Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EU: „Nemocná žena“ Evropy

Jestli mají být státy v EU ekonomicky silné, aby mohla být ekonomicky silná i celá EU, je k tomu nezbytně nutný dostatek levné energií ve dne v noci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

To jsou dezinfirmace Putinova dezoláta. V zásuvce je přece elektřiny dost! ;-D

Mimochodem, navrhoval bych munici pro Ukrajinu kupovat v Rusku. Bude to ekologické, a oslabíme tím protivníka. ;-D

0 0
možnosti
LN

Dobře napsaný článek, výstižné shrnutí problémů EU v kostce... :-) R^

0 0
možnosti
JK

Podle sebe soudím tebe. Na myšlení pana Smutného je krásně vidět nejen jeho životní filosofii, ale v podstatě (smutnou) filosofii celého Západu:

"Bez servítků, státy v Evropské unii v takovém případě nemají, jak Rusa odstrašit od toho, aby nepokračoval dál, za Karpaty."

Rusko nemá a nebude mít zájem obsazovat země EU. Dobýt nějaké území a udržet ho jsou 2 zcela odlišné věci. I kdyby Rusko nějakým zázračným způsobem dokázalo dobýt a udržet pod kontrolu území EU, co by z toho mělo? Jaký prospěch? V EU není nic, co by Rusko nemělo nebo co by si nemohlo koupit.

Zcela jiná je ovšem opačná situace: má Rusko něco, co Západu schází a oč by tam mohl být veliký zájem? Samozřejmě, Rusko je nepředstavitelně bohaté na suroviny všeho druhu a všeho má až nechutný přebytek. Dřeva, uhlí, ropy, zemního plynu, sladké vody, zemědělské půdy, zlata, železné rudy... Na co si jen člověk vzpomene. Američtí politici, když si nedali pozor na jazyk, to řekli jasně: je nespravedlivé, že Rusko má všeho takový nadbytek. Dokonce se netajili ani tím, jak se k takovému pokladu dostat: pomocí "vývozu" západní demokracie rozdělit Rusko na hodně menších celků, se kterými by pak Západ uzavíral "výhodné" smlouvy...

Rusko dokonce nemá zájem obsadit ani západní Ukrajinu. Z toho by čišely jen samé problémy - zejména partyzánský odboj. Raději s velkou ochotou tuhle nejchudší část Ukrajiny přenechají Evropské unii, ať do této černé díry sype desítky a stovky miliard eur. Rusko se spokojí s východní a jižní části Ukrajiny, kde žijí ruskojazyční občané Ukrajiny nakloněni Rusku. Za maximum, čeho by Rusové chtěli na Ukrajině dosáhnout, lze považovat obsazení Chersonu, Charkovské a Oděské oblasti, odřezání Ukrajiny od přístupu k Černému moři a spojení tohto území s Podněsterskem v Moldavsku do souvislého celku. Plus samozřejmě neutralitu Ukrajiny.

Pokud by mírová jednání začala teď, je reálná šance, že by Ukrajina mohla "uhrát" hranice, které kopírují současný stav fronty. Výměnou za svou neutralitu. Čím déle bude válka pokračovat

0 0
možnosti
JK

... bude válka pokračovat, tím více se tato hranice bude posouvat k cílům, které jsem uvedl výše.

Rusové se na rozdíl od Západu dovedou poučit z chyb jiných. Velice dobře si uvědomují, jak dopadla okupace Iráku nebo Afghánistánu. Že ani obrovská vojenská převaha neumožnila Američanům trvalé udržení těchto území. A že je to stálo tisícky mrtvých vojáků a biliony dolarů. Navíc západní Evropa se spolehlivě ničí sama a dobrovolně i bez přispění Ruska. Proč by Rusové měli zasahovat do tohto procesu? Jen by to zbytečně komplikovali. Rusům stačí být jen trpělivými (to oni být dovedou), a západní Evropa čase sama přijde žebrat o obnovení spolupráce s Ruskem. Zvláště v případě, že se Amíci na Evropu vykašlou.

Navíc, když se podíváme do historie, Rusko nikdy nemělo ambice obsadit Západ. Okupace střední Evropy po druhé světové válce byla dílem Gruzínce Stalina, a i ten to vnímal "jen" jako nárazníkovou zónu a neměl zájem, aby se tato část Evropy stala součástí Sovětského svazu.

Kdo nechce pochopit příčiny války na Ukrajině, nemůže pochopit ani současnost ani záměry Ruska do budoucna. Oč jde Západu ve vztahu k Rusku, Rusové ovšem velice dobře vědí. Dokonce líp, než většina západních politiků. Opačně to ale neplatí ani náhodou. To dáva Rusku obrovskou výhodu.

Pouštní liška Römmel měl během bojů na Sahaře ve své kanceláři velkou fotografii svého britského protivníka Montgomeryho. Tu fotografii pořád studoval a snažil se z ní vyčíst jeho myšlení. A podle toho pak přizpůsobovat svou taktiku boje. Současní západní politici (a nejen ti) jsou ovšem tak nadutí, že je ani nenapadne přemýšlet, jakým způsobem myslí Putin a Rusové. Výsledkem jsou pak chaotická jednání a vyjádření na úrovni dětských skautů. A následně pak i nesmyslné články jako tento pana Smutného.

0 0
možnosti
Foto

1*. Jestli to není záměrná sabotáž, pak jsou euroelity neuvěřitelně nedovtipné, řečeno jemně.

0 0
možnosti
JH

Váš příměr o EU jako o ženě je trefný.

Když jsem býval jako vy tiskový mluvčí (také ve Škodě, ale v té druhé), rozděloval jsem si žertem průmyslové firmy na "mužské" a "ženské".

EU nese všechny znaky takové ženské firmy - podléhání prvním dojmům, na nichž potom trvá se značnou svéhlavostí, tendenci podléhat růžovým iluzím, pohrdání těmi, kdo ji živí atd.

V mládí byla EU docela pohledná ženská, ale pak podstoupila řadu plastických operací a teď už působí dojmem poněkud ojeté šlapky, která by chtěla dát každému, ale on už o ni málokdo stojí.

Já bych byl pro rozvod i za cenu nějakého výpalného.

0 0
možnosti
LN

;-D R^ ... A šéfuje tomu R^ cirkusu von Leyenová, která se znovu uchází s podporou německých Lidovců a Zelených socialistů o předsednictví v EK. :-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz