27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
watabi 25.10.2008 13:02

Re: Píšu jedině pravdu...

Víte, velevážený pane exsenátore, diskutovat se dá s člověkem, který diskutovat umí. Kopírování stále stejných demagogických (a mnohokrát vyvrácených) nesmyslů není diskuse, ale otravování.

Dostal jste níže několik zcela konkrétních otázek, tak se do nich pusťe a můžeme diskutovat. Číst kolem dokola, jak jsou socani ekonomicky geniální, to mne fakt nebere............

Petr.p 25.10.2008 12:15

Pane Vízku,

Pane Vízku, rád bych ty odborníky znal. Kdyby jen naznačila vaše srdeční strana aspoň jedno jméno. Jedno se hned nabízí, ale odešel do služeb církve. Také musím dělat rozpočet na příští rok pro rodinu a beru v úvahu i "odměny" při platu. Současně vím, že třeba nebudou. Jistota je nadpoloviční. Ale neutíkám hned proto ke dluhům, aby se mi náhodou nesnížila životní úroveň, když už je ta krize. Onen proslulý výrok pana Paroubka není ani třeba obracet, aby si člověk uměl představit, jak zhoubné myšlení panuje na srdeční straně politického spektra.

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:27

Netřeba být tak velkým odborníkem...

Letos bude růst sotva 4% a plánovat na příští rok růst na 4,8% - a z toho "splácat" rozpočet pro všechny kapitoly -  na to opravdu nemusí mít člověk "vyšší dívčí"

Podivuji se nad tím, proč poslanci odmítli férový návrh:  dát Ministerstvu financí tři týdny na to, aby vycházelo z reálnějšího odhadu růstu  (např. aspoň 3,8%,a le spíše  3,2%, nejlépe těsně pod 3%). Všichni vědí, že 4,8% nebude ani náhodou!  Proč tedy pracovat s "hausnumery"?    

A o dluzích -viz jinde!

Ladislav N :-))) 25.10.2008 12:35

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Přestaň tady donekonečna kopírovat ty samé blbiny jako ráno, včera večer, před týdnem. Schopnosti komunistů jako jsi ty odhadovat budoucí vývoj už dobře známe, a jeden šílenec z komunistického skanzenu - ČSSD - už na tom nic nezmění... ;-P

watabi 25.10.2008 12:46

Re: Netřeba být tak velkým odborníkem...

Pane Vízku, nemlaťte sem pořád ty samé slaboduchosti a odpovězte ne přímý dotaz - koho si ve své vysněné vládě odborníků představujete na ministerských postech a proč? (tj. kvalifikační předpoklady). Velmi vám děkuji za odpověď..............

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:58

Jmenovat nemohu...

Já rozhodovat nebudu, poradcem už dva roky nejsem. Ale lepších odborníků - než je paní Parkanová na obraně,  paní "Džamila", pan  Čunek, pan Vondra atd. - je naše vlast plná... To mi věřte!

watabi 25.10.2008 13:04

Re: Jmenovat nemohu...

Neraďte mi, že vám mám věřit, pokud nejste schopen vyjmenovat pár jmen. Naše vlast je plná lecjakých lidí..............A na to, abyste hodil do placu pár jmen k diskuzi, nemusíte být poradcem. Já taky nejsem premiér;-P

Kolombo 25.10.2008 11:36

Pane Vízek,

za Sobotky byl každoroční deficit přes sto miliard. Ty dluhy v konsolidační agentuře vznikly kvůli tomu, že banky půjčovaly velkým firmám přesto, že jejich socialistická produkce byla  svého času neprodejná na náročnějších trzích, jinde by se udat dala, ale jako dárek. Přitom levičáci každý pokud o reformu torpédovali coby sociálně neúnosnou. Proč si mám myslet, že za vlády levice by ke ztrátám nedošlo? kde se to povedlo? V Polsku? V Maďarsku? Nebo snad v Bělorusku? Vy tady hážete stamiliardama které si cucáte z prstu, "světový ekonome". Běžte radit do KLDR, tam byste se uplatnil. Ne, že bych Kalouska nějak obdivoval, ale co byste radil? Seškrtat rozpočtové výdaje nebo zvýšit daně? Komu? Kvalifikovaným zaměstnancům? Protože  vykukové typu pana Grosse toho moc na daních nezaplatí /ani na pojistných/ a miliardáři? Ti přeci mají od vlád ČSSD daňové prázdniny a mnohamiliardové "investiční pobídky".

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:21

Větu po větě máte možnost vyvrátit... Ale o tom můj text není, nedívá se do minula !

Miloš Zeman po svém nástupu na post premiéra musel se skřípěním zubů sypat do bank podle některých 400, podle jiných dokonce 600 miliard.  Dělo se to proto, že Klausova finta tzv. vyrovnaného rozpočtu  - kdy se všechny mínusy dávaly do České konsolidační agentury, České finanční a České inkasní -  byla nadále neudržitelná. 

Zeman shledal, že záchrana bank přesto bude levnější, než jejich pohřeb. Ten by měl na ekonomiku dopad doslova katastrofální.

Občané by si měli všimnout, kdo dluhy nadělal, kdo je poté položil na stůl (= na světlo boží), kdo je tedy viník a kdo zachránce. 

Pro porovnání si představte rodinu, která všechny dlužní úpisy schová do ložnice pod postel a prohlásí, že "co je pod postelí, se nepočítá", že tedy nemá jediný dloužek.  Tak nějak to s námi "koulel" Kočárník s Klausem.  V Poslanecké sněmovně k vyšetřování nebyl vydán  (ODS tomu zabránila), takže nevíme, zda byl prevít či hrdina.  Vzpomeňte, že vládnoucí ČSSD svého místopředsedu a ministra financí nešetřila a podle hesla "padni, komu padni"  nebránila, aby skončil na Pankráci.  Odpovědný přístup a "přístup" !

Ladislav N 25.10.2008 12:39

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, tebe "odstřelit" (odpojit od Internetu) nestačí. Ty budeš své lži, dávno vyvrácené, kopírovat donekonečna systémem ctrl+c, ctrl+v.... Zajdi si k MUDr. Chocholouškovi, třeba ještě něco na tvou blbost najde. ;-)

watabi 25.10.2008 12:48

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Ladislave, nerozčilujte se. Je to marné,marné, marné................on nediskutuje, pouze kopíruje jako ďas;-D I kdybyste snesl na hromadu veškerá relevantní statistická data, stejně pan exsenátor, hlava pomazaná, nezabere..........

erre 25.10.2008 11:26

konečně jsem pochopil jak s. Vízek myslí,

tento slušně řečeno popleta se domnívá, že celesvětový hospodářký růst vč.nafukování jednotlivých investičních bublin zavinily vlády ČSSD. Je naprosto nepochybné, že i následný růst HDP v ČR způsobily vlády Zemana, Špidly. Grosse a Paroubka. Je naprosto jasné, že následná celosvětová finanční krize, kterou právě prožíváme zavinily vlády ČSSD. Sice jsem si nevšiml,že by zmíněné vlády pilně objednávaly u čs. výrobců, ale budiž já hloupý ekonom nemohu vědět všechno.Navrhuji tedy za způsobenou krizi dodatečně obvinit a odsoudit Zemana, Špidlu, investičního guru Grosse i Paroubka nepodmíněně. Přitěžující okolností budiž, že krize je celosvětová, a že v době růstu nebyly přírustky HDP vyúžívány na splácení dluhů, kterou podle Vízka způsobily zločiné vlády ODS. Docela zábavné, že. 

 

novaz 25.10.2008 11:23

Vízek do naha

Soudruhu Vízku, vřele bych doporučoval zklidnit hormon. Hrajete si na ekonomického znalce ( ostatně jako každý socan), ovšem tlacháním podobných nesmyslů, zařazujete se spíše do role chovance jistého léčebného zařízení se sídlem v Bohnicích. Neboť jaké argumenty použil by jste v případě, když by se ekonomická krize ve světě objevila až po schválení našeho státního rozpočtu? Pro vás, kované socany, je velice nepříjemným zjištěním, že pravicová vláda i za cenu nepopulárních opatření, snižuje obludný deficit zděděný po osmiletém vládnutí oranžových amatérů. I když ... použít slovo vládnutí k označení trapného účinkování socanských ministrů v čele s Velkým Rozhazovačem a Nákupčím volebních hlasů je hodně velký eufemizmus. Spíše bych se zeptal na něco jiného. Jak se srovnává vaše socanské svědomí a přesvědčení s faktem, že jste v Jablonci opilý řídil a havaroval a vyšetřování a trestu unikl jste pouze díky vámi zneužité senátorské imunitě? A copak váš syn, pane Vízku? Dlouhá léta neplatí výživné na svou nezletilou dceru, která se svou matkou strávila první dva roky svého života v azylovém domě pro svobodné matky. Soudruhu Vízku, udělejte si nejdříve pořádek ve svých vlastních záležitostech a teprve potom dopouštějte se rad ekonomům a ministrům. Jste trapný ubožák. 

MILAN007 25.10.2008 12:11

Re: Vízek do naha

R^R^R^

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:41

Tak hloupý osobní atak...

Na tak hloupý a vylhaný osobní atak bych ani neměl reagovat.  Auto řídím od roku 1974 a neměl jsem zatím sebemenší nehodu, takže si mě nejspíš pletete s někdejším poslancem ODS panem Pěničkou, kterému se stalo přesně to, co popisujete.

A ten druhý blábol o vnučce ? Pitomost na kvadrát.  Vnoučat mám celkem 13 a zaplaťbůh bez velkých problémů. 

Ale jedna otázka je na místě: Proč bolševické napadání autora místo textu, který nabízí?  Trochu studu by neškodilo...

milan007 25.10.2008 12:45

Re: Tak hloupý osobní atak...

pokuste se stejnou pokoru k protivníkovi aplikovat ke kalouskovu rozpočtu :-D

Ladislav N 25.10.2008 12:46

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Tvé blbiny jsou již dávno v diskusích vyvráceny, jenom ty máš nutkavou potřebu je neustále znovu a znovu kopírovat a vylepovat a tvrdit přitom, že máme vyvracet  znovu a znovu ty samé blbiny a ne posílat autora - komunistického magora Vízka - do horoucích pekel... ;-P

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 10:49

Neztrácet paměť !

Miloš Zeman po svém nástupu na post premiéra musel se skřípěním zubů sypat do bank podle některých 400, podle jiných dokonce 600 miliard.  Dělo se to proto, že Klausova finta tzv. vyrovnaného rozpočtu  - kdy se všechny mínusy dávaly do České konsolidační agentury, České finanční a České inkasní -  byla nadále neudržitelná. 

Zeman shledal, že záchrana bank přesto bude levnější, než jejich pohřeb. Ten by měl na ekonomiku dopad doslova katastrofální.

Občané by si měli všimnout, kdo dluhy nadělal, kdo je poté položil na stůl (= na světlo boží), kdo je tedy viník a kdo zachránce. 

Pro porovnání si představte rodinu, která všechny dlužní úpisy schová do ložnice pod postel a prohlásí, že "co je pod postelí, se nepočítá", že tedy nemá jediný dloužek.  Tak nějak to s námi "koulel" Kočárník s Klausem.  V Poslanecké sněmovně k vyšetřování nebyl vydán  (ODS tomu zabránila), takže nevíme, zda byl prevít či hrdina.  Vzpomeňte, že vládnoucí ČSSD svého místopředsedu a ministra financí nešetřila a podle hesla "padni, komu padni"  nebránila, aby skončil na Pankráci.  Odpovědný přístup a "přístup" !  

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 10:50

Dodatek...

Ostatně sám Klaus přece prohlásil:  Máme se nejlépe v historii...  Takže kde je těch osm "špatných" let  způsobených ČSSD?    

Mrkněte se na deficity všech zemí EU (např. Itálie přes 100% HDP) a zejména mrkněte na veřejný dluh nejbohatší země světa Spojených států, který je kolem 66% HDP  ( u nás je pod 40% HDP!)

Jinak už to nebude: všechny velké státní investice budou - jak jinak - realizovány na dluh.  To bylo, je a bude.  

Heda 25.10.2008 10:58

Re: Dodatek...

Investice ano, ale ne to rozdat na hlouposti a prožrat.

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 11:01

Tak tak, Hedo !

Rok 2006 byl volební a všechny strany v PS občanům sypaly a sypaly  (viz) jako jako o závod... Přesto i rok 2006 byl - pokud jde o deficit - pod těmi "Maastrichtskými" žádoucími 3%.

A že se daří udržet veřejný dluh (přestože nyní roste a roste) pod 40% HDP , když "povoleno" je  60% - to je malý zázrak ČSSD, která musela fest "krmit" banky  za "dohledu" ODS, která ji držela u vlády tzv. oposmlouvou"...  Myslím, že i Špidlova vláda - pokud jde o dluhy - obstála docela dobře,  přestože čelila 1000 leté vodě.

Ladislav N 25.10.2008 11:19

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Deficitní financování rozpočtových výdajů PROGRAMOVĚ HLÁSAL Miloš Zeman dávno před tím, než se ČSSD dostala do vlády. Za tu dobu nadělaly vlády ČSSD stamiliardy dluhů (nárust z cca 210 mld. na 800 mld a nastartované deficity pro vládu, která přišla po ČSSD).

kirast 25.10.2008 11:01

Re: Dodatek...

