11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emil XX 13.6.2008 15:33

Jak to že ne, po významnou část roku můžete např. chodit bos,

pro naše předky to bylo normální.

Sk eptic/us M a/ximus 13.6.2008 18:23

Naši předci plýtvali jinak než my.

Dnes je méně energeticky náročné vyrobit novou obuv než ji opravovat. Páni "vzdělanci" níže si jistě sami umí udělat prostou tabulku třeba v exelu a vyčíslit rozdíl v nákladech a následně znázornit takto získaná data v přehledném grafu. Tedy hlavně proto, že se jim nedostalo dobrého vzdělání toto potřebují polopaticky znázornit a já jim to rozhodně nebudu nosit pod nos :-)))

Ladislav N. 14.6.2008 1:40

Re: Naši předci plýtvali jinak než my.

Blábolíš nesmysly - jako pokaždé. Ta opotřebovaná neopravitelná "moderní" obuv představuje těžko likvidovatelný odpad. To je stená blbost, jako nutit občany co nejčastěji kupovat nové auto kvůli emisním limitům...

honzak 13.6.2008 15:44

Re: Ale prdlačky, čtete mé texty ideologickými brýlemi

Mimochodem to podrážení bot je významné plýtvání energií a proto se to už nedělá - to jako proč??? Nějaká čísla?

vita 13.6.2008 15:52

Re: Re: Ale prdlačky, čtete mé texty ideologickými brýlemi

To by mě taky zajímalo. Já myslel, že je to hlavně proto, že se dnešním botám nejdřív rozpadne svršek, o vyjití z módy nemluvě...

vita 13.6.2008 15:53

Re: Re: Re: Ale prdlačky, čtete mé texty ideologickými brýlemi

Ale možná to bude tím, že S.M. je nedotčen ěkolou, neb vše, co potřebuje, se naučil sám. Podle toho to taky vypadá.

honzak 13.6.2008 16:08

Re: Re: Re: Re: Ale prdlačky, čtete mé texty ideologickými brýlemi

jako že už nemá sílu narvat do kožené podrážky tu stovku floků?:-D Je to velmi pravděpodobné.

Alex 13.6.2008 19:09

Podrážky se dnes lepí

Larus ridibundus 13.6.2008 14:24

Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Bude to mít jen jeden jediný důvod.

Že jsme nedokázali postřílet, vyvraždit, zabít a zakopat ty fanatické brčálníky s jejich alarmizmem a nedokázali zabránit škodám, ktaré přírodě, rostlinstvu a živočišstvu napáchali.

Ladislav N. :-))) 13.6.2008 14:27

Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

 :-)R^

para 13.6.2008 14:52

Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Hm - zas jeden fašisticky smýšlející "Genius" Laurus... Což kdyby namísto zbytečnejch výhružek zelenejm šel postavit JE třeba do Německa, Anglie, Francie, USA ... a ukázal světu jak je JE naprosto bezproblémovej zdoj jak energie tak zisků. Už aby se to někomu povedlo!;-P Mnozí před ním měli našlápnuto a "šlápli vedle" - bohužel.:-/ http://www.wisebrno.cz/index.php?p=clanek&id=222

Honza42 13.6.2008 14:57

Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Spletl jste si země. Stavět se bude a staví. Ale ne v zemích s přemnoženou zelenou verbeží. Takže  Rumunsko, Bulharsko apod. jsou slibné lokality.

para 13.6.2008 15:16

Re: Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Nepletusi země - v těch jmenovaných jsou nejschopnější kapacity na mírové využívání JE - to snad nepopřeš. A tady máš odkaz kde se staví a stavět SNAD bude. http://www.world-nuclear.org/info/reactors.html Jsem taky úpro stavbu ale nemyslím si že je to věc tak jednoduchá jak tu mnozí předhazují. A těm co někoho nazývají verbeží, dobytkem... bych vůbec jádro do rukou nedával! Např Iránci už deklarovali zničení Izraele v prvé ředě a postup do Evropy a dál.... Iránci o nás mají také jasno - zabít zničit bezvěrce... Smutnější je že podobné fanatiky tu máme mezi sebou.:-/

Honza42 13.6.2008 15:41

Re: Re: Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Naštěstí o tom nerozhodujete vy. A verbež verbeží zůstane, na tom bohužel nemohu nic změnit. Pouze mně vadí, že má volební právo.

Honza42 13.6.2008 15:01

Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Stačí si trochu prohlédnout odkazované stránky a je hned jasno co je to zač.

Larus ridibundus 13.6.2008 15:05

Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Omyl para !!

V současnosti existuje na světě jen jeden fašismus. Zelený fašismus. Tak si nepleťte pojmy s dojmy.

Ekofašos a jejich odnože jako Greennacis, či Duha, Arnika, Fundamentalisti země jsou prokazatelně hrobníky planety.

Pokud jim to lidstvo nedokáže zarazit, tak lidstvo skonči svou existenci.

A jaderná energie? Vždyť tahle planeta je nukleární reaktor jako celek. Na plášti toho reaktoru žijeme !! A Slunce? To je termonukleární bomba. A díky téhle H-bombě je na téhle planetě život. Kdo je proti JE, popírá podstatu života na zemi. Mamlasi a neskutečný hlupáku s nickem Para

para 13.6.2008 15:23

Re: Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Nepochybuju o tom, že Zemské nitro se žhavé udržuje jen díky jaderným reakcím a že bez zemské tektoniky bychom tu dnes nemohli klábosit. Nepochybuji, že slunce svítí také jen na  základě jadené syn.  Když ale čtu tohle forum tak opět pochybuji o tom zdali jako kulturní společnost máme na to nezneužívat jakoukoli energii co se nám dostane do rukou.:-(

Honza42 13.6.2008 15:38

Re: Re: Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Zneužívat? Vy jste fakt blázen člověče.

para 13.6.2008 15:55

Re: Re: Re: Re: Re: Jestli nás budou naši potomci proklínat,

Blázen? To vykládej stoupencům Radaru..... A nebo z bláznovství osočuj Kadrnožku... ted mu vyšla zajímavá kniha - 250stran i o JE - mimochodem je zastáncem JE jako jediné alternativy lidstva jak přežít... - ovšem chce to konsensus... A tady je u některých konsensus jen v tom, že argumenty lze nahradit arogancí a vulgarismem. A jestli to tak není - pak jsem asi opravdu blázen.:-/

Pumprlidentlich 13.6.2008 16:40

zelený tapetář para a lhář Beránek

jako argument máte odkaz na skupinu zlodějů v horní dolní v čele s usvědčeným lhářem beránkem? Trapné

pořád jste nevysvětlil Vaše moudro o tom, jak spalováním metanu vzniká pouze voda

Pokračujte v zelené trapnosti. Dobře reprezentujete zelenou ideologii

janoryna 13.6.2008 13:13

Úspora energie není zdroj energie stejně jako neutracené

peníze nejsou zdrojem peněz. ušetřit mohu peníze, které mám nebo výkon, který nevyužiju. myslíte si, že bratr žižka ušetřil naftu tím, že neměl tanky ale vozovou hradbu. já jsem ušetřil deset milónů dolarů: nekoupil jsem si soukromé tryskové letadlo !

Jiho 13.6.2008 13:23

Re: Úspora energie není zdroj energie stejně jako neutracené

To není tak úplně pravda. Pokud mi končí nějaké zdroje energie, třeba 10%, mám 2 možnosti: uspořit 10% spotřeby nebo postavím nové zdroje co těch 10% nahradí. Oboje se dá vyčíslit, oboje je svého druhu investice, mý smysl to porovnávat.

i.h. 13.6.2008 13:36

No tak zacnete sporit,

co vam v tom brani ? Pro socialniho energetika jako jste vy je to hrackou. Kolik jste usporil za minule tri roky ? Vyhodil jste lednicku, pracku ? Prestal jste topit ? Chodite pouze pesky ?

Jiho 13.6.2008 13:37

Re: No tak zacnete sporit,

Proč tak útočně? Jen jsem vysvětlil, že úspory i stavba nových zdrojů jsou porovnatelné "investice" a má smysl je vyčíslit a porovnávat. Já s tím pane kolego opravdu nemám žádnou souvislost.

Honza42 13.6.2008 13:45

Re: Re: No tak zacnete sporit,

Jenže to porovnávání se děje každým dnem a to cenou. Každý den tisíce subjektů řeší spotřebu versus úspory a výsledkem je rovnovážný stav, který je dán současnou cenou energií (lépe řečeno byl by dán, kdyby do toho státy nekecaly.) 

Jiho 13.6.2008 13:52

Re: Re: Re: No tak zacnete sporit,

To bohužel není pravda. Zrovna subjekty s nějvětším vlivem na rozhodování, tedy energetické firmy, mají přece zájem na co největší spotřebě! Můj zájem jako občana těžko mohu vyjádřit jinak než prostřednictvím státu, nemohu vlivem a rozhodovacími kompetencemi konkurovat gigantické firmě.

Emp 13.6.2008 13:59

Re: Re: Re: Re: No tak zacnete sporit,

Jenže to není zcela pravda. Energetické firmy mají zájem, aby byla jejich výroba levná a svou výrobní kapacitu prodali. A pokud energetické kolosy svou produkci prodávají bez problémů, mohou své ceny zvyšovat a investovat do nových zdrojů... atd.  A jejich zdražování jde proti spotřebě - nastává rovnováha... Zájem na vyšší spotřebě by možná měli, kdyby měli kapacit nadbytek, ale ono to tak není...

Honza42 13.6.2008 14:01

Re: Re: Re: Re: No tak zacnete sporit,

Jakto, můžete spořit a snižovat tak spotřebu. Máte ideální podmínky. Co tedy chcete? Spořit nebo levnější výrobu a spotřebovávat?

Jiho 13.6.2008 14:14

Re: Re: Re: Re: Re: No tak zacnete sporit,

Ha ha, tak naivní doufám nejste ani vy. Individuálním snižováním spotřeby toho vskutku mnoho nedosáhnete. Mimochodem ani co se svých finančních úspor týče, monopolní dodavatel vám vždycky roční částku o 10% navýší, ať děláte co děláte (viz vodárenství).

A představa energetické firmy co si říká: hm hm, co kdybysme místo výstavy elektrárny a zvýšení svých výkonů a příjmů raději těch pár miliard investovali do výměny všech žárovek ve státě za úsporné. Pravda sice tím naopak o příjmy přijdeme, ale to nám neva. To už je fak absurdní. Tuhle úvahu může dělat stát, ne firma.

Emp 13.6.2008 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No tak zacnete sporit,

Tak pokud mě paměť neklame, CEZ propagoval dlouhodobě úsporné žárovky a PRE na ně měli i slevové kupony...

Jinak Tohle by mohl říci každý.. proč se mám uskromňovat já, když to nevytrhnu... ? Proč tedy vůbec chodit volit, když má každý jen jeden hlas?

Navýšení ceny není toliko závislé na Vaší spotřebě, ale na instalovaném výkonu a přirozeně na cenách energetických paliv, když do toho připočtete zelené dotace na ekoblbosti typu větrníků a slunečníků, které jsou teď v modě, nedivte se, že ta cena roste víc, než byste si přál ...