16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 21.3.2006 12:57

Re: Re: bezdětní připlácejí z daní na děti

Vážený pane, zapomínáte, že množství sociálních podpor  z daní bezdětných se poskytuje rodinám s dětmi a bezdětní je nevyužívají. Například porodné. Takže by bylo vhodné provést vyúčtování oboustranně, což mi připadá jako nekonečné dohady rozvádějících se manželů, kdo více přispěl k rodině.
Vážený pane, 21.3.2006 14:28

Re: Re: Re: bezdětní připlácejí z daní na děti

pokud oba rodiče pracují a nežijí z dávek státu, moc toho na děti kromě porodného nedostanou. Pro rodinu s dvojnásobkem životního minima jsou přídavky na jedno dítě kolem tří set korun.  Takže ti bezdětní se zas tak "kór moc neprohnou".
jA_2 21.3.2006 14:40

bezdětní připlácejí z daní na CIZÍ děti

Autor 213.220.242.XXX jaxi zapomněl na slevu na dani (poskytovanou rodičům namísto dětem), tu zrůdnost společného zdanění (snadno řešitelnou analogickým převedením části příjmu na spolupracující osobu i u práce ve mzdě) atd. Nemluvě o tom, že tyto cizí dětí v tomto přelidněném prostoru zabírají místo a odčerpávají neobnovitelné zdroje!!!
Realista 21.3.2006 14:54

Janičko přečtěte si to znovu pak pochopíte...

Jedná se pouze o příspěvek k důchodu, který každý dostává, víme? Pro pomalé vysvětlím za autora, který nechápu proč vám nenapíše. Každý dostane důchod od státu podle toho, kolik si platil. Pak kdo byl prozíravý  a platil si PF nebo si penízky šetřil jinam, třeba akcie, investiční fondy a podobně, kde má větší zhodnocení než na žebračenkových úrocích v bance bude čerpat z těchto penízků. No a kdo vychová ještě dětičky, které stojí nemalé prostředky, ale když jsou výdělečně činní přispívají potom i na Janičku, tak Janička potom za dětičky, pokud je bude mít, dostane třeba 2000Kč k důchodu více. Když nebude mít dětičky, tak si Janička své  ušetřené penízky, které jiný vydá na výchovu dalších plátců přidá k důchodu sama.Pochopila? Ty má svatá prostoto...
IS 21.3.2006 18:33

Re: realisto a vy zaplatíte Janičce, že přispěla na vaše vzdělání.

Jana H 22.3.2006 14:37

Re: Realisto, přejmenujte se na utopistu-optimistu

Dík realisto za detailní vysvětlení, ale teď prozměnu já vám ještě jednou a pomaleji - bavíte se o příspěvcích k ničemu, neboť žádný důchod nebude. To, že dnes každý dostává důchod, se zruší a nikdo od nikoho žádný důchod dostávat nebude. Každému zbyde jen to, co si našetřil, nebo oči pro pláč, pokud nenašetřil. Pochopil?  
Marat 21.3.2006 11:47

Důchody pobírají i velcí boháči.

V sobotu vyjádřila nelibost na mou adresu jedna dáma,neboť jsem ji podle jejího názoru pilvnul na modlu.Z Vaška Havla udělali disidenta jen estebáci.Zarověň se postarali aby mu v kriminále nebylo nějak špatně.Po vymiškované psudorevoluci se stal tento socialista se srdcem na levé straně převelikým boháčem.Má majetek několik set milionu korun.Přesto pobírá dvěstě tisíc měsičně důchodu.Proč by ti,kdo takoví majtek "nezdědily", měli ve stáří žebrat,nebo se oběsit? Ujišťují vás,že nejsem rovnostář ani socan ani bolšán.Havlovi nezávídím.Havla nesnáším a považují ho za největšího škůdce z konce minulého století.Rovněž Uhl je tockistický darebák,ještě horší komunistu.Jen mu komunisté nedovolili jeho trockistické darebáctvi rozvinout.
IS 21.3.2006 12:27

Re: "nezdědily" - že by se Havlovi změnilo pohlaví ?