Už s tou demagogií přestaňte! Chlubíte se doktorátem a píšete naprosté hlouposti, za které se musí stydět žák základní školy! Napiště laskavě čtenářům, kolik ze současných dluhů, které nasekaly socialistické vlády republika vydělává a kolik splácí na úrocích a pak napiště, co všecko jsme díky tomu získali navíc.

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 11:14

Píšu to jinde - viz...

Kdo dluhy nasekal a schoval "pod postel", aby mohl blábolit o vyrovnaném státním rozpočtu?  Čtěte a přemýšlejte o tom, proč byla Kočárníkem zřízena na všechny "mínusy" Česká konsolidační agentura, Česká finanční a Česká inkasní...  

A přemýšlejte, proč Zeman všechno vytáhl ze "šuplíku", dluhy přiznal a začal je splácet (včetně úroků, které nyní dělají přes 50 miliard rok co rok. 

Kdo z nás dělal hlupáky ?

kirast 25.10.2008 11:20

Re: Píšu to jinde - viz...

Pane Vízku, neste stranou, kdo z vás dělal hlupáky a napiště laskavě čtenářům, kolik ze současných dluhů, které nasekaly socialistické vlády republika vydělává a kolik splácí na úrocích a pak napiště, co všecko jsme díky tomu získali navíc.

Ladislav N 25.10.2008 11:27

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Z tebe Vízku hlupáka dělat netřeba. :-) Stačí se podívat do zprávy ČTK (z údajů ČSÚ), kterou ti od včerejška stále dokola strkám pod nos, kde bys zjistil, že že:

2001 - schodek 49 miliard Rozpočet s příjmy 636,2 miliardy korun a výdaji 685,2 miliardy korun schválili poslanci ČSSD a ODS. Rozpočet byl sestaven na základě nových rozpočtových pravidel (mimo jiné včetně ztráty Konsolidační banky), podle starých pravidel by deficit činil jen 20 miliard korun. ...

A to jsou tam zahrnuty i příjmy z privatizace, které ČSSD prošustrovala.Rv(Y)

Ladislav N 25.10.2008 11:03

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Grázle jeden prolhaný, uváděj přesná čísla, a  ne kecy typu jednen říká 400 miliard a druhý 600 miliard. Kdyby nebylo komunistů jako jsi ty, nemusela by žádná privatizace státního majetku nakradeného komunisty občanům proběhnout. Jaké významné investice provedla ČSSD za dobu svého vládnutí? Žádné!! jenom zvyšovala daňovou zátěž obyvatel a rozhazování peněz přes státní rozpočet. Zadlužili jste příští generace, aby komunističtí grázlové jako ty si ještě na jejich úkor mohli užít, než skončí v márnici... Rv(Y)

strejda 25.10.2008 11:26

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

ČSSD snižovala daně z příjmů i DPH (z 21 Klausových na 19%) . Stačí se podívat na vývoj daňových sazeb. ODS zvýšila daně na potraviny. Zdá se, že naprostý výprask modrých ptáků nesete těžce, asi máte rudo před očima a hrajete si s rudýma barvičkama. Co z vás ještě vyleze? Abych byl upřímný, je mi fajn, když vidím šílenství lidí vašeho formátu. Jdu na dobrý oběd do Golfklubu. Večer se mrknu jestli ještě píšete. Dobrou slinu vám přeje strejda. ;-D

Ladislav N 25.10.2008 11:33

Re: komunistický grázl - demagog "strejda IP: 89.103.78.xxx"

Obehraná písnička demagogů z ČSSD. Základní sazbu DPH sice ČSSD snížila z 22% na 19%, ale většinu zboží a služeb převedla ze zvýhodněné sazby +5% do základní (+19%), takže zvýšení daňové zátěže (spolu s dalším zvyšováním odvodových povinností a poplatků) obyvatel enormně vzrostlo. Výběr DPH v roce 2004 byl z právě popsaného důvodu EXTRÉMNĚ VYSOKÝ!!

milan007 25.10.2008 11:07

Re: Neztrácet paměť !

Možná , že by jste mi mohl osvěžit paměť a sdělit mě a čtenářům, kdyže to Zeman nasypal 600 mld. do konzolidační agentury. 

Pro Vaši informaci , do agentury byly převedeny špatné úvěry bank a závazky z velkých konkurzů. Jen čaroděj by uměl spočítat plán výnosů a ztrát. Proto ono oddělení. O státním rozpočtu a o rozpočtech obecně toho také moc nevít, ja lze soudit z Vašich textů.