8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KNS 24.1.2007 14:49

Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

ktere ma tak rad Vas zeleny  milacek. Krome emisi CO2, dalsich oxidu a rtuti. Ze vy to nevite je vas problem.

emp 24.1.2007 14:48

Re: Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

No, těžko říci...  Vezměte si Rakousko a vývoj tam...  Z projaderné země se stal "postrach Evropy" jen díky pár aktivistům a nevhodnému referendu

Kraken 24.1.2007 14:48

Paní Vlasto,

o té radioaktivní páře jste slyšela kde? Domnívám se, že kdyby z Temelína unikaly tuny radioaktivní páry, asi by se to nedalo v denním tisku, nejen našem, přehlédnout.

KNS 24.1.2007 14:46

Re: Re: Tady zadni kapitani jaderneho prumyslu nejsou

Jenze nesmirne investicni naklady, statni regulace a konkurenci zaplaceni kazisuci, tzv eko-aktiviste, zpusobuji znacne neelastickou nabidku jaderne energetiky. Proste budeme spalovat vic plynu, protoze turbina se postavi hned. SPD to ma jako oficialni politiku.

emp 24.1.2007 14:45

Re: Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

máte pravdu.. větrník je ideální na zpevnění hrází ;-)

Plzák 24.1.2007 14:44

Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Byl, ale bylo možno se tomu bránit. Není to jen tak, aby si pár úředníků řeklo, že někomu zakáží něco stavět. To jde možná tak v Čechách, ale ne už v Německu. Kdyby spor tenkrát došel až k ústavnímu soudu, měla by vláda potíže přesvědčit soud další výstavbu zakázat a stávající omezit.

Vlasta Benešová 24.1.2007 14:41

Pane Tyc,

nevěřím Vám.  Pan Bursík vás příznačně nazývá "jadernými lobysty". Jste lidi, kterým z jádra plynou peníze do vlastních kapes nebo se bojí, že obor, který vystudovali může zaniknout. Nejde vám o pravdu, ale o to, jak si napakovat vlastní kapsy. Vůbec vám nejde o to, jak zamořujete Zemi radioaktivtou a denně z komínů Temelína vylétnou tuny radioaktivní páry, které ohrožují všechny i malé děti.  Několikrát jsem byla na setkání zelených a oceňuju u nich vstřícnost a to, že jsou za pravdu schopni bojovat. Odhalují utajené jaderné havárie a přinášejí ty informace obyčejným lidem, aby si udělali obrázek sami. Chápu Vás, že musíte věřít tomu, čím se živíte. Ale zamyslete se někdy a odpovězte si na otázku "Nelžu náhodou všem ostatním?" Poté třeba procitnete ze snu a budete zpytovat svědomí, ale jen aby už nebylo pozdě. V historii vždy určovali vývoj významní filozofové, od té doby, co vývoj určují technokraté tak se jen válčí a ničí se planeta Země. Kéž by se staré časy vrátily!   

Delfin 24.1.2007 14:37

Re: Tady zadni kapitani jaderneho prumyslu nejsou

Ja osobne bych si v dobe nedostatku zdroju postavil zdroj, abych mohl prodavat jeste vice nedostatkove elektriny a tim vice vydelavat.

KNS 24.1.2007 14:33

Tady zadni kapitani jaderneho prumyslu nejsou

CEZ ma zajem na relativne rychlem zisku, tzv.  vejvaru - a vejvar ziska snadno palenim levneho uhli (zeleni protestuji pouze kdyz nedostanou vsimne), pripadne dojenim rozpoctu pres OZE. Cim mene zdroju, tim vyssi cena elektriny, tim vyssi vejvar CEZu.

Proc by riskovali booj s vetrnymi mlyny stavbou dalsi jaderky? Moc prace, penez, opruz a jeste riziko ze jim to osviceni ekologiste nebo obcani v referendu pred spustenim zavrou.

Delfin 24.1.2007 14:32

Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Ale treba opravdu "jaderna lobby" dolobovala a lobuje antijaderne. Treba chteji stavet vetrniky ;-) - pry je potreba kvuli zaplavam zpevnit strane - proc ne tedy vetrniky.

Ladislav N. 24.1.2007 14:30

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

V 90. letech byl elektřiny relativní dostatek a do obřích investicí, u nichž nelze (při nízké poptávce) s jistotou zajistit návratnost (banky a úvěry), se soukromé firmy příliš nehrnou. Dnes je situace jiná a je zcela zřejmé, že jaderné elektrárny jsou jako jediné schopny řešit životní prostředí nepoškozující zásobování elektřinou v rozsahu, který určuje trh. Což je i pro soukromé investory podstatná informace.

emp 24.1.2007 14:27

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

No, já mám dojem opačný, to jest "stavět by se chtělo" ale prosazování čehokoli, co je v rozporu s usnesením vlády je obrovský risk, který může managementu výrazně "zatopit"

Delfin 24.1.2007 14:25

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

A nebyl nahodou ten odstup od jadra v Nemecku a blokovani stavby dalsich jadernych bloku v CR z dilny Zelenych?

Plzák 24.1.2007 14:21

Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Mají vůbec pánové z představenstva Temelína nebo dozorčí rady ČEZu zájem stavět další JE nebo alespoň další blok v Temelíně? Zřejmě ne. Patrně se bude opakovat to, co před léty v Německu. Tam to kapitáni jaderného průmyslu jednoduše vzdali a zavázali se k postupnému zrušení všech JE asi do roku 2024. Proč také ne, na své peníze si přijdou tak jako tak. U nás je to ještě horší, poněvadž hlavním akcionářem je stát a tam už neručí vůbec nikdo za nic.

Takže za pár let budem o weekendu jezdit (koňma) do severních Čech přehrabovat haldy abychom měli doma čím topit.

emp 24.1.2007 14:19

Re: Re: Re: Re: Re: Ignacy M.

"Psy" bych zakázal pod trestem strovek hodin prací při údržbě fofrníků

V 24.1.2007 14:18

Re: Ale fuj!

Po tomhe příspěvku se začínám stydět, že jsem ženská:-(. Paní Jelenová, zamlouvám si vás přednostně na točení kolečka a tření ebonitovou tyčí, až bude málo elekriky - tu pračku, myčku, světlo, teplo, vodu - opravdu potřebuji.  Všichni víme (a nemusíme být odborníci), že v současné chvíli je pro nás jaderná energetika jedinou rozumnou možností, jak kvůli nezávislosti na ostatních státech, tak kvůli znečištění či stavění dalších odporností, jako jsou větrné elektrárny. Takže doufám, že se najde někdo, kdo vymete vaši nesoudnou zelenou lobby - čímkoli.

Rohožka 24.1.2007 14:13

Re: Co ho k tomu vedlo?

Možná to, že po ztrátě předsednictví ve straně by měl jen poslanecký plat, naštvanou manželku a nějaké dluhy. A od firmy Eltodo by už žádné další miliony také nepřišly (za akcie zkrachovalé firmy VAE).

Delfin 24.1.2007 14:12

Re: Re: Re: Re: Ignacy M.

Jeste jsem uvazoval o nahrade power LEDky u sveho kompu za blikaci - snizeni doby sviceni na polovinu = uspora 50% nakladu. Dale jsem provedl snizeni spotreby (ztraty na vedeni + snizeni poctu zasuvek) prepojenim me osamocene lampicky ze "psa" primo do zasuvky. "Pes" byl odpojen a ekologicky zlikvidovan.

bp 24.1.2007 14:12

Re: Re: Re: Ignacy M.

Nejvyšších úspor dosáhnete, když všem zeleným připojíte na kolík i obě dutinky fázi. Přestanou elektřinu používat úplně. ;-)

Wlasta 24.1.2007 14:11

Re: Prihodim dalsi perlu

ihned.cz

Václav Železný 24.1.2007 14:10

Re: Ale fuj!

Možná že vymete paní Jelenová, ale vy potom budete jedna z prvních, kterým bude demonstrativně odstřižena elektrická přípojka, až bude chybět elektřina a bude se muset šetřit. A pokud jde o to kdo komu sahá po kotníky, tak jste o dost vedle. Lidé jako je Jirka Tyc jsou klíčoví techničtí specialisté, kteří když přestanou chodit do práce, tak máme všichni problém, kdežto pana Bursíka lze po tom co předvedl ve sněmovně jen težko nějak slušně otitulovat. Neorientuje se ani v základních pojmech problematiky, o které hovoří a kterou by chtěl ovlivňovat. Jak se říkalo dříve, prokurátor - kultivátor, hodinky - holinky; všecko jedno jen když je za řečnickým pultíkem.

emp 24.1.2007 14:08

Re: Re: BoA Niederaussen

Hlavně by to asi nezkosla Budějovická teplárna...  hned by přibylo Kuchet

vita 24.1.2007 14:06

Re: Re: No, já nevím, ale co jste proboha čekali od zelených ve vládě?

Ne - u nás bylo dovoleno zeleným ovlivňovat politiku svým brčálným způsobem.

Pokud bude vládní program plněn, tedy pokud nebude na tento bod tiše zapomenuto (a to nevěřím, to by byla Bursíkova politická sebevražda mezi spolustraníky) - tak zaplať Gott za rudou vládu...

honzak 24.1.2007 14:05

Re: BoA Niederaussen

takové informace pohladí duši technokrata (i když to je Braunkohle). Budějovice vytápěné teplem z Temelína by mohly konečně zahubit kuchtu, to by paní učitelka neskousla!

emp 24.1.2007 14:03

Re: Re: Re: Kilowatty za hodinu - to mi stačí!

Hm, už rozumim všemu !

emp 24.1.2007 14:00

Re: Re: Ale fuj!

http://www.enviweb.cz/?env=energie_archiv_gcafh/Energetika_uspory_nebudou_stacit.html tady je celý článek... Zajímavé, že je umístěn na fofrníkových stránkách

emp 24.1.2007 13:56

Re: Re: Takže, jste ochotna akceptovat zvýšení ceny elektřiny na dvojnásobek?

tato "Občasnost" bude zavedena jako nová zelená pseudofyzikální veličina a její závislost bude pevně spjata s náhodnou veličinou a její neurčitostí krát Bursíkova univerzální konstanta

emp 24.1.2007 13:53

Re: Re: Re: Ignacy M.

Nesmíte složitě uvažovat jakousi spotřebu dvoj či jednozásuvky... Podívejte se na to tak nějak "zeleně ideologicky" :-) Dvojzásuvka je na tom stejně jako dvě jednozásuvky.  Tady zde platí "zelené" cokoli se dá zjednodušit, zjednoduší se. Viz Bursíkova konstanta

Wlasta 24.1.2007 13:51

Re: Ale fuj!

Za několik let nám dojde elektřina a na ruské dodávky ropy a plynu se nemůžeme také příliš spoléhat. Píše to ministerstvo zahraničí v materiálu o české energetické bezpečnosti, který včera vzala na vědomí Bezpečnostní rada státu. Obsah dokumentu je na žádost ministra životního prostředí a předsedy Strany zelených Martina Bursíka neveřejný. Mohl by totiž způsobit trhlinu v jednotě vládní koalice, která právě dnes žádá parlament o důvěru.

HN.IHNED.CZ 19.1.2007

A teď babo raď

I.M. 24.1.2007 13:47

Re: No, já nevím, ale co jste proboha čekali od zelených ve vládě?

Zcela rudých je sto. Postavit proti nim druhou stovku šlo jenom za tu cenu, že se vzali další rudí, pokrytí nahoře slabou vrstvou zelené (též melouni, to je výstižné). Jihoafrická republika prý kdysi vydala zákon, kterým byli Japonci prohlášeni pro účely rasové segregace za bílé, protože hospodářské styky s nimi byly pro zemi důležité. U nás bylo dohodou stanoveno, že pro účely vládnutí se zelená prohlašuje za modrou.