4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bořek 26.10.2008 18:35

Re: Nejsem vševěd...

Jaká asi může být diskuse s Vámi,když na své myšlenky v příspěvcích neumíte odpovědět.Není Vám trapné přiznat se k tomu,že píšete o věcech na které neumíte odpovědět?Nepochybuji,že president by uměl odpovědět(na rozdíl od Vás)ale on nemůže říci vše co si myslí.Nerad bych Vás podezříval,že to nevíte.Pokud si myslíte,že president může říci vše,tak to je mi opravdu Vás líto.A neměl bych tu drzost jakou máte,abyste se přirovnával k němu.

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 18:54

Ne, naopak...

Přiznat se k tomu, že nejsem v tom či onom "Vševěd" , nepovažuji  rozhodně za chybu.  Naopak, to je známka solidnosti a síly.  Stejně jako prezident i každý občan republiky svobodně rozhoduje o tom,  jak a co sám bude konat, říkat, psát, kreslit, zpívat... 

A pokud jde o přirovnávání se k  panu Klausovi, už jsem mnohokrát napsal, že jeho životní dráha mě nijak neoslňuje, já si ho nevážím.  Lidem jeho typu a jeho chování jsem já nikdy netleskal.  Uznávám ale, že umí parádně hrát divadlo. V tom je špica evropské úrovně.     Ale je to prezident republiky, proto i můj prezident.  Tak ho bere Evropa - prostě musí a já také - musím.

PS:  Svěřte se, kolikrát jste na těchto stránkách pozvedl hlas proti hulvátském, vulgárnímu osočování a urážení autora textu? 

Bořek 26.10.2008 18:56

Re: Ne, naopak...

Pokud byste četl mé příspěvky,tak mnohokráte.

Bořek 26.10.2008 19:04

Re: Ne, naopak...

Ještě bych chtěl dodat,co je na tom solidního,když píšete o něčem,co neumíte obhájit?Dá se tím říci,že píšete o něčem,čemu sám nerozumíte?

Petr 26.10.2008 18:14

Pan Vízek je absolutně neschopný věcné diskuse

Zato jednostranně šířit lži a polopravdy umí výborně.

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 18:22

Napište...

Napište mi jméno jediného autora textu zveřejněných na stránkách NP, který se zapojuje do diskuze se čtenáři.  Najdu v archivu, zda je aktivnější než já...  Děkuji !

Ladislav N 26.10.2008 18:25

Re: Napište...

Aktivní blb, komunistický demagog a lhář. Vízek

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 18:35

Jak jinak může reagovat Ladislav N. ?

Ladislav N. nemůže reagovat jinak než nadávkami, urážkami, napadáním, pomluvami a lhaním...  Nemá argumenty.  Je to bolševik každým coulem.

Rozum mi nebere, že  se tento aktivní škůdce ODS  nedostal pod palbu skutečných pravicově smýšlejících pisatelů. 

Copak takoví fanoušci "živí" popularitu největší pravicové strany v Česku ?  ODS je má zapotřebí?

Ladislav N 26.10.2008 18:47

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Pravici do toho Vízku nepleť. Pokud se mých reakcí k tvým lžím  týče, považuj je za můj příspěvek k boji s lidskou blbostí. TVOJÍ blbostí a komunistickou demagogií, kterou šíříš, kudy chodíš, a které jsi aktivním politickým reprezentantem!!

Vont 26.10.2008 20:37

Re: Napište...

Tito lidé vyhrávají socanům volby. Většině se takové vyjádřování příčí a uvědomují si, že dostat se takoví jako je Ladislav N k moci, hrozí lágry. A proto volí jiné strany. 

Petr 26.10.2008 18:33

Re: Napište...

Vy se "zapojujete" do diskuse, ale nediskutujete.  Pouze stále kolem dokola omíláte své "pravdy" a na konkrétní otázky diskutérů věcně neodpovídáte. Tento styl "diskuse po bolševicku" máte tak hluboko zažraný pod kůží, že už snad ani nejste schopen to pochopit. Anebo tak činíte záměrně, protože vás to naučili v rodné KSČ a jiné diskuse prostě nejste schopen.

Bořek 26.10.2008 18:37

Re: Napište...

Člověče,Vy mi snad čtete myšlenky.

medvěd 26.10.2008 17:58

rozpočet možná nepřipadá někomu reálný ale to lze dle situace lehce napravit dalšími škrty

víte co odborník to názor , ale pro mne existuje jediná správná cesta a to ta  po které lze dojít do vyrovnaného rozpočtu . když bude málo peněz bude se prostě škrtat, a že to nejde -ale jde . Bude se šetřit všude a na všem, Kterýkoliv pánů ekonomických odborníků kterýříká že to nejde, ať se zaptá doma ženy zda jí řezník prodá na státní obligaci ( tedy lidově na sekyru) když nebudou doma peníze.  Neprodá takže se musí vyjít s tím co je . A stát se to už jednou musí naučit také . To že pan Paroubek kdysipronesl. že stát dluhy platit nemusí je hloupý blábol, ale musí a když ne my tak to zaplatí naše děti  a přenášet takové zavázky na  děti je prostě svinstvo. Prostě se omezí výdaje  na vše zbytné, sníží se platy státních zaměstnanců a jejich počet se sníží o 10 % ( lidé to ani nepoznají)  zruší se stavební spoření, zruší se nadále  předčasné důchody atd atd a uvídíte co peněz.    A že to nejde ale jde jen chtít . Každý už musí jednou pochopit že může utrácet jen to na co má a politici  to musí pochopit také . konečně by měla ČSSD  šanci udělat neco pro lidi a jejich budoucnost .  NEJLEPŠÍ BY BYLO ZAVEST ZÁKONEM VYROVNANÝ ROZPOČET  . NE NEZEŠÍLEL JSEM ALE NESNÁŠÍM DLUHY. NIKDY JSEM NEŽIL NA DLUH A KDYŽ NEBYLO TAK SE PROSTĚ MUSELO VÍCE DĚLAT VYDĚLAT . TO JE JEDINÉ CO MOHU KAŽDÉMU DOPORUČIT.

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 18:11

Položte na stůl...

Napiště jedinou vyspělou zemi světa, která má plusový stav svých veřejných rozpočtů.  Nenajdete jedinou, takže závěr:  stav, kterého se děsíte je běžný, tudíž - normální.  A ČR by měla být normálním státem... Většina velkých investic se všude na světě pořizuje z úvěrů (asi jako bydlení většiny rodin). Jde jenom o to, aby se to "neprojedlo" (viz svého času Polsko za vlády tajemníka Gierka).   

Rudá Čína je jistou výjimkou (u ní je fest zadlužený i nejbohatší stát světa - USA), ale že by měla být právě ona naším vzorem? 

Ladislav N 26.10.2008 18:27

Re: Položte na stůl...

Vízku, kolik dluhů necháš svým potomkům, aby je museli splácet, až natáhneš bačkory?(Y)

Starý J. 26.10.2008 17:57

Soudruhu Vízku

Vy mně opravdu nerozumíte?

Já se ptám konkretně: Co zaplatil Sobotka za dluhy v letech 2002 až 2006.

V těch letech byly deficity: 2002-46,2; 2003-111,3; 2004-115; 2005-83,6; 2006-74,4; 2007-91,3(s tím deficitem se chlubí, že navrhovali st.rozpočet).

Můžete mně dát odkaz, připomenout (ne obecné řeči), co v těch letech umořil za dluhy, bez toho, že byste mně zde vprávěl historii hospodaření Kočárníka, který měl největší deficit kolem 20 miliard? O tom Kočárníkovi a Klausovi jsem od Vás už slyšel asi pětkrát.

Alespoň jednou mně odpovězte na dotaz, aniž budete odbíhat k obecným řečem!

Starý J. 26.10.2008 17:58

Re: Soudruhu Vízku

P.S. Už jste nás vyškolil důkladně Vašimi rozbory. Teď jen jednoduchou, konkretní odpověď na otázku prosím!

Starý J. 26.10.2008 18:24

Re: Soudruhu Vízku

....Nabídnout nejčerstvější čísla a součty ze státních a  poloprivátních transakcí, také různých peněžních manipulací a finančních spekulací - už nedovedu. nejsem u toho.... 

Dobrá výmluva! Jestliže sem vstoupíte s tvrzením, že socani celou dobu chudáci jen a jen platili dluhy Kočárníka a Klause, tak to musíte umět obhájit. Vy to jistě víte, že v tom období (2002-6) nic neplatili, jen dělali deficity v řádu 100 miliard! Při privatizaci (jako Telecom 82 miliard) se dělaly navíc dluhy. A to měly jít tyto peníze na důchodovou reformu! Všechno je v (Y), všechno jsme projídali - socani upláceli své voliče! Teď, když to Kalousek zatrhl, je pochopitelně zle.

Jenže, jak chcete dál uplácet své voliče a dát jim to, co jste naslibovali? Těch pár zbohatlíků to neutáhne, i když je zdaníte třeba 60ti procenty! Nebo si myslíte, že to ti zbohatlíci utáhnou, bez toho, že byse nasekaly další a další dluhy? Víte vůbec, co všechno dokázali Vaši soudruzi lidem slíbit?

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 17:17

Pánové kritici - část první !

Občané nejsou hloupí a dovedou počítat.  Občané pamatují, proč padla vláda Václava Klause, pamatují, jak bylo za vlády ČSSD a dovedou číst údaje Eurostatu i Českého statistického úřadu. Občané vědí, že "vyrovnané rozpočty" v 90. letech byly trapnou chimérou, která urážela každého, kdo místo mozku nemá v hlavě piliny.  Občané vědí velice dobře, že počínaje Českou spořitelnou přes Komerční banku až k ČSOB by padla v této zemi každá banka, nebýt vynucené sanace, které se sice Zeman zubynehty bránil (dokud se nestal premiérem), ale nakonec musel podlehnout. Nešlo to jinak. 

Skryté ztráty - zasunuté Kočárníkem do České konsolidační agentury, do České finanční a do České inkasní - které měly budit zdání "vyrovnanosti"  vládního hospodaření, nakonec Zeman vytáhl na světlo boží a nebál se k nim přiznat.  Hodně tím riskoval, ale dobře udělal.  Od té doby sice máme rostoucí veřejný dluh (na kterém se modří hejtmani na krajích a modří primátoři a starostové fest podíleli - za všechny uvedu Rokytnici nad Jizerou a Smržovku) a také deficitní rozpočet, jak je běžné ve všech vyspělých zemích (!), ale v součtu si vedeme jako země dobře, dokonce příkladně:  Už za Sobotky se deficit rozpočtu dostal pod kýžená 3% HDP, rok 2007 - kdy rozpočet fakticky stavěla Paroubkova ČSSD - dokonce pod 2% HDP a veřejné finance jsou v dluhu, který máme druhý nejnižší v Evropě - pod 40% HDP, když například USA mají 66% a Itálie dokonce přes 100%. 

To není omluva, ale pouhé konstatování stavu, který je běžný ve vyspělých zemích, čili – je NORMÁLNÍ.  (Toho času  je pouze rudá ˇ4ína globálně v plusu, také největším věřitelem Spojených států, jak známo.)

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 17:18

Re: Pánové kritici - část druhá !

Takže pro toho, kdo vydržel číst až dosud:  Občan není hloupý a dokáže se bránit proti ideologický trapnostem a urážkám a pomluvám a zběsilé osobní antikampani spojené s vylhanými "výsledky" vládnutí.  Občan volí a rozhodne.  A to se stalo. 

Vláda se sama deklarovala jako reformní s tím, že buď budou reformy, nebo ona sama nebude.  Reforma není ani jedna k vidění (viz Klaus v televizi) a to, čemu se reforma říká, je paskvil. Příkladem je zdravotnictví: přestože na tom "volném trhu" jsou zdravotní pojišťovny, nemocnice, lékárny, výrobci léků, distributoři léků, lékaři a sestry v ambulancích a v nemocnicích,  tím jediným, na kterého si tandem Julínek + Cikrt posvítil, je pacient.  Posvítil si způsobem, který v EU nemá obdoby (od novoroenců po umírající přes děti a mládež - plaťte, za nemoc první tři dny nikomu ani Ň).   