Marat 21.3.2006 11:35

Státy mají a budou mět na důchody,když budou chtít.

Vy mnozí tady,umíte vůbec počítat? Tak si laskavě spočítejte kolik můžete ušetřit měsičně na své stáří.I vy kteří zatím děti nemáte,kolik šetříte a kolik vlastně mužete šetřit?Trošku si zateorisujme.Když ušetříte každý měsíc tisícovku,tak za rok budete vlastnit ušetřenýchý dvanáct tisíc.Když se nic nezmění po deset roku,tak budete mít sto dvacet tisíc a za čtyřicet roku necelích půl milionu.Jjak dlouho budete moci žít,za těch půl miloinu? A je jisté,že o tu částku kterou ušetříte nepříjdete.?Může vás o ty peníze připravit bytař,Můžete vyhořet. Těch možnosti,že o své úspory příjdete je dosti.Dáte je do banky? Banka může zkrachovat a tak vám zůstane jen kus špagátu.Také vaše budoucí vláda svou politikou způsobí takovou infalci,tak že i to co ste měli v bance bude stačit na krajíc chleba.Koupíte cenné akcie.A akcie v jeden den se nemůžou stát bezceným papírem?Tak zase vám zůstane jen na špagát,který si dáte na krk a spustíte nohy.Tak když se stane podle vaších nápadu,tak v den kdy už nebudete moci pracovat,vám jiného nezbude,nežli aby ste někoho poprosili,když sami k tomu nebudete mít odvahu,aby vás utratil.Když musíte platit obrovské daně na sladký život svých politiku a jejích rozmary,nezbývá jiného,nežli aby vás stát podpořil z daní,které ste za svůj aktivní život nechtěně státu zaplatíli,tak aby vám stát něco vrátil.Kdyby ste ty daně nemuseli platit,kdyby si je stát nebral sám,tak by ste  třebas ty peníze na své stáři mohli ušetřit.Je tak?
Na závěr,nejsem ani socialista,nacista,komunista.Nic takového! Jsem jen individualista a své názory hlásám bez ohledu zda se někomu zalíbím či né.Nikdy nebučím se stádem.Používám svůj rozum a nepřežvykují teorie nemajíci s životem nic společného.Ostatrně,já mám důchod zajištený,to co se stane za dvacet roku,to se mě už nemůže týkat.Ale vím,,že i za dvest rokku budou lidé,kteří neměli možnost ve svém životě zbohatnout tak,aby měli zajištěné finnance na stáří.
Fil 21.3.2006 12:28

Re: Státy mají a budou mět na důchody,když budou chtít.

Kolik máš dětí? A jestli nějaký máš, to tě stojí tisícku týdně?:-) Když nemáš děti, zůstane ti v kapse podstatně víc...Fil
gerontusinza 21.3.2006 12:29

Marate, nelži. Re: Státy mají a budou mět na důchody,když budou chtít.

Tvými názory a vírou v "historiky" kteří popírají holocaust, vyhlazovací  a koncentrační tábory, víru v germánskou rasu atd. jsi dost profláknutý. Čti a uvažuj, nefabuluj, neumíš to. Mimochodem jsi nácek a víš to, jenom lžeš a vykrucuješ se. Za ten rok co tě sleduji jsi se mnohokrát provařil.
IS 21.3.2006 12:30

Re: viz krachy - ENRON, Livedore, kampeličky v ČR

R 21.3.2006 14:40

Re: Státy mají a budou mět na důchody,když budou chtít.

