20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antonín Hrbek 24.1.2007 15:22

Re: Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

Nebylo to ve zvláštní škole?

Kristýna 26.1.2007 9:24

Re: Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

Paní Benešová, můžete prosím vypsat ty konkrétní lži, kterými vás obelhávali v informačním centru v Dukovanech? S kým jste je potom rozebírali? Děkuji za odpověď.

Delfin 24.1.2007 14:58

Re: Pane Tyc,

Pani Kuchtova? Jste to Vy? ...

Jiří Tyc 24.1.2007 15:58

Re: Re: Pane Tyc,

To není paní Kuchtová. Musím  se jí zastat. Kuchtová má víc informací a vypouští řádově méně neověřených informací než paní Benešová.

Wlasta 24.1.2007 15:05

Re: Pane Tyc,

Váš .... Bursík v rozhovoru pro iHNed.cz 18.1.2007 na otázku "Takže stavět, ale lépe? A co spor uhlí - jádro?" odpověděl:

"Shodli jsme se v koaliční smlouvě na tom, že instalovaný výkon, který postupně nahradí dožívající uhelné elektrárny, bude determinován objemem využitelných zásob v rámci územních ekologických limitů. Jádro necháme spát. Jestli je někde prostor, tak v oblasti úspor a alternativních energií. Dnes máme velké přebytky elektřiny, vyvážíme do zahraničí víc produkce, než vyrobí jeden Temelín. Po roce 2015 se to změní, protože snížíme instalovaný výkon elektráren, nevíme ale, jakou budou mít účinnost a kolik vyrobí, nevíme také, jak se nám podaří mobilizovat potenciál úspor a jak bude vypadat celková spotřeba elektřiny. Samozřejmě nic nepokazíme, když v oblasti úspor a obnovitelných zdrojů pojedeme naplno. Když zbude prostor, tak by ho měl naplnit jednoznačně zemní plyn, to je ekologický zdroj."

Myslíte, že to má smysl komentovat?

Jiří Tyc 24.1.2007 15:12

Re: Pane Tyc,

Vážená paní Benešová, děkuji Vám za velmi zajímavý příspěvek. Pokud si neděláte legraci a myslíte vše tak, jak jste to napsala, dovoluji si Vám nabídnout, že Vám napíši dopis, ve kterém Vám odpovím. A požádám, aby byl zveřejněn na NP. Bylo by to dlouhé na komentář.

Nyní jen tolik, že máte pravdu, že z  Temelína denně vylétnou tuny radioaktivní páry. Není to z komínů, ale z chladících věží. Ve věžích se odpařuje vltavská voda, která obsahuje jako každá povrchová voda určité množství tritia. Přibližně 2 Bq/l. Za jednu vteřinu se odpaří z věží cca 1,5 m3 vody, takže se do vzduchu dostane cca 3000 Bq radioaktivního prvku tritia. Za vteřinu. Stejná voda teče Vltavou i v Praze pod Karlovým mostem. Průtok je tam cca 200m3/s. Půjdete-li se svými dětmi přes Karlův most, proteče pod Vámi každou vteřinu radioaktivní tritium o celkové radioaktivitě cca 400000 Bq. Tedy cca 133 krát víc, než když půjdete kolem plotu Temelína.

Už Vám například tohle někdo na setkáních zelených řekl?

KNS 24.1.2007 15:17

Re: Re: Pane Tyc,

Pane Tyc, vazne si myslite ze sociolozku (nebo sociologa) presvedcite nejakymi cisly?

Rozhodne Vam budu drzet palce :-)

Vlasta Benešová 24.1.2007 15:31

Re: Re: Pane Tyc,

Pane Tyc, sám jste si naběhl. Sám dobře víte, že elektrárna to Tricium vypouští. Je to napsáno i ve výroční zprávě, z nichž mi byly nějaké stránky prezentovány. Klidně dopis napište a zveřejněte, ale obávám se, že věrohodnosti Vám nepřidá.  

Jiří Tyc 24.1.2007 15:44

Re: Re: Re: Pane Tyc,

Paní Benešová, nerozumím Vám. Popisuji Vám, jakým způsobem se dostává v páře tritium nad Temelín a Vy mě odpovíte, že jsem si naběhl. Nyní jsem pochopil, že myslíte tritium, které je vypouštěno z elektrárny v odpadních vodách. Je to tak? Potom to ale není z "komínů", ale je to přes odpadní řady do Vltavy a není to "radioaktivní pára", ale jsou to odpadní tritiové vody. Tak jste to myslela?

Podívejte se, nemusíte mi věřit a já zjišťuji, že ať napíši cokoliv, tak Vás to nezvyklá z Vašich protijaderných pozic. To ale není podstatné!  Podstatné je, že musíte fomulovat problém a o tom se potom můžeme bavit dál. Vy jste ale mluvila o radioaktivní páře z komínů a ve skutečnosti chcete mluvit o něčem úplně jiném. V několika dalších komentářích jste nakousla několik dalších věcí, bohužel opět bez reálných podkladů.

Jinak jsem Vám k dispozici. Pokud to budu vědět samozřejmě...

Sch.glosátor 24.1.2007 17:10

Jestli by nestálo za úvahu postavit Zelené mimo zákon a lovit jako škodnou.

Protože ohrožují planetu skleníkovými plyny.   Vypouštějí nejen CO2, ale kromě toho díky své typické stravě i větší množství metanu ;-P 

KNS 24.1.2007 15:48

Re: Re: Re: Pane Tyc,

Vsude kde neco tece, se vypousti radiaktivita - proste proto, ze radiaktivita je v jiste mire vsude, je to prirozena vlastnost naseho sveta. Argumentovat tim tedy neni relevantni.

Relevatni srovnani je mira rizika resp. poskozeni zivotniho prostredi ci jak to chcete nazvat. Mezi uhlim a jadrem, protoze zadne jine zdroje v relevatni mire k disposici nemame a mit nebudeme.

Dokonce i Vasi zeleni milacci usty sveho proroka rikaji, ze pokud budeme zelene setriti jak jen dovedeme a staveti obnovitelne zdroje podle zelenych scenaru, v roce 2020 budeme mit pry az 20% energie z OZE. Neresim, jestli jsou jejich scenare realisticke. Resim tech zbylych 80%! Z Ceho je vezmeme?

Spalovat uhli nebo stepit jadro, to je oc tu bezi.

olaf 24.1.2007 17:33

paní Benešová

víte například co to je primární a sekundární okruh reaktoru? Vám asi někdo nakukal, že voda co chladí ten pekelný reaktor a potom roztočí turbínu je jako pára vypuštěn do "luftu". ˇMimochodem musím Vás upozornit, že za posledních 250 let provozu pekelných reaktorů se rodinám obsluhy rodí pouze dvouhlavá teleta. Původním záměrem bylo aby měla dvě vemínka (dvojnásobná dojivost), ale nějak se to zvrtlo. Proto prosím nejezte nic, vše je kontaminováno. Uděláte tím službu lidstvu. A jestli jste byla někdy v JETE, tak se nenechávejte pohřbít, ale nechte se uložit jako radioaktivní odpad.

Sch.glosátor 24.1.2007 17:02

Kdyby jenom pára z věží. Je to spiknutí.

Temelín je chlazen také vodou odebíranou z Vlravy a tam vracenou. Ta voda je silně radioaktivní. My se v ní koupeme a pijeme ji. Pro ty kteří vodu nepijí připomínám,  že je i v pivu. Toto před námi jaderná lobby tají, protože je najata a financována světovým židovstvem. Určitě Vám něco říká Einstein-Feynmannova lóže. Celá jaderná lobby je jejím členem. V létě jsem jel na šumavi okolo Temelína. V noci jsem vykonal potřebu v lese a svítilo mi "hovno". Je to děsivé. Správně bijete na poplach.

olaf 24.1.2007 17:19

Paní Benešová

u Vás se jedná o jasný Jihočeskomatkovský brain black out (zatmění mozku) vlivem populistické propagandy. Mne například nikdo nemůže nařknout z neekologického sítění.  Dům vytápím dílem tepelným čerpadlem a dílem kamny na biomasu (ekobrikety ve speciálních kamnech kanadského patentu Bulerjan). Nainstaloval jsem si na barák fotovoltaické panely a svítím na ně. Třídím odpad a cestou do práce ho jako hlupák rozvážím povzdálených kontejnerech. Co jste udělala vy? Nebo Vaše zelené modly?

O té vaší radiaci. Jsem původním vzděláním geolog a dělali jsme na GP (geologickém průzkumu) mnoho monitoringů a nestačila byste se divit jak to praská v geigru. Mimochodem nejvíce to praská vysoko na horách, třeba v Rakouských Alpách - to je třeba kosmické záření. Vždy jsme museli dělat korekce na nadmořskou výšku a skladbu podloží. Laika tedy není težké ohromit jak to strasně tryská třeba i s chladící myší díry. Neuražte se, ale raději studujte a neposlouchejte každého proroka (i kdyby byl zelený).

Petr Benes 24.1.2007 17:26

Re: Pane Tyc,

Kristepane! :-))))))

Jura Jurax 24.1.2007 19:16

Re: Pane Tyc,

jak zamořujete Zemi radioaktivtou a denně z komínů Temelína vylétnou tuny radioaktivní páry, které ohrožují všechny i malé děti.  Několikrát jsem byla na setkání zelených a oceňuju u nich vstřícnost a to, že jsou za pravdu schopni bojovat. Odhalují utajené jaderné havárie a přinášejí ty informace obyčejným lidem, aby si udělali obrázek sami.

Promiňte, madam Benešová, jste blbá jak daleko vidíte - slušněji se to říct prostě nedá. A dokonce myslím, že jste hodně dalekozraká.

Proboha, máte aspoň maturitu? Jak jste, probůh, mohla prolézt středoškolskou fyzikou!

A ještě - V historii vždy určovali vývoj významní filozofové,  od té doby, co vývoj určují technokraté tak se jen válčí a ničí se planeta Země. Kéž by se staré časy vrátily!   ˇ

Vy jste s odpuštění blbá i v dějepise! Abslovovala jste aspoň základní školu? Podle Vás určují vývoj technokraté od starého Řecka, ne-li Sumeru - od tehdy jsou písemné záznamy válečných tažení.  A které filozofy vůbec račte mít na mysli?

pepanek 24.1.2007 19:51

Re: Re: Pane Tyc,

Podivejte se na IP te pani, rekl bych ze to vede nekam do nemecka, bud si z toho dela naprostou prcu nebo je placena.

emp 24.1.2007 21:16

Re: Re: Re: Pane Tyc,

jj vypadá to na Německo

MilanS 24.1.2007 19:58

Re: Pane Tyc,

To myslíte vážně nebo jen tak z legrace provokujete? Koneckonců, ty staré časy bez aut, PC, internetu, elektřiny a jiných "hrůz" civilizace si můžete vyzkoušet. Doporučuji vhodnou samotu v horách nebo třeba Novou Guineu, tam aspoň nezmrznete.

Plzák 24.1.2007 14:21

Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Mají vůbec pánové z představenstva Temelína nebo dozorčí rady ČEZu zájem stavět další JE nebo alespoň další blok v Temelíně? Zřejmě ne. Patrně se bude opakovat to, co před léty v Německu. Tam to kapitáni jaderného průmyslu jednoduše vzdali a zavázali se k postupnému zrušení všech JE asi do roku 2024. Proč také ne, na své peníze si přijdou tak jako tak. U nás je to ještě horší, poněvadž hlavním akcionářem je stát a tam už neručí vůbec nikdo za nic.

Takže za pár let budem o weekendu jezdit (koňma) do severních Čech přehrabovat haldy abychom měli doma čím topit.

Delfin 24.1.2007 14:25

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

A nebyl nahodou ten odstup od jadra v Nemecku a blokovani stavby dalsich jadernych bloku v CR z dilny Zelenych?

Plzák 24.1.2007 14:44

Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Byl, ale bylo možno se tomu bránit. Není to jen tak, aby si pár úředníků řeklo, že někomu zakáží něco stavět. To jde možná tak v Čechách, ale ne už v Německu. Kdyby spor tenkrát došel až k ústavnímu soudu, měla by vláda potíže přesvědčit soud další výstavbu zakázat a stávající omezit.

emp 24.1.2007 14:48

Re: Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

No, těžko říci...  Vezměte si Rakousko a vývoj tam...  Z projaderné země se stal "postrach Evropy" jen díky pár aktivistům a nevhodnému referendu

Delfin 24.1.2007 14:52

Re: Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Ale to se mylite. Napriklad u nas si Kuchtova s Bursikem rekli, ze zablokuji stavbu dalsich bloku jaderek a tak se diky souhlasu koalicnich partneru tak stalo. To ze nikde proti tomu neprotestuje, nebo dokonce neargumentuje je nesmysl. Staci naslouchat.

emp 24.1.2007 14:27

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

No, já mám dojem opačný, to jest "stavět by se chtělo" ale prosazování čehokoli, co je v rozporu s usnesením vlády je obrovský risk, který může managementu výrazně "zatopit"

Delfin 24.1.2007 14:32

Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

Ale treba opravdu "jaderna lobby" dolobovala a lobuje antijaderne. Treba chteji stavet vetrniky ;-) - pry je potreba kvuli zaplavam zpevnit strane - proc ne tedy vetrniky.

emp 24.1.2007 14:45

Re: Re: Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

máte pravdu.. větrník je ideální na zpevnění hrází ;-)

Ladislav N. 24.1.2007 14:30

Re: Pan Tyc by mohl vědět, jak to vlastně je?

V 90. letech byl elektřiny relativní dostatek a do obřích investicí, u nichž nelze (při nízké poptávce) s jistotou zajistit návratnost (banky a úvěry), se soukromé firmy příliš nehrnou. Dnes je situace jiná a je zcela zřejmé, že jaderné elektrárny jsou jako jediné schopny řešit životní prostředí nepoškozující zásobování elektřinou v rozsahu, který určuje trh. Což je i pro soukromé investory podstatná informace.

KNS 24.1.2007 14:33

Tady zadni kapitani jaderneho prumyslu nejsou

CEZ ma zajem na relativne rychlem zisku, tzv.  vejvaru - a vejvar ziska snadno palenim levneho uhli (zeleni protestuji pouze kdyz nedostanou vsimne), pripadne dojenim rozpoctu pres OZE. Cim mene zdroju, tim vyssi cena elektriny, tim vyssi vejvar CEZu.

Proc by riskovali booj s vetrnymi mlyny stavbou dalsi jaderky? Moc prace, penez, opruz a jeste riziko ze jim to osviceni ekologiste nebo obcani v referendu pred spustenim zavrou.

Delfin 24.1.2007 14:37

Re: Tady zadni kapitani jaderneho prumyslu nejsou

Ja osobne bych si v dobe nedostatku zdroju postavil zdroj, abych mohl prodavat jeste vice nedostatkove elektriny a tim vice vydelavat.