28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

GLOSA: EET je třeba zrušit, ničí živnostníky

Díky EET prý budou platit daně i ti, co je neplatí, tvrdil Andrej Babiš. Podívejme se ale, jak platí daně některé velké firmy, například Babišova firma PREOL. Ta žije ze státních zakázek, protože dodává bionaftu do státního podniku Čepro, který patří pod Ministerstvo financí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 4.10.2017 14:28

Re: Soudíte blbě

vám nevadí, že výhry v téhle udavačské loterii se platí z daní všech občanů? Že tuto loterii nefinancují občané svými sázkami? Že ze svých daní platíme PR Babišovi a jemu zavázané finanční správě? Tak to jste fakt kanón.

H. Gene 4.10.2017 16:54

Re: Plácáte jednu floskuli za druhou

Jsi.

V. Student 4.10.2017 12:50

Re: Malí živnostníci končí?

Takže platí premisa že stát krade, tak nebudu platit daně? Logické "jestliže...pak" je v tomto případě poněkud asociální, nezlobte se. Lépe nelogické, zbabělé, ubohé..dál to nechám na vás "přestože někteří státní úředníci nejspíš kradou, budu dál platit daně". Takhle to mám já. A naštěstí většina lidí v téhle zemi, aspoň doufám.

P. Švejnoch 4.10.2017 13:06

Re: Malí živnostníci končí?

Obávám se, že Vaše naděje jsou liché. S pravděpodobností hraničící s jistotou tvrdím, že většina lidí platí berně nikoli z přesvědčení, ale proto, že nemají úniku (jako třeba všichni zaměstnanci).

Já na mém postoji nic "asociálního, nelogického, zbabělého ani ubohého neshledávám. Nevidím jediný důvod, proč s jásotem a s písní na rtu podporovat státem provozovaný racketeering, a platit si svého vlastního zloděje a vyděrače. A ještě podotknu jedno: Ten chicagský racketeer si nechal platit za "ochranu", ale pak platilo, že ten, kdo zaplatil, podnikal ve skutečném bezpečí. My za ty peníze máme tak akorát tisíce kilometrů marných cyklostezek, desetitisíce škodících neziskovkářů, desetitisíce (možná statisíce) škodících úředníků a další tuny balastu, ale kupříkladu o tom zmíněném bezpečí se v této zemi dá hovořit jen s hodně velkými uvozovkami

Vy důvod k jásotu zřejmě vidíte - sice bych ho rád znal, ale nepředpokládám, že bych ho v dohledné době s Vámi sdílel.

J. Plíva 4.10.2017 12:35

Re: Malí živnostníci končí?

Milý pane, já si pěstuji na zahrádce mrkev a neplatím žádné daně.

Kde je hranice, od které se daně mají platit? Je stanovená zákonem, ale blbě, protože snižuje na trhu nabídku zboží a služeb. Snižuje konkurenci, zvyšuje nezaměstnanost a ceny...jenom proto, aby stát na daních vybral od drobných podnikavých duší nějakých pár korun.

P. Boublíková 4.10.2017 8:23

???

"Povinnost pořídit si registrační pokladnu řádově za tisíce korun pro ně proto byla likvidační, a tak mnozí z nich skončili."

Když jim odejde lednička, pračka, porouchá se auto, také je to pro ně likvidační? Anebo nedejbože někdo v rodině onemocní nebo má úraz, vypadnou příjmy v řádu tisícovek nejen jednorázově, ale dlouhodobě každý měsíc...

Takoví lidé jsou zralí na sociální dávky a ne na podnikání. Nebo se snad dali na charitu?

O. Uživatel 4.10.2017 8:46

Uživatel požádal o vymazání
P. Švejnoch 4.10.2017 8:53

Re: ???

Proč jste si, paní Boublíková, nepřečetla ten odstavec (ze kterého jste účelově vyškubla citaci) celý?

Myslím, že celý mechanismus ukončení drobné živnosti je v něm popsán celkem srozumitelně - takže Váš příspěvek je zcela zbytečný.

Ale "všeci kradnú", viďte...?

P. Boublíková 4.10.2017 9:19

Re: ???

Četla jsem celý článek i celý odstavec, ve kterém se v podstatě tvrdí, že drobné podnikání je charita. Tento názor nesdílím.

