27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: EET je třeba zrušit, ničí živnostníky

Díky EET prý budou platit daně i ti, co je neplatí, tvrdil Andrej Babiš. Podívejme se ale, jak platí daně některé velké firmy, například Babišova firma PREOL. Ta žije ze státních zakázek, protože dodává bionaftu do státního podniku Čepro, který patří pod Ministerstvo financí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Macků 5.10.2017 17:48

Proč EET

Čím dál dím více se utvrzuji v názoru, že cílem EET je likvidace drobného podnikání, aby velkozločinec Bureš odstranil konkurenci a mohl takto uvolněné lidi zaměstnat ve svých firmách za minimální mzdu. Jiné vysvětlení nedává smysl.

L. Novák 5.10.2017 15:45

Vztahuje se režim EET na zaměstnance, kteří dělají fušky

po pracovní době, jak bylo zvykem za bolševické totality, kdy bylo soukromé podnikání zakázáno?

Nevztahuje.

A pokud je to důchodce a má okruh známých, kteří mu dohazují kšefty, tak taky EET na nic nepotřebuje a pracuje bez zbytečných složitostí.

Trh si to vyřeší a lidé obejdou EET nejsnazší cestou. Tak to vždycky se státní buzerací bylo a bude. No a ti poctiví samozřejmě v cenách přeúčtují náklady na EET zákazníkům i s chlupama. ;-)

L. Novák 5.10.2017 15:37

Re: Miroslav Šejna

Šejno, vy už zase žvaníte... jako socialistický agitátor.

Silnici od státu chce zákazník, který si rád do hospody zajde/zajede autem, vy troubo! :-P

A pokud si pamatuju, tak za bolševika se (zaostávající) výstavba silnic zdůvodňovala vojensko-strategickými důvody, protože tehdy žádní soukromí podnikatelé nebyli, všechno bylo státní. :-)

L. Novák 5.10.2017 15:32

Re: Autorovi

Co to jsou ty vaše prá věty? :-)

L. Novák 5.10.2017 15:32

Re: pane Jochu

Kecy, kecy. Nikdo nedokáže seriózně říct, jestli díky EET stoupl výběr daní a o kolik, když je celá ekonomika v růstové. Jo, propaganda, ta unese všechno....

L. Novák 5.10.2017 15:28

Re: P. Rudolf

Jste vůl. Na ty vaše bláboly a žvásty se nic jiného už říct nedá.

L. Novák 5.10.2017 15:26

Re: Všichni

Ahááá, druhá polovina bolševického trolla, Karel Vyšata.

Po diskusní fórech se pohybují společně s P. Rudolfem a v názorech jsou zcela zajedno. :-P

L. Novák 5.10.2017 15:24

Re: Všichni

P. Rudolf je místní bolševický troll. Nedráždit! :-)

T. Kubín 5.10.2017 5:27

Autorovi

Tolik pitomostí v prá větách, to dokáže opravdu jenom komunální politik za ODS.

T. Urbanec 4.10.2017 23:24

Naprosto souhlasím s autorem

Nechci, aby to vyznělo jen tzv. "anti Babišovsky", ale faktem je, že za poslední čtyři roky v době celosvětové ekonomické konjunktury, jsme prožrali to, co nám za dalších pár let v době stagnace a recese bude chybět. Když slyším to chvástání, že AB je nejlepším ministrem financí, dělá se mi zle. Toto se svého času (a není to tak dávno) říkalo i o M. Kalouskovi, a teď je z něj synonymum pro antikrista. A to měl nepoměrně horší podmínky (byla krize).

EET je naprostá buzerace s přídechem šmírování, účtenková loterie je pro mne naprostá populistická zvrácenost, kdy se peníze daňových poplatníků neprůhledně a náhodně rozdávají na základě jakýchsi mě ne úplně jasných pravidel (jen tak mezi řečí - z účtenkové loterie jsou vyloučeni všichni, kteří nemají chytrý telefon nebo počítač).

Daňové úniky neskončily a ti, kteří je dělali, je dělají nadále, protože na to mají svoje daňové poradce a právníky. Nůžky mezi moc bohatými a moc chudými se stále rozevírají. Lidi jsou mezi sebou rozhádaní a co fungovalo se ničí a nahrazuje nesmysly. Úředníků přibývá, zákazů a příkazů taktéž. Běžný občan je kriminalizován v podstatě za cokoliv a hraboši hrabou stále.

A pokud má někdo představu, že korupce je menší, tak se asi mýlí. Protože korupce tady byla, je a bude. A čím více je úředníků a zákazů, tím větší je vůle po tom korumpovat, stejně jako být korumpován.