Náhodou mám po ruce sazebniky jednoho životního pojištění. Jestli bude dvacetiletý(á) spořit každý měsíc tisícovku dostane v 60 letech od 865 tisíc do 1485 tisíc, ženské od 1 485 tisíc do 2 675 tisíc  V 30 letech je to 600 tis - 1003, 1004 tisíc - 1825 tisíc atd. v 50 letech 225 - 362 - 384 - 575 tisíc.
jA_2 21.3.2006 15:02

Tak jsem to přepočítal, moc toho nebude

Za naspořených 2 ročních příjmů roku 2006 (480 tisíc) dostane v roce 2046 0,52-0,88 ročního příjmu roku 2046, neboli v cenách 2006 dostane ekvivalent této částky čili dnešních 125 až 211 tisíc. Jak skvělé. Báze výpočtu: růstu mezd 6% (o jedno procento méně než skutečnost 2000-2005). Pokud pojišťovna nepadne. (Po odstranění opačné vady mého výpočtu - zanedbání snižování procenta mzdy, kterou je tisícovka - dostanete po 40 letech zpět něco mezi 1/2 a tím co si uspoříte.)
R 21.3.2006 15:24

Re: Tak jsem to přepočítal, moc toho nebude

No, já jsem si uvědomil, že jsem uvedl pojistnou částku, to znamená, že by pojištěný musel nejdřív umřít za předepsaných podmínek, aby pozůstalí dostali tolik peněz.
Jinak mi vychází, že třeba ten dvacetiletý uspoří do 60 let 480 tisíc a dostane při dožití  v těch 60 na důchod celkem něco nad 502 tisíc, protože pojišťovna připočítává nějaké úroky.
Co se týká snižování hodnoty peněz, většina takových pojištění se dá nadstavit na dynamické zvyšování podle inflace.
jA_2 21.3.2006 16:36

Pojištění se nestihne zhodnotit

Dynamické zvyšování podle inflace nepomůže, jadérko věci je v tom, že z platu 700 EUR (dnes-věk 20let) až 5000 EUR (2046-věk 60let)se obtížně naspoří na důchod za padesát let (2056-věk 70let), v době kdy platy budou 8000 EUR.
R 21.3.2006 17:20

Re: Pojištění se nestihne zhodnotit

No, inflace do jisté míry nárůst platů kopíruje. Ovšem jaké budou platy v roce 2056 a jestli budou v eurech, kdo to dneska může vědět. Faktem je taky, že je hloupé šetřit z platu 700 eur na důchody v době platu 8000 eur, ale to se nedá nic dělat. Ostatně ale pojištění obecně není většinou moc dobrý šetřicí produkt a v praxi se musí doplňovat nějakým investováním do akcií, do nemovitostí  atd.
Rolen 21.3.2006 11:18

Něco podobného jsem zde diskutoval již před 4 lety

S článkem souhlasím. Protiargumenty typu, že bezdětní budou sankcionováni neplatí...mohou si totiž na stáří spořit za peníze, které nevloží do dětí. Jestli někdo bude mít potomky, kteří budou vydělávat méně avšak užitečně (např. akademici) to je riziko investování (navíc se to může změnit), totiž, to o čem se tu mluví je investice do dětí (!), děti musíš nejenom zplodit ale i vychovat tak, aby pracovaly(!), stejně jako v případě jiné investice, o kterou je třeba pečovat. Ano, je to radikální řešení a proto neprojde. Poslanci raději zvýší porodné (=vede k plození dalších nepřizpůsobivých a primitivních, ovšemže ne jenom (!)) nebo zavedou povinné připojištění (=je lepší děti nemít abyste si mohl na stáří lépe šetřit(!)). Samozřejmě, že by byly nutná různá vylepšení systému: např. co když dítě odejde pracovat do zahraničí nebo co když zemře? Bude to pouze riziko investice nebo bude nějaká pojistka? V čem je tento systém radikální? V tom, že jde opravdu na kořen (radix) věci: naše důchody nakonec v dlouhodobém horizontu zajistí pouze (a jen pouze) dobře pracující a vydělávající potomci, či-li ne jacíkoliv potomci a ne penzijní spoření (někdo totiž musí akcie, obligace či pokladniční poukázky, které jsou vlastními aktivy penzijního spoření zhodnotit).
Realista 21.3.2006 14:59

Re: Něco podobného jsem zde diskutoval již před 4 lety

konečně jeden rozumný, máš můj obdiv, tys toho troufalce pochopil.
jA_2 21.3.2006 15:15

