4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I.L. 24.1.2007 15:09

Re: Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Vlasta si pod prirodnim pozadi predstavi svoji zadnici  a zapyri se...

ptejte se jinak

Jiří Tyc 24.1.2007 15:31

Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Paní Vlasto, dozimetr mám půjčený z práce a vozím ho pravidelně na besedy na školách. Někde "prská" víc, než u Temelína, někde míň než u Temelína. Záleží na podloží a především na radonu. Například na severu třebíčského okresu "prská" cca dvakrát víc, než u Dukovan, nebo u Temelína. Jestlipak víte, že takový dozimetr prská v Brazílii dvakrát víc, než u černobylské elektrárny. Řekli Vám to na nějakém setkání zelených?

I.L. 24.1.2007 15:35

Re: Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Pane Tyc, ale no... nevidite, ze si tady nekdo hraje na tema

"blbej jak ekolog"

emp 24.1.2007 15:40

Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Já věřím, že jste přemýšlející člověk a jen nemáte informace, či jen kusé a nepravdivé. Mrkněte se na stránky National Geographic ale myslím, že to bylo i na Wikipedii, jak byl objeven "přírodní reaktor v Africe", poté se podívejte třeba na radonové zatížení oblastí Ceské republiky, poté  mrkněte, jak vznikají na Zemi radioaktivní prvky a kolik jich vznikne jebn v důsledku toho, že máme kolem sebe Vesmír. Navštivte informační centrum třeba Temelínské, podívejte na mlžnou komoru a klidně se ptejte. Klidně Vám zařídím i exkursi a i pro Vaše známé, kteří nevěří... Uvidíte, že celá věc má mnoho ůhlů pohledů a sama si pak můžete vybrat ten svůj... Ale pokud nemáte všechny informace, pravděpodobnost, že jdete špatným směrem je vysoká. To jako socioložka nevíte?

Jiří Tyc 24.1.2007 15:49

Re: Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Připojuji se k Vám. Paní Benešová může přijet s celou třídou a může si celou exkurzi nahrávat pro pozdější rozbor. Jen si nejsem jist, jestli by měla odvahu dojít až k mlžé komoře. Tam se totiž zjeví pro někoho krutá pravda, že záření je všude kolem nás. Jednou se nám už stalo, že jedna paní učitelka zakázala dětem jít až k mlžné komoře, protože "má za ně odpovědnost". Kolegyně jí nemohla za boha vysvětlit, že mlžná komora záření neprodukuje, ale že ho jen zviditelňuje.

emp 24.1.2007 16:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Co by potom říkali zobrazovanému kosmogennímu záření pomocí výbojů na stěně v CERNu? :)

Jinak ještě nabízím možnost, že bych Vám paní Vlasto zprostředkoval diskusi v Praze na SÚJB či požádal kolegy na SÚRO, rádi Vám odpoví na jakékoli dotazy, představí monitorovací síť včasného zjištění a poví, jak to s tou přírodou a radioaktivitou je.

olaf 24.1.2007 17:42

Re: Re: Re: Re: Paní Vlasto,

Mimochodem pěkně jste si naběhla. Dozimetr je měřák přijaté dávky záření. Na měření intenzity záření se používá např. Geiger-Mülerův měřák a pro přesní měření scintilační měřák. Pokud jste ale slašela to praskání šílených výtrysků radiace, tak to byl starý dobrý gejgr nebo walkman s nahrávkou pana Pühringra a mámy Kuchtový. To vy jako laik těžko poznáte. Když Vám pustím do sluchátek záznam teleskopu v Arecibu a řeknu, že k nám mluví mimozemšťané (zakazující atomky), a vy nebude mít ani ponětí o programu SETI, tak jim budete věři.

Delfin 24.1.2007 14:56

Re: Re: Paní Vlasto,

Ano a na oplatku teto informace mam pro Vas dalsi namet ... Tam kde sedite (a je jedno kde) je take radioaktivita a vetsi nez v one pare.

KNS 24.1.2007 14:49

Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

ktere ma tak rad Vas zeleny  milacek. Krome emisi CO2, dalsich oxidu a rtuti. Ze vy to nevite je vas problem.

Vlasta Benešová 24.1.2007 14:52

Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Proč netopíte dřevem? Dá se i šetřit! Nebo využívat geotermální energii. Martin Bursík o tom psal nedávno.

emp 24.1.2007 14:54

Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

;-D jo, je to asi provokace... jestli ne, sezente si informace

ivo.adler@seznam.cz 24.1.2007 15:17

Paní Benešová

Argumenty Zelených, /předpokládám, že v jejich triku kopete/, proti jaderné energetice jsou neskutečně blbé. Je samozřejmě jasné, že energii musíme šetřit a máme v tom obrovské rezervy a v tom bych vám fandil, ale především ji musíme vyrábět. Z čeho ji chcete vyrábět? To je kardinální otázka naší civilizace a vy na ni neodpovídáte. Zhovadilosti, jako že musíme využívat geotermální, solární, vodní a větrné energie a rovněž spalování biomasy nemohu brát. Předložte čísla. Jaká je spotřeba? Kolik stojí výroba energie v tepelné a jaderné elektrárně a jakou spotřebu pokrývá. Jaký je energetický potenciál vodních, geotermálních aj zdrojů energie?  Kolik bude tato energie stát /bez dotací státu/?  A navíc je většina těch zdrojů nespolehlivých. Jeden příklad: využití veškerého energetického potenciálu vodních zdrojů představuje 1-2 % naší spotřeby. A ještě je to zdroj nespolehlivý, který by musel být zálohován klasickými zdroji. Německo díky německým Zeleným do těchto zdrojů investovalo miliardy eur a dodnes se z těchto ztrát nemůže vyhrabat. přestaňte se svou hysterií a předložte energetickou bilanci včetně uvedení nákladů. Nemáte-li k tomu co říct, mlčte.

Vlasta Benešová 24.1.2007 14:54

Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Proč netopíte dřevem? Dá se i šetřit! Nebo využívat geotermální energii. Martin Bursík o tom psal nedávno.

KNS 24.1.2007 15:00

Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Vazena damo, drevem netopime, protoze ho proste nemame. Na uhli se preslo proto, ze drevo nestacilo - a od te doby dreva roste stejne, ale energie potrebujeme 1000x tolik. Geotermalni elektrarny jednak nemaji kapacitum, druhak poskozuji zivotni prostredi emisemi toho, co se zespoda vyplachne.

Zkouselo se, nefunguje - krome ojedinelych lokalit a vykonu v radu zlomku bloku JETE

Vlasta Benešová 24.1.2007 15:07

Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Nemluvíte o těch milionech lidí, které zabil Černobyl a o těch desítkách milionů lidí, které zabila radioaktivita.

KNS 24.1.2007 15:12

Re: Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

o jakych milionech lidi, tere zabil cernobyl? Jakych desitkach milionu lidi, ktere zabila radioaktivita? Mate nejaky odkaz na tato cisla, nebo jste si je vycucala z prstu?

emp 24.1.2007 15:16

Re: Re: Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

nemá smysl, abyste jí odpovídal. Ekomagoři mají svoje čísla vždy správná a pocházejí od vrchního zelenáče a buhví od koho dalšího...  Nemá smysl se s nimi vubec bavit, protože to jsou fanatici. Napadlo mě jim to "vracet" .. tedy začít mluvit do filozofie a sociologie ...  Co založit "flizoficky sociologickou stranu?" :) ;-D

Jiří Tyc 24.1.2007 15:34

Re: Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Při vší úctě k Vám, nyní jste vypustila hrozný nesmysl. Vaše čísla jsou řádově nadsazená, než říkají samotní Greenpeace. A to už je co říct!

