Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EU: „Nemocná žena“ Evropy

Jestli mají být státy v EU ekonomicky silné, aby mohla být ekonomicky silná i celá EU, je k tomu nezbytně nutný dostatek levné energií ve dne v noci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Zkrátka a dobře, kde je ten Pinochet?!

Ono házet lidi z vrtulníků je jednoznačně ošklivé. Ale zase jak to jinak těm Greténům a propalestinským demonstrantkám vysvětlit?

0 0
možnosti
RV

EU je nemocná, protože se dala na ideologii.

V energetice to charakterizuje Green Deal.

V politice budování "ideologicky závadných" nepřátel.

Důsledkem je skomírající ekonomika a pokles do bezvýznamnosti, kdy světu nemá co nabídnout.

0 0
možnosti
JN

Krátce a dobře jste to vystihl.

0 0
možnosti
MM

Autor sice semlel páté přes deváté, ale v zásadě s ním souhlasím. Energetický rozvoj dle evropských politiků vede do pekla.

0 0
možnosti
PP

P55e43p64a 85P58e43p20a11x

24. 2. 2024 9:13

Souhlas, článek je zmatený, ale po oddělení politických keců je pravdivý.

0 0
možnosti
LH

Prostě jsme tu emancipaci žen v politice krapet přehnali. A to jourové lejno nám ani černoch z podrážky lehko nesmyje. Dito, Kamalo, Jarmile!

0 0
možnosti
Foto

Uršulo, Angelo, Greto, Markéto MP3, Mirko Zděšená . . . .

0 0
možnosti
LN

Češi loni spotřebovali nejméně elektřiny za 14 let, meziročně o 4,1 % méně

Češi v loňském roce spotřebovali nejméně elektřiny za posledních 14 let. Čistá spotřeba činila 57,8 terawatthodiny (TWh) elektřiny, což bylo meziročně o 4,1 procenta méně. Šetřily všechny kategorie odběratelů. Spolu s tím se snížila i výroba elektřiny, meziročně o deset procent. Vyplývá to ze statistik Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Kromě elektřiny loni podle předběžných údajů klesla i spotřeba plynu nebo tepla. Důvodem energetických úspor jsou podle odborníků především postupné zdražování energií i teplé počasí. ...

(pokračování v článku, komentáře)

https://oenergetice.cz/energetika-v-cr/cesi-loni-spotrebovali-nejmene-elektriny-za-14-let-mezirocne-o-41-pct-mene

0 0
možnosti
Foto

" ... meziročně o 4,1 % méně ..."

Což znamená, že v r. 2035 budeme cca na polovině dnešní spotřeby.

A planeta bude zachráněna!!!! HURÁÁÁ!!!!

0 0
možnosti
JN

Bruselský ekoneoliberál fašismus je stejně nebezpečný a devastující, jako kremelská rozpínavost. Probruselští slouhové jsou, Bohu žel, u moci i u nás.

0 0
možnosti
VC

Proč je ale volíme a nesmetli jsme je na smetiště dějin? Někdy v roce 2015 jsem byl 28 října na demonstraci proti migraci. Bylo tam asi 2000 lidí zbytek to nezajímalo i když měli volno.

No tak hlavně že se demonstruje proti Covid19 restrikcím, za Rusko a z druhé strany Miliony chvilek proti Babišovi.

Tak pokud budou lidé idioti řešit kraviny a neřešit skutečné problémy zůstane to tak.

0 0
možnosti
JN

A teď by mě zajímalo autorovo vysvětlení, proč by Rus měl ve svém boji pokračovat do té žebrácké Evropy. Já na to nemám dost fantazie.

Já bych navrhoval to, co v nedávném rozhovoru s Carlsonem navrhoval Putin - mírové rozhovory, přátelské vztahy, kde žádná strana není ohrožována. Zelenskyj takové rozhovory zakázal, na Západě o nich nikdo nesmí ani promluvit, náš náčelník štábu armády stále vykládá, jak budou Rusové poraženi a vyhnáni ze všech bývalých území Ukrajiny a že se musíme připravit na válku. Vedou nás idioti. Jak dlouho si to necháme líbit? Musíme opravdu úplně spadnout na hubu, než to pochopíme?

0 0
možnosti
PH

P30e58t79r 80H94á85k

24. 2. 2024 8:21

Mírové rozhovory s hordami (viz článek)? Nikdy!

Navíc by se stejně musela začít nějaká jiná válka, dosud to tak vždycky bylo. My teda samozřejmě nechtěli, ale byli jsme donuceni bránit demokracii různě po světě. Ale proč se za tou obranou hodnot trmácet někam do horoucích pekel? V Kyjevě jsou aspoň pěkný holky.

0 0
možnosti
JN

Presne.

Bud se EU zmeni nebo pryc z EU dokud nam nejaky prumysl zbyl.

0 0
možnosti
VC

Jako po posledním návrhu řešení migrace, protlačování Istanbulské Úmluvy o CO2 a emisních povolenkách bych z EU bral nohy na ramena.

Pokud by bylo kam a pokud bychom mohli celou tu republiku někam přestěhovat. Tak snadné to ale není takže to nic nevyřeší.

Tak jedině možná vzít celý národ všechny peníze a hurá do Argentiny. To jsme pro.

0 0
možnosti
LN

Filip Kopa (komentář k článku na serveru oenergetice.cz) 23. únor 2024, 13:51

https://oenergetice.cz/obnovitelne-zdroje/nizozemsko-letos-kvuli-solarum-ocekava-400-az-1000-hodin-se-zapornou-cenou-elektriny#comments

Dělám v servisu FVE a nejvíce potíží, tedy cca 90% je u instalací s baterií. Teď teprve po 1-2 letech provozu zjišťuji uživatelé odvrácenou tvář, zejména když původní instalační firma to zabalila a nikdo jim nechce pomoci v potížích a když, tak za nehorázné peníze a přitom bez záruk. Zejména zákazníci s vysokonapěťovými sériovými bateriovymi systémy (těch je naprostá většina) by vám mohli vyprávět příběhy jak to je s tim bezúdržbovým provozem? Znám i pár zákazníků, co si nakonec museli koupit pěkně za své kompletně celý bateriovy systém nový protože s tím starým už nešlo nic provést a to po cca roce provozu. A v ČR například recyklační linka na LiFePo baterie v potřebném měřítku není, není to rentabilní, takže se to bude muset zase cvakat z veřejných prostředků. A jinak lithium bylo je a bude toxické až do konce tohoto vesmíru, jenomže ho bude o několik řádů více než jaderného odpadu. Takže až se tu za 20-30 let objeví jiné formy ukládání a výroby EE tak ty země které vsadily na elektromobilitu a velká bateriová úložiště, budou jen blbě čumět kam s tím.

;-)

0 0
možnosti
RL

Jo jo, ty "spolehlivé" akumulátory, co vydrží minimálně 8 let, a potom mají ještě 80% kapacitu, takže 5 dalších let dají v pohodě jako záloha, to je taky úžasná pohádka pro ty technické analfabety, co neumí ani trojčlenku. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Problémy Evropy brzy skončí. Green Deal bude přejmenován na "Konečné řešení evropské otázky."

Začne to hned jak se ujme vedení nová předsedkyně Evropské komise. Z funkce odejde von Leyenová a nahradí ji von Leyenová.

0 0
možnosti
JJ

J52u68r57a 35J35u77r28a80x

24. 2. 2024 9:43

Vskutku konečné. Endlösung der Europafrage.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz