5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

FINANCE: Rovná daň?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonáš 13.4.2006 7:25

Re: Re: Ještě si šťouchnu

No a co byste taky čekal. Jistým vodítkem může být, že celá "výhodnost" modré kalkulačky je založena na zhruba čtyrycetiprocentním snížení odvodu do důchodových fondů, možná to jen mistr Tlustý převedl na druhou stranu rovnice se špatným znaménkem.

Ladislav N. 13.4.2006 19:01

Re: Re: Re: Ještě si šťouchnu

Takhle to "vykládá" zanícený socialista - levičák, který je zvyklý na to, že mu stát "přiděluje" peníze a vlastní odpovědnost a rozhodování je mu přítěží.

Pro svobodného občana je snížení přerozdělování státem naopak znak vyšší svobody rozhodování, jak naložit se svými penězi, resp. jakým způsobem navýšení čisté mzdy proinvestovat (nebo třeba propít a prokouřit).

Dan Vozda 12.4.2006 16:06

Vašemu boji se nedivím

 Někde níže jsem četl, že jste finanční auditor. Možná se mýlím, ale pokud by opravdu ODS zavedla daňovou reformu, zjednodušila daňovou byrokracii,nepřišel by jste o klientelu ? Na co dále budou firmy potřebovat revizora účtů, když bude pro ně odvod daně velmi jednoduchý ?

Pak se ovšem vašemu boji nedivím. Jen by jste měl být více solidární k ostatním podnikatelům, kteří pro zjednodušení daní volají pomalu už i z existenčních důvodů.

Mirek Šejna 12.4.2006 15:30

Pane Hrbku, tady budete vždy za bolševika

Tenhle pravicový fan-klub nepřesvědčíte o ničem. Oni mají slepou víru v to, co jim jejich rodná strana nabulíkuje. Vlastní názor nemají. Dnes jsem se v úvodníku zkusil zeptat, jak ODS vyřeší vyplácení důchodů, když navrhuje snížit povinné sociální odvody o 22%. To si přečtěte, tu spršku nadávek do bolševiků, co jsem tam schytal. Odpověď ovšem na můj dotaz nepřišla. Pouze Ivan Nový mi sdělil, že peníze se najdou úsporou na úplatcích. Ještě teď se smíchy popadám za břicho.;-D;-D;-D;-D. Takže Vás zdravím a mějte pevné nervy. Na tuhle pravicovou lůzu nic jiného než pevné nervy nefunguje.

MACON 12.4.2006 16:20

Re: Pane Hrbku, tady budete vždy za bolševika

Ze snizení penez za zbytecnou byrokracii, ze stejne velikosti vybranych daní, z duchodoveho připojištení! (Y)

Hawk 12.4.2006 17:08

Z důchodového připojištění?

To je snad zatím soukromými úsporami připojištěného.

Ladislav N. :-))) 12.4.2006 16:59

Re: Pane Hrbku, tady budete vždy za bolševika

Běžte si, demagogu Šejno, poplakat za soudruhem Vízkem. Bude mít pro vás pochopení, dopadl stejně (viz ...). ;-D

zdeněk 12.4.2006 17:27

Re: Re: Pane Hrbku, tady budete vždy za bolševika

odpověd ????

www racek 12.4.2006 17:53

Re: Re: Pane Hrbku, tady budete vždy za bolševika

ladislave, on někdy deficit inteligence je docela příjemná záležitost ... pozoruji.

Ladislav N. 12.4.2006 18:03

Re: deficit inteligence

Zmůžete se vy ještě na něco jiného?

Čumil 12.4.2006 14:35

Inu, pane autore, asi jste se přesvědčil, že brát lidem slepou víru

ve finanční perpetuum mobile se prostě nevyplácí. Takovým pomůže až upadnout na vlastní frňák (to v případě, že se ty šílenosti pokusí kdokoli uskutečňovat), nebo nám ostatním prostě doufat, že se šílenci k moci nedostanou....:-/

jonáš 12.4.2006 15:03

Re: Inu, pane autore, asi jste se přesvědčil, že brát lidem slepou víru

To víte čumile -- dyť i ten motor na vodu je už dávno vymyšlenej, akorát ho maj ty sprostý naftařský firmy v trezoru, aby nás mohly svou cenou benzínu vydírat. ;-D

Čumil 12.4.2006 15:23

Zdravím, Jonáši!

;-D;-D;-D

Hawk 12.4.2006 17:02

Re: Zdravím, Jonáši (a čumile)

Mně zatím nejpodstatnější v tomhle čechrání pírek přišla otázka M. Šejny  (15:45) jak si dle ODS stát poradí s výpadkem soc. pojištění, z kterého jsou placeni současní důchodci.

Ladislav N. :-))) 12.4.2006 17:10

Re: Re: Zdravím, Jonáši (a čumile)

O půl bilionu Kč vládních dluhů nadělaných socialisty (ČSSD) za 8 let u koryta, které je nutno začít splácet (a utahovat opasky), taky ODS nic nepíše, že?

No to je, paní Melicharová, ale kalamita! ;-O

Čumil 12.4.2006 18:06

Re: Re: Re: Zdravím, Jonáši (a čumile)

Hm, rozumím-li vaší úvaze dobře, Ladislave N.,hodlá ODS splácet ty dluhy z výpadku důchodového pojištění? Ohromující nápad!8-o

Hawk 12.4.2006 18:10

Ať hledám jak hledám

tak na stránkách ODS http://www.ods.cz/volby2006/program-3.php  nacházím pouze toto

Průměrný důchod, který neklesne pod 42 % průměrné mzdy. Valorizace důchodů při růstu cen všem důchodcům o stejnou částku. Nižší důchody tedy porostou rychleji než důchody vyšší. Máte odkaz  kde ODS slibuje jak bude řešit zadlužení?

Čumil 12.4.2006 18:13

Re: Ať hledám jak hledám

No, už se opakuji, ale když jste tak úporný: Rozjede rotačky na peníze... :-/

Hawk 12.4.2006 18:28

Re: Re: Ať hledám jak hledám

Pěknej večír Čumile ( a omlouvám se, že jsem Vám o pár řádek výš zmršil nick). Vidím to stejně, ale pořád čekám, že mi L.N. vyvrátí.

Ladislav N. 12.4.2006 18:49

Re: Re: Re: Ať hledám jak hledám

Nic vám vyvracet nebudu, vlastní bláboly si obhajujte sám. ;-) Jeden vám přidám:=18234220] Slib ČSSD: Přidat mladým, rodičům i důchodcům http://ihned.cz/index.php?p=002000&m=d&article[id]=18234220

Nejsilnější vládní strana tvrdí, že na splnění těchto předvolebních slibů bude mít státní pokladna dostatek peněz. * Vláda podnikatelům slibuje až 130 miliard během 6 let...

Kde vláda ČSSD vezme peníze na takové sliby? Dalším prudkým zadlužováním státu? 500 miliard dluhu navíc - za pouhých 8 let - nestačilo?

(příp. nefunkčnost aktívního odkazu je jednou z mnoha vad tohoto formuláře z dílny webmastera)

Hawk 12.4.2006 19:28

Re: Re: Re: Re: Ať hledám jak hledám

Krásný cimrmanovský krok stranou. Víte, mne nezajímají nesplnitelné sliby ČSSD, ale zajímá mne jednak jak chce ODS skloubit výpadek na soc. pojištění + o 1000 Kč zvýšené důchody se svými sliby, a druhak jak si chce ODS poradit s dluhem SR, když  jím tady na mne máváte.

Ladislav N. 12.4.2006 19:53

Re: Re: Re: Re: Re: Ať hledám jak hledám

Neměla by splácení vlastních dluhů vysvětlovat vládnoucí ČSSD? ;-)

Proč chcete, aby to dělala opozice?

Pokud se soc. daně týče, už máte v diskusi odpověď (nikoli ode mne) a v záměrech ODS a její důchodové reformy také.

Hawk 12.4.2006 20:27

Vysvětlení způsobu

splácení státního dluhu od opozice očekávám z jednoduchého důvodu - ona ta opozice by se ráda stala stranou vládnoucí., že.

Ladislav N. 12.4.2006 21:00

Re: Vysvětlení způsobu

Co když vám ODS řekne před volbami, že bude dále dodržovat zásadu ČSSD: "zadlužit se co to dá, splácet budou dluhy jiní, AŽ MY TADY NEBUDEM". Koho si vyberete? ;-)

Hawk 12.4.2006 22:24

Re: Re: Vysvětlení způsobu

No, ona to ODS spíše zjistí až po volbách

jonáš 13.4.2006 7:28

Re: Re: Re: Vysvětlení způsobu

Ale néé, oni to vědí -- akorát to až po volbách "odtajní" ;-)

Terry 13.4.2006 8:39

pro Ladislava N:

Pokud vedoucí činitelé ODS již léta halasně prohlašují, že je čas, aby převzali po ČSSD vládu zase oni, tak by měli mít připravené řešení toho "špatného, co vlády ČSSD napáchali". Ale vy na přímý dotaz, co tedy ODS za řešení má, "odpovídáte" větou, že to by si měla řešit vládnoucí ČSSD. Vzhledem k tomu, že jsou do voleb dva měsíce, tak by bylo na čase, aby na všechny tolik kritizované věci měla ODS svoje řešení, pokud ovšem nekritizuje jen z principu.

Ladislav N. 13.4.2006 19:15

Re: pro Ladislava N:

Dobrý člověče, co asi bude dělat (teď čistě hypoteticky) kterákoli politická strana, pokud vyhraje volby? 

Co udělá kterákoli politická (vládní) strana, která po té NEZODPOVĚDNÉ předchozí vládě, co ty dluhy nadělala, začne dluhy splácet? - Postupy jsou známé a standardně používané.

Jisté je, že ČSSD, která ČR  ZADLUŽILA ČTYŘNÁSOBNĚ oproti stavu před nástupu do vlády, O SPLÁCENÍ DLUHŮ MLČÍ. Mlčí mimo jiné proto, že její voliče tyto problémy nezajímají, volbou ČSSD hrají "vabank" na účet svých dětí a vnuků.

Proto budu volit stranu, která podobným nezodpovědným způsobem hospodařit nebude a přinejmenším růst vládního dluhu během 4 let zastaví.

Rudé voličstvo nebude spokojeno a opět si pak zvolí ČSSD, aby se "měli lépe" na úkor příštích generací, vyžírkové...:-/

Thyronx 12.4.2006 14:33

"chudi" a "bohati"...

Chudi lide, jsou chudi vlastni vinou o tom snad neni sporu. Kazdy clovek s prumernym IQ by mel vedet ze zakladem zivotni urovne je vzdelani a osobni iniciativa.takze ten kdo pro sebe nedelal a nedela nic, kdo se spoleha na stata na to ze se o nej "nekdo" postara, ten si zije az nezaslouzene dobre i na minimalni mzde. Takovi lide maji platit dokonce dan vyssi nez ti kteri jsou motivovani,kteri Vamn davaji mnohdy praci,a maji zodpovednost nejen k sobve ale i k desitkam a stovkam svych zamestnancu. Na to asi soudruh novinar a autor clanku - ponekud zapomel. Rovna dan je spravedliva ke kazdemu ( i kdyz moje teorie a teorie jisteho nositele Nobelovy ceny za ekonomiku jsou pro Vas soudruzi v socialismu nepochopitelne. A ze zijete v socialismu o tom snad nepochybujete ani VY!

doktor 12.4.2006 17:33

Re: "chudi" a "bohati"...

Předem upozorňuji, že nejsem Doktor z této diskuse, a matematiku neovládám. Vím zato, Thyronxi, že vaše názory jsou blízké sociálnímu darwinismu a fašismu. Věda dnes ví, že preambule americké ústavy "all are created equal" nemá pravdu: naprostou většinu našich schopností či neschopností, hodnot, smyslu pro pravdu, svobodu, sklony k  násilí, nebo i altruismus (dnes se mu nadává "solidarita") si neseme od narození ve svých genech. Nerodíme se - ani v té nejlepší demokracii - se stejnými možnostmi. Tu rovnost příležitostí nám proto musí zajistit - hnán také mezinárodními deklaracemi o lidských právech - stát. S pravicí ani se "socanstvím" to nemá nic společného. Jde o antropologii, sociobiologii a kulturu.