Takže závěr:  Politika, ze které má prospěch jenom hrstka lidí, politika pro menšinu, pro horních deset tisíc = špatná politika.

jirka.s. 26.10.2008 17:26

Re: "Takže pro toho, kdo vydržel číst až dosud: "

;-D;-D;-D Tož toho marťana bych chtěl poznat!!!! ;-D;-D;-D

milburg 26.10.2008 17:57

Re: Pánové kritici - část druhá !

...a proto dotali nakopáno a pravý hák jak správně počítal pan premiér, ale bližší košile než kabát budeme tvrdit, že za to může jedinec na zdravotnictví .....pánové my nejsme takoví hlupci za jaké nás máte a nejen že umíme číst, ale umíme si i pamatovat a dávat si věci do souvislostí a s tím jste nepočítali.- Vaše chyba a hloupost  zároveň.A ten bezpáteřní pražský psycholog lezoucí  do výšin s pomocí nadstranického  čestného předsedy  zasluhuje jako první místopředseda kopanec největší a pořádný pohlavek- křivák zůstává křivákem.

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 17:50

Panu Starému - poznámka:

Pokud čtete moje reakce (myslím, že jsem jeden z mála - ne-li jediný -, který jako autor textu vstupuje do diskuze se čtenáři), určitě jste odpovědi na většinu svých otázek našel. 

Jednu věc vězměte, prosím, na vědomí:  Už čtyři roky mám stejně jako Vy přístup pouze k veřejně přístupným zdrojům.  Osm let tomu bylo jinak, když jsem byl  senátorem, předsedou výboru, poradcem v parlamentu, proto  i účastníkem mnoha jednání předsednictva ČSSD.  Nabídnout nejčerstvější čísla a součty ze státních a  poloprivátních transakcí, také různých peněžních manipulací a finančních spekulací - už nedovedu. nejsem u toho. 

Musí Vám stačit závěr:  ČR splnila Maastrichtská kritéria už za Vlád vedených ČSSD ve všech ukazatelích: pod 3% deficit státního rozpočtu, pod 60% HDP veřejný dluh (byl kolem 35%) i co mizivé inflace (tehdy ceny potravin držely inflaci dole!).  Za vlády vedené ODS se to začíná hroutit, jak ukazuje nepřijatelný růst inflace  a není vyloučeno, že se nakonec dočkáme toho, že Topolánkova vláda přiškrtila kupní sílu obyvatel natolik, že světová krize - nekrize (= parádní výmluva, za kterou lze leccos schovat), budeme rádi, když  růst HDP bude nakonec oscilovat kolem nuly.   

Bořek 26.10.2008 18:05

Re: Panu Starému - poznámka:

Ten první odstavec je úsměvný.Ano Vy OBČAS odpovíte,ale né k věci na kterou jste ptán,ale pouze podobným výkřikem,na který byla reakce.A naprosto né k věci.Nejsem první,kdo tady píše,že jakákoliv diskuse s Vámi je zbytečná.Vy diskutovat neumíte.Nesouhlasím s vulgárními reakcemi na Vás,ale většinou pouze na ně reagujete.Podle Vaší "logiky",kdy říkáte,že občané poznali,kdo to s nimi myslí dobře a to se odrazilo ve volbách.Když Hitlera volilo 37% občanů Německa,také věděli,kdo to myslí s nimi dobře? Vždyť Vy velice dobře víte,jak jsou občané manipulovatelní.Stačí jim před nosem zamávat nesplnitelnými sliby a je to v kapse.A propos-ani Topolánek se mi nelíbí.Neobhajuji jeho politiku,ale nemám orgasmus jako Vy z vítězství Paroubka.

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 18:14

Vševěd opravdu nejsem...

Odpovídám na otázky, na které odpovědět chci, protože na ně odpovědět UMÍM.  Copak můžete čekat něco jiného? 

Nechci to porovnávat, ale i dnešní TV Prima ukázala, že hlava státu na řadu otázek neumí odpovědět, proto na ně prostě neodpovídá.  Proč v tom hledat něco jiného?  Neumím odpovědět - neodpovídám.

