Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EU: „Nemocná žena“ Evropy

Jestli mají být státy v EU ekonomicky silné, aby mohla být ekonomicky silná i celá EU, je k tomu nezbytně nutný dostatek levné energií ve dne v noci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ANO . Je potřeba ji ještě víc " dusit" 😁

0 0
možnosti
LN

Koukám, že "Nemocnou ženu Evropy" natvrdo převálcovala Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech:

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , J. Černý , P. Černý , A. Renjascu , D. Laurencikova , V. Machálková, P. Spáčil , V. Čermák , I. Pávek , Z. Linda , K. Filip , V. Pavelka , F. Pavelka , O. Vorálek , V. Kuhaj , J. Novak , J. Vlček , L. Beneš , L. Zídek , P. Brich , K. Nový , J. Drobný , J. Pšenička, V. Zadák , D. Hubáčková , K. Křivan , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , I. Kučerová , R. Sorge , J. Rybník , D. Černý , A. Mohela , P. Pepax , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boublíková , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , I. Teren , F. De Winter , Z. Babek , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Krásenský , L. Hančar , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , J. Dvořák , M. Grundmann , J. Bárta , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , O. Seliger , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , V. Mokrý (Kotas) ...

0 0
možnosti
RL

Soudruh PSVP, Putinův poskok z Brusele opět zveřejňuje své seznamy pro KGB. :-P

0 0
možnosti
MP

M87i38r47e84k 15P34e38s93a21t

25. 2. 2024 10:08

"Tohle řekněte pobaltským republikám, Polsku, Finsku a Moldavsku "

Polsko stovky let ovladalo rozsahla ruskojazycna uzemi, vychodni hranice Polska byla u Smolenska a sveho casu Polaci i obsadili Moskvu a dosadili sveho Cara, ty stovky let tam pachali zverstva, znasilnovali/vrazdili nasilne popolstovali a nasilne obraceli na rimske katolictvi. Finsko stovky let bylo kolonii Svedska a Svedove s Finy zachazeli jako s dobytkem. V Moldavske jsem byl x krate, co vim tak tam byl problem s tzv. Podnestrim, ktere je ruskojazycne a fakticky dnes uz s Moldavskem nema nic spolecneho. Soucasne Moldavsko, tam bych spise videl problem s Ukrainou, Besarabie/Bukovina ale tam je obyvatelstvo pomichane, Moldavcu=Rumunu tam urcite neni vetsina, navic tam neni problem narodnostni ale ekonomicky, Moldavci dnes bezne pracuji v EU protoze maji Rumunske pasy, a to se tyka i "Moldavcu"/Rusu/Ukrajincu, par jich u nas pracuje ve vyrobe.

0 0
možnosti
PD

Jo, takhle nějak Rusáci své sviňárny okecávají.

0 0
možnosti
JK

Vás pořád straší "jednotnost a síla" Evropské unie, což je totální chiméra. Té jednotnosti má být totiž dosaženo oslabováním jejich členských států. To je jakoby chtělo národní fotbalové mužstvo nějakého státu zvýšit svou výkonnost tím, že bude snižovat výkonnost svých hráčů...

Ta "jednotnost" se nejvíce projevuje v totální absenci odpovědnosti. Všichni se spoléhají na někoho jiného. Členské státy na Brusel a Brusel na členské státy. Ale není toho, kdo by tu skutečnou odpovědnost chtěl na sebe převzít. Všichni jenom tlachají a tlachají a tlachají, nejčastěji právě ty kecy o "jednotnosti" EU, kterou si nenechají rozbít Ruskem a Čínou... :-)

Inu, každý hovoří o tom, na co myslí.

0 0
možnosti
PD

Kdo to je, to "vás"? Vypadá to, že pokud to někoho straší, tak vás.

Ano, je to chiméra, ale to nezmenšuje nebezpečí z Ruska.

0 0
možnosti
MG

Evropská Unie má velmi jednoduchý způsob, jak zastavit jakoukoliv ruskou agresi. Stačí, když se zaváže, že Ukrajina nebude nikdy součástí NATO, a bude s Ruskem usilovat o dobré sousedské vztahy. To znamená, že se nebude vměšovat do vnitřních záležitostí Ruska a nebude činit jednostranné kroky, které Rusko poškozují. Jinými slovy : k míru s Ruskem stačí být dobrým sousedem a starat se pouze o sebe a hlavně neexpandovat.

0 0
možnosti
MO

A nenapadlo uz nekoho prosetrit kym jsou tito lide, co pohrbivaji evropu minimalne rizeni, pripadne primo financovani ?

0 0
možnosti
VC

Tou nemocnou ženou v EU je von Lejnová, které se podařilo položit v Německu na lopatky Bundesweher, nyní svou idiocií tak činí s obranyschopností EU, ale nejenom to, ona hodlá zlikvidovat v celé Evropě průmysl výroby automobilů se spalovacími motory. Je ovšem třeba se divit tomu, že si to lidé nechají od té zpupné a neschopné ženské líbit. :-P Rv

0 0
možnosti
Foto

P56a33v88e41l 17R97a94d31a

24. 2. 2024 17:43

K nemocnosti trochu obecněji.

"Nemoc" kterou nadhazuje autor i Vy, může být i o tom, že se dotyčná část života přestala adekvátně v prostředí chovat, rozvíjet a takto spolupracovat na jeho životadárnosti. Stala se tak stále více "nemocnou" až zanikla. Doposavad tento jev/nemoc na planetě potkalo více jak 99% všech druhů.

Můžete se např. jak : ... neschopný "idiot" vzpouzet" faktu, že přírodní zdroje ropy se staly místně nedostupné, nebo, že škodlivé externality přerostly přes únosnou mez.... V ČR došla ropa už před více jak půlstoletím a zhruba stejně dlouhou dobu neúnosně poškozujeme své životní prostředí. Jinde jsou data geo-historicky vzato jen trochu málo jiná. Viz ekostopa.

Můžete naříkat, že i dovoz se pro relativně klesající efektivitu domácí produkce - tedy jakousi "nemocnost" začne dál prodražovat atd.

Můžete se "divit tomu", že el. pohon je fyzikálně opodstatněně efektivnější a dnes v městských aglomeracích dokonce až nevyhnutelností. Můžete ignorovat fakta, že lokality které se doposud rychleji rozvíjejí, stále více el. používají ... - ale to je rámcově asi tak vše.

Nezmění-li druh adekvátně životadárnosti svou technologičnost v metabolickém systému planetárního života, stanete se sám jen jaksi více nemohoucím / "nemocným" až ho pak potká osud více jak 99% těch které už tu nejsou.

0 0
možnosti
VP

Válka v evropě a dodržení dohod o greendealu to bude

velká psina

0 0
možnosti
Foto

P30a37v96e13l 29R79a61d80a

24. 2. 2024 14:22

Vidět "velkou psinu" v rozvíjející se tragédii může leda tak masochista.

0 0
možnosti
PK

No, svojí troškou do mlýna k neutěšené situaci v evropské zbrojní výrobě, přispěl svého času i Václav Havel. Když se tak vehementně zasazoval o ukončení zbrojní výroby v bývalém Československu celá Evropa a především USA mu nadšeně plácali po ramenou. V případě USA to bylo z vyčůranosti a v případě Evropy částečně i z naivity. Uvolněné pozice se nám už samozřejmě nepodařilo a nepodaří obsadit.

0 0
možnosti
JK

J79a37n 90K73o21č67v27a18r

24. 2. 2024 14:11

O omezení zbrojního průmyslu rozhodli už komunisté před rokem 1989.

Po první válce v Zálivu byla prestiž zbraní z východního bloku nízká a navíc se na trh dostalo obrovské množství techniky z výzbroje armád postkomunistických zemí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz