9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří Tyc 24.1.2007 15:58

Re: Re: Pane Tyc,

To není paní Kuchtová. Musím  se jí zastat. Kuchtová má víc informací a vypouští řádově méně neověřených informací než paní Benešová.

I.L. 24.1.2007 15:58

Re: Re: VLASTA BENEŠOVÁ

Ta "dama" je nejspis muz a technickym vzdelanim. Technicky vzdelany clovek muze ze sebe udelat karikaturu "blbej jak ekolog" naopak to neplati :-)

Jiří Tyc 24.1.2007 15:49

Re: Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Připojuji se k Vám. Paní Benešová může přijet s celou třídou a může si celou exkurzi nahrávat pro pozdější rozbor. Jen si nejsem jist, jestli by měla odvahu dojít až k mlžé komoře. Tam se totiž zjeví pro někoho krutá pravda, že záření je všude kolem nás. Jednou se nám už stalo, že jedna paní učitelka zakázala dětem jít až k mlžné komoře, protože "má za ně odpovědnost". Kolegyně jí nemohla za boha vysvětlit, že mlžná komora záření neprodukuje, ale že ho jen zviditelňuje.

KNS 24.1.2007 15:49

Re: VLASTA BENEŠOVÁ

Bohuzel takhle uvazuje znacna  cast  "humanitnich vzdelancu".

vita 24.1.2007 15:48

Re: Re: Re: Bursík už me nenaser.....

Letos by mohla cena klesnout. To bude nekvalitního dřeva z té kalamitní těžby!

Vlastně začínám chápat, proč DUHAtci tak vehementně hájili šumavského brouka-lýkožrouta! Čím víc se rozmnoží, tím víc stromů napadne. Čím víc stromů napadne, tím víc se kalamitně vytěží - a bude na pálení!

Geniální! Měl bych se Justovi omluvit, že jsem ho považoval za troubu. Ganc umgekért - žénius je to. "Sláva orkánu a kůrovci, našim zeleným přátelům!" - s tímhle heslem by mohli vyrukovat do průvodu.

KNS 24.1.2007 15:48

Re: Re: Re: Pane Tyc,

Vsude kde neco tece, se vypousti radiaktivita - proste proto, ze radiaktivita je v jiste mire vsude, je to prirozena vlastnost naseho sveta. Argumentovat tim tedy neni relevantni.

Relevatni srovnani je mira rizika resp. poskozeni zivotniho prostredi ci jak to chcete nazvat. Mezi uhlim a jadrem, protoze zadne jine zdroje v relevatni mire k disposici nemame a mit nebudeme.

Dokonce i Vasi zeleni milacci usty sveho proroka rikaji, ze pokud budeme zelene setriti jak jen dovedeme a staveti obnovitelne zdroje podle zelenych scenaru, v roce 2020 budeme mit pry az 20% energie z OZE. Neresim, jestli jsou jejich scenare realisticke. Resim tech zbylych 80%! Z Ceho je vezmeme?

Spalovat uhli nebo stepit jadro, to je oc tu bezi.

lerak 24.1.2007 15:47

Bursík, to je tedy kapacita sama o sobě

Ale na druhou stranu mistrovsky využívá situace, v které je ODS.Sám o sobě, lidsky i odborně hrůza!(Y)

Jiří Tyc 24.1.2007 15:44

Re: Re: Re: Pane Tyc,

Paní Benešová, nerozumím Vám. Popisuji Vám, jakým způsobem se dostává v páře tritium nad Temelín a Vy mě odpovíte, že jsem si naběhl. Nyní jsem pochopil, že myslíte tritium, které je vypouštěno z elektrárny v odpadních vodách. Je to tak? Potom to ale není z "komínů", ale je to přes odpadní řady do Vltavy a není to "radioaktivní pára", ale jsou to odpadní tritiové vody. Tak jste to myslela?

Podívejte se, nemusíte mi věřit a já zjišťuji, že ať napíši cokoliv, tak Vás to nezvyklá z Vašich protijaderných pozic. To ale není podstatné!  Podstatné je, že musíte fomulovat problém a o tom se potom můžeme bavit dál. Vy jste ale mluvila o radioaktivní páře z komínů a ve skutečnosti chcete mluvit o něčem úplně jiném. V několika dalších komentářích jste nakousla několik dalších věcí, bohužel opět bez reálných podkladů.

Jinak jsem Vám k dispozici. Pokud to budu vědět samozřejmě...

emp 24.1.2007 15:40

Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Já věřím, že jste přemýšlející člověk a jen nemáte informace, či jen kusé a nepravdivé. Mrkněte se na stránky National Geographic ale myslím, že to bylo i na Wikipedii, jak byl objeven "přírodní reaktor v Africe", poté se podívejte třeba na radonové zatížení oblastí Ceské republiky, poté  mrkněte, jak vznikají na Zemi radioaktivní prvky a kolik jich vznikne jebn v důsledku toho, že máme kolem sebe Vesmír. Navštivte informační centrum třeba Temelínské, podívejte na mlžnou komoru a klidně se ptejte. Klidně Vám zařídím i exkursi a i pro Vaše známé, kteří nevěří... Uvidíte, že celá věc má mnoho ůhlů pohledů a sama si pak můžete vybrat ten svůj... Ale pokud nemáte všechny informace, pravděpodobnost, že jdete špatným směrem je vysoká. To jako socioložka nevíte?

Atombác 24.1.2007 15:40

VLASTA BENEŠOVÁ

ážená paní - každy jsme nějak šlahlý,není však nutno s blbostí chodit na trh. Hlavně, že jinak nemá jiné zdravotní potíže. Je veliká naděje,že se můžete dožít vysokého věku.V blázinci mají dost takových případů.Pokud by se Vám toto zařízení nezdálo, tak mlčte.OU na to mají  špagát.Hezké spaní a žádné divokésny,aby se choroba nezhoršila.  

Delfin 24.1.2007 15:39

Re: Re: Bursík už me nenaser.....

Pneu bude jako podpalovac - neco jako PEPO.

vita 24.1.2007 15:39

Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

U Pepy nesedí IPina.

Kdepak - sexista je to.

olaf 24.1.2007 15:37

Re: Re: Bursík už me nenaser.....

Boha jeho, že mne to nenapadlo. Safra todle je betálnej zlepšovák. Bursíku těš se.

Jo a navrhuji Bursíkovi a jeho Melody boys a ladys vypnout elektriku. Ono by je to sakra rychle přešlo.

I.L. 24.1.2007 15:35

Re: Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Pane Tyc, ale no... nevidite, ze si tady nekdo hraje na tema

"blbej jak ekolog"

olaf 24.1.2007 15:34

Re: Ale fuj!

No a máte něco k věci? Nebo třeba jste našla chyby v článku? Nebu nějaký argumentík? Nebo jste jen Jihočeská Matička?

Jiří Tyc 24.1.2007 15:34

Re: Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Při vší úctě k Vám, nyní jste vypustila hrozný nesmysl. Vaše čísla jsou řádově nadsazená, než říkají samotní Greenpeace. A to už je co říct!

bruner 24.1.2007 15:34

Re: Re: Re: Pane Týc, tak jse nahlédl i na tu zelenou stránku, a mám dojem,

je smutnou pravdou, že veškerá energie ukrytá v palivu se vypustí do ovzduší. Jen menší část se předtím smysluplně využije - na elektřinu a na ohřátí v bytě či teplou vodu. Máte pravdu, že termodynamický cyklus nám říká, jakou část energie můžeme nějakou technologií využít a při stávajícím rozložení teplot se skutečně jedná o zvýšení ve zlomku procent. Proto jsem se podivil, jakou technologii má p.Bursík na mysli.

Larus ridibundus 24.1.2007 15:33

Re: Bursík už me nenaser.....

Ekologické a levné vesnické víceúčelové (multifunkční) topení dle  zeleného Buzíka:

1) Před svůj vesnický domek postavím starý sud, a požádám sousedy škodověnkáře a traktoristy, ať mi tam lejou vyjetý olej.                               

2) Nasbírám PET flašky - těch je všude plno a každý se jich rád  zbaví   

3) Dovezu piliny z místní pily - ty jsou za odvoz čili skoro zadarmo -  POZOR BIOMASA = EKOLOGYJE - Buzíku raduj se spolu s Kačkou Jau-jau!!!

No a pak plním ty PET flašky pilinama,   zalívám vyjetým olejem v létě. V zimě  to pak hážu do kamen. Je-li velká zima, přihodím na cirguli nařezané kusy pneumatik a polystyrénový odpad z místní dosud nezkrachované fabriky. Mám v domku krásně teplo a příjemno. Popel pak sypu na cestičky ve vesnici a okolo rybníka - Má to úžasné účinky - vychcípá všechna odporná havěť,  jako komáři, brouci, žáby, žížaly a jiná protivná žoužel.  Topím dobře, levně, ekologicky a chválím Bursíka, jak to pěkně a levně  zařídil........(Y)                    

Vlasta Benešová 24.1.2007 15:31

Re: Re: Pane Tyc,

Pane Tyc, sám jste si naběhl. Sám dobře víte, že elektrárna to Tricium vypouští. Je to napsáno i ve výroční zprávě, z nichž mi byly nějaké stránky prezentovány. Klidně dopis napište a zveřejněte, ale obávám se, že věrohodnosti Vám nepřidá.  

Jiří Tyc 24.1.2007 15:31

Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Paní Vlasto, dozimetr mám půjčený z práce a vozím ho pravidelně na besedy na školách. Někde "prská" víc, než u Temelína, někde míň než u Temelína. Záleží na podloží a především na radonu. Například na severu třebíčského okresu "prská" cca dvakrát víc, než u Dukovan, nebo u Temelína. Jestlipak víte, že takový dozimetr prská v Brazílii dvakrát víc, než u černobylské elektrárny. Řekli Vám to na nějakém setkání zelených?

olaf 24.1.2007 15:30

Re: Že si nikdo nevšiml.

No já bych to klidně řekl (potažmo napsal), ale byl bych zván rudou zrůdou, nenávistným utlačovatelem modrých podnikatelů, bráchou Paroubka a já nevím čím ještě. Tak to raději neřeknu.

Jiří Tyc 24.1.2007 15:26

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Plzáku, zájem ČEZu dostavět Temelín je velký. To VÍM. Pokud by byla v podstatě jakákoliv jiná vláda bez zelených, už se s tím vyšlo ven. Uvidíme, jak to bude dál. Pokud sledujete tisk, různá jednání včetně zasedání Bezpečnostní rady státu, tak je Bursík pod větším a větším tlakem. Otázka je, jak dlouho budou zelení hájit své pozice a kdy řeknou, že teda musí couvnout. Čím déle to bude, tím hůř pro republiku...

KNS 24.1.2007 15:26

Re: Re: Bursik se patrne plete i v cislech

Nevite o nejakem relevantnim zdroji techto informaci pro ruzne typy nasich elektraren? Take by  mne to zajimalo...

olaf 24.1.2007 15:25

Re: Re: Bursík už me nenaser.....

nesnažte se mne nasr... . Loni jsem kupoval ty podělané ekobrikety za cca 30-35 Kč/10kg a letos za cca 50 Kč/10kg. Že já v*l naletěl na ekomyšlení (bacha zelené jsem nevolil).

ivo.adler@seznam.cz 24.1.2007 15:24

Spíše než ekolog je pan Bursík politický šíbr,

ale velice schopný, to  mu nelze upřít.

olaf 24.1.2007 15:22

Re: Ignacy M.

No já si to zjednoduším, do každé dvojzásuvky šoupnu jeden dětský zámek a do druhé dám rozdojku. To by podle Vás mělo zabrat, ne?

Antonín Hrbek 24.1.2007 15:22

Re: Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

Nebylo to ve zvláštní škole?

ivo.adler@seznam.cz 24.1.2007 15:17

Paní Benešová

Argumenty Zelených, /předpokládám, že v jejich triku kopete/, proti jaderné energetice jsou neskutečně blbé. Je samozřejmě jasné, že energii musíme šetřit a máme v tom obrovské rezervy a v tom bych vám fandil, ale především ji musíme vyrábět. Z čeho ji chcete vyrábět? To je kardinální otázka naší civilizace a vy na ni neodpovídáte. Zhovadilosti, jako že musíme využívat geotermální, solární, vodní a větrné energie a rovněž spalování biomasy nemohu brát. Předložte čísla. Jaká je spotřeba? Kolik stojí výroba energie v tepelné a jaderné elektrárně a jakou spotřebu pokrývá. Jaký je energetický potenciál vodních, geotermálních aj zdrojů energie?  Kolik bude tato energie stát /bez dotací státu/?  A navíc je většina těch zdrojů nespolehlivých. Jeden příklad: využití veškerého energetického potenciálu vodních zdrojů představuje 1-2 % naší spotřeby. A ještě je to zdroj nespolehlivý, který by musel být zálohován klasickými zdroji. Německo díky německým Zeleným do těchto zdrojů investovalo miliardy eur a dodnes se z těchto ztrát nemůže vyhrabat. přestaňte se svou hysterií a předložte energetickou bilanci včetně uvedení nákladů. Nemáte-li k tomu co říct, mlčte.

KNS 24.1.2007 15:17

Re: Re: Pane Tyc,

Pane Tyc, vazne si myslite ze sociolozku (nebo sociologa) presvedcite nejakymi cisly?

Rozhodne Vam budu drzet palce :-)

emp 24.1.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

nemá smysl, abyste jí odpovídal. Ekomagoři mají svoje čísla vždy správná a pocházejí od vrchního zelenáče a buhví od koho dalšího...  Nemá smysl se s nimi vubec bavit, protože to jsou fanatici. Napadlo mě jim to "vracet" .. tedy začít mluvit do filozofie a sociologie ...  Co založit "flizoficky sociologickou stranu?" :) ;-D