27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Před čím také varuje tornádo

Zničení jihomoravských vesnic dosud nejsilnějším v tuzemsku zaznamenaným tornádem připomnělo, jak fatálně je naše civilizace závislá na elektřině. Nebo fosilním benzínu a naftě. Jenže aktivistický Brusel na to nebere ohled. Připomenou mu to nyní čeští politici?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 9.7.2021 6:58

A zmrzlinářský troll jako obvykle... Rv

P. Rada 9.7.2021 7:16

1. Sám pan Souček opakovaně demagogicky interpretuje situaci a "uráží" tak lidskou soudnost. Zde přitom na diskusi nereaguje - jinde se o zdejí příspěvky otírá.

2. Klimatická předpověd je/může být naopak oproti meteorologoclé daleko přesnější. S podstaty je totiž definována jako dlouhodobý průměr rozsáhlého celku - kdežto počasí je okamžitým projevem podnebí až klimatu v lokalitě jejímž zpřesnováním může nejistota prudce vzrůstat.

3. K životu lidský organismus sám o sobě přímo elektřinu nepotřebval celá desetitisíce let. Civilizační život pak předcházejících cca 5 tisíciletí.

Naopak dnešní technicko-technologická civilizace stojí na spotřebě energií z vnějších zdrojů s dominancí poměru sto ku jedné oproti energetice lidsky bytostné. Tací lidé pochopitelně bez supermarketů až přímých infuzí netvoří soběstačnou bytost ani dlouhodobě udržitelnou společnost.

L. Novák 9.7.2021 7:58

Ty žádnou soudnost nemáš, tudíž ji ani nelze "urazit"... :-P

J. Jaroš 9.7.2021 8:11

Šmarjá Josef pane Rado, nevím kde žijete ale skočte si k hlavnímu vypínači a pokuste se ověřit své tvrzení.