27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: EET je třeba zrušit, ničí živnostníky

Díky EET prý budou platit daně i ti, co je neplatí, tvrdil Andrej Babiš. Podívejme se ale, jak platí daně některé velké firmy, například Babišova firma PREOL. Ta žije ze státních zakázek, protože dodává bionaftu do státního podniku Čepro, který patří pod Ministerstvo financí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kavalír 4.10.2017 10:33

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

Vá tolik vadí, že EU "přispěla" zrovna příbuzným pana Babiše a ne někomu jinému, kdo si chtěl zlevnit svoji investici do podnikání v cestovním ruchu? Mě zase vadí, že kdysi stát "přispěl" například 300 milionů panu herci Bartoškovi a jeho kumpánům, aby si mohli vyzkoušet podnikání v České lotince.

V. Kotas 4.10.2017 10:50

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

A to bylo jenom jedno z mnoha přispění.

P. Švejnoch 4.10.2017 10:51

Re: EU přispěla???

EU snad produkuje nějaké hodnoty, aby mohla EU přispívat?

Především platí, že je mi téměř jedno, jestli "EU přispěla" Bábovi nebo komukoli jinému - ať tak či onak je to hanebnost, která křiví trh a je financována tím, o co vlády své občany oberou.

Až v druhém plánu a někde daleko za prvním důvodem mi pak vadí, že ty prokleté dotace nebyly použity na účel, ke kterému byly určeny.

Jen jsem se Vám snažil vysvětlit, že Bába skrze své příbuzné okradl daňové poplatníky obecně, a drobné a střední podnikatele následně - a že stát není žádná od těch zmíněných poplatníků a podnikatelů oddělená entita, ale že stát jsou mj. právě oni.

Z. Lapil 4.10.2017 14:01

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

EU přispěla pendrek. Já osobně jsem přispěl. Babišovi na hotel, kde jedno jídlo v hospodě vydá za víkendové stravování naší rodiny. Asi bychom ten víkend museli být šetrní, abych mu zas nekřivdil.

Jediné, co Babiše omlouvá, je, že není jediný, komu jsem nucen přispívat na JEHO byznys, čímž nemám na ten svůj.

M. Moravcová 4.10.2017 14:11

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

na jaké podnikání, prosím

M. Moravcová 4.10.2017 14:09

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

Může být na světě člověk, který si myslí, že EU si peníze tiskne? Ty peníze do EU posíláme my, všichni. A EU potom některým vyvoleným drobí - nebo-li si je uplácí, na nesmysly.