30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

EU: „Nemocná žena“ Evropy

Jestli mají být státy v EU ekonomicky silné, aby mohla být ekonomicky silná i celá EU, je k tomu nezbytně nutný dostatek levné energií ve dne v noci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Soukup 26.2.2024 12:47

ANO . Je potřeba ji ještě víc " dusit" 😁

I. Schlägel 26.2.2024 10:25

R^

L. Novák 25.2.2024 15:00

Koukám, že "Nemocnou ženu Evropy" natvrdo převálcovala Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech:

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , J. Černý , P. Černý , A. Renjascu , D. Laurencikova , V. Machálková, P. Spáčil , V. Čermák , I. Pávek , Z. Linda , K. Filip , V. Pavelka , F. Pavelka , O. Vorálek , V. Kuhaj , J. Novak , J. Vlček , L. Beneš , L. Zídek , P. Brich , K. Nový , J. Drobný , J. Pšenička, V. Zadák , D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , I. Kučerová , R. Sorge , J. Rybník , D. Černý , A. Mohela , P. Pepax , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , I. Teren , F. De Winter , Z. Babek , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Krásenský , L. Hančar , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , J. Dvořák , M. Grundmann , J. Bárta , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , O. Seliger , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , V. Mokrý (Kotas) ...

R. Langer 25.2.2024 18:44

Soudruh PSVP, Putinův poskok z Brusele opět zveřejňuje své seznamy pro KGB. :-P

P. Han 25.2.2024 21:32

Ale prosím vás. Ta jména ze seznamu KGB dávno dobře zná a některá z nich má i na výplatnici.

M. Zasazabanovaný 26.2.2024 10:27

Inteligentný človek - z čoho vás, L. Novák, "neobviňujem" ;-D, chápe, že nepriestreľná právna definícia dezinformácie sa reálne urobiť nedá, pretože kadekto môže protinázor subjektívne označiť za dezinformáciu. A kto určí, čo je dezinformácia, čo iba omyl a čo je pravda? Nejaké Mnisterstvo pravdy? Či "odborníci", ktorí tvrdili, že mRNA vakcína ostáva v mieste v pichu, že preočkovanosť vytvorí stádnu imunitu (a teda očkovaný nebude šíriť covid), či to, že SarS-CoV2 je prírodný vírus z netopiera? Všetko sa to ukázalo ako dezinformácie, ktoré šírili fakestreamoví stúpenci "potierania dezinformácií" - katogória ľudí s boľševicko-totalitným zmýšľaním, ako máte aj vy, L. Novák - virtuálany gestapák s boľševickou mentalitou.

V spoločnosti, ktorá akceptuje slobodu slova, má človek právo povedať svoj názor bez rizika postihu zo strany vládnej, alebo inej moci. Má právo hľadať pravdu v diskusii, má právo mýliť sa. Má právo aj trvať na svojom omyle.

Každý, kto používa voči ľuďom cenzúru za názor, či už umlčovaním, vypínaním, trestným stíhaním alebo znevažujúcim nálepkovaním (ruský trol, chcimír, dezolát, hoaxer...) dokazuje, že nemá argumenty, nemá pravdu, a preto sa snaží iný názor umlčať.

Ale nikto nemá právo človeka umlčiavať kvôli názoru. To je totalitná cenzúra.

Každý, kto vytvára zoznamy "nepohodlných" osôb, "hoaxerov", "putinovej piatej kolóny", "imperialistických revanšistov", "triednych nepriateľov", "Židov a ich pomáhačov" a podobne, je mentálnym nastavením fašisticko-boľševický udavač, slúžiaci totalite v akejkoľvek dobe a podobe. L. Novák je názorným príkladom odporného človeka s takto mrzkým charakterom.

