedení a provoz spotřebujeme více energie, než kolik nám uspoří. To je přece logické! A ideologicky nebezpečný plyn z Ruska přestaneme odebírat, protože hrozí vážné nebezpečí, že nám naše vlastní vlády uzavřou kohoutky plynovodu.

J. Novotny 22.4.2022 8:27

Problém energetiky je v tom, že jí rozumí zejména inženýři, kteří jsou zvyklí argumentovat logicky. A tak je tlučhubové vždycky překřičí.

J. Novotny 22.4.2022 8:19

Hnutí Duha, jejíž názory pan Koželuh reprezentuje (nejde o jeho osobní názory) aktivně vystupuje i proti jaderné energetiky. To mluví za vše.

J. Novotny 22.4.2022 8:21

proti jaderné energetice..

J. Kalina 22.4.2022 8:06

Intenzivně pracuji na zateplení a izolaci. Všichni si kupte teplé zimní bundy, boty, ponožky, kulichy atak vůbec - dokud jsou k mání a za jakž takž přijatelní ceny. Přejděte na stravu z ovesných vloček a rozinek, stačí je namočit do vody a dá se to jíst! Párek si ohřejeme v ruce. Nemusíme čekat na dalekou budoucnost, možná je to už za rohem. Uvidíme s čím přijde Praha a její "plynárenská". Zatím zdražují, ale ještě musí nakupovat plyna nemají ani na zaplacení starých dluhů. To jsou doslova Piráti. Mám zkušenost, že na dřevěné chatě plné mezer "na větrání" se dá přespat i oři -6°C a ráno je tam znatelně tepleji než venku. Chce to však opravdu "teplé prádlo".

Už brzy se uvidí kam to dotáhli kecalové veřejného mínění, kteří dokázali přimět i ty z rozumnějších politiků, aby dělali jednu hovadinu za druhou jenom kvůli tomu, aby mohli být v televizi a oni kecalové jim neskákali do řeči. Ovšem uvidí to jen někteří, ostatní mají a budou mít vymyté mozky a budou si pochvalovat zprvu uvědoměle, posléze z pudu sebezáchovy. Jsme přeci lidi, ne? Takže v Rusku se věří Putinovi, na Ukrajině Zelenskému, u nás těžko definovat. Zvěrstva dokázali páchat už všechny národy kolem nás, záleží jen na velikosti a moci těch co páchají, ale schopnost máme všichni. Propaganda bolševiků, zelených, coviďáků, rusů, ukrajinců je pečlivě studována a metody stále vylepšovány. Podívejte se na nějaké větší mraveniště, včelí úl, termitiště, prostě na společenský hmyz, to vypadá na náš směr vývoje, zvláště ujme li se toho AI.