Důchod si platí každý sám

Důchod si platí každý sám, v průběžném systému stát jen zprostředkovává časový posun (mimo jiné drobnosti jako např. invalidita nebo naopak nedožití se důchodu). Tahat do důchodů parametr evidované děti je zrůdná zhovadilost.
hodne neRath 21.3.2006 10:22

ja z navrhu beru

vyrazne snizeni odvodu na soc. pojisteni = a zbytek je MOJE vec.
Fil 21.3.2006 9:21

hm

Eh, hoďte se trochu do klidu. Ten nápad má v zásadě smysl - institucionalizuje mezigenerační solidaritu a mohl by řešit problémy důchodového systému. Má ale dvě vady: 1)sledování, zda děti pracují a za kolik a podle toho počítání toho přízpěvku rodičům by (podle mého názoru) bylo velmi technicky a personálně náročné. 2) spoléhá se na to, že lidé myslí dopředu (budu mít děti a budu se mít na stará kolena líp), což nefunguje. Jinak nechápu,co je za argumentaci, že někdo nemůže mít děti a tak bude mít menší důchod - vždyť proto, že nemá děti, tak má v produktivním věku více peněz, které si může ušetřit na stáří. Fil
Odborar. 21.3.2006 9:32

Přispěvatelé zde tak trochu parodují....prý sociální inženýrství a pod...

Kdyby sledovali vývoj důchodové reformy ve světě tak by věděli, že se o takovém kroku uvažuje v Německu za Merkelové. A to velice vážně!  i jinde v EU. 
Fil 21.3.2006 10:16

Re: Přispěvatelé zde tak trochu parodují....prý sociální inženýrství a pod...

jj, ale v Něm se uvažuje, že budou paušální úpravy, bez návaznosti na to, kolik děti vydělávají či ne - prostě máš děti, dostaneš víc, nemáš, míń. Fil
jezevec 21.3.2006 10:44

Re: Re: Přispěvatelé zde tak trochu parodují....prý sociální inženýrství a pod...

to by jistě jisté etnikum, které přispělo do důchodového systému každý pěti parazity na sociálních dávkách a v base, rádo uvítalo.
proto to nejde a je potřeba zohlednit zejména výdělek dětí.
Fil 21.3.2006 10:48

Re: Re: Re: Přispěvatelé zde tak trochu parodují....prý sociální inženýrství a pod...

Nesouhlas. Směšuješ dvě věci dohromady. Problém důchodů a problém nevynucené nezaměstnanosti. V případě dobře nastavené sociální sítě (tzn.odstranění nepřiměřeně velkých soc.dávek) se sníží dlouhodobá nezaměstnanost. Což omezí těch pět nepracujících dětí. A určité procento takových lidí bude pořád, to je fakt, ale s tím už nic neuděláš.... Fil
Realista 21.3.2006 15:02

Zohlednit výdělek dětí?

´Proboha vy jste ten článek vůbec nečetli. Co jiného vám autor nabízí v  alikvotní části souhrnu plateb od dětí ?
AGO 21.3.2006 8:35

Nelíbí se mi věta :

"Jen stát zajistí....aby děti donutil platit" opět ta česká víra v omnipotenci státu,opět ta stupidní nutnost zřizovat instituci,úředníky ,zbytečný nákladný byrokratický aparát. Cožpak není přirozeností rodiny starat se o děti,vychovávat je k obrazu svému,pomáhat si navzájem v nemoci,nouzi ve stáří.Stát má zasahovat pouze v nenormálnostech a né vtom co po staletí fungovalo.
Na víru v omnipotenci státu dojedeme!
Odborar. 21.3.2006 9:36

Třeba tím chtěl autor naznačit, že dobrovolná solidarita mezi dětmi a rodiči neexistuje..

Víte někde jsem četl, že v některém asijském státě zrušili státní důchody vůbec, neplatí se žádné pojištění, jen daně. A děti se musí postarat o své rodiče sami.... Jenže věřte dne dětem vychovaných vládou ČSSD, která jim ukazuje, že na dluh se také dá žít...
IS 21.3.2006 12:34

Re: V Turkmenistánu zrušili důchody.