M. Pesat 25.2.2024 10:08

"Tohle řekněte pobaltským republikám, Polsku, Finsku a Moldavsku "

Polsko stovky let ovladalo rozsahla ruskojazycna uzemi, vychodni hranice Polska byla u Smolenska a sveho casu Polaci i obsadili Moskvu a dosadili sveho Cara, ty stovky let tam pachali zverstva, znasilnovali/vrazdili nasilne popolstovali a nasilne obraceli na rimske katolictvi. Finsko stovky let bylo kolonii Svedska a Svedove s Finy zachazeli jako s dobytkem. V Moldavske jsem byl x krate, co vim tak tam byl problem s tzv. Podnestrim, ktere je ruskojazycne a fakticky dnes uz s Moldavskem nema nic spolecneho. Soucasne Moldavsko, tam bych spise videl problem s Ukrainou, Besarabie/Bukovina ale tam je obyvatelstvo pomichane, Moldavcu=Rumunu tam urcite neni vetsina, navic tam neni problem narodnostni ale ekonomicky, Moldavci dnes bezne pracuji v EU protoze maji Rumunske pasy, a to se tyka i "Moldavcu"/Rusu/Ukrajincu, par jich u nas pracuje ve vyrobe.

P. Diviš 25.2.2024 15:18

Jo, takhle nějak Rusáci své sviňárny okecávají.

V. Vlach 25.2.2024 15:48

Rv Není to tak.

M. Kocián 26.2.2024 20:17

A kromaňonci prý vyhubili neandertálce úplně!

J. Kostelanský 25.2.2024 9:30

Vás pořád straší "jednotnost a síla" Evropské unie, což je totální chiméra. Té jednotnosti má být totiž dosaženo oslabováním jejich členských států. To je jakoby chtělo národní fotbalové mužstvo nějakého státu zvýšit svou výkonnost tím, že bude snižovat výkonnost svých hráčů...

Ta "jednotnost" se nejvíce projevuje v totální absenci odpovědnosti. Všichni se spoléhají na někoho jiného. Členské státy na Brusel a Brusel na členské státy. Ale není toho, kdo by tu skutečnou odpovědnost chtěl na sebe převzít. Všichni jenom tlachají a tlachají a tlachají, nejčastěji právě ty kecy o "jednotnosti" EU, kterou si nenechají rozbít Ruskem a Čínou... :-)

Inu, každý hovoří o tom, na co myslí.

P. Diviš 25.2.2024 15:20

Kdo to je, to "vás"? Vypadá to, že pokud to někoho straší, tak vás.

Ano, je to chiméra, ale to nezmenšuje nebezpečí z Ruska.

M. Grundmann 24.2.2024 23:48

Evropská Unie má velmi jednoduchý způsob, jak zastavit jakoukoliv ruskou agresi. Stačí, když se zaváže, že Ukrajina nebude nikdy součástí NATO, a bude s Ruskem usilovat o dobré sousedské vztahy. To znamená, že se nebude vměšovat do vnitřních záležitostí Ruska a nebude činit jednostranné kroky, které Rusko poškozují. Jinými slovy : k míru s Ruskem stačí být dobrým sousedem a starat se pouze o sebe a hlavně neexpandovat.

J. Dlouhy 25.2.2024 0:43

:-)))

J. Kostelanský 25.2.2024 9:13

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp.

P. Diviš 25.2.2024 15:21

Nebo má "dlouhé vedení".

L. Novák 25.2.2024 1:31

M. Grundmann jako ;-O Putinův věrný TROLL ze seznamu Putinovy páté kolony na NP... Rv!!

M. Grundmann 25.2.2024 1:52

To, co píši o Rusku, platí o všech státech. Vysvětluji, jak se má Západ chovat k ostatním zemím, pokud se nechce s nimi dostat do konfliktu. Západ by neměl tyto státy peskovat, vměšovat se do jejich vnitřních záležitostí, poškozovat je svými jednostrannými činy a hlavně by Západ neměl neustále expandovat. Je to pouze popis normálních dobrých sousedských vztahů.