ANO jsem nevolila ani volit nebudu, tolik k vašemu výkřiku :-)

P. Švejnoch 4.10.2017 9:28

Re: ???

A co Vám tedy není jasného na tom, že někdo vedl vesnickou hospodu, která mu nesla tak na živobytí, a tak se po zavedení EET prostě dotyčný rozhodl, že nehodlá akceptovat ani další finanční a ani další byrokratickou zátěž?

Co je "můj výkřik"? Máte na mysli ono "všeci kradnú"? To ale není výkřik můj, ale výkřik Vašeho "podnikatelsképrostředínarovnávajícího guru - kterému Vy jste slepě (a dodám, že hloupě) uvěřila. Kradne totiž především Andrej Babiš osobně - i když se jeho zlodějiny dějí v rámci zákonů tohoto podivuhodného státu.

P. Boublíková 4.10.2017 9:36

Re: ???

Mně akorát není jasné, jak někdo může zkrachovat kvůli pořízení registrační pokladny, což tvrdí autor článku.

Jestli někdo podniká nebo nepodniká a co ho k těmto rozhodnutím vede jest mi šumák a Babiš není můj guru.

P. Švejnoch 4.10.2017 9:46

Re: ???

Neboli jste se v článku chytla jedné ne úplně precizně formulované větičky ("Povinnost pořídit si registrační pokladnu řádově za tisíce korun pro ně proto byla likvidační"), a na tomto základě jste se rozhodla demonstrovat svou oddanost EET.

Račte odpustit, ale Vaše prohlášení "Takoví lidé jsou zralí na sociální dávky a ne na podnikání. Nebo se snad dali na charitu?" mi přijde přeci jen o stupeň méně promyšlené, než autorova výše uvedená zkratka. ;-)

P. Boublíková 4.10.2017 10:02

Re: ???

Rozhodně nemíním s autorem článku soutěžit ve slohu, nejsem politik a neuchazím se o přízeň voličů.

ODS je pro mě nevolitelná minimálně ze dvou důvodů:

1) dle Fialy se odd hodlá spojit proti Babišovi (kterého taky volit nebudu) téměř s kýmkoliv, o žádnou duhovou koalici národní spásy nestojím

2) zrušení eet - zhruba stejná pitomost jako zrušení třicetikaček socany. eet a vůbec vše okolo daní se dá upravit tak, aby to dobře fungovalo a naopak pomáhalo - ovšem jen těm, kteří jsou ochotní daně platit. Není asi nutné, aby eet podléhalo vše, ale zrušit eet úplně je druhý, stejně tak populistický extrém.

P. Švejnoch 4.10.2017 10:40

Re: ???

Já ODS taky volit nebudu. To přeci ale neznamená, že všechny názory, které tato strana prezentuje, jsou hloupé...

ad 1) tenhle postoj (spojím se s čertem, abych vyhnal ďábla) je mi taky silně proti mysli. Mimo jiné proto, že jakékoli fungování podobného ad hoc slepence by bylo, kvůli diametrálním názorovým rozdílům, v podstatě nemožné

ad 2) Nesouhlasím s myšlenkou, že EET pro někoho ano a pro jiného ne. To totiž povede jedině k tomu, že skulinek v nastavení bude zase nějak zneužito. To už snad je lepší (skoro se to zdráhám napsat) když EET mají všichni. Ale protože nevěřím na žádné zásadní pozitivní efekty celé té taškařice, resp. jsem přesvědčen o opaku, tedy že celkový dopad bude výrazně negativní, jsem jednoznačným zastáncem zrušení EET.

M. Moravcová 4.10.2017 14:24

Re: ???

vedla jste někdy účetnictví

P. Boublíková 4.10.2017 15:54

Re: ???

Nevedla, vím ale, že je to dost složité. Inteligentní eet by mohla účetnictví zcela nahradit a pak byste přišla o práci :-)

Je to jen otázka času (a politické vůle).

M. Moravcová 4.10.2017 14:17

Re: ???

To myslíte vážně, to co jste napsala?

H. Gene 4.10.2017 16:56

Re: ???

Jako že když si pořídí EET, tak se jim lednička, pračka, auto neporouchá a nikdo neochoří ty blbko?

Takoví jako ty jsou zralí na psychiatrii.

P. Harabaska 4.10.2017 8:13

EET je třeba zrušit, ničí živnostníky?

Živnostníky, aspoň ty, které já znám, ničí cokoli, co umožňuje koukat jim pod ruce a na tok peněz v nich. Chápu živnostníky, že jim kontroly vadí, když vidí, jak peníze bez kontroly poletují v mnohem vyšších patrech ekonomiky, ale co naplat. I u nich se dějí malverzace.

A. Trick 4.10.2017 7:37

ODS je stará struktura,

měla by se zrušit.

M. Moravcová 4.10.2017 14:15

Re: ODS je stará struktura,

to samý Trick. Taky stará profláknutá sktruktura.

L. Šarina 4.10.2017 7:19

Ničí

živnostníky?? a jaké??Černý trh jen kvete, za fušky penízr z ručky do ručký,instalatér,který vám udělá ráci pragon nevystaví, a v hospodách? česka nátura a pořádek v daních? cha cha cha! Ne nadarmo je řčení že dříve co Čech to muzikant,dnes zloděj. Babiše nemusím,ale v tomhle mu fandím. všichni ti co řvou kolem výběru daní jsou vlastě podporovatelé zlodějny!!

R. Tichý 4.10.2017 7:54

Pochopil jste, ze zdaneni hejna pidipodnikatelu se ani zdaleka nepriblizi k danove optimalni megatovarne? Neboli-velci hraci maji dost penez, aby si najali oprimalizatory dani.

P. Harabaska 4.10.2017 8:16

Re: Ničí

Ten řev umně podporují dobře známé politické strany. Je před volbami a k podpoře v nich je třeba získat vhodně motivované voliče.

M. Moravcová 4.10.2017 14:14

Re: Ničí

Ty jo, vy musíte být zloděj a podvodník, který si pozve domů podvodníka instalatéra, aby mu nemusel platit víc s paragonem. A v hospodách? Chodíte do hospody podvodníka nebo do hospody poctivce? Máte přehled o podvodnících, jejich služby však využíváte.

A. Bocek 4.10.2017 7:04

Stát je jen suma našich daní.

A to jen daní těch , kteří dělají něco smysluplného. Úředník buzerující drobného podnikatele, až jeho dovede ke krachu nic kalého nekoná.

V. Kotas 4.10.2017 6:37

Živnostníky ničí neschopnost poslanců a vlád,

udělat pořádek v daních. Pro malé živnostníky zavést paušály, podle výsledných cifer ( fungovalo to za 1.republiky ) a u velkých firem patřičné pravidelné kontroly, za jasně stanovených podmínek. To hraní s ciframi, aby šlo srazit daně téměř na nulu ( všelijakými odpisy )není dobře.

T. Pansky 4.10.2017 5:40

... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

Byl schopen v lidech vytvorit dojem, ze pomoci EET srovna podminky pro podnikani. Tim velmi sikovne zastrel fakt, ze v Cesku je danovy bordel, ktereho on sam velmi sikovne vyuziva!!! Ten danovy bordel je zpusobeny zakony sitymi na miru urcitym zajmovym ekonomickym skupinam, ktere na tom nesmirne vydelavaji !!! A obcane mu to snedli i s navijakem. Pripad Capi hnizdo je jen malou ukazkou, jak unikaji statu penize !!! Ale s tim pan Babis nic delat nechce, nebot toho sam vyuziva.

J. Kavalír 4.10.2017 9:08

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

O jaké peníze přišel stát v Čapím hnízdě? Šlo o dotaci z EU 50 mil. a zbytek investice platili majitelé "ze svého". Jiná věc je, že z peněz EU by se podobné hovadiny vůbec platit neměly, ale měly by jít především na infrastrukturní investice evropského významu.

P. Švejnoch 4.10.2017 9:15

Re: ... presne o tohle panu Babisovi slo !!!

O peníze přišel jednak každý daňový poplatník. A věřte mi, že jsem dost nas.anej, že jsem Babišovi musel přispět na jeho chajdu.

O peníze (když už mi je tedy náš moudrý stát ukradl) přišli drobní a střední podnikatelé, kterým byla tato dotace určena.

Je stát někdo jiný, než jeho občané a plátci daní?