Historik 24.1.2007 18:44

Černobyl prokazatelně zabil méně než 100 lidí, ostatní jsou dohady

ale ty nepřesahují 10 tisíc osob (žádným reálným výpočtem se výše nelze dostat, tady se extrapoluje ozáření malého počtu lidí hodně na ozáření velkého počtu lidí málo).

No a radioaktivita je všude kolem nás. Dokonce Vy sama jste radioaktivní a Vaše radioaktivita je MĚŘITELNÁ, když se dobře odstíní přirozené záření kolem. A největší dávky záření způsobuje u nás radon.

MZ 24.1.2007 21:27

Re: Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Zřejmě to myslíte kumulativně, počínaje paní Marií Curie-Sklodowskou, ne ? Ale v Hirošimě a Nagasaki nebouchla JE, rovněž Bikini a Nevadská poušť nemaji s výrobou elektřiny nic společného.

I.L. 24.1.2007 15:08

Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

Vlasto, drzim Vam palce ale nesmite byt sexist(k)a a ukazovat pouze prislusnice

nezneho, ekologickeho pohlavi jako hloupe husy... prevlecte se prosim nekdy i do muzskeho havu, aha vlastne Pepa Jetel to  jste taky  Vy, tak omluva :-)

vita 24.1.2007 15:39

Re: Re: Re: Radioanktivitou zamoruje zemi paleni uhli

U Pepy nesedí IPina.

Kdepak - sexista je to.

dvd 24.1.2007 19:10

A čím v tom svém malostranském paláci topí Bursík?

Plzák 24.1.2007 14:51

Re: Pane Tyc,

Paní Benešová nevěřím, že jste taková krá...ska. Že vy jenom tak provokujete?

emp 24.1.2007 14:53

Re: Pane Tyc,

hm, to vypadá spíš jak provokace...  :-P 

KNS 24.1.2007 14:57

Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

ta je mozna merit. Neni NIC idealniho. I obnovitelne zdroje maji sve problemy. V roce 1975 praskala prehrada v Cine, zabila statistice lidi. Predtim  Italii a vsude mozne jinde. Paleni uhli zabiji statisice kazdy rok. Musime si vybrat, coz nelze jinak nez porovnanim rizik. V tomto srovnani, vyrobena energie/skody nebo mrtvoly, je jaderna energetika zcela nejmene rizikova, tedy nejvice bezpecna -  a to s velkym odstupem.

Jaderna energie neni idelani, ale je optimalni. Vasi "filosofove" jsou zvela nezavisli na techto faktech, protoze je jednak nezaji druhak jim nerozumi, takze mohou karsodusne blafat. To cini uz 30 let, a diky jim porad spalujeme uhli - se vsemi dusledky z toho plynoucimi, od niceni klima pres pustoseni prirody povrchovymi lomy, zabijeni lidi pri normalnim provozu "diky" emisim z uhelek, pri nestestestich v dolech, to vsechno filosofum nevadi, ze? Nevadi, cini tak castecne z vlastni blbosti a castecne za cizi penize. Zeleni jsou klasickym prikladem a Kuchtova je jejich prorok.

Vlasta Benešová 24.1.2007 15:02

Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

Jsem socioložka a nejsem tak hloupá abych věřila všemu, co tu píšete. Byli jsme kdysi v Dukovanech v informačním centru, bylo jasné, jak nás tam obelhávali. Celý výklad jsme si nahráli a poté ho ve škole rozebírali, bylo v něm mnoho lží

KNS 24.1.2007 15:04

Re: Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

Je Vam neco nejasne v mem predchozim prispevku? Povazujete nejakou konkretni informaci tam za nepravdivou?

Delfin 24.1.2007 15:05

Re: Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

Povedlo se Vam to kluci ;-)

emp 24.1.2007 15:08

Re: Re: Lepe receno, kazda vyroba cehokoliv, tedy i energie, ma sva rizika

jakýchpak? .)