T. Urbanec 4.10.2017 23:04

Re: Všichni

Máte naprostou pravdu, jen bych ještě dodal, že ANO mi tak trochu připomíná toho známého Krysaře, který píská na píšťalu a všechny krysy jdou za ním. ODS to může považovat za výhodu, protože to od nich ty krysy odtáhlo a teď sedí v ANO. Z ČSSD vlastně také. Viz pan Faltýnek. Do roku 2012 úspěšný regionální politik za ČSSD. A když už z ČSSD nic dobrého nekoukalo, tak šupky hupky k šéfikovi do strany.

T. Urbanec 4.10.2017 22:59

Re: Babiše nemusím,

Jen tak na okraj k EET. Základním cílem bylo zlepšení výběru DPH. Schválně jsem si počkal na půl roku od zahájení druhé vlny a pak se podíval na statistické srovnání vybrané DPH proti stejnému období předchozích let. A světe div se. Výběr DPH kopíruje růst, nebo pokles ekonomiky, stejně jako v předchozích 20-ti letech, samozřejmě se zohledněním změn sazeb. Takže odvážné výkřiky pana Babiše o řádovém navýšení vybrané DPH v souvislosti s EET jsou nesmyslem. Ale je to logické, protože největší úniky na DPH a ostatně i na dani z příjmu nejsou u malých a dokonce ani středních firem a živnostníků, ale u velkých holdingů jako je např. Agrofert. Tady už je armáda ekonomů, účetních a právníků, kteří jsou dobře placeni jak optimalizovat daně (jinými slovy, jak se napakovat na neodvedených daních tak, aby za to nikdo nešel sedět). Tedy podle mého názoru je EET jen další nesmysl, který stejně jako řada dalších tzv. úspěšných kroků poslední vlády vede jen a pouze k nárůstu byrokracie, buzerace občanů a prožírání toho, co mělo zůstat našim dětem. U Sociální demokracie tento postup chápu, protože už z principu jsou Socialisti i Komunisti založeni na rozdávání z cizího. Největším zvěrstvem je však skupina ANO, jejímž základním mottem je "Ať se našemu šéfovi daří" a "Nikdo vám nedá to, co my vám naslibujeme".

M. Prokop 4.10.2017 22:56

Re: pane Kulheime

Nevidí.

Protože je sockomouš.

M. Prokop 4.10.2017 22:54

Re: Doufám,

Problém je EET pro malé, ne pro velké.

Malé napřed EET zničí, pak je lidovci začnou dotovat.

T. Urbanec 4.10.2017 22:45

Re: pane Kulheime

Jen několik postřehů k Vaší reakci na pana Kulheima. Hospodský se do sousední vesnice nedostane, protože kraj zrušil autobusovou linku jako nerentabilní. Takže jezdí svým autem za benzín jehož cena je z velké části tvořena spotřební daní. Než přijedou státní hasiči po rozbité cestě s 20-ti objížďkami, tak mu hospoda shoří. Když už mu těch 20 štamgastů v hospodě nedělá takové tržby, protože si nemůžou dát k pivu cigaretu, raději tu hospodu zavře. A výsledkem je, že lidi sedí pěkně doma, už si mezi sebou neřeknou ani slovo a tím je dílo dokonáno. Platí zde staré známé, "Divide et impero" - tedy Rozděl a panuj, v našem českém pojetí Rozhádej a hrabej. Toto je trend, který tady není jen poslední 4 roky, ale teď to skutečně nabralo obrátky.

I. Hil 4.10.2017 22:33

Účtenkovka je taky velice zajímavá

https://www.lupa.cz/clanky/tak-nam-spustili-uctenkovku-vyplnovani-udaju-je-ale-spis-zabavou-pro-masochisty/

I. Hil 4.10.2017 22:20

Babišovy drobty....

http://neovlivni.cz/babisovy-dluhopisy-podezreni-z-danoveho-uniku-policie-hodnoti-jako-vazne/

J. Peřina 4.10.2017 21:57

Re: Všichni

Není strany,která by nekradla,nebo aspoň jejich někteří členové.ODS není vyjímkou.Když se podívám na členy ANO,tak je tam smečka všech bývalých členů ODS,KSČM,ODA,ČSSD a mnoha dalších a dalších stran a straniček.Tedy ze všech těch "zlodějských" partají.Z toho mně jasně vychází,že ANO je stranou zlodějů jako každá jiná strana.Navíc je vede STBák a komunista Andrej Babiš Dotační,což je spojení jak amorálních hodnot,tak i pro zlodějny největšího kalibru.

J. Peřina 4.10.2017 21:49

Doufám,

že na Burešovém Čapím hnízdě mají také EET,když už je nemusí velké podniky.Pokud by EET měli všichni podnikatelé,jak malí,tak i velcí,bylo by to OK,ale pokud je musí mít jen někteří,hlavně tedy ti malí,tak je to bordel a ne pomoc pro stát,tedy nás platiče daní.

P. Rudolf 4.10.2017 20:05

Re: Všichni

Modrý Jánošíku, ODS už dnes slouží jenom jako historický, čítankový příklad toho, jak okrádat lidi. Hned po KSČ.

K. Vyšata 4.10.2017 19:54

Re: Všichni

Podle posledních údajů sice spousta podnikatelů "opustila" své IČo, ale o hodně víc jich vzniklo. Tahle babišovská účelovka skrýt nepřiznávané příjmy opuštěním evidence pod jedním IČ a vlézt znovu do systému pod novým, je přiznáním poctivosti a hlavně babišovské vyčůranosti účelově měnit formu firmy nebo živnosti. "Čapích hnízd" se najednou vyrojilo tolik, že finančáči sotva stíhají registrace.

Zabalili to ti slaboši co bez šedé ekonomiky nedokázali přežít.

V. Kain 4.10.2017 19:28

Re: Všichni

Rudolfe melte si tady tu vaši nenávist vůči ODS,stejně je vám to platné jak hajný na lodi.Že je Babiš prolhaný buran ví každý, kdo to má jen trochu v hlavě srovnané.

A. Trick 4.10.2017 19:28

Re: Všichni

Jak dojemné! Já se snad rozpláču.

J. Kulheim 4.10.2017 19:18

Pane Šejno.

Omlouvám se za příspěvek dole.

Víte co potřebuje občan od státu je to, aby zabezpečoval to, co si jednotlivec, obec nedovede zajistit sám. To je silnice, železnice, ochrana zdraví a majetku občanů, ochrana proti vnějšímu nebezpečí.

Hasiči na vesnici existovali a nemusel to nikdo z vnějšku organizovat. Můj pradědědeček byl zakladatelem hasičského sboru u nás na vesnici. Nikdo jim to nenařizoval a sbor založili sami, sami pořídili vybavení. Věděli, že sám jedinec s kýblem oheń neuhasí. Proto udělali organizovanou skupinu.

Stát vnikl na počátku vzniku civilizované společnosti. Lidé přestali kočovat a začali hospodařit. Zjistili, že je potřeba zajistit bezpečnost proti nájezdníkům, proti zlodějům, dojednat společné mejiorace kolem Eufratu ap. K tomu, aby si někdo otevřel hospodu, stát nepotřebovali.

Lidé, kteří si potřebují opravit střechu těžko ocení to, že jim pod oknem povede cyklostezka na kterou stát použil jeho peníze. Ta nezabrání tomu, aby jemu neteklo do domu a postupem doby mu střecha spadla na hlavu. Zabezpečuje stát dostatečně ochranu jejich zdraví a jejich majetku? Zabezpečuje ochranu hranic? Proč stát rozdává moje peníze některým našim vybraným spoluobčanům? Pečuje dostatečně o infrastrukturu? ATD.

J. Kulheim 4.10.2017 19:07

Re: pane Kulheime

Víte co potřbuje občan od státu je , aby zabezpečoval to, co si jednotlivec, obec nedovede zajistit sám. To je silnice, železnice, ochrana zdraví a majetku, ochrana proti vnějšímu nebezpečí.

Hasiči na vesnici existovali a nemusel to nikdo z vnějšku organizovat. Můj pradědědeček byl zakladatelem hasičského sboru u nás na vesnici. Nikdo jim to nenařizoval a sbor založili sami, sami pořídili vybavení. Věděli, že sám jedinec s kýblem oheń neuhasí. Proto udělali organizovanou skupinu.

Stát vnikl na počátku vzniku civilizované společnosti. Lidé přestali kočovat a začali hospodařit. Zjistili, že je potřeba zajistit bezpečnost proti nájezdníkům, proti zlodějům, dojednat společné mejiorace kolem Eufratu ap. K tomu, aby si někdo otevřel hospodu, stát nepotřebovali.

I. Hil 4.10.2017 18:52

Re: Všichni

Taky o tom nic nevíte. Zabalili to právě ti poctiví, pro které už té buzerace bylo dost... Ti, o kterých mluvíte vy si poradí.

V. Čermák 4.10.2017 18:32

Re: Všichni

Někteří to zabalili, jiní nově rozběhli, jenom bývalí neplatiči daní, kteří nyní musí něco málo platit, vytrvale kejhají jako potrefené husy.

I. Hil 4.10.2017 18:27

Re: Pán si plete co ie obrat a co je zisk

Vy fakt nechápete, že to zaplatíte všechno vy?

V. Čermák 4.10.2017 18:25

Re: pane Kulheime

Kupuje? Fakt? Víte kolik stojí silnice, o dálnicích nemluvě? Nakonec tedy, když mu dojdou peníze, tak by mohl nějaké silnice prodat....

I. Hil 4.10.2017 18:25

Re: Pán si plete co ie obrat a co je zisk

To skoro všichni, kteří netuší co to je podnikat a platit daně sám... "Vždyť si to odečteš z daní....!"