J. Lukavsky 25.2.2024 7:51

"Vysvětluji, jak se má Západ chovat k ostatním zemím" Teď ještě totéž vysvětlete v Kremlu... a zavládne světový mír! Pročpak se asi skoro všechny země které se desítky let hřály v teplé náruči SSSR (kde tak vólno dýšet čelověk....) tak nacpaly do NATO? Ba i Finsko a Švédsko. Jaképak vysvětlení asi máte pro Internacionální pomoc Praze v r. 1968, předtím Maďarsku v r. 1956, pak také přípravy na pomoc Polsku, teď Speciální mírová vojenská oparace na Ukrajině.... nějak to Rusko je pořád nepochopeno, pořád se snaží ten mír uhájit. J.L. end

J. Kostelanský 25.2.2024 9:22

Rusko okupovalo Československo nebo Maďarsko? Dostudujte si dějiny a až pak něco pište... Máte v tom totiž kvalitní guláš...

P. Diviš 25.2.2024 15:24

V osmašedesátém nás okupoval SSSR, Maďarsko v roce 1956. A SSSR vznikl z komunistického Ruska, komunistické Rusko z demokratického (velmi krátce) Ruska a to zase z Ruska carského. A ze SSSR vzniklo současné rašistické Rusko.

Ještě něco nejasného? Dostudujte si dějiny a až pak něco pište... Máte v tom totiž kvalitní guláš...

L. Novák 25.2.2024 16:24

:-) R^ Tihle rudí idioti budou ;-O LHÁT a ŠÍŘIT LŽI a nesmysly, dokud nenatáhnou bačkory.

R. Langer 25.2.2024 18:46

Ano, budete pořád LHÁT a ŠÍŘIT LŽI a nesmysly, o tom, že tady v 68. nebyli Sověti z Ukrajiny a z Ruska A už jsou tady ZASE, soudruzi. :-P

J. Dlouhy 25.2.2024 8:42

..a ja jsem si myslel, ze to byla ironie...

P. Diviš 25.2.2024 15:23

Západ nezaútočil ani na Rusko, ani na Ukrajinu. O expanzi se snaží Rusko, takže, co to tu halucinujete?

J. Kostelanský 25.2.2024 9:21

Vy jste myšlenkový a názorový ubožák na úrovni vyšetřovatelů STB v 50. letech...

M. Kocián 25.2.2024 6:51

Tohle řekněte pobaltským republikám, Polsku, Finsku a Moldavsku - určitě se hned uklidní a třeba vás i odmění z těch peněz, co ušetří, když hned zítra přestanou zbrojit. Oni určitě nevědí, jak dobrého souseda mají.

J. Kostelanský 25.2.2024 9:19

Můžete říct, jaké nepřátelské kroky vůči Polsku, Finsku nebo pobaltským zemím Rusko podniklo v posledních 30 letech?

O nepřátelských krocích Polska vůči Rusku by se ovšem daly psát romány. Pobaltské země ostrakizují rusky mluvící obyvatele svých zemích, přičemž porušují všechny možné i nemožné předpisy EU o národnostních menšinách. Zajímá to ale někoho v Bruselu?

Není to Rusko, které by se jako první nepřátelsky chovalo k zemím EU. Iniciativa VŽDY pocházela ze zemí EU, které se lehce nechaly manipulovat americkou CIA. Zde je třeba hledat příčiny rozdmýchávání nenávisti v Evropě - Američané se nikdy nevzdali své strategie "rozděluj a panuj".

P. Diviš 25.2.2024 15:29

Pobaltské země pouze chtějí, aby se tam za SSSR přivandrovalí Rusové stali občany těchto zemí, chtějí-li tam zůstat. Celkem normální věc.

O nepřátelských krocích Polska vůči Rusku by se ovšem daly psát romány, bylo by to čisté "fi", ne sci-fi.

Je to Rusko, jen to nechcete či nesmíte vidět.

Rozděl a panuj je velmi názorně vidět na Kavkaze, tam to Rusáci praktikují už od carských dob. Momentálně i kolem Ukrajiny, kecy o tom, jak si ji rozdělí Polsko, Maďarsko a Rumunsko. Ruské kecy.

M. Kocián 25.2.2024 19:22

A podle vás je fakt, že někdo chce, aby se v jeho zemi mluvilo úředním jazykem, dostatečný důvod k vraždění, mučení, únosům dětí, znásilňování a rabování? Ve vašem světě bych žít nechtěl.