Bořek 26.10.2008 18:21

Re: Vševěd opravdu nejsem...

Reakce je vždy na Váš názor.Pokud ho neumíte obhájit,tak to je mi líto.Já obvykle mluvím o věcech,které dovedu obhajovat..Pokud jde o prezidenta,vím,že Vám leží v žaludku.Ale nechce se mi věřit,že nevíte,co MŮže a nemůže říci prezident.Jenže to nechce být zaslepený .Já si myslím,že toho řekl dost a nakonec se to nelíbilo ani Topolánkovi.

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 16:45

Někdo je opravdu hlupák...

Pochybuji, že hlupákem je pan Vízek... On se totiž na přípravě rozpočtu 2009 nepodílel a ani on to nebyl, kdo zabránil tomu, aby Kalouskovo ministerstvo do 21 dnů předložilo návrh, který by lépe odrážel příjmy,  které se dají reálně předpokládat.  Není to ani jenom pan Vízek, který už teď  v říjnu dává jasný signál, že prosincové schvalování rozpočtu ve druhém čtení (když příjmy a výdaje ve svém souhrnu jsou nezměnitelné), je trapnou kulišárnou a habaďůrou...  Předpokládaný 4,8% růst - na kterém je rozpočet postavený - nebude,  nebude růst ani 3,8% a kdoví, zda dosáhne vůbec 3%.  

V této situaci byl čas zpracovat do konce listopadu reálnější návrh, aby nehrozila obava z rozpočtového provizoria,  které by velice poškodilo zejména kraje (teď oranžové!) a následně obce. 

Takže: někdo je tady opravdu hlupák, když schválením v prvním čtení zabránil zásadní úpravě celkových příjmů a výdajů, přestože je všem jasné, že jde o čísla postavená "na vodě".    

J.G. Pašek 26.10.2008 17:07

Holt není nad inteligenci člena ČSSD a KSČM . . .

když se v jídelně dával na talíř enóno krále Šalamouna šli si 3x na nášup . . . a Franta Vízků 5x . . .

Zítra se bude tančit všude a Jirka Paroubků konečně začne kralovat . . .  zdalipak jirka pozve do vlády kámoše "Myslím to upřímmně" koloťuka multi-milionáře

F.VÍZEK 88.100.57 26.10.2008 17:24

Víte, jaký titulek měl můj poslední text na NP ?

Žádné straně nemůže prospět totální volební vítězství

= to byl titulek mého posledního textu na Neviditelném psu. 

Je to titulek, který se týká každé politické strany.  Myslím, že historie je v tomto směru poučná.

Tomas B. 26.10.2008 13:09

Pane Vízku, jste hlupák

To, že stát nevybere na daních tolik, kolik plánuje vláda v rozpočtu je konec konců problém vlády.  Pokud by vláda měla přepracovat rozpočet (zreálnit příjmy), znamenalo by to zvýšení deficitu - jinými slovy by vláda chtěla po poslancích, aby jí schválili vydání dalších dluhopisů, které pokryjí vyšší deficit. O to vám jde, milí levicoví poslanci? Já myslím, že ne.

Pokud stát vybere na daních méně, než Kalousek plánuje, nezbude vládě, než škrtat v kapitolách ministerstev mimo mandatorní výdaje, nad čímž bychom měli jako daňoví poplatníci spíše jásat než brečet... Kdo bude v takovém případě jásat určitě, bude parlamentní opozice (levice), protože škrtání v rozpočtu je vždycky nepopulární a nepochybuji, že to Paroubek dá vládě pořádně sežrat.

Dále je klidně možné, že se v průběhu roku propadne světová ekonomika do recese, nebo rovnou do deprese (já už v depresi jsem) a tím pádem budou příjmy státu ještě nižší než plánuje Vízek ve svých nejčernějších komunistických snech. Neměla by vláda vytvořit rezervy i pro tuto celkem pravděpodobnou alternativu a pro jistotu si půjčit rovnou tak 200 miliard - protože, co kdyby - jeden nikdy neví. Tak co pane Vízku, dohodneme se na těch 200MLD, nebo raděj rovnou 300, co říkáte, dáme Topolovi 300MLD, když je ta krize, ne?