27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

MÉDIA: Zkreslené informace o energetice

Průzkum jasně ukázal, jak moc lidé podceňují roli uhlí a přeceňují roli obnovitelných zdrojů. Kvůli své neznalosti mohou být přístupnější ekologistické propagandě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 15.6.2021 8:56

Tvoje ;-O nesmysly, které sem každodenně kopíruješ, z tebe žádného mudrce neudělají. A idiotům jako ty je nutné odporovat třeba i násilím, jinak by blbost zaplavila svět. :-P

L. Novák 15.6.2021 8:54

Jaké řešení navrhuje socialistický demagog Šejna jako zdroj energie po nařízeném ukončení spalování fosilních paliv?

M. 6S6. 15.6.2021 8:53

A potřebujeme vůbec tu energii z uhlí? Mladí se jistě uskromní ve prospěch záchrany planety , ti starší co budou rebelovat dostanou elektriku na přídělové lístky. Za překročení povoleného odběru schváleného nejvyšším zeleným bratrem v Bruselu bude hrozit vyhoštění do třetích zemí a toto uvolněné místo bude nahrazeno připrchlíkem, který elektřinu ve svém rodišti nepoznal a tudíž je ideálním členem zeleného bratrstva.:-P

M. Šejna 15.6.2021 8:49

To je jednuduchě, modrošmoulí úchyle Nováku:

Navrhuji zbourat Kadaň, Chomutov, Dolní Jiřetín, Litvínov, Duchcov, Ledvice, Bílinu a Sokolov. A to včetně okolních vesnic. Prostě to celé nejdřív srovnat se zemí a pak začít rubat nové uhelné doly.

Obyvatelstvo těchto měst přesunout násilím do nových nových panelových sídlišt okolo Karlových Varů, Lokte, Teplic a Ústí.

Kdo bude protestovat, bude označen na ekologického fanatika nebo zeleného blba.

A zas budeme mít klid na práci pod kouřícími komíny uhelných elektrátren a budeme obdivovat další nové vybagrované podkrušnohorské přírodní lokality

Můj návrh se ti určitě líbí, modrý šmoulo.

;-D

P. Rada 15.6.2021 8:48

NIKDE?

https://csve.cz/cz/clanky/vetrne-elektrarny-ve-svete/283

P. Rada 15.6.2021 8:47

Modrý politruk Novák sem každodenně o mě kopíruje stejné pomluvy. Pokud se platnost těch odkazů o které se argumentačně opírám významě změní... - budu rád za případné upozornění a to i od něj.

P. Rada 15.6.2021 8:43

Pokud pan Lukavský má za ten správný svět ten, kde lze sice s nadsázkou ale přesto bezostyšně pomlouvat až lhát o dětech, o svatosti či viditelnosti CO2... - pak je toto pro mě "divnej svět a jsou to divný věci".

L. Novák 15.6.2021 8:42

;-D R^ Zelený blb B. Pavel nemyslí, on jenom vylepuje po světě blbosti, aby splnil zadání kampaní Greenpeace, zelené komunistické internacionály.

L. Novák 15.6.2021 8:38

Magor "Rada" je fanatický ;-O blb, který nevlastní schopnost logického myšlení a v jednom komentáři je schopen popřít na konci to, co tvrdí na začátku...;-D

L. Novák 15.6.2021 8:34

Aktivisté ;-O s rudo-zelenými mozky jako ty nemají dost inteligence ani znalostí, aby mohli cokoliv řídit ku prospěchu občanů planety Země. Často navrhované systémy silně připomínající perpetuum mobile řešením rozhodně být nemohou. :-P

L. Novák 15.6.2021 8:30

Jaké řešení navrhuje socialistický propagandista Miroslav Šejna? :-P

L. Novák 15.6.2021 8:29

Blbe ;-O zeleno-rudý, takových klimatických změn proběhlo na našem území nekonečné množství, dokonce tady kdysi bylo moře! Takže jestli se podnebí na nějakou dobu zase pohne tam či onam, je úplně fuk! ČLOVĚK NEMÁ ŽÁDNÉ NÁSTROJE na "řízení podnebí", to jsou jenom bludy zelené komunistické obludy jako jsi ty sám! Dokonce nikdo ani neví, čím by měl "pohnout", aby skutečně nastala změna požadovaným směrem a neuškodila zase někde jinde...

M. Šejna 15.6.2021 8:28

Autor článku tady aktivisticky propaguje uhlí, jako základní surovinu pro českou energetiku. Jen nám zapomněl sdělit, odkud to uhlí chce do těch našich uhelných elektráren a tepláren dovážet.

Černé uhlí z Ostravska už skoro není a hnědouhelné doly na severozápadě Čech jsou na limitu těžební čáry.

Pokud nám ale autor článku poradí, která česká města a vesnice chce nechat zbourat, aby se mohlo těžit další autorem oslavované uhlí, pak budu za tuto jeho informaci velmi rád.

L. Novák 15.6.2021 8:22

Idiote, větrníky nemají smysl NIKDE na našem území, protože nejsou během roku dostatečně vytíženy a požírá je koroze a stárnutí zcela bez užitku. Až si je budeš stavět za své peníze bez dotací, pak si můžeme povídat o tom, co má a nemá smysl. Proč bychom měli blbům jako ty přispívat na hloupé výmysly zeleně vypláchnutých hlav? :-P

J. Lukavsky 15.6.2021 8:19

Jedna věc je, krafat krávoviny a dělat mudrce a pokud se něco po..re koukat z okna a dělat mrtvého brouka... a druhá sedět v dispečinku a zodpovídat (i právně) za udržení elektrické sítě či se hrabat pacientovi v břiše a tahat mu slepáka. Je až zajímavé, jak do TV dišputací o elektřině, porodech, očkování.... si zásadně zvou lidi co o tom nemají ani páru. Příkladem je sv. Gréta co vidí CO2 a pucuje žrádlo politikům (ne že by to nepotřebovali) a nepotřebuje se učit - neb ví. No je to divnej svět a divný věci.... J.L. end

L. Novák 15.6.2021 8:17

Zelený ;-O bolševik "Rada" nám sem každodeně kopíruje stejné odkazy na jeho motlitební knížky... ;-D. Evoluční zelený úchyl! !!

J. Lukavsky 15.6.2021 8:11

"tak jak s jaderky" jaderky regulovat lze, umí už to na polovinu výkonu bez problému, níže je to horší. Naproti tomu soláry a fofrníky jsou v pohodě regulovatelné od 0 do 102,5% jak jsme nedávno viděli v Německu, pravda neplánovaně, ale to je detail. J.L. end

M. Rohovský 15.6.2021 7:59

Pane Rado, Vaše myšlenka že řídit energetiku bez OZE je těžší než s nimi je už opravdu za hranou. Chcete tvrdit, že najet jeden blok uhelné nebo plynové elektrárny při zvýšení odběru v síti je složité? Najet další kapacity OZE v případě potřeby je jednoduché? Třeba tím, že se celý národ začne okamžitě modlit, aby pánbůh zařídil vítr a jasno?

J. Lukavsky 15.6.2021 7:55

"31 % dnešní spotřeby elektřiny v Česku" není to málo Antone Pavloviči? Což 102,5%? Na začátek a od zítra. Stačí jen nastavit fofrníky na pobřeží Jihočeských moří (Lipno, Rožmberk) a je vystaráno. Zanedbatelné otázky jsou kolik by to stálo, kdy by se to vrátilo (to jediné je jisté - nikdy) a jak by to šlapalo (..% času). Jsou ti mudrcové ochotni si to vzít na triko a event. nést i právní následky? J.L. end

J. Lukavsky 15.6.2021 7:50

"Když za něj bude bezpečně fungující náhrada." A proč musí být náhrada? Vždyť místopředsedkyně strany Zelených Slovenska pravila jasně " já elektrinu něpotrebujem, na telku sa možem pozerať aj pri sviečke " no a je to, svíčky jsou zapotřebí! Navíc se delším bezproudím vyřeší nadbytek pacientů ve špitálech a důchodců v DLN, prostě idylka zavládne světem. J.L. end

V. Šedivý 15.6.2021 7:40

V potřebné míře to neumíme.

P. Rada 15.6.2021 7:36

"Blábolem" je spíše, že energii akumulovat vůbec neumíme dokonce že to s principu nejde a i to, že je nutné ji všechnu vždy odebrat - tak jak s jaderky.

P. Rada 15.6.2021 7:34

Zkuste si představit jak se změní naše lesy s posunem klimatu o další jen 2C. Takovouto představu lze ilustrovat např. tím, že se podíváme co asi tak kde roste v oblastech které už dnes mají teplotu v průměru o 2C vyšší. Tomu odpovídá třeba bulharská Varna nebo severo-italská města. Na Google fotografiích, videích... si projděte/projedte... jak vypadají tamní lesy.

Hrozná představa - a to jsme jen na počátku procesu který se klimaticky bude nutně dál minimálně století vyvíjet do oteplování i kdybycho hned i imisemi skleníkových plynů zkoncovali.

V. Šedivý 15.6.2021 7:30

Větrné elektrárny by mohly pokrývat část spotřeby, pokud bychom dokázali jejich výrobu akumulovat. Dokud to neumíme, jsou pro energetický mix takřka bezcenné.

Bláboly někoho z AV na tom nic nemění.

P. Rada 15.6.2021 7:23

"Blb" pravidelně plácá neschopen věcně argumentovat:

https://neviditelnypes.lidovky.cz/veda/rozhovor-vetrniky-maji-smysl-na-petine-uzemi.A191109_230159_p_veda_wag

P. Rada 15.6.2021 7:21

Pomateně harašíc o Avogadrovi, nobelovkách ... se hned po-ránu poněkud přidrzle ptáte. Zkusím ale přesto alespon na něco odpovědět.

Největší množství energie na otop celoročně čerpám s tepelného soláru kombinovaného s akumulací tepla, tepelnou izolací a rekuperací.

Pokud jde o CO2 tak pro mě není spropadený. Rozhodně ale už jde o extrémě velké narušení uhlíkového cyklu které na planetě takto strmě nenastalo dlouhé desetimiliony let:

https://www.klimatickazmena.cz/download/6cb3587ac9eaf77b4b8e83b50a138739/4.%20kapitola_uhl%C3%ADkov%C3%BD%20cyklus.pdf

Podobně jsou zároven narušeny cykly dalších biogenních prvků - zejména dusíku a fosforu. Život na planetě takovéto přesuny nutně změní a sotva k lepšímu. Ti dlouhověcí málo přispůsobivý - kterých se to ale bytostně začíná týkat o tom žel často nechtějí nic ani slyšet. Pokud jste přes mé pochybnosti vyjímka, můžete si něco souhrnějšího a zdrojovými odkazy doloženého doplnit:

https://www.databazeknih.cz/knihy/vek-nerovnovahy-411202

T. Hraj 15.6.2021 7:10

Jistě se počítá, že by byly kvůli účinnosti vysoko položené. Takže sbohem Krkonoše, Krušné, Orlické, Jeseníky, sbohem Šumavo! Hrozná představa.

J. David 15.6.2021 7:05

Nejste Vy blb? Fouká Vám na lebeň? Fouká málo, proto blbnete. AV a co dále? Ústavní léčení, pane B.Pavle v komoře OZE.

P. Rada 15.6.2021 7:02

Aktivismus se paradoxně mnohým konzervativcům (i s různých oborů) stal pejorativním zaklínadlem umožnujícím dehonestovat nutnost změn směrem - např. k udržitelnosti.

Na novináře přinášející novinky... dnes snad nejvíce sočí Zeman a to až tak, že je to na soudní žalobu.

Např. extrémě aktivním člověkem - aktivistou - je právě na tomto portálu jaksi novinář a konzervativec Neff.

Považme také jak tupým stádem bylo česko v dobách totality a jak příznačně i v té době nejvíce trpěli ti aktivní, kteří si troufli proti systému/neudržitelnému režimu/ vystupovat.

S hlediska posuzování míry pejorativnosti pojmu "aktivista" považme, že i dnešní režim je věcně ekologicky vzato, dlouhodobě neudržitelný.

J. David 15.6.2021 6:52

P.Rada opět po ránu perlí, co by zelený engemét, pana Součka smésti. Pane Rado, čím topíte, jak dýcháte? Rád se zeptám, jak je to s asimilací a disimilací a s tím propadeným CO2. Vysvětlete problematiku molární závislosti CO2 na tlaku a teplotě, pak Vás Nobelovka nemine. Pomatence jako Vy, historie zná mnoho. P.Rada, toť syndrom NP. Nezoufejte, i dvorní šašci se stávají herci. P.Rada a jeho ppm CO2, toť pojem hodný Avogadra. Molekuly haraší.